Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-03-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/3/2006
  • [02] Υποκλοπές
  • [03] Ασφαλιστικό
  • [04] Δανεισμός
  • [05] Οδικό δίκτυο
  • [06] Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • [07] Συντάξεις
  • [08] ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [09] Μυνχάουζεν

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/3/2006

    Το πόρισμα της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές, η κατάθεση Κορωνιά, που αναμένεται σήμερα στη Βουλή, το ασφαλιστικό και το οδικό δίκτυο της Ελλάδος είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυξάνονται οι συντάξεις σε ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ, Ταμείο ΔΕΚΟ και Τραπεζών. Με τις αποδοχές Απριλίου τα αναδρομικά.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Πρόσκληση σε διάλογο. Αποφασισμένη η κυβέρνηση να ανοίξει το ασφαλιστικό.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αλλοίωσε στοιχεία η Vodafone. Έκθεση-κόλαφος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών.

    Η ΑΥΓΗ: Θρίλερ με μυστικές λίστες. Σήμερα απολογείται στη Βουλή ο Γ. Κορωνιάς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Το μεγάλο κόλπο του Κορωνιά. Εγκλώβισε την κυβέρνηση καταγγέλλοντας τις υποκλοπές στο Μαξίμου και όχι στη Δικαιοσύνη και την ΑΔΑΕ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Εξίσωση προς τα κάτω. Ασφάλιση με ενιαία για όλους κριτήρια. Μικρότερες συντάξεις, μεγαλύτερα όρια ηλικίας ο στόχος των κυβερνητικών αλλαγών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 5 τομές στο ασφαλιστικό. Ύστατη προσπάθεια για να σωθούν τα ταμεία.

    ΕΘΝΟΣ: Πόρισμα φωτιά για τους "κοριούς". Η Αρχή Απορρήτου δίνει νέα διάσταση στις υποκλοπές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Από χθες Αλογοσκούφης και Τσιτουρίδης δειλά - δειλά συνέστησαν επιτροπή με την οποία: Απασφαλίζουν το ασφαλιστικό με ανασφάλεια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Απασφαλίζουν τη βόμβα του ασφαλιστικού. Η επόμενη κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις. Γ. Αλογοσκούφης: Ουδείς δικαιούται να αρνηθεί το διάλογο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι "κοριοί" και άκουγαν και... έβλεπαν. Vodafone gate: Τι αποκαλύπτει το ενημερωτικό σημείωμα της ΑΔΑΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 5 βόμβες αποκαλύψεων. Έκθεση: Η ΑΔΑΕ "υπέκλεψε" την κυβερνητική αξιοπιστία.

    ΕΣΤΙΑ: Οι Μυνχάουζεν του ΠΑΣΟΚ. Μνημείο αναξιοπιστίας τα περί ανεργίας.

    ESPRESSO: Ο ιερέας-εξομολογητής των φυλακών Κορυδαλλού αποκαλύπτει: Τα μυστικά των διάσημων καταδίκων. Τι λέει για Φραντζή, Ρωχάμη, Γκιωνάκη, Μπέσκο και Βενάρδο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το χειρότερο οδικό δίκτυο στην Ευρώπη. Η Ελλάδα 23η στους "25" της ΕΕ. Κακές κατασκευές - Χιλιάδες θύματα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ανοίγει ο διάλογος για το ασφαλιστικό. Ανακοινώθηκε η σύσταση "Επιτροπής Μελέτης".

    ΤΑ ΝΕΑ: Πόρισμα σοκ της Επιτροπής Απορρήτου. Ξετινάζει κυβέρνηση, Vodafone. Σε 15 ημέρες η Επιτροπή βρήκε όλα όσα δεν βρήκε η κυβέρνηση σε 11 μήνες.

    Η ΝΙΚΗ: "Υποκλοπή" της αλήθειας. Εκτεθειμένη η κυβέρνηση και από το πόρισμα της ΑΔΑΕ.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Το ξετρύπωμα των κοριών καίει την κυβέρνηση - φιτιλιάζει τις 2 εταιρείες. Το πόρισμα της ΑΔΑΕ αποκαλύπτει τη μεγάλη λίστα και τον εμφύλιο VODAFONE - ERICSSON και δικαιώνει το "Π".

