Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-02-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/2/2006
  • [02] Δημοσκοπήσεις
  • [03] Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας
  • [04] ΟΕΚ
  • [05] Αντιπαράθεση
  • [06] ΠΑΣΟΚ - Δημοτικές εκλογές
  • [07] Αρχιεπίσκοπος
  • [08] Επιτόκια
  • [09] Βία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/2/2006

    Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών , η αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και η εμφάνιση βίας το Σαββατοκύριακο είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αρχίζει ο πόλεμος των γκάλοπ! Κατακλυσμός "δημοσκοπήσεων" στην επικοινωνιακή εξόρμηση της Αντιπολίτευσης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Προαγωγές με τρία κριτήρια. Το τελικό κείμενο του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μανιφέστο Χριστόδουλου και Καντάφι κατά των... απίστων της Δύσης. Το παρασκήνιο της συνάντησης που θα έχει την Τετάρτη με τον γιο του Λίβυου ηγέτη ο Αρχιεπίσκοπος και το παζάρι για τα 800.000.000 δολάρια που χρωστάει η Λιβύη σε ελληνικές τεχνικές εταιρίες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φθηνό σπίτι για 80.000 δικαιούχους. ΟΕΚ: Όλο το στεγαστικό πρόγραμμα για το 2006.

    ΕΘΝΟΣ: Βουλιάζει η ΝΔ στην Αττική. Γκάλοπ της ALCO: ΠΑΣΟΚ: Μπροστά 8,8 μονάδες στο Λεκανοπέδιο, αλλά πίσω 4 μονάδες στην περιφέρεια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εν όψει της μάχης των Δημοτικών Εκλογών, Καραμανλής και Παπανδρέου... Στρίβουν το τιμόνι ο ένας δεξιά και ο άλλος αριστερά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Γκάλοπ "ξυπνητήρι" στην κυβέρνηση. Μετά από έξι χρόνια σε έρευνα της ALCO το ΠΑΣΟΚ προηγείται οριακά με 0,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Παίρνουμε τα μηνύματα. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην πρώτη εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του ως υπουργός Άμυνας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Βία, φωτιές και βόμβες Γαλλίας. Σε γήπεδα και Πανεπιστήμια η Ελλάδα αναστενάζει.

    ΕΣΤΙΑ: Θετικός απολογισμός της πρώτης διετίας. Το μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβερνήσεως Καραμανλή.

    ESPRESSO: Επώνυμη Αθηναία σπάει τα ταμπού και αποκαλύπτει: "Γιατί έκανα δύο απόπειρες αυτοκτονίας".

    ΤΑ ΝΕΑ: Ξαναχτυπά η γρίπη των... επιτοκίων. Νέα αύξηση 0,25% από την Πέμπτη.

    PRESS TIME: Ο Παπανδρέου θέλει την Γκερέκου δήμαρχο. Επιδιώκει να την επιβάλει ως υποψήφια της Αθήνας.

    TRAFFIC NEWS: Εμπρησμό υποπτεύεται ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. "Ελπίζω το στούντιο Καραμάνου να κάηκε από ατύχημα". Από το στούντιο του "Dream Show" βγήκε η εκπομπή του.

    Η ΧΩΡΑ: Τι φταίει και γυρίζει ο λαός την πλάτη στη ΝΔ. Σε εξέλιξη -δυστυχώς- καρμπόν η τριετία Μητσοτάκη. Όλα τα γκάλοπ δείχνουν να παίρνει κεφάλι το ΠΑΣΟΚ.

    City Press: Η καθημερινότητα φθείρει την κυβέρνηση. Δημοσκόπηση της ALCO δίνει μικρό προβάδισμα (0,4%) στο ΠΑΣΟΚ.

    METRO: Κόντρα και απεργίες. Σύγκρουση στη Βουλή αλλά και κινητοποιήσεις από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΤΟΕ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νέα έκρηξη στην κτηματαγορά. Στη Θεσσαλονίκη και το 2006.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ξεσηκωμός για το μεροκάματο. Παμμακεδονικό συλλαλητήριο αύριο στη Θεσσαλονίκη.

    [02] Δημοσκοπήσεις

    "Ποτέ άλλοτε κυβέρνηση στα μέσα της θητείας της δεν ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Το ΠΑΣΟΚ το 1998, ήταν 6 μονάδες πίσω", επισημαίνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ και τονίζει ότι "έχουμε απολύτως ξεκαθαρίσει ότι δεν επιδιώκουμε εκλογές. Με τις πρωτοβουλίες μας άλλωστε δείχνουμε ότι αυτό που επιδιώκουμε είναι ο διάλογος".

    Η City Press υποστηρίζει ότι "69,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι επιδεινώθηκε η ακρίβεια στη διάρκεια της διετίας, 57% ότι πήγε χειρότερα η ανεργία και 48,9% η οικονομία γενικότερα. 37,2% βλέπει επιδείνωση στην εγκληματικότητα και μόνο 7,8% ότι αντιμετωπίζεται αποτελεσματικότερα. Οι προσδοκίες που δημιούργησε προεκλογικά η ΝΔ σε σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη απειλούν τώρα την πολιτική υπεροχή της κυβέρνησης".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "με 8,8 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της Νέας Δημοκρατίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής, γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα εν όψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του "Έθνους".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "ασύδοτες εταιρείες στην υπηρεσία αποδόμησης της κυβέρνησης και της ΝΔ, θα βγάλουν "καταλληλότερο" ως και τον Γ. Παπανδρέου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "μετά από έξι χρόνια σε έρευνα της ALCO το ΠΑΣΟΚ προηγείται οριακά με 0,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ. Αν τα στοιχεία της έρευνας αξιολογηθούν, μπορούν να οδηγήσουν τη ΝΔ σε μια μακρά κυβερνητική θητεία. Ψηφοφόροι της ΝΔ όμως δείχνουν εγκαταλελειμμένοι και σαν αποδιοπομπαίοι τράγοι. Μεγάλες απώλειες του κυβερνώντος κόμματος προς τα δεξιά με το ΛΑΟΣ να ξεπερνάει το 5,6%. Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ επιστρέφει μεγάλο ποσοστό (5%) που ψήφισαν ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές. Η ακρίβεια, η ανεργία και οι υποκλοπές στοιχίζουν στην κυβέρνηση".

