Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-01-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/1/2006
  • [02] Κυβέρνηση
  • [03] Ιδιωτικά πανεπιστήμια
  • [04] ΝΔ- Δημοτικές εκλογές
  • [05] Συνέντευξη Πάγκαλου
  • [06] Κακοκαιρία
  • [07] Συνέντευξη τέως
  • [08] Εφορία
  • [09] Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας
  • [10] Αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων
  • [11] Δικαστής
  • [12] "Φρουτάκια"
  • [13] Εισοδηματική πολιτική
  • [14] Σοσιαλιστική Διεθνής - Εκλογή Γ. Παπανδρέου

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/1/2006

    Τα σενάρια ανασχηματισμού, η ομιλία του πρωθυπουργού χθες στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας , η σημερινή εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, η συνέντευξη του τέως βασιλιά και η εισοδηματική πολιτική είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Τέλος στις αποσπάσεις σε όσους συμπλήρωσαν 3 χρόνια. 40.000 υπάλληλοι θα επιστρέψουν στις αρχικές τους υπηρεσίες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σπίτια με λιγότερα ένσημα. Από τον επόμενο μήνα γίνονται ευνοϊκότερες οι προϋποθέσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σφιχτός ο Αλογοσκούφης...Αυξήσεις 2,75% στους μισθούς 3,7% στις συντάξεις και 7% στον ΟΓΑ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 5 ανατροπές για καταπατημένα, εκτός σχεδίου, συνεταιρισμούς και αυθαίρετα. Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για απεγκλωβισμό χιλιάδων ιδιοκτητών.

    ΕΘΝΟΣ: Στο γκισέ 800.000 φορολογούμενοι. Καλούνται ξανά στην εφορία , πριν "καθαρίσουν" για το 2003.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Από λάθος σε λάθος Κωνσταντίνε! Στις 13 Δεκεμβρίου 1967 , το "από χωρίου εις χωρίον" το ξεχάσατε;

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μπούσουλας" Καραμανλή για τις δημοτικές εκλογές. Με ομιλία - πυξίδα στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κοινές εξετάσεις για ιδιωτικά και κρατικά ΑΕΙ. Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας ανοίγει τα χαρτιά του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πάγκαλου καρφολόγιο. Ξέσπασμα στην "Ε" για όλους και για όλα.

    ΕΣΤΙΑ: Ταύτισις με το ΠΑΣΟΚ. Αναχρονιστική η θέσις για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

    ESPRESSO: Δικαστής γδύνεται στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Φάκελος-φωτιά στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μπλακ άουτ ευθυνών για Κεφαλονιά - Ιθάκη. Όλα...θετικά τα βρήκε ο Καραμανλής.

    PRESS time: Επιστρέφει ο εφιάλτης με τα "φρουτάκια". Η κυβέρνηση νομιμοποιεί τους...κουλοχέρηδες.

    TRAFFIC NEWS: Κάποιοι ξεπλένουν τα λάθη του τέως. Χείμαρρος προβολής του Κωνσταντίνου από το "ΒΗΜΑ".

    Η ΧΩΡΑ: Οι νταβατζήδες εκβιάζουν για 40 δισ. ευρώ. Και ξαφνικά εντονότατη προβολή του τέως.

    City Press: Ο Παπανδρέου πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    Μetro: Πάμε για νέα κυβέρνηση. Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου ο ανασχηματισμός.

    [02] Κυβέρνηση

    H METRO υποστηρίζει ότι "το θέμα του ανασχηματισμού κυριάρχησε χθες στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Όλες οι ενδείξεις και οι πληροφορίες που προέρχονται από το πρωθυπουργικό περιβάλλον κάνουν λόγο για ανασχηματισμό, ο οποίος θα αναγγελθεί στο διάστημα από την 1η έως τις 10 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με όσα έλεγαν στελέχη όλων των πλευρών, ο ανασχηματισμός δεν μπορεί πλέον να μετατεθεί σε άλλο χρόνο, αφού το κλίμα μέσα στην κυβέρνηση δείχνει ότι πρέπει εδώ και τώρα να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "σκληραίνει το παιχνίδι στο πολιτικοεπιχειρηματικό πεδίο. Οι νταβατζήδες εκβιάζουν τον Καραμανλή για τη διανομή της πίτας των 40 δισ. ευρώ. "Δεν υποχωρήσαμε σε πιο δύσκολες στιγμές, ούτε τώρα θα το κάνουμε ούτε ποτέ" , διαμήνυσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Οργή υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών για τη μη στήριξη του Κεντροδεξιού Τύπου".

