Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-12-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/12/2005
  • [02] Ιωάννης Παλαιοκρασσάς
  • [03] Επιτόκια
  • [04] Κ. Καραμανλής - Γ. Παπανδρέου
  • [05] Χωματερή
  • [06] Μεταρρυθμίσεις
  • [07] INTERAMERICAN
  • [08] ΚΚΕ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/12/2005

    Η αποπομπή του προέδρου της ΔΕΗ Ιωάννη Παλαιοκρασσά και η αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ζήτησε συνάντηση από Καραμανλή αλλά... Του είπαν... Καλά Παλαιοκρασσά.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Παραίτησαν τον Παλαιοκρασσά!... Μετά τη μετωπική του σύγκρουση με κορυφαίους υπουργούς και το Δ.Σ. της ΔΕΗ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Διά του ΟΤΕ αλλαγή στη ΔΕΗ. Τηλεφωνική απομάκρυνση του Γιάννη Παλαιοκρασσά.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Το μυστικό της αποπομπής Παλαιοκρασσά. Ο Καραμανλής για άλλη μια φορά ασυμβίβαστος σε θέματα αρχής.

    Η ΑΥΓΗ: ΔΕΗ: Διαπλοκή υψηλής τάσης... Στο επίκεντρο οι νέες μονάδες παραγωγής και οι προμήθειες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έλεγχο 15 χρόνων στα αποθεματικά της "INTERAMERICAN" διέταξε ο Εισαγγελέας. Έφθασε το τέλος του Κοντομηνά.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Παραίτηση-οπερέτα η αποπομπή του κ. Παλαιοκρασσά. Η πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου και το ραντεβού με τον κ. Σιούφα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στοιχεία ή παραίτηση". Τι διημείφθη στο κρίσιμο τηλεφώνημα Καραμανλή - Παλαιοκρασσά. Όλο το παρασκήνιο της αποπομπής του προέδρου της ΔΕΗ.

    ΕΘΝΟΣ: Ηλεκτρική καρέκλα για την κυβέρνηση. "Θα μιλήσω" , διαμηνύει ο Ι. Παλαιοκρασσάς μετά την αποπομπή του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα γεγονότα ανάγκασαν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να ζητήσει παραίτηση του Προέδρου της ΔΕΗ γιατί: Ξίνισε ο μούστος Παλαιοκρασσά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οργή στο Μαξίμου οδηγεί σε παραίτηση τον Παλαιοκρασσά. Είχε προηγηθεί συνάντηση του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ σε τεταμένο κλίμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τι αλλάζει με την άνοδο των επιτοκίων. Πόσο επιβαρύνονται τα δάνεια μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μπλακ άουτ στην κυβέρνηση. Αποπομπή Παλαιοκρασσά από τη ΔΕΗ με άγνωστες παρενέργειες.

    ΕΣΤΙΑ: Η στρατηγική των μεταρρυθμίσεων. Η Κυβέρνησις επιδιώκει την αποδοχή της κοινωνίας.

    ESPRESSO: Ο φοιτητής Πύρρος Δήμας. Γράφτηκε στην Παιδαγωγική Ακαδημία. Σπουδάζει για να γίνει δάσκαλος.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο πρωθυπουργός απέπεμψε τον Ιω. Παλαιοκρασσά. Τα ζητήματα διαφθοράς που έθεσε ο τ. πρόεδρος της ΔΕΗ μένουν ανοιχτά. Προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο στο υπουργείο Ανάπτυξης και στο Μαξίμου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Παραίτηση Παλαιοκρασσά διά... τηλεφώνου. Αρνήθηκε ο Καραμανλής να συναντηθεί μαζί του.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αποπομπή-φάρσα με σκιές διαπλοκής. Τραγελαφικό παρασκήνιο στο Μαξίμου.

    Η ΝΙΚΗ: Μπλακ άουτ στην κυβέρνηση. Ο Παλαιοκρασσάς έφυγε, τα συμφέροντα μένουν.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Η πρώτη συμφωνία Καραμανλή - Παπανδρέου. Ο "μπαμπούλας" των πρόωρων εκλογών.

    PRESS time: Ο θάνατος στο κρεβάτι μας. Επέμβαση εισαγγελέα για τη μαφία που βάζει "σκουπίδια" στα στρώματα ύπνου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πρόταση νόμου για διαχωρισμό Πολιτείας - Εκκλησίας. Κατοχύρωση ελευθερίας συνείδησης και ισότιμης μεταχείρισης.

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Ανοιχτή παραμένει η χωματερή (των Άνω Λιοσίων).

