Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-11-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/11/2005
  • [02] Ολυμπιακή
  • [03] Κυβέρνηση
  • [04] Προσλήψεις
  • [05] Ασφαλιστικά ταμεία
  • [06] Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • [07] Πρόωρες εκλογές
  • [08] Αναδρομικά
  • [09] Πανεπιστήμια
  • [10] Σούπερ Μάρκετ
  • [11] Νίκος Φλώρος
  • [12] Άρση μονιμότητας
  • [13] Συνταξιούχοι
  • [14] Αγορά ακινήτων
  • [15] Παραδικαστικό κύκλωμα
  • [16] Citibank

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/11/2005

    Οι τίτλοι των βασικών πρωτοσέλιδων θεμάτων στις χθεσινές πρωινές και απογευματινές αθηναϊκές εφημερίδες -σήμερα δεν εκδόθηκαν εφημερίδες λόγω της χθεσινής 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων- είναι οι εξής:

    Η αγορά ακινήτων, η κάθαρση στο παραδικαστικό κύκλωμα και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους συνταξιούχους είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του αθηναϊκού Τύπου.

    Tίτλοι εφημερίδων:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους. Δέσμευση Καραμανλή για αυξήσεις στις συντάξεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): "Μάνατζερ" και στα Πανεπιστήμια. Με νομοσχέδιο αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας των ΑΕΙ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Λίφτινγκ στην επικοινωνία. Επαφές του Θόδωρου Ρουσόπουλου με βουλευτές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πρώτη κατοικία: Τα νέα αφορολόγητα. Εγκρίνεται από την Κυβερνητική Επιτροπή το νομοσχέδιο για τα ακίνητα.

    Η ΑΥΓΗ: Με το "μαύρο χρήμα" διαλύουν την Ολυμπιακή. Σύμπλευση κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Το "χαρτί" των πρόωρων εκλογών μπλοκάρει τον δομικό ανασχηματισμό. Αυστηρά περιορισμένες οι αλλαγές στην κυβέρνηση.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Ψυχοθεραπεία" στους βουλευτές της ΝΔ. Συγκεντρώσεις απογοητευμένων βουλευτών συγκροτεί η Ρηγίλλης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μέριμνα για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Καραμανλής: "Θα εξαντλήσουμε τα όρια του προϋπολογισμού".

    ΕΘΝΟΣ: Κοροϊδία με την κάθαρση στη Δικαιοσύνη. Νομοσχέδιο: "Στα μαλακά" οι κατηγορούμενοι του παραδικαστικού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με άδεια χέρια έφυγαν χθες από τον Πρωθυπουργό οι συνταξιούχοι για να επιβεβαιωθεί πως σκοτώνουν τ' άλογα όταν γεράσουν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αναδρομικά σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Ολόκληρη η εγκύκλιος Δούκα που αποκαθιστά τις αδικίες της προηγούμενης κυβέρνησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φούσκα 30% στα ακίνητα. Παρέμβαση από το ΤΕΕ στην ξέφρενη κούρσα των τιμών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΣυνταξιΟΧΙ: Πορεία στη βροχή και κρύο ντους στο Μαξίμου.

    ΕΣΤΙΑ: Αντικίνητρα στις προσλήψεις. Υπέρμετρες υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων.

    ESPRESSO: Το νέο παλάτι του Κωνσταντίνου. Χριστούγεννα... σπίτι του θα κάνει ο τέως. Αγόρασε και ανακαινίζει νεοκλασικό στην Πλάκα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ασυγκράτητη η "φούσκα" των ακινήτων. Προειδοποιεί το ΤΕΕ - Αυξάνεται 15% το αφορολόγητο όριο για πρώτη κατοικία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Άρση μονιμότητας στις ΔΕΚΟ για νέους εργαζόμενους. Δημόσια διαβούλευση στις επόμενες εβδομάδες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Απαλλάσσουν το παραδικαστικό κύκλωμα. Με νόμο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

    Η ΝΙΚΗ: Τους ζητάει και τα... ρέστα. Κατ' εξακολούθηση κοροϊδία των συνταξιούχων από Καραμανλή.

