Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-11-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/11/2005
  • [02] Προϋπολογισμός 2006
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Κώστας Καραμανλής
  • [05] Διαπλοκή-ΜΜΕ
  • [06] ΟΕΚ
  • [07] Κυκλοφοριακό
  • [08] Δήμος Αθηναίων
  • [09] Συνταξιούχοι

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/11/2005

    Ο Προϋπολογισμός του 2006 και γενικότερα η δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, καθώς και η κόντρα στο ΠΑΣΟΚ για την ανανέωση είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Στεγαστικά με λιγότερα ένσημα. Ευκαιρία για απόκτηση στέγης από τον ΟΕΚ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κυκλοφοριακή ασφυξία. 6.000.000 ΙΧ στους δρόμους της Ελλάδας, τα μισά στην Αθήνα!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δικτάτορας ο Παπανδρέου. Σκληρή γλώσσα Κίμωνα Κουλούρη κατά του αρχηγού του.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πιέζουν τον Βενιζέλο να αναλάβει πρωτοβουλίες. Έντονος προβληματισμός στα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΟΡΑΜΑ για την περιφέρεια, ΤΟΛΜΗ για μεταρρυθμίσεις. Συνεχίζει η κυβέρνηση τις αλλαγές και τις τομές σε όλα τα επίπεδα.

    ΕΘΝΟΣ: Εμπαιγμός με τα αναδρομικά των συνταξιούχων. Κυβέρνηση: Σπρώχνει στα δικαστήρια χιλιάδες δικαιούχους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Έβαλαν κατά μέρος ενημέρωση και πληροφόρηση και άρχισαν μεταξύ τους πόλεμο μέχρις εσχάτων και έχουν μεταβληθεί σε.... Μέσα Μαζικής Εξοντώσεως.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βαριές κουβέντες εναντίον Γιώργου από Κουλούρη και βολές από την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Ε. Βενιζέλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι "απόστρατοι" πήραν τα όπλα τους. ΠΑΣΟΚ: Μετωπική επίθεση Κουλούρη σε Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η συμμαχία των κυρίων Μ. Γιατί επέλεξαν ως στόχο την πολέμια της διαπλοκής "Ε".

    ΕΣΤΙΑ: Ο πιο κρίσιμος Προϋπολογισμός. Για την έξοδο από την δημοσιονομική κρίση.

    ESPRESSO: "Ο έρωτας με έριξε στην κόκα". Η συγκλονιστική εξομολόγηση ενός νέου που βρέθηκε στη φυλακή.

    ΤΑ ΝΕΑ: Συμβόλαιο... για 8 χρόνια λιτότητας. Δημόσια ομολογία Αλογοσκούφη.

    PRESS time: Το μοναστήρι κρύβει το μυστικό της απάτης. Στα χνάρια του ανθρώπου-κλειδί για το παραδικαστικό κύκλωμα.

    TRAFFIC NEWS: Η Γιάννα πάει για Δήμαρχος της Αθήνας. Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ διοχετεύουν επίμονα την είδηση.

    Η ΧΩΡΑ: Η φτώχεια φέρνει γκρίνια και... πολέμους. Η αγορά σβήνει, 4 εκατομμύρια Έλληνες πεινάνε...

    City Press: Προϋπολογισμός 2006: Ανοιχτά όλα τα σενάρια.

    Μetro: Μάχη Προϋπολογισμού. Εξαιρετικά κρίσιμη θεωρεί η κυβέρνηση την επίτευξη των στόχων του.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μεσίτες... οι δήμαρχοι. Θεσσαλονίκη/750 διαμερίσματα στην κατοχή 3 δήμων.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ο θάνατος του εμποράκου. SOS εκπέμπουν οι έμποροι του Κέντρου της Θεσσαλονίκης.

