Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-01-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/1/2006
  • [02] Υγεία
  • [03] Δικαιοσύνη - Δικαστικοί
  • [04] Ακίνητα
  • [05] Eurostat
  • [06] Ανασχηματισμός
  • [07] Πράκτορας
  • [08] Αυξήσεις
  • [09] Διατροφή
  • [10] ΦΜΑΠ
  • [11] Γ. Βουλγαράκης - Αναστ. Παπαληγούρας
  • [12] Προσλήψεις
  • [13] Πεντάγωνο
  • [14] Astra Ασφαλιστική
  • [15] Μαξίμου

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/1/2006

    Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οι υποθέσεις της απαγωγής των Πακιστανών και της δολοφονίας του Ρώσου κακοποιού, η αγορά ακινήτων, οι αυξήσεις στα εισιτήρια και η παράλειψη των δικαστικών να δηλώσουν το "πόθεν έσχες" είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Μεταρρυθμίσεις στην Υγεία. Με νομοσχέδιο των Νικ. Κακλαμάνη και Π. Παναγιωτόπουλου.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Νέα εποχή στην περίθαλψη του πολίτη. Ενσωματώνεται ο κλάδος υγείας του ΙΚΑ στο ΕΣΥ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Περίθαλψη για όλους τους Έλληνες 24 ώρες το 24ωρο. Νομοσχέδιο-τομή ενέκρινε χθες η κυβερνητική επιτροπή.

    Η ΑΥΓΗ: Επίθεση στον Δ. Λινό για να σταματήσουν οι έρευνες! Από κυβέρνηση, αστυνομία και "παπαγαλάκια" στα ΜΜΕ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έπεσε το πρώτο λουκέτο σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρία. Ο Παπαθανασίου έκλεισε την "ASTRA" που εξαπατούσε 150.000 ασφαλισμένους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οδηγός για τα ακίνητα. Όλες οι αλλαγές στη φορολογία. Οι τέσσερις εγκύκλιοι που εξέδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Όλοι στο ΕΣΥ. Εντάσσονται οι κλάδοι Υγείας του ΙΚΑ και όσων Ταμείων το επιθυμούν.

    ΕΘΝΟΣ: Με έρανο ο οικογενειακός γιατρός. Υπ.Υγείας: Εισήγηση για κατά κεφαλήν χαράτσι 18 ευρώ κάθε χρόνο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: DIA-βολεμένα τρόφιμα στην αγορά. Η σαπίλα, της σαπίλας, ω σαπίλα!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στο ΕΣΥ οι κλάδοι υγείας των ασφαλιστικών ταμείων. Ολόκληρος ο σχεδιασμός των υπουργείων Απασχόλησης και Υγείας που ενέκρινε η κυβερνητική επιτροπή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ιστορική Προίκα στην Υγεία. Κυβερνητική Επιτροπή: Συμφωνία-σταθμός για την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Δρομέας "απαγωγών". Ο πράκτορας των Βρετανών που "απήχθη" στο Λονδίνο.

    ΕΣΤΙΑ: Το αίσχος με τον ΦΜΑΠ. Απαράδεκτη η διατήρησις του σοσιαλιστικού φόρου.

    ESPRESSO: Γιάννα Αγγελοπούλου: Αγόρασε το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο. 600.000 ευρώ για όχημα-ανάκτορο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Απλώς αμελείς 326 δικαστικοί για "πόθεν έσχες". Ο πρόεδρος Αρ. Πάγου έδωσε λύση για την αποτροπή μαζικής δίωξης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εργατικότατοι οι Έλληνες! Αποκαλυπτική έρευνα της Eurostat.

    ΤΑ ΝΕΑ: Χωρίς... φρένο οι αυξήσεις στα εισιτήρια. Υπερδιπλάσιες από τον πληθωρισμό.

    Η ΝΙΚΗ: Η σιωπή του Μαξίμου. Τα φορτώνουν όλα στον Βουλγαράκη.

