Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-10-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/10/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Κώστας Καραμανλής
  • [04] Διαφθορά
  • [05] ΔΟΛ-Αγγελόπουλοι
  • [06] Π. Μαντούβαλος
  • [07] Κάρολος Παπούλιας
  • [08] Καραμανλής - Παπανδρέου
  • [09] F-16
  • [10] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ
  • [11] Παραίτηση Μαντούβαλου
  • [12] Μήνυμα Κ. Παπούλια
  • [13] Ελληνική οικονομία
  • [14] Ραδιοτηλεοπτική Συμβούλιο
  • [15] Κάλυψη Γ. Ορφανού

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/10/2005

    Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Θεσσαλονίκη, οι εξελίξεις από την υπόθεση Μαντούβαλου, η άτυπη σύνοδος κορυφής της ΕΕ και η κάλυψη της κυβέρνησης στον Γιώργο Ορφανό, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Η κυβέρνηση δεν είναι υπό κηδεμονία. Καραμανλής: Η λάσπη δεν μας αγγίζει.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Έχει να γεννηθεί παιδί από το... 1962 σε ελληνικά χωριά. Απίστευτη η υπογεννητικότητα σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Προβληματισμένος ο Καραμανλής. Ας λάβουν σοβαρά υπόψη τα κυβερνητικά στελέχη τη χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Θα συντριβούν οι υπονομευτές της Δημοκρατίας. Ιστορικής σημασίας μήνυμα του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη.

    Η ΑΥΓΗ: Η καρδιά της αριστεράς χτυπά στην Αθήνα. Το 1ο Συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τι έγιναν τα χρήματα που βούτηξε ο Κοντομηνάς ερευνά ο εισαγγελέας στην Γερμανία. Νέα δήλωση του Αρχιεισαγγελέα του Μονάχου: "Έχουμε έρθει σε επαφή με τις ελληνικές δικαστικές Αρχές".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Άνοιγμα λογαριασμών για βουλευτή, σύζυγο και τρεις δικαστές. Ο κ. Π. Μαντούβαλος ήταν στο στόχαστρο από τις 19 Ιουλίου 2005.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Όχι" στην ισοπέδωση και τις μεθοδεύσεις. Ποιους αποδέκτες είχε η καταλυτική παρέμβαση Καραμανλή από τη Θεσσαλονίκη.

    ΕΘΝΟΣ: Αεροπειρατεία 2 δισ. δολαρίων με τα F-16. Μας φεσώνουν οι ΗΠΑ για τον... αντιτρομοκρατικό τους αγώνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι 25 ψάχνουν αντιβιοτικό για "κίτρινο πυρετό". Σήμερα στο Λονδίνο η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την οικονομία και την παγκοσμιοποίηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μήνυμα Καραμανλή προς πολλές κατευθύνσεις. Κόντρα σε κατεστημένα συμφέροντα, αντιλήψεις και νοοτροπίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΟΧΙ Καραμανλή στο νοσηρό κλίμα. Μήνυμα στα "κατεστημένα συμφέροντα" που αντιδρούν στις αλλαγές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φέσι 2 δισ. δολάρια για τα άσφαιρα F-16. Άλλα μας είχε πει η κυβέρνηση, άλλα ζητάει τώρα ο Μπους.

    ΕΣΤΙΑ: Η Ελλάς χάνει διαρκώς έδαφος. Δεν παρακολουθεί τους ρυθμούς της παγκοσμίου προόδου.

    ESPRESSO: Όρμησε για να την πιάσει στα πράσα. Απίστευτο επεισόδιο στο "χωριό" των πρωταθλητών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τα "τυχερά" της διαπλοκής. Πλήγμα στην αξιοπιστία του "Πάμε Στοίχημα" - Σύζυγος πρώην στελέχους της Ιντραλότ εμπλέκεται σε ξέπλυμα 7,5 εκατ. ευρώ μέσω του παιχνιδιού.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Το νοσηρό κλίμα δεν θα ανακόψει την προσπάθειά μας. Παρέμβαση-απάντηση του πρωθυπουργού στο "κλίμα διαφθοράς".

