Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-11-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/11/2005
  • [02] Γιώργος Παπανδρέου
  • [03] Ολυμπιακές Αερογραμμές
  • [04] Υγεία
  • [05] Ντόρα Μπακογιάννη
  • [06] Κώστας Σημίτης
  • [07] Οικονομία
  • [08] Δικαιοσύνη
  • [09] Προσλήψεις
  • [10] ΟΤΕ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/11/2005

    Η διαφθορά και η σπατάλη στις προμήθειες του ΕΣΥ, η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για ανανέωση του ΠΑΣΟΚ και το σχέδιο για τη νέα Ολυμπιακή είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προσλήψεις 4.000 χωρίς διαγωνισμό. Αναλυτικά οι θέσεις σε νοσοκομεία, Δημόσιο και Ε.Ε.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κανένα νέο φορολογικό μέτρο. Με τον προϋπολογισμό 2006. Στόχος της κυβερνητικής πολιτικής η συγκράτηση των δημόσιων δαπανών.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Θα αποστρατεύσω τα "βαρίδια". Τελεσίγραφο Γιώργου σε Σημίτη κι εκσυγχρονιστές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μαριονέτες δικηγόροι σε στημένες δίκες. Πόρισμα-σοκ των εφετών - ειδικών ανακριτών.

    Η ΑΥΓΗ: Ανώμαλη προσγείωση σε ιδιωτικά συμφέροντα. Ολυμπιακή: Άγονος ο διαγωνισμός.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Άγριο πλιάτσικο στα Δημόσια Νοσοκομεία. Υπερτιμολογήσεις μέχρι 800% στις προμήθειες αναλώσιμων υλικών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ληστεία στο Διαδίκτυο. Αυξάνουν ως 240% το κόστος των συνδέσεων! Κερδοσκοπεί ο ΟΤΕ με πρόσχημα τη διάδοση του γρήγορου Internet.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέα φτερά για την Ολυμπιακή. Λύση συμβατή με το εθνικό συμφέρον και τις ανάγκες της χώρας.

    ΕΘΝΟΣ: Τρικυμία για τις αποστρατείες. Φωτιές άναψε η δήλωση Γιώργου περί ανανέωσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μήνυμα σε Πρωθυπουργό και Κυβέρνηση έστειλε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη που μοιάζει με... Μπουκέτο με λουλούδια κι αγκάθια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Γλέντι τρωκτικών στον χώρο της υγείας. Στοιχεία-φωτιά για το μέγεθος της διαφθοράς στον χώρο των προμηθειών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διάσωση σε τρεις φάσεις. Τι προβλέπει το σχέδιο για τη νέα Ολυμπιακή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μήνυμα αποστρατείας. Βόμβες Γιώργου από ταβέρνα κοντά στον... Μπαϊρακτάρη.

    ΕΣΤΙΑ: Αδιανόητη απόφασις για την Ολυμπιακή. Η Κυβέρνησις υπανεχώρησε πλήρως από τις αρχικές θέσεις της.

    ESPRESSO: "Η ζωή μας ως πόρνες πολυτελείας". Οι καυτές εξομολογήσεις δύο κολ γκερλ στην "Espresso".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Διαφθορά και σπατάλη στις προμήθειες ΕΣΥ. Υπερτιμολογήσεις υλικών έως και 1.500%. Νομοσχέδιο για εξυγίανση του συστήματος.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Μικρότερη" Ολυμπιακή για να επιζήσει... Λιγότεροι εργαζόμενοι στη νέα εταιρεία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αδειάζει την παλιά φρουρά. Γιώργος: Θα ήθελα 100 νέους βουλευτές.

    Η ΝΙΚΗ: Με αυτούς θα κυβερνήσω. Σε νέα πρόσωπα θα στηριχτεί ο Παπανδρέου. Ο Καραμανλής κινείται με λογική καταστροφής.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ανθυγιεινό" θέατρο στις πλάτες της Υγείας. "Επικοινωνιακές " αντιπαραθέσεις κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ.

    TRAFFIC NEWS: Πλούτισαν με κειμήλια από το Τατόι. Όπως καταγγέλλει το περιβάλλον του τέως.

    Η ΧΩΡΑ: Αρχιερέας της νοθείας του 2000. Όσα δεν γράφει στο βιβλίο του ο Κ. Σημίτης.

    City Press: Παπανδρέου: Φτιάχνω το νέο ΠΑΣΟΚ.