    PRESS time: Εξαπατούν τον κόσμο που ζητά συμβουλές από το τηλέφωνο. Κύκλωμα απάτης στα 9011.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Εμφύλιος πόλεμος στην ΕΥΠ. Η κυβέρνηση αλλάζει τις μυστικές υπηρεσίες.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Δωράκι" 275 εκατ. ευρώ σε γερμανική εταιρεία όπλων. Μια περίεργη σύμβαση για 112.000 τυφέκια "ψήνεται " στο ΥΕΘΑ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ο λαός βιώνει τραγικές ελλείψεις στον τομέα της Υγείας.

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: "Κλειδί" του ανασχηματισμού η Ντόρα.

    TRAFFIC NEWS: Φέσια από TV σταρ με χίλια ονόματα. Άλλαζε ταυτότητες και ΑΦΜ για να ξεγελάει τα θύματα.

    Η ΧΩΡΑ: Πώς θα γίνουν 40.000 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ. Από την άνοιξη οι προκηρύξεις θέσεων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Διόδια για... Κασσάνδρα - Σιθωνία. Νέο χαράτσι από το νομάρχη Χαλκιδικής.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Διόδια για τις ακτές της Χαλκιδικής.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο Νομάρχης Χαλκιδικής απειλεί με: Διόδια στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία!

    [02] Υγεία

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "με παράβολο 18 ευρώ, που θα καταβάλλουν κάθε χρόνο όλοι οι ασφαλισμένοι, μελετάται να χρηματοδοτηθεί το σχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη-το περίγραμμα του οποίου ανακοινώθηκε χθες. Η εφαρμογή αντίστοιχων συστημάτων σε άλλες χώρες απαίτησε περίπου 15 χρόνια. Στα θετικά, η εκχώρηση των υποδομών του ΙΚΑ στο ΕΣΥ".

    Σύμφωνα με την ΑΝΩ ΚΑΤΩ "μακρόπνοο σχέδιο της κυβέρνησης για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Θεσμοθετείται ο οικογενειακός γιατρός και δημιουργούνται νέα αστικά κέντρα υγείας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "με πέντε τομές στο χώρο της Υγείας τις οποίες αποφάσισε χθες η Κυβερνητική Επιτροπή, ξεκινά το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης για το νέο έτος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "στις προηγμένες υγειονομικά χώρες της Βόρειας Ευρώπης θα ανήκει και η Ελλάδα, μετά την ιστορική συμφωνία που επετεύχθη για πρώτη φορά ανάμεσα στα υπουργεία Υγείας και Απασχόλησης για το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι " οι γενικόλογες εξαγγελίες της κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δεν μπορούν να κρύψουν το χαρακτήρα και των νέων μέτρων, αφού κινούνται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση της πολιτικής της και στον τομέα της Υγείας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "δημόσια υγεία υψηλού επιπέδου έχει αποφασίσει να προσφέρει στους Έλληνες η κυβέρνηση της ΝΔ. Κάτι για το οποίο γίνεται συνεχής προσπάθεια από τις πρώτες στιγμές που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας. Πρώτη βασική ενέργεια η "διαγραφή" των ράντζων από τους διαδρόμους των νοσοκομείων".

    Κατά τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "σαρωτικές αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας προωθεί η κυβέρνηση με στόχο την καλύτερη περίθαλψη των ασθενών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "τη μεταφορά των κλάδων Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων στο ΕΣΥ προβλέπει το σχέδιο νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας το οποίο ενέκρινε χθες ομόφωνα η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή".

    [03] Δικαιοσύνη - Δικαστικοί

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "σε "αμέλεια" και όχι σε δόλο αποδίδεται η παράλειψη της υποβολής δηλώσεων "πόθεν έσχες" από περισσοτέρους των τριακοσίων δικαστικούς λειτουργούς, σύμφωνα με τη σχετική δήλωση του προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ρωμύλου Κεδίκογλου. Με αυτόν τον τρόπο δίδεται λύση στο πρόβλημα που είχε προκαλέσει η μη υποβολή δήλωσης στοιχείων περιουσιακής κατάστασης εκ μέρους των δικαστικών λειτουργών και κλείνει το θέμα της άσκησης διώξεων εις βάρος των αμελών".