    PRESS TIME: Βρόμικα και ληγμένα τρόφιμα σε τέσσερα σούπερ μάρκετ. Έβαζαν και "καπέλο" στις τιμές. Οι υπεύθυνοι στάλθηκαν στον εισαγγελέα.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Η κάθαρση ακουμπά και τους πολιτικούς.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Από το αυτί... και στην τράπεζα. Σε ρόλο δασκάλου μικρών παιδιών οι πολυεθνικές.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Διεθνής έκθεση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση: "Polis 2005".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Καμπάνα 7,1 εκατ. ευρώ σε βουλευτή λόγω "πόθεν έσχες". Αποκάλυψη: Ο Νίκος Φλώρος (Λάρισα) δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τις... επενδύσεις του.

    TRAFFIC NEWS: Μην τα βάζεις με παπάδες γιατί θα νεκροφιλήσεις το γιο σου. Γιατί εξαιρέθηκε η εισαγγελέας από τη δίκη Γιοσάκη.

    Η ΧΩΡΑ: Πικρός καφές και πολλά χαμόγελα στο Μαξίμου. Με άδεια χέρια έφυγαν οι συνταξιούχοι.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αετονύχηδες στους πλειστηριασμούς. Θεσσαλονίκη: Έρευνα για 15 συμβολαιογράφους και 8 δικηγόρους.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Αγνοούνται 270 παιδιά από τις αρχές του 2005, μεταξύ των οποίων και η εννιάχρονη Ζωή από το Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συνταξιούχοι: αντί για τα ΜΑΤ του ΠΑΣΟΚ στο Μαξίμου με Καραμανλή. Αλλαγή κλίματος και νοοτροπίας.

    [02] Ολυμπιακή

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "χωρίς ουσιαστική συζήτηση, με μια γενικόλογη τροπολογία μόλις μιας σελίδας σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, αυτό για το "βρόμικο χρήμα", η κυβέρνηση προώθησε χθες στη Βουλή τη διάλυση και στη συνέχεια την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας".

    [03] Κυβέρνηση

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ τονίζει ότι "σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση προσέγγισης του Μεγάρου Μαξίμου με την κοινοβουλευτική ομάδα ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού, αλλά και της εξόρμησης που ετοιμάζει η Ρηγίλλης στην περιφέρεια για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές".

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "με την κατάθεση του προϋπολογισμού τα μηνύματα που λαμβάνουν οι βουλευτές της ΝΔ από τις εκλογικές τους περιφέρειες για ανατροπή του πολιτικού κλίματος άρχισαν να πληθαίνουν. Αυτό έχει προκαλέσει νευρική κρίση στους γαλάζιους βουλευτές, οι οποίοι πλέον θεωρούν αβέβαιη την επανεκλογή τους".

    [04] Προσλήψεις

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "όσο πιο προστατευτική είναι η νομοθεσία υπέρ των εργαζομένων, τόσο πιο διστακτικοί θα είναι οι εργοδότες στην πρόσληψη προσωπικού. Και επ' αυτού η ελληνική νομοθεσία είναι από τις πλέον ετεροβαρείς υπέρ των εργαζομένων στο κόσμο. Πρόσφατη έρευνα της Παγκοσμίου Τραπέζης κατέταξε την Ελλάδα ως προς την ευελιξία της αγοράς εργασίας στην 148η θέση επί συνόλου 155 κρατών".

    [05] Ασφαλιστικά ταμεία

    Η Traffic News ισχυρίζεται ότι "μια νέα "μαύρη τρύπα" στα ήδη ελλειμματικά ασφαλιστικά ταμεία και στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης ανοίγει το 2006. με το "ψαλίδισμα' στο πλαίσιο της περικοπής των κρατικών δαπανών, επιχορηγήσεων ύψους 1,5 δισ. ευρώ".

    [06] Τοπική Αυτοδιοίκηση

    Η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ επισημαίνει ότι "ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 5η Διεθνής Έκθεση Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης "POLIS 2005" στη Θεσσαλονίκη. Το περιεχόμενό της θα διατρέχει όλους τους σύγχρονους προβληματισμούς που αφορούν στις "τοπικές Δημοκρατίες" και στην ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη".