    PRESS time: Στη Μονή Αγάθωνος μιλούν για θαύμα... "Ολοζώντανος" 15 χρόνια μετά την ταφή του. Κλιμάκιο γιατρών εξετάζει τη σορό του ιερομόναχου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ενώ ετοιμάζει τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα... Μασκαράτα διαλόγου στήνει η κυβέρνηση.

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Πρόταση-τομή από Π. Ψωμιάδη. Εισηγείται στις αντίπαλες παρατάξεις την κατάρτιση ενιαίου ψηφοδελτίου για τις Νομαρχιακές Εκλογές στη Θεσσαλονίκη.

    TRAFFIC NEWS: Η... ανήθικη πρόταση της "Λαίδης" στον Λάκη: "Θέλω να πάμε μαζί στην Ντενίση". Η συμφιλίωση Λαζόπουλου - Δημητρίου έσπασε τα κοντέρ τηλεθέασης.

    Η ΧΩΡΑ: Κατοχυρώστε οικόπεδα και κτίσματα. Πριν από την αναθεώρηση του Συντάγματος.

    City Press: Μεγαλώνει το χρέος των νοικοκυριών.

    Μetro: Αμείλικτα ερωτήματα. Πόρισμα "φωτιά" από την ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ασφαλιστικό υπό κατεδάφιση. Όλα στο τραπέζι από την κυβέρνηση.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Ντροπή για τον Ν. Θεσσαλονίκης ο Π. Ψωμιάδης". Στην αντεπίθεση περνά ο Γραμματέας Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κ. Μακεδονίας Ν. Κριθαρίδης μετά την πρόταση του Νομάρχη για ενιαίο ψηφοδέλτιο στις επικείμενες νομαρχιακές εκλογές

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Θεσσαλονίκη πάει... Μαξίμου. Σήμερα η συνάντηση Παπαγεωργόπουλου - Καραμανλή.

    [02] Υποκλοπές

    Η METRO υποστηρίζει ότι "νέες πτυχές της υπόθεσης με τις τηλεφωνικές υποκλοπές φώτισε το πόρισμα της Αρχής Διαφύλαξης Απορρήτου Επικοινωνιών, που κατατέθηκε χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση της ΑΔΑΕ αποκάλυψε ότι υπήρχαν τρία ψηφιακά κέντρα, τα οποία περιείχαν το "παρείσακτο" λογισμικό, αντί των δύο που ήταν γνωστά έως σήμερα".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, που παρέκαμψε την Ανεξάρτητη Αρχή, με αποτέλεσμα επί δέκα μήνες να βρει στοιχεία που ανακάλυψε η Αρχή με έρευνα μόνο ενός μηνός, επισημαίνει, κατ' ουσίαν, η έκθεση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, που απεστάλη χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου σήμερα έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Γιώργος Κορωνιάς".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "οι υποκλοπείς είχαν προχωρήσει και σε δοκιμές εντοπισμού της θέσης των παρακολουθούμενων προσώπων, προκειμένου να γνωρίζουν που βρίσκονταν ανά πάσα στιγμή ο πρωθυπουργός, υπουργοί και απλοί πολίτες που είχαν βρεθεί στο στόχαστρο".

