Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-02-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/2/2006
  • [02] Διάγγελμα Καραμανλή
  • [03] Γρίπη των πτηνών
  • [04] Ανεργία
  • [05] Οδηγία "Μπολκεστάιν"
  • [06] ΙΝΚΑ
  • [07] Επενδύσεις
  • [08] Ανασχηματισμός
  • [09] Αλέκος Αλαβάνος
  • [10] Γεράσιμος Γιακουμάτος
  • [11] Δανειοδότηση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/2/2006

    Το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης και η γρίπη των πτηνών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δεν αυτοκτόνησε ο Τσαλικίδης! Καταιγισμός νέων στοιχείων στην Εισαγγελία, ενισχύουν τις φρικτές υποψίες.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: "Ζεστό" χρήμα στην Ελλάδα από τη Ρωσία. Ολοκληρώθηκε το deal SISTEMA - ΙΝΤΡΑΚΟΜ αντί 120 εκατομμυρίων ευρώ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Γροθιά από Καραμανλή κατά υποκλοπέων. Τριπλό μήνυμα σε "κοριούς", συμφέροντα και αξιωματική αντιπολίτευση.

    Η ΑΥΓΗ: Αλαβάνος: Έγγραφο ΕΥΠ για τις 90.000 παρακολουθήσεις. Για τέταρτη μέρα δεν απαντά η κυβέρνηση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στόχος των "κοριών" ο Καραμανλής και η κυβέρνηση.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κυβέρνηση εν αναστολή! "Κλειστόν" εν όψει ανασχηματισμού. Ο πρωθυπουργός σκέπτεται και οι άλλοι περιμένουν στο τηλέφωνο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ασυμβίβαστος και αποφασισμένος. Ο Καραμανλής εγγυάται τη διαφάνεια και τη θεσμική θωράκιση της χώρας.

    ΕΘΝΟΣ: Αναδόμηση με.... αέρα Παρνασσού. Καραμανλής: Καθάρισε τους "κοριούς" με διάγγελμα και... πάει για άλλα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Όχι τόσο τα λόγια του όσο το πρόσωπό του, χθες στην τηλεόραση, έδειχνε ότι ο Πρωθυπουργός.... Ψάχνει να βρει το καμουτσίκι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φαγοπότι αετονύχηδων επιχειρηματιών στην Ελλάδα. Και εισέπραξαν εκατομμύρια και βάρεσαν κανόνι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι πολίτες πρέπει να μάθουν. Παρέμβαση Καραμανλή για το Vodafone gate.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τώρα ο ιός του ανασχηματισμού. Στα κινητά -έστω και με κοριούς- αναμένουν οι "γαλάζιοι".

    ΕΣΤΙΑ: Δεν εργάζεται 1 στους 3 Ευρωπαίους. Εντυπωσιακά στοιχεία για τον ανενεργό πληθυσμό.

    ESPRESSO: "Πατέρα γιατί με εγκατέλειψες;" Το μεγάλο παράπονο και οι οικονομικές απαιτήσεις της Χαράς από τον Τόλη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αγωνία και έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα λόγω της γρίπης. Πιστοποιήθηκε τέταρτο κρούσμα. Σε δραματική θέση οι πτηνοτρόφοι.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη". Ο Κ. Καραμανλής υποσχέθηκε νόμο-"ασπίδα" για τη διασφάλιση των τηλεπικοινωνιών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στην... απόκρυψη έβαλε τις υποκλοπές. Νέα συσκότιση από το διάγγελμα Καραμανλή.

    Η ΝΙΚΗ: Μετά από 11 μήνες σιωπής ο Καραμανλής και χθες... Έκανε τον "ψόφιο κοριό".

    PRESS time: Δίωξη στη VODAFONE για υπόθαλψη εγκληματία. Τι κρύβει η υπ΄αριθμόν 300-34/700-04 μηνυτήρια αναφορά της αστυνομίας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ταξικά συνδικάτα. Μαζική καταδίκη της οδηγίας "Μπολκεστάιν".

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Φυσικό Αέριο σε 12 Δήμους της Αττικής. Ενημερωτική εκστρατεία από το ΙΝΚΑ, για τα πλεονεκτήματα -οικονομικά και περιβαλλοντικά- της χρήσης του.

    TRAFFIC NEWS: TV Περσόνα απέκτησε παιδί με δανεική μάνα. Μιλούν ειδικοί στην "t" για το νέο θαύμα.

    Η ΧΩΡΑ: Οι υπονομευτές θα καούν ξανά στις κάλπες. Καραμανλής: Όλοι ξέρουν ποιοι μας παρακολουθούσαν. Αυστηρότερα μέτρα για θωράκιση από τις υποκλοπές.