    [07] Πρόωρες εκλογές

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "αναβολή μέχρι το Φθινόπωρο του 2006 παίρνει ο ανασχηματισμός. Ο Πρωθυπουργός, που αρχικά είχε προγραμματίσει τις όποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να τις κάνει στο μέσο της τετραετίας, βλέποντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στον τομέα της Οικονομίας, αναγκάζεται να μεταθέσει σε βάθος χρόνου την υλοποίηση των σχεδίων του".

    Η Espresso προσθέτει ότι "ούτε πρόωρες εκλογές ούτε ανασχηματισμός εδώ και τώρα. Αυτό το μήνυμα έστειλε στην κυβέρνηση αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο πρωθυπουργός, θέλοντας να σταματήσει το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και μειώνει την απόδοση των υπουργών και υφυπουργών του, μετά την αναζωπύρωση των νέων σεναρίων".

    [08] Αναδρομικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες, τα στενά οικονομικά περιθώρια που προβλέπει τόσο ο τρέχων όσο και ο Προϋπολογισμός του 2006, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έρχεται να αποκαταστήσει τις αδικίες της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του κ. Ν. Χριστοδουλάκη, πρώην υπουργού Οικονομίας της κυβέρνησης Σημίτη, που είχε κόψει σειρά επιδομάτων σε δημοσίους υπαλλήλους και Σώματα Ασφαλείας".

    [09] Πανεπιστήμια

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας από το καλοκαίρι -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- προχωρά στην ολική αναμόρφωση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης".

    [10] Σούπερ Μάρκετ

    Η Press Time αναφέρει ότι "μας ταΐζουν δηλητήρια κάποια σούπερ μάρκετ στον Πειραιά. Ληγμένα προϊόντα, κατεστραμμένες κονσέρβες, βρόμικα τρόφιμα, ακατάλληλα για κατανάλωση, τρόφιμα τοποθετημένα μπροστά από τις τουαλέτες, πατάτες στο δάπεδο της αποθήκης, οξειδωμένα τα ράφια στο ψυγείο αποθήκευσης των οπωροκηπευτικών και τρόφιμα στοιβαγμένα έξω, εκτεθειμένα στον αέρα και τη βροχή".

    [11] Νίκος Φλώρος

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ υποστηρίζει ότι "ένα υπέρογκο ποσό της τάξης των 7,1 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 2,4 δισ. δρχ) καλείται να καταβάλει στο Δημόσιο ο τέως βουλευτής Λάρισας Νίκος Φλώρος και για τον λόγο αυτόν πρόκειται να γίνει σχετική δίκη".

    [12] Άρση μονιμότητας

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "σε δημόσια διαβούλευση τίθεται τις επόμενες εβδομάδες η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τις εργασιακές αλλαγές στις ΔΕΚΟ και με τις οποίες καταργείται η λεγόμενη μονιμότητα για τους νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους".

    [13] Συνταξιούχοι

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται ότι "αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό στις συντάξεις και υπερδιπλάσιες του τιμάριθμου στο ΕΚΑΣ και στις συντάξεις του ΟΓΑ για το 2006 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά τη συνάντησή του χθες το πρωί με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας στο Μέγαρο Μαξίμου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "πολιτική στοχευμένη στον κοινωνικό τομέα, αλλά με παροχές που βρίσκονται μέσα στα περιθώρια των δυνατοτήτων της οικονομίας και των αντοχών του προϋπολογισμού. Αυτή είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση και τον επόμενο χρόνο, όπως διαβεβαίωσε χθες την αντιπροσωπεία των συνταξιούχων ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "υπερδιπλάσιο του πληθωρισμού το ποσοστό των αυξήσεων, αλλά ψίχουλα θα μπουν τελικά στις τσέπες των περήφανων γηρατειών . Ο Καραμανλής μάλιστα τους δήλωσε ότι η ΕΕ πιέζει για περικοπές στα Δώρα, όπως ακριβώς θα γίνει και στη Γερμανία".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "σαν να μην έφτανε η αθέτηση όλων των προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εμφανίστηκε χθες να ζητά και τα ...ρέστα από τους συνταξιούχους, καλώντας τους να μην παραπονιούνται για τα φιλοδωρήματα των φετινών αυξήσεων, διότι υπάρχουν και χειρότερα, όπως στη Γερμανία, όπου ως γνωστόν η νέα κυβέρνηση περικόπτει μέχρι και τα δώρα Χριστουγέννων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "όπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο έτσι και φέτος οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν και κατέβηκαν στους δρόμους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συντάξεις πείνας που αποφάσισε για δεύτερη χρονιά, να τους δώσει η Κυβέρνηση. Αφού διαδήλωσαν την αγανάκτησή τους, κατέφυγαν με μια ύστατη ελπίδα στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αλλά και εκεί διαπίστωσαν δυστυχώς, ότι ....σκοτώνουν τ΄άλογα όταν γεράσουν".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "τη Γερμανία και τα μέτρα Μέρκελ επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να δικαιολογήσει τις αυξήσεις των 30 λεπτών την ημέρα στο ΕΚΑΣ. Υποδεχόμενος τους συνταξιούχους στο Μαξίμου ο Κ. Καραμανλής τους είπε ότι "δεν μπορώ να ανατρέψω τον προγραμματισμό, δεν θέλω να πάρω και άλλα μέτρα όπως στη Γερμανία".

