Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-02-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/2/2006
  • [02] Ναυτεργάτες
  • [03] ΝΔ
  • [04] Έβερτ
  • [05] Τοπικές εκλογές
  • [06] Δημοσκοπήσεις
  • [07] Απαγωγές
  • [08] Προσλήψεις
  • [09] Τραγωδία
  • [10] ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [11] Έκπτωση φόρων

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/2/2006

    Η απεργία των ναυτεργατών , η τραγωδία με το ελικόπτερο "Χιούι" και ο θάνατος τεσσάρων αξιωματικών του στρατού, καθώς και οι δημοσκοπήσεις της GPO και της ΚΑΠΑ Research είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σε καραντίνα τα νησιά. Χωρίς τρόφιμα, φάρμακα και επικοινωνία.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Εύσημα Έβερτ στον Καραμανλή για την τοποθέτηση του Γιάννη Κεφαλογιάννη σε ρόλο ειδικού συμβούλου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τραγωδία με ελικόπτερο του στρατού. 4 νεκροί από τη συντριβή υπέργηρου "Χιούι" έξω από τα Γιαννιτσά.

    Η ΑΥΓΗ: Ανάβει φωτιές η κυβερνητική αδιαλλαξία. Παρατείνεται μέχρι αύριο το πρωί η απεργία των ναυτεργατών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Οργή λαού για την εκβιαστική απεργία των ναυτικών. Δεν πάει άλλο, πρέπει να βρεθεί επειγόντως λύση.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Βατερλό οι υποκλοπές. Αποδοκιμάζονται οι κυβερνητικοί χειρισμοί. Νέα δημοσκόπηση: Το 65,8% επιρρίπτει σημαντικές ευθύνες και στον Πρωθυπουργό.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δυνατό χαρτί ο Καραμανλής. Τον εμπιστεύεται η πλειονότητα των πολιτών.

    ΕΘΝΟΣ: Μπουρλότο στα λιμάνια. Η κυβέρνηση πυροδοτεί την κοινωνική αναταραχή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πώς θα γλιτώσουν φόρους ελεύθεροι επαγγελματίες - επιχειρηματίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις, 1.052 θέσεις σε δύο εβδομάδες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αράζουν και τα φορτηγά. 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα.

    ΕΣΤΙΑ: Το ΠΑΣΟΚ στρέφεται προς την Αριστερά. Επιδιώκει διακαώς συνεργασία κατά τις βουλευτικές εκλογές.

    ESPRESSO: Ο μισθός που "τρέλανε" τον Έβερτ. Πώς τον εμφάνισαν να παίρνει 1,8 εκατ. ευρώ το μήνα! Μοιράζει... δισ. η Βουλή.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κατευθυνόμενη απεργία με στόχο την κυβέρνηση. Πολιτική επίθεση από το ΚΚΕ. Σε ομηρεία όλη η νησιωτική χώρα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Προβλήματα και ένταση στα λιμάνια. Εμφανίστηκαν οι πρώτες ελλείψεις στα νησιά από τη συνεχιζόμενη απεργία των ναυτικών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σε απόγνωση με την κυβέρνηση θεατή. Φωτιές έχουν πάρει τα λιμάνια.

    Η ΝΙΚΗ: Τα έκανε θάλασσα. Επιστράτευση "αγανακτισμένων" από τον Κεφαλογιάννη.

    PRESS time: Συμμορία αρπάζει παιδιά. Εφιάλτης για τις διωκτικές αρχές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δυναμικό ξεκίνημα για τις τοπικές εκλογές. Συνέντευξη Τύπου στο "Παρκ" της Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Τεράστια απώλεια εσόδων λόγω "αδράνειας" του ΥΠΕΧΩΔΕ. Να δοθεί τώρα τέλος στην "ομηρία" 130.000 ιδιοκτητών και να γεμίσουν λεφτά τα άδεια ταμεία του κράτους!

    TRAFFIC NEWS: Γέμισαν με γυμνές φωτό επωνύμων το ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Ο διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μιλάει στην "t".

    Η ΧΩΡΑ: Προσλήψεις σε Δημόσιο, δήμους, οργανισμούς και προγράμματα για 7.000 ανέργους .

    City Press: Άγριες κόντρες με τεράστιο κόστος.