    ΤΑ ΝΕΑ: Ακουμπά Μαντούβαλο ο ανακριτής. Ζητά να ανοίξουν οι λογαριασμοί του.

    Η ΝΙΚΗ: Φταίει το θερμόμετρο. Νοσηρό κλίμα... διαπίστωσε ο Καραμανλής.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Η κυβέρνηση πνίγεται, το ΠΑΣΟΚ ψάχνεται, τα ΜΜΕ σφάζονται και οι "διαπλεκόμενοι" καραδοκούν. Η παλίρροια των σκανδάλων απειλεί να παρασύρει όλο το πολιτικό σκηνικό.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: ΔΟΛ και Αγγελόπουλοι έσονται εις σάρκα μία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "ΟΧΙ" σε αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια. Εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο.

    TRAFFIC NEWS: Απειλούν τη Δέσποινα και την κόρη μου. Κραυγή απόγνωσης του Ντέμη στον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

    Η ΧΩΡΑ: Στο σχέδιο άλλες 55 περιοχές. Σε Κερατέα, Μενίδι, Παλλήνη, Άνω Λιόσια, Σπάτα, Ανάβυσσο.

    City Press: Επετειακή σύγκρουση Καραμανλή - Παπανδρέου. Ο επίσημος εορτασμός στη Θεσσαλονίκη αφορμή για ανταλλαγές σκληρών δηλώσεων.

    METRO: "Δεν θα μας πτοήσουν". Αυστηρό μήνυμα του Κ. Καραμανλή από τη Θεσσαλονίκη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ντοκουμέντα φρίκης. Ο "Α" φέρνει στο φως μια συγκλονιστική ιστορία.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Έξωση" στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής. Τελεσίγραφο Νομαρχίας για την ασφάλεια όλων εντός ενός μήνα να μετεγκατασταθούν σε άλλο χώρο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αρπαγή της ΔΕΘ. Η παρέμβαση Ορφανού - Σκληρή δήλωση Ψωμιάδη "Διείδαν το λάθος" λέει το ΠΑΣΟΚ.

    [03] Κώστας Καραμανλής

    Η Traffic News υποστηρίζει ότι "αποστομωτική απάντηση σε όλους εκείνους που προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα νοσηρό κλίμα σήψης και άκρατης σκανδαλολογίας στη χώρα έδωσε χθες ο Κώστας Καραμανλής, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κυβέρνησή του θα εξακολουθήσει να αντιδρά στα κατεστημένα συμφέροντα και θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου η χώρα να βγει από το τέλμα των τελευταίων ετών".

    Η Espresso αναφέρει ότι "βολές προς πάσα κατεύθυνση, προς το ΠΑΣΟΚ, τα μίντια αλλά και οικονομικά συμφέροντα εξαπέλυσε, με τη χθεσινή παρέμβασή του στη Θεσσαλονίκη, μετά την πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ο πρωθυπουργός".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε χθες από τη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής".

    Η METRO επισημαίνει ότι "αναστροφή του νοσηρού κλίματος των ημερών επιχείρησε χθες με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, διαμηνύοντας προς κάθε πλευρά ότι η προσπάθεια που κάνουν ορισμένα κέντρα δεν πτοεί την κυβέρνηση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι «συνηθίσαμε, πλέον, να παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση την "διαφθορολογία" στη χώρα μας. "Το νοσηρό κλίμα, που κάποιοι καλλιεργούν, δεν πρόκειται να ανακόψει την προσπάθειά μας" δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από τη Θεσσαλονίκη».

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι «μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής από τη Θεσσαλονίκη: αποδοκίμασε τη σκανδαλολογία των ημερών και διαμήνυσε ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στο μεταρρυθμιστικό έργο του».

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι «σε προσπάθεια αποστασιοποίησης από τις ευθύνες για την πολιτική κατάσταση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις σκανδάλων και "παρατυπιών" στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματος της Ν.Δ., επιδόθηκε χτες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αρκούμενος να διαπιστώσει ένα "νοσηρό κλίμα"».