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι "κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. επιτίθενται στη Δικαιοσύνη, επειδή με την (επιβεβλημένη από τον νόμο άλλωστε) εισαγγελική έρευνα χάλασαν τα σχέδια των μηχανισμών να κουκουλωθούν οι υποθέσεις απαγωγής των πακιστανών, αλλά και η διερεύνηση των συνθηκών μεταγωγής και θανάτου του Ρώσου δραπέτη".

    [04] Ακίνητα

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "χθες το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε τις εγκυκλίους με τις οποίες θέτει σε ισχύ τον νόμο με τον οποίο επιβάλλονται νέοι φόροι και αυξάνονται τα αφορολόγητα ποσά για απόκτηση πρώτης κατοικίας καθώς και τα αφορολόγητα ποσά κληρονομιών - γονικών παροχών. Μεταξύ των νέων φόρων είναι ο ΦΠΑ , ο φόρος αυτομάτου υπερτιμήματος ο οποίος θα επιβάλλεται στην υπεραξία που προκύπτει μεταξύ της τιμής πώλησης και της τιμής κτήσης, καθώς και το τέλος συναλλαγής".

    [05] Eurostat

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "την πρώτη θέση στην Ευρώπη των "15" καταλαμβάνουν οι Έλληνες εργαζόμενοι! Σύμφωνα με έρευνα της Eurostat για την εργασία στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2005, στην Ελλάδα εργάζεται το 60,3% του ενεργού πληθυσμού, ηλικίας 15 έως 64 ετών και οι ώρες απασχόλησής τους υπερβαίνουν κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο".

    [06] Ανασχηματισμός

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13 ισχυρίζεται ότι "έξαλλος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός με ορισμένα μέλη του Υπουργικού του Συμβουλίου που θεωρεί ότι συστηματικά διακινούν σενάρια για τον ανασχηματισμό, με στόχο να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες ενόψει των επικείμενων αλλαγών".

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ προσθέτει ότι "η αναμενόμενη μέσα στις επόμενες ημέρες - σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας- συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον πρωθυπουργό θ΄αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα του τελευταίου γύρου των προβληματισμών του Κώστα Καραμανλή για τον ανασχηματισμό".

    [07] Πράκτορας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "ήταν γνωστό το όνομά του, βρέθηκε και η φωτογραφία του Βρετανού πράκτορα Λάγκμαν, ο οποίος φέρεται αναμεμειγμένος στην υπόθεση της απαγωγής Πακιστανών και ήδη έχει ανακληθεί στο Λονδίνο. Η φωτογραφία είναι από τον περσινό διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας στον οποίο είχε τερματίσει 867ος και δόθηκε από τον δικηγόρο των Πακιστανών κ. Ραγκούση στον εισαγγελέα κ. Παπαγγελόπουλο. Ο εισαγγελέας του Α. Πάγου κ. Δ. Λινός διευκρίνισε ότι η παρέμβασή του δεν έχει αιχμή κατά της Αστυνομίας. Αλληλεγγύη μεταξύ υπουργών ζητά ο Β. Μεϊμαράκης".

    [08] Αυξήσεις

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "αυξήσεις υπερδιπλάσιες του πληθωρισμού στα κόμιστρα των ταξί και στα ναύλα των μεταφορών αποφασίζει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες. Ανατιμήσεις θα γίνουν και στα εισιτήρια των συγκοινωνιών, που προκαλούν νέα κόντρα ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και Μεταφορών Μ. Λιάπη".