    [02] Προϋπολογισμός 2006

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "με αυξήσεις μισθών κάτω από τον πληθωρισμό και φορολογική επιδρομή, κλιμακώνει η κυβέρνηση την πολιτική λιτότητας. Ο κ. Αλογοσκούφης ομολόγησε χθες ότι το πρόβλημα της οικονομίας χρειάζεται μια ολόκληρη οκταετία για να αντιμετωπισθεί".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "σε δεινή οικονομική κρίση περιέρχεται η χώρα και το 2006, όπως άλλωστε καταδεικνύεται και από τα στοιχεία του Προϋπολογισμού. Η φτώχεια τείνει να εξελιχθεί σε κυρίαρχο στοιχείο της καθημερινότητας, αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας. Ως εκ τούτου οι συγκρούσεις στα ΜΜΕ που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση εκτιμάται ότι θα εξακολουθήσουν με μεγαλύτερη σφοδρότητα".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ"ο Προϋπολογισμός 2006, τον οποίο καταθέτει σήμερα στην Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης, είναι ο κρισιμώτερος των τελευταίων ετών. Είναι ο Προϋπολογισμός με τον οποίο προσδοκάται ότι η Ελλάς θα εξέλθη από το δημοσιονομικό αδιέξοδο, στο οποίο την περιήγαγε η Κυβέρνησις Σημίτη. Είναι ο Προϋπολογισμός με τον οποίον επιδιώκεται να απαλλαγή η Ελλάς από το καθεστώς ευρωπαϊκής επιτηρήσεως, στο οποίο ευρίσκεται από πέρυσι λόγω υπερβάσεως των επιτρεπομένων ορίων του δημοσίου ελλείμματος".

    H METRO προσθέτει ότι "ο πιο κρίσιμος Προϋπολογισμός των τελευταίων ετών κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Σε αυτόν θα περιγράφεται αναλυτικά η οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση τον επόμενο χρόνο. Με το μεγάλο στοίχημα να παραμένει η δημοσιονομική εξυγίανση, η κυβέρνηση εκτιμά ότι με τον Προϋπολογισμό του 2006 αρχίζει ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για την αναστολή της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος, με στόχο η όλη προσπάθεια να μην παρεκκλίνει από την πολιτική της ήπιας προσαρμογής".

    H CITY PRESS αναφέρει : "η κυβέρνηση καταθέτει σήμερα στη Βουλή τον κρατικό προϋπολογισμό του 2006. Επιδίωξή της να περιορίσει το έλλειμμα χωρίς να πάρει σκληρά μέτρα. Πιο δύσκολα γίνονται τα οικογενειακά οικονομικά. Το οικονομικό επιτελείο δεν αποκλείει τη λήψη νέων εισπρακτικών μέτρων την άνοιξη του 2006. Ο τρόπος εκτέλεσης του προϋπολογισμού επηρεάζει τις πολιτικές εξελίξεις. Νίκος Χριστοδουλάκης: Με τον προϋπολογισμό πλησιάζουμε στην οικονομική ύφεση και στις πρόωρες εκλογές".

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "διαστάσεις εμφυλίου προσλαμβάνει η κρίση στο ΠΑΣΟΚ. Σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Κ. Κουλούρης, κάνοντας λόγο για "νεποτισμό" , "αλαζονική συμπεριφορά" και "λογική αριστοκράτη που προκαλεί γέλιο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "βαρύτατες κατηγορίες, που μπορεί να του κοστίσουν και τη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε χθες , εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κίμωνας Κουλούρης. Ο κ. Κουλούρης παρομοίωσε τον αρχηγό του κόμματος με "αριστοκράτη", που διακατέχεται από "νεποτισμό" και λειτουργεί με βάση την "αλαζονική" και "δικτατορική" λογική του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "άστραψε και βρόντηξε, χθες ένας πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κίμωνας Κουλούρης , για την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για ανανέωση στο κόμμα".

    H ESPRESSO σημειώνει ότι "η προαναγγελία του Γιώργου Παπανδρέου για ριζική ανανέωση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τάραξε τα νερά προκαλώντας έντονη ανησυχία στο εσωτερικό του Κινήματος".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "καταιγισμό πιέσεων δέχεται το τελευταίο διάστημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες ικανές να αποκαταστήσουν την ενότητα ανάμεσα στην ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη και των ιστορικών στελεχών πριν αρχίσουν να εκδηλώνονται διαλυτικές τάσεις στην παράταξη. Σχεδόν το σύνολο των κορυφαίων στελεχών αισθάνονται πλέον αποκομμένα από την Χαριλάου Τρικούπη και προβληματίζονται για την πορεία του κόμματος".