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ σημειώνει ότι "ένα ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση έσκασε χθες, παραμονή της κατάθεσης Κορωνιά στη Βουλή, με την εμφάνιση έκθεσης της ΑΔΑΕ, με χθεσινή ημερομηνία για τον μέχρι τώρα έλεγχο στο θέμα των υποκλοπών".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "κόλαφο για τη Vodafone αποτελεί η έκθεση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών για τις τηλεφωνικές υποκλοπές καθώς προκύπτει ότι η εταιρεία απέκρυψε στοιχεία από την ΑΔΑΕ".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "το πόρισμα της Επιτροπής Απορρήτων ανατρέπει όσα είχαν ισχυριστεί οι τρεις υπουργοί για τις υποκλοπές. Η κυβέρνηση υιοθετεί το δόγμα "η σιωπή είναι χρυσός" και περιμένει τη σημερινή κατάθεση στη Βουλή του αναβαθμισμένου, από τη μητρική Vodafone, Γ. Κορωνιά".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "σαν κινούμενη βόμβα, η οποία κανείς δεν γνωρίζει πότε θα "εκραγεί" αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Vodafone κ. Γ. Κορωνιά, ο οποίος σήμερα επρόκειτο να καταθέσει στην επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι "με το βάρος των "σκιών" που αφήνει το προσχέδιο πορίσματος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών για τον ρόλο της VODAFONE στην υπόθεση των υποκλοπών, ο μάνατζερ της εταιρείας Γιώργος Κορωνιάς καλείται σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να δώσει εξηγήσεις καθοριστικές για την πορεία διαλεύκανσης του γιγαντιαίου σκανδάλου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "αδειάζει κυβέρνηση και Vodafone η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). Διαπιστώνει την ύπαρξη και τρίτου κέντρου υποκλοπών και τη διαρκή αναβάθμιση του "κοριού", ακόμη και μετά την αποκάλυψη του προβλήματος στο δίκτυο της εταιρείας. "Καθαρή" η Vodafone ως και λίγες ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δείχνουν τα διαθέσιμα στοιχεία".

    Η Traffic News τονίζει ότι "διευρύνοντας τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Γιώργου Κορωνιά η Vodafone-Panafon ανακοίνωσε την κατακόρυφη αναβάθμιση του αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της, παραχωρώντας υπό την εποπτεία του τη μισή Ευρώπη".

    Σύμφωνα με την Espresso "προαγωγή-στήριξη πήρε μία μέρα πριν από την κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των υποκλοπών ο Γιώργος Κορωνιάς".

    Η Press Time γράφει ότι "στοιχεία "φωτιά" που δημιουργούν μεγάλα ερωτήματα για την αντιμετώπιση του θέματος των υποκλοπών, τόσο από τη Vodafone όσο, όμως, και για την ορθότητα και αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών χειρισμών, περιέχει το προσωρινό πόρισμα στο οποίο κατέληξε η ΑΔΑΕ ερευνώντας τη συγκεκριμένη υπόθεση".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "υπό το βάρος νέων σημαντικών αποκαλύψεων για τις υποκλοπές, προσέρχεται σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Γιώργος Κορωνιάς, έχοντας πάρει από την εταιρεία του μια μέρα πριν "επιβράβευση" με την αναβάθμισή του και τις διευρυμένες αρμοδιότητες που αναλαμβάνει σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη".