    Μetro: Αποκομμένα τα νησιά. Σοβαρά προβλήματα από τη συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι γαμπροί και ο... σώγαμπρος. Πολύφερνη νύφη η Δημαρχία Θεσσαλονίκης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Μόνιμες εστίες μόλυνσης. Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από σκουπίδια και νεκρά ζώα που πετιούνται έξω από σπίτια. Νοσοκομεία και σχολεία σε ολόκληρο το νομό αλλά κυρίως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Έρχεται το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Μετά από δύο δεκαετίες εμπαιγμού, τα έργα αρχίζουν το Μάιο.

    [02] Ναυτεργάτες

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι " η νησιωτική Ελλάδα είχε αποκοπεί από την ηπειρωτική, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα από την έλλειψη βασικών προϊόντων. Στα λιμάνια επικρατεί χάος και έντασης με πρωταγωνιστή το λιμάνι του Ηρακλείου, όπου απεργοί και οδηγοί φορτηγών άρχισαν "πόλεμο", αφού στα φορτηγά εκατοντάδες χιλιάδες ευπαθή προϊόντα σαπίζουν".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "πολιτική ένταση πυροδοτεί η συνεχιζόμενη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) η οποία έχει ήδη προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημία και ελλείψεις βασικών ειδών στη νησιωτική χώρα. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι τις κινητοποιήσεις υποκινεί οργανωμένα το ΚΚΕ, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση προσδοκά πρόσκαιρα οφέλη από την εξέλιξη".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "χωρισμένη στα δύο "παραμένει η χώρα, με τα νησιά να αντιμετωπίζουν το κίνδυνο σοβαρών ελλείψεων σε αγαθά πρώτης ανάγκης και καύσιμα και τα φορτηγά οχήματα να βρίσκονται "εγκλωβισμένα" στην ηπειρωτική Ελλάδα."

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "τακτική Πόντιου Πιλάτου από την κυβέρνηση στην απεργία των ναυτεργατών, την ώρα που βρίσκονται σε απόγνωση οι κάτοικοι των νησιών και οι αγρότες καταστρέφονται καθώς τα προϊόντα τους σαπίζουν στα λιμάνια".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "την επικοινωνιακή προπαγάνδα των "αγανακτισμένων" πολιτών ή άλλων του "κοινωνικού αυτοματισμού" όπως έχει εδραιωθεί στην πολιτική ορολογία, επιστρατεύει η κυβέρνηση Καραμανλή προκειμένου να απεμπλακεί από τις δυσάρεστες επιπτώσεις που προκάλεσαν οι χειρισμοί του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μαν. Κεφαλογιάννη στις διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των ναυτικών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει: "μπλόκο σε διυλιστήρια και λιμάνια από τους οδηγούς φορτηγών σήμερα. Κατάσταση πολιορκίας στην Κρήτη απελπισία σ΄όλα τα νησιά".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "σε "ναυμαχία" ανάμεσα στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη και τους ναυτικούς εξελίσσεται η απεργία στα πλοία με αποτέλεσμα να έχουν νεκρώσει εδώ και έξι ημέρες οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε όλη την χώρα".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "στην επικίνδυνη τακτική της δημιουργίας κλίματος σύγκρουσης μεταξύ κοινωνικών ομάδων φαίνεται ότι καταφεύγει η κυβέρνηση, αδυνατώντας να δώσει λύσεις στα προβλήματα των ναυτεργατών".

    Η METRO ισχυρίζεται ότι "εμφανείς άρχισαν να γίνονται στη νησιωτική Ελλάδα οι συνέπειες της απεργιακής κινητοποίησης των ναυτεργατών με την κυβέρνηση να "επιστρατεύει" το Πολεμικό Ναυτικό για τον ανεφοδιασμό των περιοχών".

    H CITY PRESS αναφέρει: "η απεργία των ναυτεργατών προκαλεί μεγάλες ζημιές στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων και διευκολύνει τους κερδοσκόπους. Τα περισσότερα αιτήματα της ΠΝΟ έχουν απαγορευτικό κόστος για τον προϋπολογισμό. Η κυβέρνηση δείχνει πρόθυμη να συζητήσει πολλά από αυτά για να περιορίσει την κοινωνική ένταση".