    Η PRESS TIME ισχυρίζεται ότι "ώρα μηδέν" για τον Κίμωνα Κουλούρη, ο οποίος εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση από τηλεοράσεως κατά του Γιώργου Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενοχλήθηκε σφοδρότατα από τις σκληρότατες εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο βουλευτής, ωστόσο, παρά τις σχετικές εισηγήσεις, έδωσε μια "τελευταία ευκαιρία" αποφεύγοντας να ανακοινώσει τη διαγραφή του. Αν και ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο να ανακοινώσει τα επόμενα 24ωρα την απομάκρυνσή του είτε από την ΚΟ είτε από το κόμμα".

    [04] Κώστας Καραμανλής

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις, ξεκαθαρίζοντας για άλλη μία φορά τις προθέσεις του για τη συνέχεια, απέστειλε από τα Γρεβενά ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, κάλεσε όλο τον πολιτικό κόσμο σε συστράτευση κατά της διαφθοράς και αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το ως υπεύθυνο για την κακή κατάσταση της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι ματαιοπονούν όσοι καταφεύγουν στην κινδυνολογία και την καταστροφολογία".

    [05] Διαπλοκή-ΜΜΕ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "πρωτοφανής μεγέθους πόλεμος άρχισε τον τελευταίο καιρό μεταξύ τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων και το αντίθετο. Η ενημέρωση και η πληροφόρηση μπήκαν στην άκρη. Την έκβαση και τα αποτελέσματα αυτής της πολεμικής συρράξεως κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει. Η δεοντολογία και το άρθρο 7 της ΕΣΗΕΑ πήγαν περίπατο. Ο κάθε αντιμαχόμενος χρησιμοποιεί όποια μέσα νομίζει ότι είναι πιο ικανά να πλήξουν καίρια τον αντίπαλο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "το θράσος της διαπλοκής ξεπέρασε κάθε όριο. Η παλιά τάξη της διαπλοκής του Τύπου και των ΜΜΕ με τις δημόσιες συμβάσεις συμμάχησε με τη νέα τάξη του τηλεφασισμού. Βρήκαν την ευκαιρία οι ανόητοι".

    [06] ΟΕΚ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "τη δυνατότητα στους εργαζόμενους-δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας να συμμετάσχουν στα στεγαστικά προγράμματα με λιγότερα ένσημα, δίνει απόφαση του Οργανισμού. Υπολογίζεται ότι η μείωση, που φτάνει έως και τα 2.400 ένσημα, θα φέρει ακόμη 100.000 δικαιούχους του ΟΕΚ πιο κοντά στην απόκτηση σπιτιού".

    [07] Κυκλοφοριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "με διόδια και παρκόμετρα σκέφτεται η Πολιτεία να αντιμετωπίσει την κυκλοφοριακή... ασφυξία της πρωτεύουσας, που ενώ πέρυσι φάνηκε να εξομαλύνεται με τις παρεμβάσεις που έγιναν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εμφανίζεται και πάλι σαν τη Λερναία Ύδρα".

    [08] Δήμος Αθηναίων

    Η Traffic News υποστηρίζει ότι "ως την καταλληλότερη υποψήφια για να διεκδικήσει το Δήμο Αθηναίων με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισαν τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη κορυφαία στελέχη του Κινήματος".

    [09] Συνταξιούχοι

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "κοροϊδία και με τον νόμο. Η κυβέρνηση προβαίνει σε αντισυνταγματικές ρυθμίσεις για αγόρια - ορφανά δημοσίων υπαλλήλων, φαλκιδεύει το δικαίωμα προσβολής παράνομης αναπροσαρμογής των συντάξεων και αξιώνει, όχι μόνο τελεσίδικη, αλλά και αμετάκλητη απόφαση προκειμένου να επωφεληθούν συνταξιούχοι από ευνοϊκές αποφάσεις για τις συντάξεις τους".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 21 November 2005 - 23:24:23 UTC