    TRAFFIC NEWS: Θα βλέπεις το παιδί σου μία φορά την εβδομάδα. Σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα από τη Μιλένα Αποστολάκη. Κορυφώνεται ο ελληνικός "Πόλεμος των Ρόουζ".

    Η ΧΩΡΑ: Έφυγε ο Παλαιοκρασσάς, έμεινε η διαπλοκή. Οπερετικές καταστάσεις σε ΔΕΗ και άλλες ΔΕΚΟ.

    City Press: Ο Καραμανλής έδειξε την πόρτα στον Παλαιοκρασσά.

    Μetro: Αποπομπή Παλαιοκρασσά. Το δρόμο της παραίτησης έδειξε στον διοικητή της ΔΕΗ η κυβέρνηση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ακριβότερα τα... δανεικά. Ανακοίνωση για αύξηση των επιτοκίων.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ιατρεία του ΙΚΑ χωρίς γιατρούς στην Αν. Θεσσαλονίκη. Προβλήματα και στις υποδομές ύστερα από την αποκάλυψη ότι ιατρείο λειτουργούσε σε κουζίνα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 300.000 Έλληνες με απόφραξη πνευμόνων. Τσιγάρο και περιβάλλον οι αιτίες.

    [02] Ιωάννης Παλαιοκρασσάς

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "σε παραίτηση υποχρεώθηκε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΗ Γιάννης Παλαιοκρασσάς μετά και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στις 5 το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ο οποίος ουσιαστικά τον απέπεμψε από τη θέση του επικεφαλής της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Η θέση του, πάντως, ήταν από νωρίς το πρωί επισφαλής, εξαιτίας της "εμμονής" του σε απόψεις που έπλητταν το κύρος της διακυβέρνησης εκ των ένδον".

    Η METRO αναφέρει ότι "θύελλα προκάλεσαν χθες στο κυβερνητικό στρατόπεδο οι εξελίξεις στο θέμα του προέδρου της ΔΕΗ, Γιάννη Παλαιοκρασσά, ο οποίος μετά από ένα απίστευτο παρασκήνιο που διαδραματίστηκε, υποβάλει σήμερα την παραίτησή του".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "παρά τον κατήφορο της ΔΕΗ, παρέμενε στη θέση του με βέτο Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός τον απέπεμψε μόνο όταν κατήγγειλε σκάνδαλα της σημερινής κυβέρνησης".

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν ότι "μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση προκαλεί η αποπομπή - φάρσα από τη ΔΕΗ του κ. Παλαιοκρασσά ύστερα από τηλεφωνική παρέμβαση του Κ. Καραμανλή. Στην επιστολή παραίτησής του -όπως διαρρέουν συνεργάτες του- θα καταγγέλλει σχέσεις διαπλοκής κυβερνητικών στελεχών".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "ένα λεπτό συνομιλίας με τον πρωθυπουργό ήταν αρκετό για να υποβάλει την προφορική του παραίτηση ο πρόεδρος της ΔΕΗ, χωρίς να πάει τελικά στον εισαγγελέα".

    Η PRESS TIME προσθέτει ότι "δύο "κεραυνοί" χτύπησαν χθες τον Γιάννη Παλαιοκρασσά, ο πρώτος από τον Δημήτρη Σιούφα και ο δεύτερος -και πιο ισχυρός- από το Μαξίμου, που σήμανε και το οριστικό τέλος της "εποχής Παλαιοκρασσά" στη ΔΕΗ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ υπέβαλε, τελικά, χθες, το απόγευμα ο κ. Γ. Παλαιοκρασσάς, μετά τον σάλο που είχε ξεσπάσει με αφορμή τις δηλώσεις του περί ύπαρξης κυκλωμάτων διαφθοράς στην εταιρεία".

    Η Traffic News ισχυρίζεται ότι "ο άνθρωπος που προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις του και κυρίως τις αιχμές που άφησε περί διακομματικής διαπλοκής στον οργανισμό, φωτογραφίζοντας και στελέχη της Παράταξης, έμελλε τελικά να πληρώσει με την απομάκρυνσή του το γεγονός ότι δεν κατάθεσε μέχρι σήμερα στον εισαγγελέα, παρ' ότι εκλήθη πολλές φορές και έχουν περάσει αρκετές μέρες, τα στοιχεία για τα οποία είχε κάνει αναφορές στην κυριακάτικη συνέντευξή του".

