Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-10-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/10/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Γρίπη των πουλερικών
  • [04] Συνταξιοδότηση
  • [05] Εκπαίδευση
  • [06] ΟΕΚ
  • [07] ΜΜΕ
  • [08] Οικονομία
  • [09] Πετρέλαια Καβάλας
  • [10] Κυβέρνηση Σημίτη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/10/2005

    Οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα της γρίπης των πουλερικών και ένας οδηγός για μεγαλύτερες συντάξεις είναι τα θέματα που κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πότε συμφέρει να βγείτε στη σύνταξη. 11 οδηγίες-"κλειδιά".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Συντάξεις: Πόσο αυξάνονται για όσους αποχωρούν το 2006.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Η κομπίνα του αιώνα. Επί κυβερνήσεως Σημίτη από το 2000 έως και το 2003. Έτσι το σύστημα ΠΑΣΟΚ "ξεπουπούλιασε" 600 δισεκατομμύρια δραχμές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συντάξεις 11 μυστικά για να βγείτε κερδισμένοι. Τι συνιστούν σε σχετική μελέτη οι ειδικοί των Ταμείων.

    Η ΑΥΓΗ: Επιδημία... λαθών! Ποιος πιστεύει την κυβέρνηση για τη γρίπη των πτηνών;

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δώστε τέλος στη βιομηχανία των αγωγών κατά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Φάμπρικα αγωγών εναντίον εφημερίδων, ραδιοφώνων και καναλιών έχουν στήσει διάφοροι απατεώνες για να τα κονομάνε.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το φιάσκο της γαλοπούλας. Πώς η κυβέρνηση "χάθηκε στο κοτέτσι". Από ενδοπαρασιτική νόσο και όχι από γρίπη αρρώστησαν τα πουλερικά.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 4 Κριτήρια προαγωγών στην Εκπαίδευση. Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για την επιλογή στελεχών.

    ΕΘΝΟΣ: ΟΡΝΙΘΕΣ σε σκηνοθεσία Ρουσόπουλου. ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ για τη γρίπη των πτηνών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δημόσια τρώνε υπουργοί κοτόπουλα ενώ στην αγορά έχουν θεαματική πτώση και ζήτηση το χοιρινό κι έτσι: Η κυβέρνηση πουλερικά και ο λαός... γουρούνι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πώς θα αυξήσετε τις συντάξεις σας. Οδηγός με έντεκα μυστικά για να βάλετε στο πορτοφόλι σας από 111 έως 235 ευρώ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 10 μυστικά για μεγαλύτερες συντάξεις έως 190 ευρώ. Συμβουλές για τους ασφαλισμένους και τι κρύβουν τα "ψιλά" γράμματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ρεζιλόπουλα. Ο Αρειος Πάγος ψάχνει το δείγμα που... πέταξε. Η ανευθυνότητα ρήμαξε την πτηνοτροφία. Τζάμπα πανικός - Καθηγητής δηλώνει: Κανένας κίνδυνος.

    ΕΣΤΙΑ: Η οικονομία εισέρχεται σε ύφεση. Αυτό αποκαλύπτει η δραματική υστέρησις των εσόδων του ΦΠΑ.

    ESPRESSO: "Έτσι νίκησα τον καρκίνο του στήθους". Μια εξομολόγηση που συγκλονίζει. Τατιάνα Σιδέρη: Καριέρα στο μόντελινγκ μετά από μαστεκτομή!

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Διασπορά συγχύσεως περί τον ιό. Εκνευρισμός σε κυβέρνηση και Ε.Ε. από την περιπέτεια της δειγματοληψίας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αναζητείται η γαλοπούλα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει λάβει κανένα δείγμα αναλύσεων!

    ΤΑ ΝΕΑ: Επικίνδυνη προχειρότητα και ψέματα! Διεθνές ρεζιλίκι με τα δείγματα.