    [03] Ιδιωτικά πανεπιστήμια

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "η αλήθεια είναι ότι, όπως και το 1975, έτσι και σήμερα η Νέα Δημοκρατία δεν τολμά. Τότε με το ψηφισθέν Σύνταγμα περιόρισε την Ανωτάτη Εκπαίδευση στο κράτος και απηγόρευσε την σύσταση ΑΕΙ από ιδιώτες. Τώρα κάνει ΄ένα βήμα προς τα εμπρός, αλλά περιορίζει τα πράγματα σε ιδρύματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρος. Και απεμπολεί άλλη μία ευκαιρία για την πραγματική αναβάθμιση της Παιδείας".

    "Με ενιαίο σύστημα εξετάσεων θα πρέπει να επιλέγονται οι φοιτητές και των δύο τύπων Ιδρυμάτων, τονίζει στον "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ" ο Θ. Βερέμης. Ο πρόεδρος του ΕΣΥΠ διατηρεί χαμηλό τον πήχυ των προσδοκιών του για τα αποτελέσματα της συνύπαρξης κρατικών και μη κρατικών πανεπιστημίων, εξηγεί γιατί πέτυχε το πείραμα στην Τουρκία".

    [04] ΝΔ- Δημοτικές εκλογές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "τον πρώτο λόγο έχουν οι τοπικές κοινωνίες στην ανάδειξη των υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μιλώντας χθες στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, όπου αποφασίσθηκε η στρατηγική που θα ακολουθηθεί. Μια στρατηγική η οποία στόχο έχει την προσέγγιση του πολίτη και ενίσχυση της Περιφέρειας".

    [05] Συνέντευξη Πάγκαλου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ δημοσιεύει σήμερα συνέντευξη του υπεύθυνου του ΠΑΣΟΚ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση Θεόδωρου Πάγκαλου. Ο κ. Πάγκαλος υποστηρίζει ότι αν "η Ντόρα Μπακογιάννη αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, θα επιδεινώσει την εξωτερική πολιτική Καραμανλή, θα εφαρμόσει πολιτική Μητσοτάκη. Ο Άγγλος υπουργός Εξωτερικών κ. Στρο είναι ένας κυνικός πλασιέ των Τούρκων. Δεν θα έπρεπε να τον δεχθεί ο πρωθυπουργός. Ήταν λάθος που ο Ε. Βενιζέλος δεν συνεννοήθηκε με τον Γ. Παπανδρέου πριν απαντήσει στον Καραμανλή για το Σύνταγμα. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει το δικαίωμα να χάσει από την κυβέρνηση έτσι όπως αυτή είναι σήμερα. Για τον Κώστα Σημίτη λέει "είναι βουλευτής Πειραιά και μπορεί εκεί να δραστηριοποιηθεί".

    [06] Κακοκαιρία

    ΤΑ ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι "η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της για το χάος που δημιουργήθηκε στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη επί πέντε ημέρες, ενώ ο Κ. Καραμανλής βρήκε όλες τις ενέργειες θετικές".

    [07] Συνέντευξη τέως

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται γιατί το συγκρότημα Λαμπράκη επιλέγει να ξαναφέρει στο φως της δημοσιότητας αυτή τη συνέντευξη που λίγο έως πολύ εξαγνίζει την εικόνα του τέως βασιλέα. Να σημειωθεί ότι όπως τονίζουν πολιτικοί αναλυτές δεν πρέπει να ξεφεύγει από τη σκέψη μας το γεγονός ότι διανύουμε μια περίοδο όπου όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα σαφές προβάδισμα του Κώστα Καραμανλή, την ίδια στιγμή που συγκεκριμένοι κύκλοι και συμφέροντα επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα δήθεν κλίμα ωριμότητας της σκέψης για δημιουργία τρίτου πόλου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "αν δεν υπήρχε η "Ε.Ω." θα ήσουν ξεχασμένος, όπως το δήλωναν συχνά ο Στρατηγός Μάκης Αρναούτης και η Πριγκίπισσα Ειρήνη. Το Συγκρότημα Λαμπράκη, που επέλεξες να δώσεις τη συνέντευξη, από τότε που έφυγες μέχρι σήμερα σε υβρίζει και σε λοιδορεί κατά τον χειρότερο τρόπο. Δικαστήκαμε 68 φορές για αναμόχλευση πολιτικών παθών στο πρόσωπό σου".