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ εκτιμά ότι «την πρώτη φραστική παρέμβαση για το αρνητικό κλίμα των τελευταίων ημερών έκανε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έστειλε τριπλό μήνυμα σε ΠΑΣΟΚ, ΜΜΕ, αλλά και στους πολίτες, που βομβαρδίζονται από κάθε είδους πληροφορία για φαινόμενα διαφθοράς».

    Στο βασικό του σχόλιο ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι «η χθεσινή πολιτική παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή κόντρα στο νοσηρό "τηλεκλίμα" των ημερών δείχνει ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να κάνει πράξη την εξαγγελία "ο πολίτης στο επίκεντρο" που διαπερνά όλο το πρόγραμμα της Ν.Δ.».

    [04] Διαφθορά

    Σύμφωνα με το ΠΟΝΤΙΚΙ "ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο; Δεν είναι λογοπαίγνιο, δεν είναι καλαμπούρι, δεν είναι δημοσιογραφική υπερβολή. Είναι το πιο σοβαρό ερώτημα που γεννιέται μέσα από το μπάχαλο των τελευταίων ημερών που ζει η χώρα, με αφορμή τις πολλαπλές καταγγελίες για σκάνδαλα. Κυβερνάει η κυβέρνηση, η οποία εκλέχτηκε με μεγάλη πλειοψηφία μόλις πριν από είκοσι μήνες; Κυβερνάνε τα ΜΜΕ των μεγάλων εκδοτών με τις εφημερίδες και τα κανάλια; Κυβερνάνε τα μεγάλα συμφέροντα -διαπλεκόμενοι- που αντεπιτίθενται, αφού πέρασαν αλώβητα από την, έτσι ή αλλιώς κωμική, επιχείρηση κάθαρσης που επιχείρησε η κυβέρνηση με ορμητήριο τα... κοψίδια του Μπαϊρακτάρη;"

    [05] ΔΟΛ-Αγγελόπουλοι

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 εκτιμά ότι "πληθαίνουν οι φήμες ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Σταύρο Ψυχάρη για τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Τόσο η συμπεριφορά της μετοχής τις τελευταίες ημέρες όσο και κάποιες πληροφορίες για συνάντηση του Θόδωρου Αγγελόπουλου με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, συγκλίνουν στο ότι ο επικείμενος γάμος ίσως δεν είναι απλή φήμη".

    [06] Π. Μαντούβαλος

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν ότι "να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Π. Μαντούβαλου ζητά από τον Ιούλιο ο εφέτης ανακριτής που διερευνά τις πτυχές του παραδικαστικού κυκλώματος".

    [07] Κάρολος Παπούλιας

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τύπος και τα ΜΜΕ της χώρας μας προσπαθούν να εμπλέξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όχι μόνον σε κομματικά, αλλά ακόμη και σε εκδοτικά παιχνίδια. Το φαινόμενο είχε παρατηρηθή και επί των ημερών του κ. Κωστή Στεφανόπουλου. Κάποιοι δημοσιογράφοι προ ουδενός ορρωδούν και επιδεικνύουν απίστευτη ασέβεια στον θεσμό του Προέδρου".

    [08] Καραμανλής - Παπανδρέου

    Η City Press ισχυρίζεται ότι "ο επίσημος εορτασμός στη Θεσσαλονίκη αφορμή για ανταλλαγές σκληρών δηλώσεων. Καραμανλής: Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, παρά τις αντιδράσεις των συμφερόντων. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση στερεί από την Ελλάδα το όραμα και βυθίζεται σε τέλμα. Παρέμβαση Ορφανού, Ψωμιάδη για την "ολυμπιακή" σύμβαση, που κρίθηκε σκανδαλώδης και ακυρώθηκε".

    [09] F-16

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "πάνω από 3 δισ. δολάρια θα κοστίσουν τα νέα μαχητικά F-16, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου και όχι 1,1 δισ. που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση μετά το ΚΥΣΕΑ δια στόματος Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου. Η επιβεβαίωση των πρωτοσέλιδων τίτλων της "Ε" ήρθε από το Πεντάγωνο, όχι μόνο στο θέμα της τιμής, αλλά και για τα όπλα που δεν ενέκρινε το Κογκρέσο, καθιστώντας τα νέα αεροσκάφη "άσφαιρα".