    Η Espresso υπογραμμίζει ότι "παρελθόν για τη ΔΕΗ αποτελεί ο πρόεδρός της Γιάννης Παλαιοκρασσάς, καθώς επήλθε βαθύ ρήγμα στις σχέσεις του με το Μαξίμου, αλλά και τον προϊστάμενό του, υπουργό Ανάπτυξης Δ. Σιούφα και τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, ύστερα από τις καταγγελίες για διακομματικά συμφέροντα διαπλοκής που νέμονται την επιχείρηση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι "εκτός ΔΕΗ βρίσκεται ο κ. Ι. Παλαιοκρασσάς μετά τη μετωπική σύγκρουση που είχε με υπουργούς της κυβέρνησης αλλά και με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "περίπου ένα λεπτό διήρκεσε η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, κατά την οποία ο κ. Παλαιοκρασσάς παραδέχτηκε ότι δεν διαθέτει στοιχεία για τον εισαγγελέα σχετικά με τις καταγγελίες του για κύκλωμα διακομματικής διαπλοκής στο χώρο της ΔΕΗ. Ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτησή του την οποία ο κ. Παλαιοκρασσάς αποστέλλει σήμερα εγγράφως".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "τελείωσαν τα ψέμματα και το σήριαλ με πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Γιάννη Παλαιοκρασσά. Χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας του είπε χωρίς περιστροφές ή να φέρει στοιχεία τα οποία θα πάει στον Εισαγγελέα ή να του δώσει την παραίτησή του".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "υπό την πίεση των αλγεινών πολιτικών εντυπώσεων που συντηρούνταν στην επικαιρότητα για 5 ημέρες, με αφορμή τις καταγγελίες του απερχόμενου προέδρου της ΔΕΗ περί συμμετοχής υψηλόβαθμων στελεχών υπουργείων σε "ορχήστρα διαπλοκής" και ιδιότυπης μαφίας που νέμονται την επιχείρηση, ο πρωθυπουργός υποχρεώθηκε "να ξεκαθαρίσει το τοπίο", όπως είχε ζητήσει ο τέως πρόεδρος της ΝΔ Μιλτ. Έβερτ".

    H CITY PRESS γράφει: "ο πρωθυπουργός αποφασισμένος να ενισχύσει τη ΔΕΗ και να προχωρήσει στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η σκανδαλολογία Παλαιοκρασσά κρίθηκε από το Μαξίμου εκτός τόπου και χρόνου. Πλήρης δικαίωση Αλογοσκούφη, Σιούφα, Μανιατάκη, ΔΣ της ΔΕΗ. Είναι πιθανόν να ξεσπάσει πόλεμος συμφερόντων στον παραταξιακό Τύπο της ΝΔ. Ο αποπεμφθείς πρόεδρος της ΔΕΗ μοίρασε ήδη ενδιαφέροντες "φακέλους" σε συγκεκριμένα ΜΜΕ".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "σε παραίτηση οδηγήθηκε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΗ με μια διαδικασία που είχε όλα τα στοιχεία οπερέτας. Από νωρίς το πρωί ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τρεις υπουργοί προσπαθούσαν να βρουν τη λιγότερο επώδυνη για την κυβέρνηση λύση στο πρόβλημα Παλαιοκρασσά. Τελικά αποφασίστηκε ο εποπτεύων υπουργός κ. Σιούφας να ζητήσει την παραίτηση του προέδρου της ΔΕΗ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "σε παραίτηση οδηγήθηκε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Ιω. Παλαιοκρασσάς έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή. Είχε προηγηθεί το μεσημέρι συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημ. Σιούφα, ο οποίος του έδωσε προθεσμία λίγων ωρών προκειμένου είτε να καταθέσει στον εισαγγελέα στοιχεία, που θα τεκμηριώνουν τις καταγγελίες του περί εμπλοκής πολιτικών στελεχών σε κυκλώματα που δρουν στη ΔΕΗ είτε να παραιτηθεί".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "σύγκρουση επιχειρηματικών συμφερόντων οδήγησε χθες στην απομάκρυνση του προέδρου της ΔΕΗ Γ. Παλαιοκρασσά, με απόφαση του πρωθυπουργού. Η ένταση κορυφώθηκε με τη γνωστή δήλωση του κ. Παλαιοκρασσά για τη "διακομματική μαφία" στη ΔΕΗ, τη δήλωση του υπ. Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη ότι "αν εννοεί εμένα, θα τον πάω στα δικαστήρια" και τη διευκρίνιση του αποπεμφθέντος προέδρου ότι δεν εννοεί υπουργούς αλλά κυβερνητικά στελέχη".