    [14] Αγορά ακινήτων

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "έως και 25% αυξάνονται το αφορολόγητο για την απόκτηση πρώτης κατοικίας από το 2006, προκειμένου να αντισταθμιστεί η επιβάρυνση από την ήπια αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "να μη σπεύδουν σε αγορές ακινήτων και πέφτουν θύματα των κερδοσκόπων συμβούλευσε τους πολίτες ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Αλαβάνος, σημειώνοντας ότι τους τελευταίους μήνες έχει δημιουργηθεί "φούσκα ακινήτων" με αύξηση τιμών κατά 30%".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "η διόγκωση των τιμών ακινήτων συνεχίζεται ακάθεκτη, καθώς οι αγοραστές σπεύδουν να κλείσουν συμφωνίες πριν από το τέλος του έτους για να προλάβουν την άνοδο των αντικειμενικών τιμών και την επιβολή ΦΠΑ".

    [15] Παραδικαστικό κύκλωμα

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "σε παραγραφή οδηγούνται τα αδικήματα για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος που αντιμετωπίζουν δικαστές και δικηγόροι οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί για το παραδικαστικό κύκλωμα. Κι αυτό γιατί με τον νόμο που ψηφίστηκε χθες, το "ξέπλυμα" χαρακτηρίζεται πλημμέλημα και παραγράφεται στην πενταετία".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "με φωτογραφική διάταξη του Α. Παπαληγούρα αίρεται ουσιαστικά ο κακουργηματικός χαρακτήρας πράξεων που βαρύνουν κατηγορούμενους του παραδικαστικού κυκλώματος".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 υποστηρίζει ότι " να δείτε ότι ο αριθμός των κλήσεων σε απολογία δικαστών και δικηγόρων θα φτάσει τις 100, αν δεν τις περάσει κιόλας. Η ιστορία "κάθαρση στη δικαιοσύνη" άνοιξε και δεν πρόκειται να κλείσει έτσι εύκολα. Αυτή είναι η εντολή που είχε από την πρώτη στιγμή ο Α. Παπαληγούρας από τον Κ. Καραμανλή".

    [16] Citibank

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "μετά τα "Μακ Ντόναλτς" που φιλοδοξούν να διδάσκουν τα παιδιά "υγιεινή διατροφή"...τώρα ήρθαν και οι τράπεζες να τους διδάξουν τους βασικούς όρους της οικονομίας, πως θα διακρίνουν τις "ανάγκες" από τις "επιθυμίες" τους, πως θα διαχειρίζονται το χαρτζιλίκι τους και πώς θα φτιάξουν καταναλωτική συνείδηση! Ο λόγος για τη Citibank (Σίτιμπανκ) που μέσω ενός "μη κερδοσκοπικού σωματείου" έχει εξασφαλίσει τις ευλογίες του υπουργείου Παιδείας, για να μπαίνει σε δημοτικά σχολεία και να διδάσκει - ούτε λίγο ούτε πολύ- τους μικρούς μαθητές να αγαπήσουν το σύγχρονο καπιταλισμό".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 25 November 2005 - 23:30:27 UTC