    Η ΝΙΚΗ: Ρεζίλι των πουλιών. Διεθνής διασυρμός με την απώλεια της ...γαλοπούλας.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Το σκάνδαλο της Kavala Oil και άλλες... πετρελαιοκηλίδες! Το... έπος του Σαλαγκούδη με τον "δράκουλα" - το "ενδιαφέρον" του για ελληνική εταιρεία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ στην ΚΕΔΚΕ: Σέρνουν μαζί τον αντιλαϊκό χορό.

    TRAFFIC NEWS: Η στυγνή ομολογία του φαντάρου: Όποια και αν ήταν θα τη σκότωνα. Πώς αποκάλυψε η Αστυνομία το δολοφόνο ερευνώντας όλα τα στρατόπεδα της Κορίνθου.

    Η ΧΩΡΑ: Νέα δάνεια από τον ΟΕΚ μέχρι 12.000 ευρώ χωρίς δικαιολογητικά. Τι ισχύει για πολύτεκνους και για επισκευές.

    City Press: Χάσαμε το δείγμα. Στοπ.

    Μetro: Εξαφανίστηκε η "ύποπτη". Δεν βρίσκουν τη γαλοπούλα που στάλθηκε για εξετάσεις στο Λονδίνο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ασφαλιστικό: Τα 11 SOS των συντάξεων.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Γκάφα η διάγνωση της γρίπης; Επιστήμονες της Θεσσαλονίκης εκτιμούν ότι έγινε λάθος στα εργαστήρια Κτηνιατρικής στην Αθήνα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Να μη χαθούμε στον πανικό των υπερβολών. Τρώγοντας κοτόπουλο, από τις Οινούσσες, ο Ν. Κακλαμάνης συνιστά ψυχραιμία.

    [03] Γρίπη των πουλερικών

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "σύγχυση έχει δημιουργηθεί σχετικά με την τύχη των δειγμάτων της γαλοπούλας των Οινουσσών. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δ. Λινός, παρήγγειλε χθες στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης να διεξαγάγει ποινική προκαταρκτική έρευνα για το θόρυβο που έχει γίνει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με το μοναδικό θετικό δείγμα πτηνού με τον ιό των πουλερικών από τις Οινούσσες, που εστάλη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για ιολογικές εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "διαστάσεις ιλαροτραγωδίας προσδίδουν οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο θέμα της γρίπης των πουλερικών και εκθέτουν τη χώρα στις Βρυξέλλες, καθώς αγνοείται -και επισήμως- το επίμαχο δείγμα της γαλοπούλας που ενοχοποιήθηκε ως ύποπτη στον "Η5". Από χθες αναζητείται και δείγμα κυβερνητικής σοβαρότητας".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "η επιδημία κυβερνητικών λαθών στον χειρισμό του ύποπτου κρούσματος για γρίπη των πουλερικών πλήττει πλέον την κυβερνητική αξιοπιστία. Η Κομισιόν έστειλε ήδη στη Χίο κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων για να ελέγξει την εφαρμογή των μέτρων, ενώ ο εισαγγελέας Δ. Λινός διέταξε έρευνα για το θετικό δείγμα που δεν έφθασε ποτέ στη Θεσσαλονίκη για να επανεξεταστεί".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "η σύγχυση που προκλήθηκε μετά τις ασαφείς δηλώσεις του υπουργού Γεωργίας κ. Ευάγγελου Μπασιάκου σχετικά με την κατάληξη του πρώτου δείγματος της μολυσμένης γαλοπούλας από τις Οινούσσες γεννά έντονο "επικοινωνιακό" προβληματισμό και διάχυτο εκνευρισμό στην κυβέρνηση. Ανεπισήμως ο υπουργός Γεωργίας ελέγχεται γιατί οι δηλώσεις του προκάλεσαν επιπλοκές ως προς το τι ακριβώς συνέβη, αλλά και τη δυσαρέσκεια των Βρυξελλών για τους ελληνικούς χειρισμούς. Ο υπουργός Επικρατείας κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος αποφεύγοντας ευθείες απαντήσεις στα εύγλωττα ερωτήματα, εντυπωσίασε, λέγοντας ότι "δεν μπορεί να γίνει Πουαρό της γαλοπούλας", ενώ το κλίμα επιβαρύνθηκε περαιτέρω από την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δημήτριος Λινός για το θέμα".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "διεθνή διασυρμό της χώρας προκάλεσαν οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα του ύποπτου κρούσματος που βρέθηκε στις Οινούσσες. Η Ελλάδα έγινε ρεζίλι των... πουλιών σε ολόκληρη την Ευρώπη για την απώλεια της επίμαχης γαλοπούλας, θέμα που κυριάρχησε χθες και στην ενημέρωση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου προς τους δημοσιογράφους των χωρών-μελών".