    Μetro: Αλλαγή πορείας της Ο.Α. Σε εφαρμογή το σχέδιο για μικτό σχήμα στη νέα εταιρία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κλειστόν! Αύριο η Θεσσαλονίκη σε κλοιό αστυνομικών, διαδηλωτών.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Μηνύσεις κατά πάντων του δ. Κορώνειας. ΟΓΑ, ΕΛΓΑ και Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας "δανείζονται" δημοτικούς υπαλλήλους σε βάρος της τοπικής κοινωνίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στον αέρα κάθε μήνα 1.000.000 ευρώ. Πώς χάνονται τα κονδύλια της ΕΕ για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

    [02] Γιώργος Παπανδρέου

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "σε αποστρατεία των "παλαιών στελεχών" που μεσουρανούσαν στις κυβερνήσεις Σημίτη σκέφτεται να προχωρήσει, όπως δήλωσε χθες ευθέως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα στο εσωτερικό του Κινήματος και βάζοντας φωτιά στο ήδη έκρυθμο εσωκομματικό πεδίο".

    H ESPRESSO προσθέτει ότι "αποφασισμένος να επιμείνει στην ανάδειξη ενός νέου ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε και χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, παρ΄όλο που όταν ρωτήθηκε για "βαρίδια" στο κόμμα του και "αποστρατεία" στελεχών, απέφυγε να χρησιμοποιήσει τις λέξεις αυτές. "Δεν χρησιμοποιώ τη λέξη "αποστρατεία". Πάντως, το έχω κάνει ήδη στο παρελθόν, με την υπόθεση Πάχτα, έστω κι αν κάποιοι την πλήρωσαν άδικα", είπε , ενώ για παλαιά στελέχη που δηλώνουν "εμένα δεν με αποστρατεύει κανείς" τόνισε ότι "στην αξιολόγηση και την κρίση είμαστε όλοι ίσοι". Για την ανανέωση είπε ότι θα γίνει φυσιολογικά και με δημοκρατικό τρόπο".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "σε ομάδα νέων στελεχών του ΠΑΣΟΚ θα στηριχτεί ο Γιώργος Παπανδρέου και με αυτούς θα στελεχώσει την κυβέρνησή του , όταν εκλεγεί πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου, σε γεύμα που παρέθεσε χτες στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες υπήρξε ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τις προθέσεις του, λέγοντας πως "έχω 40 νέα πρόσωπα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αν στις εκλογές γίνουν 80 ή 100 θα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Από αυτούς θα αντλήσω κι αυτούς θα χρησιμοποιήσω στην κυβέρνηση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "μήνυμα αποστρατείας στους βαρόνους του ΠΑΣΟΚ έστειλε από εστιατόριο κοντά στον Μπαϊρακτάρη ο Γ. Παπανδρέου. Δήλωσε έτοιμος να κυβερνήσει με νέα πρόσωπα , όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές. Τήρησε και πάλι αποστάσεις από τον Κ. Σημίτη ,επετέθη στον πρωθυπουργό, απαξίωσε τους υπουργούς , ενώ για τον φημολογούμενο ανασχηματισμό αναρωτήθηκε "με ποια στελέχη, μόνο με την Ντόρα;" Ζήτησε χωρισμό κράτους - Εκκλησίας "τώρα" ενώ σχολιάζοντας την επίθεση Αμβρόσιου είπε πως αφορά ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ. Τέλος, χαρακτήρισε την πολιτική στην οικονομία με μια φράση:Τα έχουν κάνει θάλασσα".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "σαφές μήνυμα σε στελέχη της παλαιάς φρουράς του ΠΑΣΟΚ να αποσυρθούν από την πρώτη γραμμή έστειλε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη ανανέωσης στο κόμμα. "Έχω την υποχρέωση να φέρω στο προσκήνιο μια νέα γενιά πολιτικών", δήλωσε χαρακτηριστικά".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι " έντονες αναταράξεις προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η χθεσινή δήλωση του προέδρου του κόμματος ότι θα κυβερνήσει με νέα στελέχη, καθώς "αποσταθεροποίησε" τα ηγετικά κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη. Ο κ. Παπανδρέου έστειλε κατ΄ουσίαν μήνυμα αποστρατείας στους "βαρόνους" του κόμματος αλλά και στα στελέχη που κυβέρνησαν ή αναδείχθηκαν επί Κώστα Σημίτη, αν και , όπως επισήμαναν χθες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ανανέωση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη συνέχεια".