    [09] Διατροφή

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει: "επιχειρήσεις που θέλουν να έχουν μερίδιο στην αγορά, να ισχυρίζονται πως με τις τιμές των προϊόντων τους στέκονται με σεβασμό μπρος στο πορτοφόλι των πελατών τους αλλά να αποδεικνύονται ότι όλα αυτά είναι φούμαρα. Μοναδικός στόχος και σκοπός το κέρδος. Όνειρο ο πλουτισμός και αυτοσκοπός το μακιαβελικό: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".

    [10] ΦΜΑΠ

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "μεγάλο λάθος ετοιμάζεται να διαπράξη η Κυβέρνησις με τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ). Κατά πληροφορίες, στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών είναι να προχωρήση σε αύξηση των αφορολογήτων ορίων κατά μόλις 15% όταν η μέση αύξησις των αντικειμενικών αξιών είναι της τάξεως του 30%".

    [11] Γ. Βουλγαράκης - Αναστ. Παπαληγούρας

    Η TRAFFIC σημειώνει ότι «"η Εισαγγελία είναι ανεξάρτητη Αρχή και δεν εμπλέκεται στις πολιτικές αντιπαραθέσεις"! Αυτό τόνισε χθες, μεταξύ άλλων, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Λινός, αντιδρώντας έντονα στις πληροφορίες που κάνουν λόγο για δυσφορία του υπουργού Δημόσιας Τάξεως, Γιώργου Βουλγαράκη, από τη νέα πρωτοβουλία της ηγεσίας της Δικαιοσύνης για το μακελειό στην Κατάρα».

    Η ESPRESSO προσθέτει ότι «η σκοτεινή υπόθεση με τους Πακιστανούς και η παρέμβαση του εισαγγελέα για το Ρώσο μακελάρη τραυμάτισαν τις σχέσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη και του υπουργού Δικαιοσύνης Αναστ. Παπαληγούρα».

    [12] Προσλήψεις

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι «με δημόσιους διαγωνισμούς και απευθείας προκηρύξεις θέσεων θα γίνονται εφεξής οι προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ σε κρατικές και δημοτικές επιχειρήσεις, τράπεζες, οργανισμούς και ΔΕΚΟ».

    [13] Πεντάγωνο

    Σύμφωνα με την PRESS TIME «το ρουσφέτι ζει και βασιλεύει στο Πεντάγωνο. Μπορεί ο υπουργός Άμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος να επαναλαμβάνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ότι "ήρθαμε στο Πεντάγωνο για να το νοικοκυρέψουμε", αλλά το ρουσφέτι στις μεταθέσεις όχι μόνο στρατιωτών αλλά και μονίμων στελεχών φαίνεται ότι ξέφυγε από... το συγύρισμα».

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ υποστηρίζει ότι «κάποια ξεφτέρια στο Πεντάγωνο σχεδιάζουν να δώσουν δουλειά 275 εκατομμυρίων ευρώ με απευθείας, ουσιαστικά, ανάθεση παρακάμπτοντας τον νόμο περί προμηθειών...».

    [14] Astra Ασφαλιστική

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι «τάξη στο μπάχαλο που επικρατεί στην ασφαλιστική αγορά είναι αποφασισμένη να βάλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, αποδεικνύοντας έμπρακτα την πρόθεσή της να μην επιτρέψει τη λειτουργία καμίας εταιρίας που δεν θα τηρεί τους νόμους και δεν θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Η αρχή έγινε χθες με την απόφαση του υφυπουργού, Γιάννη Παπαθανασίου να βάλει "λουκέτο" στην Astra Ασφαλιστική».

    [15] Μαξίμου

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι «"κρυφτούλι" εξακολουθεί να παίζει το Μέγαρο Μαξίμου, μολονότι η κοινή γνώμη συγκλονίζεται επί δύο εβδομάδες από τις υποθέσεις της παράνομης σύλληψης Πακιστανών μεταναστών που ζουν στη χώρα μας και της αιματηρής απόδρασης κρατουμένων στην Κατάρα».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 6 January 2006 - 2:26:26 UTC