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι "το "πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών στην Ευρώπη" αποδείχθηκε ένα μεγάλο φιάσκο για την κυβέρνηση της Αθήνας, η οποία έχασε την αξιοπιστία της στο κοτέτσι με τις γαλοπούλες στις Οινούσσες. Ύστερα από δύο ημέρες συναγερμού αποδείχθηκε ότι η νοσούσα γαλοπούλα ήταν μάλλον ζαλισμένη από τις υπουργικές γκάφες. Εν τω μεταξύ ο πανικός είχε εξαπλωθεί εντός και εκτός Ελλάδος προκαλώντας σοβαρές ζημιές στον τουρισμό και στην οικονομία της χώρας. Ο υπεύθυνος του φιάσκου, υπουργός Γεωργίας κ. Ευ. Μπασιάκος, προσπαθεί να καλύψει τα λάθη του με χονδροειδείς δικαιολογίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος τον αφήνει ακάλυπτο και ο υπουργός Υγείας κ. Ν. Κακλαμάνης για να αποδείξει ότι δεν υπάρχει κρούσμα της ασθένειας αναγκάζεται να πάει στις Οινούσσες και να φάει δημοσίως κοτόπουλο".

    Η Espresso τονίζει ότι "λίστα πτηνών "υψηλού κινδύνου" εξέδωσε η Ορνιθολογική Εταιρεία Ελλάδος μετά την εμφάνιση του ύποπτου κρούσματος της γρίπης των πτηνών και στη χώρα μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, την περίοδο που διανύουμε τα πουλιά των βόρειων χωρών αποδημούν προς χώρες με τροπικό κλίμα. Η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αποτελεί σταθμό για περισσότερα από 150.000 άγρια πτηνά, τα οποία διασχίζουν τον ουρανό της χώρας μας".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "χθες στις Οινούσσες μετέβη ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος για να διασκεδάσει τους φόβους των κατοίκων έφαγε κοτόπουλο και παρήγγειλε για τα Χριστούγεννα μια γαλοπούλα από τον άνθρωπο που βρέθηκε εκείνη με τον ιό, που όπως απεδείχθη στα εργαστήρια της Θεσσαλονίκης δεν είχε προσβληθεί. Και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας γιατρός κι αυτός το επάγγελμα δήλωσε πως δεν φοβάται και τρώει κοτόπουλο. Αντίθετα ο λαός στην αγορά δεν πλησιάζει το κοτόπουλο και προτιμά το χοιρινό (γουρούνι) το οποίο πετάει προς τα πάνω".

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "αρνητικά είναι τα δείγματα από τις Οινούσσες που εξετάστηκαν με δύο τρόπους, στα Εργαστήρια του Κέντρου Αναφοράς της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα από το Τμήμα Παθολογίας Πτηνών του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Θεσσαλονίκης έγινε γνωστό πως η ορολογική- αιματολογική εξέταση με τη μέθοδο ELISA των οκτώ δειγμάτων είναι αρνητική".