    Σύμφωνα με τη City Press "στόχος του η δραστική ανανέωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με 80 έως 100 πιστούς σε αυτόν βουλευτές. Σε αποστρατεία οδηγούνται πολλά γνωστά στελέχη που είναι ταυτισμένα με το πολιτικό παρελθόν. Αξιοποίηση της δημοσίευσης του βιβλίου του κ. Σημίτη για επιτάχυνση της πολιτικής υπέρβασης. Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για να συσπειρωθεί το ΠΑΣΟΚ εν όψει αλλαγών".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υπογραμμίζει ότι "ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη Χαριλάου Τρικούπη και να "σκουπίσει στο ΠΑΣΟΚ", όπως είχε αποκαλύψει πριν από λίγες ημέρες η "Ανω Κάτω". Χθες, λοιπόν, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθεί τα "εκσυγχρονιστικά βαρίδια", όπως αποκάλεσε κάποιους που επιθυμούν ήττα του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Παράλληλα, έστειλε σαφέστατο μήνυμα στον Κώστα Σημίτη να σταματήσει να ενθαρρύνει τους "Σημιτοφύλακες".

    [03] Ολυμπιακές Αερογραμμές

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "τη σύσταση νέας αεροπορικής εταιρίας, με πιθανότερη επωνυμία Olympic Air, αποφάσισε η χθεσινή Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, κηρύσσοντας το διαγωνισμό πώλησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών άγονο. Στη νέα εταιρία η συμμετοχή του Δημοσίου θα κυμαίνεται μεταξύ 30%-35% ενώ θα συμμετέχουν πιστωτικά ιδρύματα και ιδιώτες".

    Η ΕΣΤΙΑ διερωτάται "άραγε τί αλλάζει σήμερα , ώστε να θεωρείται ότι αυτήν την φορά η κυβερνητική επιλογή θα στεφθή από επιτυχία; Είναι δυνατόν να καταστή το νέο σχήμα βιώσιμο, ενόσω θα εξακολουθή να συμμετέχη σε αυτό το Ελληνικό Δημόσιο;" και προσθέτει " Η τελική μορφή του νέου σχήματος δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθή. Αλλά η όλη εξέλιξις δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες και επιφυλάξεις για την επιτυχία του εγχειρήματος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "από τώρα μέχρι την ερχόμενη άνοιξη, που θα προετοιμάζεται το διάδοχο σχήμα η Ολυμπιακή θα εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά, εξυπηρετώντας την επιβατική κίνηση. Οι χθεσινές αποφάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής".

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για τη δημιουργία νέας, μικρότερης, εταιρείας που θα αντικαταστήσει τις Ολυμπιακές Αερογραμμές προχωρά η κυβέρνηση, μετά το "ναυάγιο" του διαγωνισμού για την πώληση του αερομεταφορέα. Στη νέα εταιρεία θα συμμετέχουν ιδιώτες καθώς και το Δημόσιο, ενώ ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος θα αρχίσει διαβουλεύσεις, μετά από την εκδήλωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε ένα νέο μεικτό σχήμα".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "παρ΄ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ζητεί να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο η Ολυμπιακή Αεροπορία, η κυβέρνηση προχωρεί στη συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα".

    H METRO εκτιμά ότι "τη ληξιαρχική πράξη θανάτου των Ολυμπιακών Αερογραμμών επικύρωσαν χθες οι υπουργοί Οικονομίας και Μεταφορών, μετά το ναυάγιο του διαγωνισμού για την πώληση του εθνικού αερομεταφορέα. Η κυβέρνηση κήρυξε άγονο τον διαγωνισμό, κρίνοντας μη συμφέρουσες τις προτάσεις που κατέθεσε χθες στη Διυπουργική Επιτροπή ο σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων, και προχωρά στη δημιουργία νέας εταιρίας, εκτιμώντας ότι αυτή είναι η μόνη βιώσιμη εναλλακτική λύση για την Ο.Α. και το συμφέρον του Δημοσίου".