    [10] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι "τα αδύνατα δυνατά δεσμεύτηκε να πράξει ο Τόνι Μπλερ προκειμένου να εξευρεθεί συμφωνία επί του προϋπολογισμού 2007-2013 της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Προηγουμένως, όμως, θα πράξει τα δέοντα, ώστε η Ευρώπη να τεθεί στη "σωστή πορεία" προφανώς προσανατολισμένη προς το αγγλοσαξωνικό πρότυπο της οικονομίας".

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "την "ομοφωνία" των "25" στην παραπέρα κλιμάκωση "των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και την κοινωνία", θέλει να εξασφαλίσει η Βρετανική Προεδρία στη σημερινή άτυπη Σύνοδο".

    [11] Παραίτηση Μαντούβαλου

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι «σε νέα δίκη παραπέμπονται δύο πλοιοκτήτες που πέρυσι είχαν απαλλαγεί από βαρύτατες κατηγορίες διακίνησης 3,2 τόνων ναρκωτικών ουσιών, έχοντας υπερασπιστές συνηγόρους από το δικηγορικό γραφείο του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή (παραιτηθέντος από τη ΝΔ) Π. Μαντούβαλου».

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υπογραμμίζει ότι «με στενούς του συνεργάτες συναντήθηκε χθες το βράδυ ο βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Πέτρος Μαντούβαλος, με τους οποίους συζήτησε για τους λόγους της παραίτησής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. καθώς και για τις κινήσεις στις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα».

    Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ «στόχαστρο του ειδικού εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος βρισκόταν από τις 19 Ιουλίου 2005 ο βουλευτής κ. Π. Μαντούβαλος».

    [12] Μήνυμα Κ. Παπούλια

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι «την πρόβλεψη πως οι αναμενόμενες διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση του καθεστώτος στο Κοσσυφοπέδιο δεν θα είναι εύκολες κι ούτε ανώδυνες, έκανε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μιλώντας στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο υπουργός, Μακεδονίας-Θράκης, Νίκος Τσιαρτσιώνης».

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι «τον προβληματισμό του (ή και την μόλις υποκρυπτόμενη ανησυχία του) εξέφρασε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για τις επικείμενες εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο».

    [13] Ελληνική οικονομία

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι «την ερχόμενη Πέμπτη θα υποβάλει η Ελλάδα στις Βρυξέλλες τη δεύτερη κατά σειρά περιοδική έκθεσή της για την εξέλιξη των βασικών δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας και τη γενικότερη πορεία της προς τη δημοσιονομική εξυγίανση».

    [14] Ραδιοτηλεοπτική Συμβούλιο

    Κατά τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) «τέρμα στις υπερβολές αποφάσισε να βάλει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αφού οι γενικεύσεις και οι διογκώσεις υπονομεύουν τη δημοκρατία!».

    [15] Κάλυψη Γ. Ορφανού

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι «απόλυτη κάλυψη στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, για τους χειρισμούς του στο θέμα που προέκυψε με το προεδρείο του ΟΑΚΑ, παρείχε χθες η κυβέρνηση, μιας και έκρινε ότι ορθώς έγινε η ακύρωση της σύμβασης για παραχώρηση έκτασης του σταδίου σε ιδιώτη από το Διοικητικό Συμβούλιο».

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι «την "παρανόηση" που δημιουργήθηκε ή θέλησαν να τη δημιουργήσουν γύρω από το θέμα της σύμβασης για την παραχώρηση μιας έκτασης δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο αποσαφήνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, υψώνοντας παράλληλα και ομπρέλα προστασίας στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό, ο οποίος, αν και έκανε το σωστό, κατηγορείται από την αντιπολίτευση χωρίς κανείς να έχει καταλάβει το γιατί».


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 27 October 2005 - 22:05:52 UTC