    H CITY PRESS γράφει :"απίθανα κι όμως ελληνικά" με την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών. Οι κυβερνητικοί αρμόδιοι δεν γνωρίζουν εάν το δείγμα "χάθηκε" ή απλώς..."εξαντλήθηκε" σε εργαστηριακούς ελέγχους. Μοιάζει αρκετά πιθανό να σήμαναν πρόωρο συναγερμό για πολιτικούς και επικοινωνιακούς λόγους. Η κοινή γνώμη κινείται μεταξύ σοβαρής ανησυχίας για το ενδεχόμενο πανδημίας και σκεπτικισμού για τις κυβερνητικές μεθόδους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρατάει αποστάσεις από τους χειρισμούς της Αθήνας".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "με αλυσίδα ψεμάτων προσπάθησε να καλύψει η κυβέρνηση την προχειρότητα στον εργαστηριακό έλεγχο για τις γαλοπούλες, προξενώντας διεθνές ρεζιλίκι για τη χώρα".

    H METRO εκτιμά ότι " στο κενό πέφτει η συντονισμένη προσπάθεια που κάνουν οι Αρχές, με αιχμή του δόρατος τον υπουργό Υγείας, Νικήτα Κακλαμάνη, μετά την εξαφάνιση της γαλοπούλας που στάλθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για ιολογικές εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο, ως το πρώτο ύποπτο κρούσμα της γρίπης των πουλερικών στη χώρα μας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "η απώλεια της γαλοπούλας και η γενική σύγχυση γύρω από το κρούσμα έφερε το ρεζιλίκι της χώρας. Τεράστιες οι συνέπειες σε βάρος της ελληνικής πτηνοτροφίας. Καθηγητής Κτηνιατρικής ο κ. Κυριάκης, δηλώνει ότι δεν έχει η χώρα τον ιό και η Ε.Ε. θέτει την Ελλάδα υπό κτηνιατρική επιτήρηση, στέλνοντας 3 ειδικούς επιστήμονες για αυτοψία. Παράλληλα, η Δικαιοσύνη άρχισε έρευνες για να εξακριβωθεί τι έγινε με το άφαντο γαλόπουλο. Στην Ήπειρο θα καταστραφούν 50.000 αυγά εκκόλαψης, ενώ καθημερινά θανατώνονται νεοσσοί".

    [04] Συνταξιοδότηση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "οδηγίες για το πότε συμφέρει να συνταξιοδοτηθούν οι ασφαλισμένοι, δίνει με έντεκα οδηγίες - "κλειδιά" η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ). Ειδικότερα αναφέρει ότι συμφέρει τους εργαζόμενους να μην συνταξιοδοτηθούν πρόωρα γιατί σε αυτή την περίπτωση το ποσό της σύνταξης θα είναι χαμηλότερο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι"οδηγός για ακόμα μεγαλύτερες συντάξεις δίνεται σήμερα μέσω της ειδικής μελέτης που πραγματοποίησε η ομοσπονδία των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία. Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, είναι δυνατόν ακόμα και με ...ένα ένσημο παραπάνω να εξασφαλισθούν πολύ μεγαλύτερες αποδοχές για όσους φανούν περισσότερο προσεκτικοί και προνοητικοί...".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "δέκα συμβουλές που μπορούν να αποφέρουν έως και 190 ευρώ μηνιαίως μεγαλύτερη σύνταξη δίνει στους ασφαλισμένους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ). Με 10.000 ένσημα οι άντρες σε ηλικία 60 ετών και οι γυναίκες σε ηλικία 55 ετών παίρνουν από το ΙΚΑ 91% της πλήρους σύνταξης, ενώ έστω και με ένα ένσημο λιγότερο παίρνουν μόνο 77,5% της πλήρους σύνταξης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) διερωτάται "πότε και σε ποιες περιπτώσεις αυξάνονται οι συντάξεις για όσους αποχωρούν από το 2006 και μετά; Ποια η αλήθεια και ποιος ο μύθος για τις επιπτώσεις από τη μείωση των ποσοστών σύνταξης που βάσει του "νόμου Ρέππα" αρχίζουν να ισχύουν για όσους συνταξιοδοτηθούν από το 2008; Συμφέρει και πόσο η πρόωρη συνταξιοδότηση όταν υπάρχουν ένσημα για πλήρη συνταξιοδότηση;".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "έντεκα μυστικά για την αύξηση της σύνταξης από 111 έως 235 ευρώ -κατά περίπτωση- και τη διαφυγή των υποψήφιων συνταξιούχων από τους ...δαιδαλώδεις διαδρόμους της γραφειοκρατίας έδωσαν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία!".