    [04] Υγεία

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι "με χρυσά κουτάλια έτρωγαν, ορισμένοι απατεώνες προμηθευτές των νοσοκομείων, τα τελευταία 10 χρόνια, με τις ευλογίες των δημοσίων λειτουργών, που υπέγραφαν ελαφρά τη καρδία, (αλλά βαριά τη τσέπη) συμβάσεις για αναλώσιμα, υπερκοστολογημένα μέχρι και 800%".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "στοιχεία σοκ, που αποκαλύπτουν το μέγεθος της διαφθοράς στον χώρο των προμηθειών με υπερτιμολογήσεις υλικών, που φθάνουν και το 1.574% του πραγματικού κόστους, εις βάρος των ασφαλιστικών οργανισμών αλλά και του δημόσιου χρήματος, έδωσε στη δημοσιότητα, χθες, ο υπουργός Υγείας".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι "προωθώντας την πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έδωσαν χτες ένα ρεσιτάλ υποκριτικής και ανούσιας αντιπαράθεσης με υποσχέσεις ...εξυγίανσης του δημόσιου συστήματος Υγείας. Η κυβέρνηση παρουσιάζοντας στοιχεία, όπου οι υπερτιμολογήσεις των προμηθειών στα δημόσια νοσοκομεία εκτινάχτηκαν μέχρι και 1.574% υποσχέθηκε "οικονομικά οφέλη" με την αλλαγή της διαδικασίας προμηθειών, ενώ το ΠΑΣΟΚ, μετά τη διήμερη εξόρμηση στα νοσοκομεία και τα ιδρύματα πρόνοιας, έχυσε κροκοδείλια δάκρυα για τη "συστηματική και ενσυνείδητη απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι "στην "εντατική' για εξυγίανση επιχειρεί να θέσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας το ΕΣΥ. Η πολυετής οικονομική αιμορραγία των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης δράσης των γνωστών-αγνώστων κερδοσκόπων, που κάποτε χαρακτηρίστηκαν "πιράνχας", έχει δημιουργήσει μια τεράστια "μαύρη τρύπα", την οποία σήμερα προσπαθεί να κλείσει το υπουργείο με συγκεκριμένες παρεμβάσεις".

    [05] Ντόρα Μπακογιάννη

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "ακόμα δεν έγινε ο ανασχηματισμός και η Δήμαρχος Αθηναίων το Υπουργείο το έχει στο τσεπάκι της. Αλλιώς δεν θα ήταν χθες φιλικά διακείμενη με το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την Δημαρχία της Αθήνας ο νυν υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης".

    [06] Κώστας Σημίτης

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "νέα ντοκουμέντα για το μέγεθος της διαφθοράς και της διαπλοκής την οκταετία Σημίτη φέρνει στο φως της δημοσιότητας η μεγάλη έρευνα της 'Χ'. Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη νοθεία των εκλογών του Απριλίου του 2000, τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην Άμυνα και τις μεθοδεύσεις εις βάρος μικρομεσαίων και αγροτών'.

    [07] Οικονομία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει ότι "δεν θα υπάρξουν πρόσθετα φορολογικά μέτρα ξεκαθαρίζει εκ νέου η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι αποσύρεται επί του παρόντος το μέτρο της τιτλοποίησης παλαιών χρεών".

    [08] Δικαιοσύνη

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "το πόρισμα των εφετών-ειδικών ανακριτών φωτίζει μια άλλη πτυχή της δράσης του παραδικαστικού κυκλώματος: Δικηγόροι που συνεργάζονταν σε στημένες δίκες με τον Καλούση απέφευγαν οι ίδιοι να εμφανίζονται στα δικαστήρια και υπεδείκνυαν στους πελάτες τους να απευθύνονται σε άλλους συναδέλφους τους που αγνοούσαν τη συναλλαγή, προκειμένου να μη γίνει αντιληπτή η δωροδοκία των δικαστών".

    [09] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "νέες θέσεις εργασίας που ανέρχονται στις 1.979, προκηρύχθηκαν και αυτή την εβδομάδα, υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ (ή και εκτός ΑΣΕΠ) και του ΟΑΕΔ. Οι νέες προκηρύξεις αφορούν θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΥΠΕΞ, στην περιφέρεια, στο ΙΔΕΚΕ, στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας και στο ΥΠΕΠΘ".

    [10] ΟΤΕ

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "βόμβα" έριξε χθες ο ΟΤΕ στην αγορά του ελληνικού Διαδικτύου ανακοινώνοντας αυξήσεις που φθάνουν ως και 240% με ισχύ από τις 6 Δεκεμβρίου και προκαλώντας μείζον πολιτικό θέμα, καθώς η κυβέρνηση έχει επανειλημμένως δεσμευθεί για φθηνό Internet προκειμένου να εξέλθει η χώρα από την τελευταία θέση όπου βρίσκεται στον πίνακα της ΕΕ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 16 November 2005 - 16:30:38 UTC