    Η Traffic News εκτιμά ότι "ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα στέλνει η δημοσκόπηση της ALCO θέτοντας σημαντικούς προβληματισμούς για την πορεία του κυβερνητικού έργου".

    Η Espresso προσθέτει ότι "ηχηρό καμπανάκι κινδύνου για την κυβέρνηση αποτελεί η τελευταία δημοσκόπηση της ALCO, που δείχνει για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της ΝΔ, έστω και οριακά, με 0,4%. Η συγκεκριμένη μέτρηση έγινε δύο μέρες πριν από τον ανασχηματισμό και ειδικότερα μεταξύ 12 και 21 Φεβρουαρίου. Ο Πολιτικός Σχεδιασμός πάντως της ΝΔ με "non paper" που διένειμε επίσημα τουλάχιστον, δείχνει να μην ανησυχεί".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες καταδεικνύουν, σχεδόν στο σύνολό τους, την αλλαγή των δεδομένων σχετικά με τις τάσεις του εκλογικού σώματος σε όλη τη χώρα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "πρόσφατη δημοσκόπηση για λογαριασμό κυριακάτικης εφημερίδας , για πρώτη φορά, φέρνει μπροστά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με ποσοστό 0,4% . Έστω κι αν αυτό το ποσοστό βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους και οι ίδιες οι δημοσκοπήσεις αυτές καθαυτές δείχνουν την πρόθεση της στιγμής, στο κυβερνών κόμμα υπήρξε μεγάλη ανησυχία και αναταραχή".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "όμως το γεγονός ότι η Κυβέρνησις εξακολουθεί να προηγείται σταθερά στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος, αν μη τι άλλο δείχνει ότι η κοινή γνώμη έχει επίγνωση της αναγκαιότητος των μέτρων που λαμβάνονται. Και παρά την αναπόφευκτη δυσφορία, εξακολουθεί να περιβάλλει την Κυβέρνηση με εμπιστοσύνη".

    [03] Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "σε ένα αυστηρά επεξεργασμένο σύστημα βαθμολογικής εξέλιξης, το οποίο κατοχυρώνει το αδιάβλητο της διαδικασίας, αποκλείοντας τα περιθώρια αυθαιρεσιών και την επικράτηση υποκειμενικών κριτηρίων σε ό,τι αφορά στην επιλογή των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, κατέληξε η αρμόδια επιτροπή για την αναθεώρηση του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα".

    [04] ΟΕΚ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "φθηνότερα στεγαστικά δάνεια, μείωση των ασφαλιστικών προϋποθέσεων, ελκυστικά μικρά δάνεια και αυξημένα ποσά επιδότησης ενοικίου περιλαμβάνει φέτος στο στεγαστικό πρόγραμμά του ο ΟΕΚ".

    [05] Αντιπαράθεση

    H METRO υποστηρίζει ότι "σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο μεταφέρεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αλλά και συνδικάτων, για την εισοδηματική πολιτική της πρώτης και γενικότερα για το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων".

    [06] ΠΑΣΟΚ - Δημοτικές εκλογές

    "Άντζελα Γκερέκου, Άννα Διαμαντοπούλου και Παναγιώτης Φασούλας. Αυτή είναι η ισχυρή τριπλέτα στην οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της PRESS time , καταλήγει ο Γ. Παπανδρέου προκειμένου να διεκδικήσει το ΠΑΣΟΚ με όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας τους τρεις μεγάλους δήμους".

    [07] Αρχιεπίσκοπος

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "νέα δημόσια πολιτική παρέμβαση ετοιμάζεται να κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, παίρνοντας θέση σε μείζονα θέματα που απασχολούν, όχι μόνο την χώρα μας αλλά και συνολικά την Διεθνή Κοινότητα, όπως εκείνο που αφορά στις ταραγμένες σχέσεις χριστιανών και μουσουλμάνων".

    [08] Επιτόκια

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "ετήσια αύξηση της δόσης, που ξεπερνά ακόμα και τα 600 ευρώ, φέρνει στους δανειολήπτες ο ιός της αύξησης των επιτοκίων του ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο οποίος χτυπά για δεύτερη φορά μέσα στο τετράμηνο".

    [09] Βία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "Σαββατοκύριακο βίας, με περιστατικά που φαινομενικά δεν συνδέονται μεταξύ τους, δημιούργησαν δυσάρεστο κλίμα. Σοβαρά επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με ένα φοιτητή βαριά τραυματισμένο, συγκρούσεις φιλάθλων στην Καισαριανή αλλά και φωτιές χθες στην Τούμπα στον αγώνα ΠΑΟΚ- Ολυμπιακού, καθώς και βομβιστικές επιθέσεις στη γαλλική τράπεζα BNP και σε αντιπροσωπεία της Ρενό ήρθαν σε μια στιγμή που η κυβέρνηση προωθεί τα σχέδιά της για "εμπέδωση του νόμου και της τάξης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 27 February 2006 - 21:28:15 UTC