    [08] Εφορία

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι «διπλή επίθεση της Εφορίας σε 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Ξεκινάει διασταυρώσεις των συγκεντρωτικών καταστάσεων του 2003 με τις φορολογικές δηλώσεις για να διαπιστώσει αν δηλώθηκαν όλα τα εισοδήματα. Θα ακολουθήσει έλεγχος και για το 2004».

    [09] Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι «μέχρι και δέκα χρόνια νωρίτερα θα μπορούν να αποκτήσουν σπίτι από τον επόμενο μήνα οι δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, καθώς πρόκειται να εφαρμοστεί η απόφαση για σημαντική μείωση των προϋποθέσεων που απαιτούνται για να έχει κάποιος δικαίωμα στη στέγη. Όπως εκτιμάται από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, η υλοποίηση αυτού του μέτρου αφορά περισσότερες από 100.000 οικογένειες εργαζομένων».

    [10] Αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι «σε τρία χρόνια από δύο που είναι σήμερα παρατείνεται ο χρόνος που μπορεί να αποσπασθεί σε κάποια άλλη υπηρεσία ένας υπάλληλος, σύμφωνα με το νέο Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα. Εάν αυτός συμπλήρωσε τριετία συνεχώς ή διακεκομμένα ως αποσπασμένος πρέπει να επιστρέψει στις... ρίζες του, δηλαδή στην παλιά του υπηρεσία. Παράλληλα δεν θα επιτρέπεται να (ξανά) αποσπασθεί πριν παρέλθει τριετία από τη λήξη της προηγούμενης απόσπασης».

    [11] Δικαστής

    Σύμφωνα με την ESPRESSO «την ώρα που η Δικαιοσύνη "στενάζει" κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για τα παραδικαστικά κυκλώματα και αρκετοί δικαστές έχουν οδηγηθεί στον Κορυδαλλό, ένας πασίγνωστος εφέτης αφήνει στοίβες τους φακέλους που πρέπει να εξετάσει και ξενυχτάει στα "πορνεία" του Ιντερνετ, αναζητώντας γνωριμίες με παθιασμένες και έκφυλες γυναίκες! Ο φάκελος-φωτιά βρίσκεται ήδη στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης».

    [12] "Φρουτάκια"

    Η PRESS TIME εκτιμά ότι «τα "φρουτάκια" βγαίνουν από την παρανομία! Σύντομα η πολιτεία θεσπίζει νόμο προκειμένου αυτή η μορφή τζόγου να λειτουργεί ελεύθερα, με 80:20 υπέρ του παίχτη και υπό τον πλήρη έλεγχο του κράτους. Η υπόθεση βρίσκεται στην τελική ευθεία και την Τετάρτη το μεσημέρι υπάρχει ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υφυπουργό κ. Μπέζα, προκειμένου το σχετικό σχέδιο νόμου να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή».

    [13] Εισοδηματική πολιτική

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι «ούτε τις εισοδηματικές απώλειες που έχουν οι εργαζόμενοι από τον πληθωρισμό δεν θα καλύψουν οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που πρόκειται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση στο πλαίσιο της εισοδηματικής πολιτικής του νέου έτους. Πηγές του υπουργείου δεν διαψεύδουν ούτε καν την πληροφορία για αυξήσεις μισθών της τάξεως του 2,75%, μεταβολή που οδηγεί επί της ουσίας σε συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος. Για τις συντάξεις, το υπουργείο Οικονομίας είναι αποφασισμένο να δώσει κάτι παραπάνω. Εκτιμάται ότι θα προκριθεί το σενάριο που προβλέπει αυξήσεις της τάξεως του 3,7%. Στις συντάξεις του ΟΓΑ και στο ΕΚΑΣ οι αυξήσεις θα είναι υπερδιπλάσιες του πληθωρισμού, 7%».

    [14] Σοσιαλιστική Διεθνής - Εκλογή Γ. Παπανδρέου

    Η CITY PRESS γράφει ότι «ιστορική ημέρα για την Ελλάδα αλλά και το ΠΑΣΟΚ είναι η σημερινή, με την εκλογή του Γ. Παπανδρέου στη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Κι αν με την επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, του πρώτου μάχιμου πολιτικού, οι σοσιαλιστές ευελπιστούν ότι θα δοθούν "σχέδιο, λύσεις, προοπτικές και πνοή στη σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία" (απόσπασμα από τη σχετική εισήγηση της επιτροπής), στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι θα υπάρξει θετικός αντίκτυπος στο εσωτερικό».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 30 January 2006 - 21:51:36 UTC