    [05] Εκπαίδευση

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "εξετάσεις - προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους στην υπόλοιπη διαδικασία επιλογής στελεχών της Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα δώσουν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί για τις 1.328 θέσεις ανώτερων στελεχών Εκπαίδευσης (σχολικοί σύμβουλοι, διευθυντές Εκπαίδευσης, προϊστάμενοι γραφείων) ,ενώ για τις περίπου 18.000 θέσεις διευθυντών και υποδιευθυντών σχολείων βαρύνουσα σημασία εξακολουθεί να έχει η προφορική συνέντευξη".

    [06] ΟΕΚ

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "άτοκα και πολύ χαμηλότοκα δάνεια έως 12.000 ευρώ προσφέρει πρόσθετα στους δικαιούχους του ο ΟΕΚ. Απαραίτητη για όσους έχουν λάβει πρώτο στεγαστικό η επίδειξη του εγγράφου της υποθήκης".

    [07] ΜΜΕ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "οριστικό τέλος στην απαράδεκτη, για σύγχρονη και ευρωπαϊκή χώρα υπόθεση της βιομηχανίας αγωγών και μηνύσεων που κατατίθενται καθημερινά σε βάρος δημοσιογράφων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης καλείται να βάλει η κυβέρνηση".

    [08] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "σύμφωνα με τα επίσημα μεγέθη της οικονομίας, ο ρυθμός αναπτύξεως της Ελλάδος εξακολουθεί να είναι από τους υψηλοτέρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως σύμφωνα με κάποια άλλα στοιχεία, η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε περίοδο ύφεσης".

    [09] Πετρέλαια Καβάλας

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ γράφει ότι "η υπόθεση των πετρελαίων της Καβάλας είναι μια ακόμη περίπτωση εμπλοκής του Φρανκ Τίμις στα ελληνικά επιχειρηματικά πράγματα, η οποία επίσης άρχισε επί ΠΑΣΟΚ, αλλά κατέληξε σε μεγάλο σκάνδαλο επί των ημερών της ΝΔ, με τον Γ. Σαλαγκούδη υφυπουργό Ανάπτυξης και μάλιστα με τις ευλογίες του λίγο πριν σκάσει η τεράστια φούσκα που έριξε στο... πηγάδι απίστευτα λεφτά ξένων θεσμικών επενδυτών".

    [10] Κυβέρνηση Σημίτη

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια δραχμές "ξεπουπούλιασε" το σύστημα ΠΑΣΟΚ επί κυβερνήσεως Σημίτη από το 2000 έως και το 2003. Με αφορμή τις προετοιμασίες για την προεδρία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ημέτεροι της τότε κυβερνήσεως σύστησαν εικονικές εταιρίες, στις οποίες τα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομίας, Εθνικής Άμυνας και Γεωργίας τους ανέθεταν εικονικές εργασίες, που δεν έκαναν ποτέ. Στη συνέχεια αυτές οι 18 εταιρίες έκοβαν εικονικά τιμολόγια και στο τέλος εισέπρατταν κανονικά το δημόσιο χρήμα. Με αυτό τον τρόπο χάθηκαν 600 δισ. δρχ από το δημόσιο κορβανά".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 20 October 2005 - 22:32:05 UTC