    City Press: 4 δεσμεύσεις Καραμανλή. Παρέμβαση του πρωθυπουργού για να αλλάξει το αρνητικό για την κυβέρνηση κλίμα.

    Μetro: Επίθεση κατά πάντων. Αυστηρό μήνυμα Καραμανλή για την υπόθεση των υποκλοπών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Γριπώθηκε και η οικονομία. Νόσος των πτηνών: καταστρέφονται πολλά πτηνοτροφεία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ε.Ε.λεγκτές για τη γρίπη αναμένονται στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Θεσσαλονίκης.

    [02] Διάγγελμα Καραμανλή

    Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "σε νέα επιχείρηση συσκότισης κατέληξε το πολυδιαφημισμένο διάγγελμα Καραμανλή για τις υποκλοπές. Ο Πρωθυπουργός απέφυγε να αναφερθεί στους κυβερνητικούς χειρισμούς, αφήνοντας αναπάντητα ερωτήματα".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "εγκληματική ενέργεια σε βάρος της χώρας, των πολιτών και της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση για το σκάνδαλο".

    Η METRO γράφει ότι "έγκλημα σε βάρος της χώρας" χαρακτήρισε, χθες, τις τηλεφωνικές υποκλοπές ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους στις δηλώσεις του για το θέμα, σε μια προσπάθεια να καταδείξει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή του".

    Η City Press σημειώνει ότι "ο κ. Καραμανλής υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξει συγκάλυψη και πως οι πολίτες θα μάθουν τα πάντα για την υπόθεση των υποκλοπών. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες όπου κι αν βρίσκονται. Προωθείται η ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου και των ανεξάρτητων Αρχών, για να προστατευθεί πλήρως το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών. Προς αυστηροποίηση της νομοθεσίας για αυτούς που κάνουν υποκλοπές αλλά και όσους αξιοποιούν τα προϊόντα των υποκλοπών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "τη λήψη δέσμης αυστηρών μέτρων για την προάσπιση των συμφερόντων του τόπου και των δικαιωμάτων των πολιτών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τις συσκέψεις για τη θωράκιση του απορρήτου των επικοινωνιών".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "τριπλό μήνυμα σε συγκεκριμένους αποδέκτες έστειλε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο διάγγελμά του, για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών".

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "διά στόματος του πρωθυπουργού επισφραγίστηκε χθες η κυβερνητική προσπάθεια για το "κουκούλωμα" της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "ο Πρωθυπουργός, χθες, μας μίλησε από τηλεοράσεως ότι από τούδε και στο εξής, θα κάνει το παν για να υπάρχει ασφάλεια στις επικοινωνίες μας. Υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει διαφάνεια στην υπόθεση των υποκλοπών'.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι "στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο Κ. Καραμανλής με στόχο να βγει η κυβέρνησή του από τον ιστό της πολύκροτης υπόθεσης των υποκλοπών και να αναστρέψει το κλίμα δυσαρέσκειας και καχυποψίας που υπάρχει σε μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης για τον τρόπο που την χειρίστηκε".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "έγκλημα κατά των πολιτών και της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το ζήτημα των υποκλοπών και ξεκαθάρισε ότι θα ληφθούν όλα τα ανθρωπίνως απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην επαναληφθούν και στο μέλλον παρόμοια νοσηρά φαινόμενα, που στόχο έχουν να βλάψουν τη Δημοκρατία".

    Σύμφωνα με την Press Time "τελικά η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να απαντήσει στα πυρά των πολιτικών αντιπάλων της ότι "σιωπά και κρύβεται" κάτω από το βάρος των υποκλοπών, κατάφερε μετά την "ανιαρή", κατά γενική ομολογία, ομιλία του πρωθυπουργού να βρεθεί με την "πλάτη στον τοίχο", προσθέτοντας με τη στάση της αναπάντητα ερωτήματα αντί να απαντήσει στα ήδη υπάρχοντα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "εγκληματική ενέργεια σε βάρος του τόπου, των πολιτών και της κυβέρνησης, χαρακτήρισε την υπόθεση των υποκλοπών ο πρωθυπουργός, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως η κυβέρνηση έγινε στόχος συμφερόντων, χωρίς φυσικά να αποκλείει και την περίπτωση παρεμβάσεων από ξένες δυνάμεις".

    Η Traffic News αναφέρει ότι "τη θέσπιση αυστηρότατου νομοθετικού πλαισίου για όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, θωρακίζοντας έτσι το απόρρητο των επικοινωνιών ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός με δημόσια δήλωσή του μετά και τις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους των αρμόδιων ανεξάρτητων Αρχών αλλά και διαπρεπείς συνταγματολόγους".