    Κατά την ΑΥΓΗ "κλίμα "κοινωνικού πολέμου" εις βάρος των απεργών ναυτεργατών πυροδοτεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους εφοπλιστές".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "ελλείψεις σε βασικά προϊόντα έχουν αρχίσει να καταγράφονται στα νησιά λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία αποφάσισε και νέα παράταση της κινητοποίησης των ναυτικών έως τα ξημερώματα της Τετάρτης".

    [03] ΝΔ

    H TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "οι "μονομάχοι" για τη θέση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας θα είναι τελικά δύο, όπως προέκυψε μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχαν στη διάθεσή τους οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν πρόθεση υποψηφιότητας".

    [04] Έβερτ

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι με την εμπειρία του ο Γ. Κεφαλογιάννης θα συμβάλει στην παραγωγή κυβερνητικού έργου".

    [05] Τοπικές εκλογές

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "η πολιτική πρόταση με την οποία οι δυνάμεις του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της "Κομμουνιστικής Ανανέωσης" και της "Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών" θα δώσουν πανελλαδικά τη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, παρουσιάστηκε χτες από τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου, σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι "....είναι ολοφάνερο, ποιά είναι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου θα αποτελέσουν το πεδίο δοκιμής για τις συνεργασίες αυτού του είδους. Και αν το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό, το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήση πλησίστιο για γενικώτερη συνεργασία με την Αριστερά, με στόχο το πριμ των 40 εδρών".

    [06] Δημοσκοπήσεις

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "σε Βατερλό της κυβέρνησης εξελίσσεται το θέμα των υποκλοπών. Αυτό είναι το συμπέρασμα δημοσκόπησης της εταιρείας GPO που παρουσιάστηκε χθες στην εκπομπή του Mega "Ανατροπή".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι " ισχυρό χαρτί για τη ΝΔ εξακολουθεί να είναι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με βάση τα στοιχεία δύο νέων δημοσκοπήσεων, της GPO (πανελλαδικά) και της ΚΑΠΑ Research (για τη Β΄Αθήνας). Η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται πανελλαδικά με 1,4% (GPO) αν και έχει μικρές απώλειες, ενώ στη Β΄Αθήνας το ΠΑΣΟΚ έχει μικρό προβάδισμα".

    [07] Απαγωγές

    H PRESS time σημειώνει ότι έχει προκληθεί "πανικός στη βόρεια Ελλάδα! Αδίστακτη συμμορία απάγει ανήλικα παιδιά σε ακριτικές, κυρίως περιοχές της Μακεδονίας στήνοντας καρτέρι έξω από σχολεία και πλατείες".

    [08] Προσλήψεις

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ είναι "σε εξέλιξη οι προκηρύξεις για 580 νέες θέσεις σε δήμους, νοσοκομεία και οργανισμούς".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "ως τις αρχές Μαρτίου λήγουν οι προθεσμίες υποβολής αίτησης για 1.052 προσλήψεις σε Δημόσιο -ΟΤΑ. Περίπου 1.000.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις χώρες της Ε.Ε. γνωστοποιούνται μέσω Διαδικτύου".

    [09] Τραγωδία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι :"τραγωδία χθες βράδυ με τέσσερις νεκρούς αεροπόρους, λόγω πτώσης ενός υπέργηρου ελικοπτέρου "Χιούι" της Αεροπορίας Στρατού στο Μελίσσι Πέλλας".

    [10] ΥΠΕΧΩΔΕ

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αναφέρει ότι " μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι αντιδράσεις, μετά και τη συνεχιζόμενη "αδράνεια" του ΥΠΕΧΩΔΕ, να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή και δημοσίευση της υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό Ζωνών Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης και να "ξεπαγώσει" επιτέλους ο θεσμός της Μεταφοράς Συντελεστή".

    [11] Έκπτωση φόρων

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ διερωτάται "είστε επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας και συντηρείτε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο; Φροντίζετε για την διατροφή των υπαλλήλων σας κατά την διάρκεια του ωραρίου εργασίας; Έχει συμβεί κάποιο "δυστύχημα" στην επιχείρησή σας και θα πάρετε αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία που συνεργάζεστε; Να ξέρετε ότι οι δαπάνες αυτές και πολλές άλλες που παρατίθενται αναλυτικά, εκπίπτουν από την δήλωση φορολογίας ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 21 February 2006 - 20:38:19 UTC