    [03] Ασφαλιστικό

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι " επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, ιδιαιτέρως για ασφαλισμένος προ του 1993 καθώς και για όσους ασφαλίζονται στα λεγόμενα "ευγενή" Ταμεία (τραπεζών , ΔΕΚΟ και επιστημόνων) θα περιέχει η επόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Αυτές είναι η καθιέρωση ενιαίων κανόνων και ορίων συνταξιοδότησης όπως και αντίστοιχων ποσών σύνταξης για το σύνολο των ασφαλισμένων. Με άλλα λόγια "εξίσωση των ασφαλισμένων προς τα κάτω".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "μασκαράτα διαλόγου στήνει η κυβέρνηση για να περάσει τα αντιασφαλιστικά της σχέδια. Για το λόγο αυτό κατασκευάζει μια Επιτροπή Μελέτης, δήθεν για να μελετήσει το πρόβλημα, ενώ στην ουσία θα προλειαίνει το έδαφος για τη νέα αντεργατική επίθεση".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "τη συγκρότηση επιτροπής, πρόεδρος της οποίας θα είναι πρόσωπο της ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής και στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων αλλά και πολιτικών κομμάτων, ανακοίνωσαν μετά από τη σύσκεψη το υπ. Οικονομίας , οι συναρμόδιοι υπουργοί Γιώργος Αλογοσκούφης και Σάββας Τσιτουρίδης".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "τη σύσταση Επιτροπής Μελέτης του ασφαλιστικού συστήματος ανακοίνωσαν χθες οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης, τονίζοντας ότι ο διάλογος για το Ασφαλιστικό θα είναι "μακράς πνοής". Όπως ανακοινώθηκε θα επιδιωχθεί να υπάρξει πρόεδρος κοινής αποδοχής από τα πολιτικά κόμματα, ενώ στην Επιτροπή θα συμμετέχουν με εκπροσώπους τους τα κόμματα και οι φορείς".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "η ώρα να..."απασφαλίσει" την ωρολογιακή βόμβα, όπως είχε χαρακτηρίσει το ασφαλιστικό πρόβλημα της Ελλάδας ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης ήρθε".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "η σύσταση επιτροπής μελέτης του ασφαλιστικού συστήματος ανακοινώθηκε χθες από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σ. Τσιτουρίδη, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για την επίσημη, πλέον, έναρξη του διαλόγου για το ασφαλιστικό".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Μελέτης του ασφαλιστικού, με πρόεδρο, που θα εξασφαλίζει την ευρύτερη αποδοχή, ανακοίνωσαν χθες οι κκ Αλογοσκούφης και Τσιτουρίδης".

    [04] Δανεισμός

    H CITY PRESS γράφει "παρατηρήθηκε μεγάλη επιτάχυνση του δανεισμού στη διάρκεια του 2005. Το χρέος των νοικοκυριών ανέρχεται ήδη σε 38,2% του ΑΕΠ ή 68,863 δισ. ευρώ. Οι υποχρεώσεις των κατόχων πιστωτικών καρτών ανέρχονται σε 8,4 δισ. ευρώ. 12% των οφειλετών δεσμεύει πάνω από 40% του εισοδήματός του για πληρωμή τόκων και χρεολυσίων. Η άνοδος των επιτοκίων, εάν συνεχιστεί, θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στον οικογενειακό προϋπολογισμό".

    [05] Οδικό δίκτυο

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "τελευταία μεταξύ των "15" της ΕΕ (μετά βίας 23η στην Ευρώπη των "25") κατατάσσεται η Ελλάδα στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας επιβεβαιώνουν όσα απλώς υποψιάζεται η εμπειρική παρατήρηση: αστυνόμευση, ζώνη ασφαλείας, κράνος, είναι μέτρα σωστά, αλλά από μόνα τους δεν αρκούν για τον δραστικό περιορισμό των ατυχημάτων".

    [06] Τοπική Αυτοδιοίκηση

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ γράφει ότι "πρόταση τομή για τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατέθεσε χθες ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος πρότεινε τη συγκρότηση ενιαίου ψηφοδελτίου στον νομό Θεσσαλονίκης για τις επικείμενες νομαρχιακές εκλογές".

    [07] Συντάξεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "υπεγράφη η υπουργική απόφαση που καθορίζει για το 2006 στο 4% το ποσοστό αύξησης στις συντάξεις των ταμείων κύριας ασφάλισης μισθωτών (ταμείων που εποπτεύονται από το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας)".

    [08] ΥΠΕΧΩΔΕ

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "ρυθμίσεις εξπρές για την οριστική επίλυση των εκκρεμοτήτων σε κτίσματα που βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ προκειμένου να μη χαθούν τα δικαιώματα των πολιτών μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση".

    [09] Μυνχάουζεν

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "οι άνθρωποι ήθελαν πάση θυσία να εμφανίσουν την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ως αναξιόπιστη. Και ως σύγχρονοι Μυνχάουζεν συνέταξαν ένα παραμύθι 156 σελίδων υπό την ονομασία "Βίβλος Αναξιοπιστίας". Ώστε, όπως λέγουν, να δείξουν στον ελληνικό λαό ότι η Νέα Δημοκρατία αθέτησε όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις της".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 9 March 2006 - 15:55:38 UTC