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "την παραίτησή του από τη θέση του διοικητή της ΔΕΗ υπέβαλλε προφορικά δια τηλεφώνου χθες το απόγευμα στον πρωθυπουργό ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς. Όπως δήλωσε ο μέχρι πρότινος διοικητής της ΔΕΗ εξερχόμενος του κτηρίου της Εταιρίας "υπέβαλλα τηλεφωνικά την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό και θα του αποστείλω και το κείμενο της παραιτήσεώς μου". Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία που δεν διήρκεσε πάνω από ένα λεπτό, κατά την οποία ο Κώστας Καραμανλής επεσήμανε στο Γιάννη Παλαιοκρασσά ότι εφ όσον δεν έχει στοιχεία, οφείλει να παραιτηθεί".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ ισχυρίζεται ότι "η εμμονή του Γιάννη Παλαιοκρασσά στις καταγγελίες περί διακομματικής μαφίας που δρα στη ΔΕΗ και η άρνησή του να προσκομίσει οποιοδήποτε στοιχείο στον εισαγγελέα, εξόργισαν το Μέγαρο Μαξίμου και χθες ο πρωθυπουργός τον παραίτησε σε μια τηλεφωνική συνομιλία ενός λεπτού".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "το χρονικό μιας προαναγγελθείσης καρατόμησης διαδραματίστηκε χθες με την αποχώρηση του Ιωάννη Παλαιοκρασσά από τη θέση του προέδρου της ΔΕΗ. Οι "αρρυθμίες " στη διοίκηση της ΔΕΚΟ πριν από μερικούς μήνες, μετεξελίχθηκαν σε πλήρη ρήξη του Παλαιοκρασσά με τους υπουργούς Σιούφα και Αλογοσκούφη και τελικά με τον πρωθυπουργό".

    [03] Επιτόκια

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "υψηλότερη θα είναι η επόμενη δόση που θα πληρώσουν στις τράπεζες όσοι έχουν πάρει στεγαστικό ή καταναλωτικά δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο που συνδέεται με το ευρωεπιτόκιο, μετά τη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει το βασικό επιτόκιό της από το 2% στο 2,25%".

    [04] Κ. Καραμανλής - Γ. Παπανδρέου

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 υποστηρίζει ότι "στον αστερισμό της πρώτης...συμφωνίας των Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου βρίσκεται η χώρα, καθώς και οι δύο πολιτικοί άνδρες συμφωνούν απόλυτα ότι δεν θα πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές...Στελέχη όμως και των δύο μεγάλη πολιτικών κομμάτων διοχετεύουν έντεχνα το αντίθετο, δηλαδή ότι ο μεν πρωθυπουργός προετοιμάζεται για αιφνιδιασμό, ο δε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερεθίζει τα συσπειρωτικά ένστικτα των βουλευτών του με το φόβο της κάλπης".

    [05] Χωματερή

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ γράφει ότι "δεν κλείνει η χωματερή, μετά από τη χθεσινή σύσκεψη δημάρχων του λεκανοπεδίου νομού που οργάνωσε ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με την ΤΕΔΚΝΑ".

    [06] Μεταρρυθμίσεις

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "είναι γνωστό ότι ο κ. Καραμανλής έχει θέσει ως προσωπικό στόχο να περάση στην ιστορία ως μεταρρυθμιστής. Και προς τα εκεί οδεύει. Πλην όμως είναι πολύ προσεκτικός ως προς την επιλογή του χρόνου και του τρόπου πραγματοποιήσεως των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ελαχιστοποιούνται οι αντιδράσεις και να μην διακυβεύεται το όλο εγχείρημα".

    [07] INTERAMERICAN

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "ΑΥΣΤΗΡΟ ΕΛΕΓΧΟ στα αποθεματικά της INTERAMERICAN για τα τελευταία 15 χρόνια διέταξε, με το υπ΄αριθμόν 54994/9-11-2005 ο εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Αθανασίου που έχει αναλάβει τις ανακρίσεις για τις κλεψιές και τις απάτες της INTERAMERICAN του Κοντομηνά στη Νότιο Αφρική, την Γερμανία, το Βέλγιο , την Ολλανδία και την χώρα μας".

    [08] ΚΚΕ

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "με στόχο την πλήρη κατοχύρωση της ελευθερίας συνείδησης και της ισότιμης μεταχείρισης του λαού, ανεξάρτητα από τα θρησκευτικά "πιστεύω" το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κατέθεσε χτες στη Βουλή πρόταση νόμου για τη "Ρύθμιση σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας, τις θρησκευτικές ενώσεις και την κατοχύρωση της θρησκευτικής ελευθερίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Saturday, 3 December 2005 - 0:20:35 UTC