    [03] Γρίπη των πτηνών

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "πανελλαδική η αγωνία αλλά και εγρήγορση μετά και το τέταρτο κατά σειρά δείγμα, θετικό στον ιό H5N1 της γρίπης των πτηνών. Το εργαστήριο αναφοράς του Λονδίνου επιβεβαίωσε χθες την παρουσία του φονικού στελέχους και στην αγριόχηνα στη Σκύρο".

    [04] Ανεργία

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "η Ευρωπαϊκή Ενωσις απέχει σημαντικά από την επίτευξη των στόχων της ως προς την απασχόληση. Όπως προκύπτει από έρευνα της Eurostat που δημοσιοποιήθηκε χθες , ο αριθμός των ανέργων και των μη απασχολουμένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει εξαιρετικά υψηλός. Περίπου 1 στους 3 Ευρωπαίους ηλικίας από 15 έως 64 ετών δεν εργάζεται".

    [05] Οδηγία "Μπολκεστάιν"

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, και ταυτόχρονα, θα καταθέσει το υπόμνημα καταδίκης της λεγόμενης οδηγίας "Μπολκεστάιν" το οποίο υπογράφουν 9 Ομοσπονδίες, 11 Εργατικά Κέντρα και 173 συνδικάτα και σωματείο όλης της χώρας".

    [06] ΙΝΚΑ

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ γράφει ότι "το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) διοργανώνει εκδηλώσεις και παρουσιάσεις σε συνεργασία με την Εταιρία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε. , την Αττικό Αέριο Α.Ε. και τη Γενική Τράπεζα στους δήμους της Αττικής με θέμα "Φυσικό αέριο: Η επιλογή βασίζεται στην ενημέρωση".

    [07] Επενδύσεις

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ σημειώνει ότι "άρχισαν οι επενδύσεις των ρωσικών εταιριών στη χώρα μας και στις ελληνικές επιχειρήσεις. "Επανάσταση" στις τηλεπικοινωνίες, καθώς ο ρωσικός κολοσσός ενδιαφέρεται να επενδύσει και στον ΟΤΕ".

    [08] Ανασχηματισμός

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ διερωτάται αν "σήμερα κληρώνει;" και ισχυρίζεται ότι "μετά τους κοριούς και τα πτηνά, ο ιός του ανασχηματισμού κατατρώει την κυβέρνηση Καραμανλή".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει: "ο πρωθυπουργός βρήκε το τελικό σχήμα χαλαρώνοντας σε πολυτελές σαλέ. Σε γεύμα εργασίας στο "Ελατος Resort" κρίθηκε η τύχη του υπουργού Δημ. Τάξης. "Κλείδωσε" η είσοδος της Ντόρας στην κυβέρνηση, ερωτηματικά για τον Μολυβιάτη".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "κλειστόν" λόγω ανασχηματισμού είναι το κράτος. Η αβεβαιότητα των υπουργών για το αν θα παραμείνουν στη θέση τους έχει προκαλέσει γενική παράλυση στις λειτουργίες της κυβέρνησης. Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός συνεχίζει να το σκέπτεται και να το συζητεί σε επαφές που είχε με κυβερνητικά στελέχη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ".

    H ESPRESSO εκτιμά ότι "η συνεχιζόμενη καθυστέρηση του πολυθρύλητου ανασχηματισμού έχει οδηγήσει σε οριακή αντοχή τα νεύρα του συνόλου σχεδόν της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ".

    [09] Αλέκος Αλαβάνος

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "σιώπησε και χθες η κυβέρνηση για την αποκάλυψη του προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνου σχετικά με τις παρακολουθήσεις 90.000 τηλεφώνων που συμφωνήθηκαν σε σύσκεψη κυβερνητικού στελέχους με εκπροσώπους των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας πριν από τρεις μήνες".

    [10] Γεράσιμος Γιακουμάτος

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι " τη "μαύρη λίστα" των επιχειρήσεων που έκλεισαν την τελευταία διετία αφήνοντας πίσω στρατιές ανέργων παρά το γεγονός ότι στην πλειονότητά τους είχαν λάβει γενναίες επιδοτήσεις επί ΠΑΣΟΚ, έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος".

    [11] Δανειοδότηση

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "την πρόσβαση των νέων και υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, που αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των "μικρού μεγέθους" επιχειρηματιών, ήρθε να λύσει το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε.), το οποίο τέθηκε σε πλήρη λειτουργία από τη νέα διακυβέρνηση".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 14 February 2006 - 21:52:25 UTC