Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-10-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/10/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Ασφαλιστικό
  • [04] Σχέδιο πόλης
  • [05] Δημόσιο
  • [06] Αμερικανοί
  • [07] Διαδίκτυο
  • [08] Κυβέρνηση
  • [09] ΑΣΕΠ
  • [10] Η γρίπη των πτηνών
  • [11] Προϋπολογισμός 2006

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/10/2005

    Η κυβέρνηση 19 μήνες μετά τις εκλογές , η γρίπη των πτηνών και το τεστ του ΑΣΕΠ για τους υποψηφίους για διορισμό στο δημόσιο είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Νέο καθεστώς για τους δημοσίους υπαλλήλους. Νοικοκυρεύει το Δημόσιο η κυβέρνηση.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Απειλούν και εκβιάζουν τα θύματά τους με e-mail. Νέα επικίνδυνη μόδα στο Διαδίκτυο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Νόμος-φρένο στις πτωχεύσεις. Αλλάζει ο Πτωχευτικός Κώδικας με πρωτοβουλία των Σιούφα - Παπαληγούρα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έχει παγιδεύσει και δικαστές ο απατεώνας Κοντομηνάς. Με την βοήθεια του γνωστού Θ. Μανούρη και του κυκλώματος του Γιοσάκη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στο σχέδιο πόλης άμεσα 60.000 στρέμματα. Ποιες περιοχές εντάσσονται τους επόμενους μήνες.

    ΕΘΝΟΣ: Εφιάλτης στην πόρτα μας. Γρίπη πουλερικών: Άνοιξε η "κερκόπορτα" των Βαλκανίων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δεν "παίζονται" με τίποτα οι Αμερικάνοι. Διατηρούν καλές σχέσεις μαζί μας, αλλά... βλέπουν ακόμα μακρονήσια και μειονότητες στη χώρα μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξαναγράφεται ο Προϋπολογισμός 2006. Με το "καλή χρονιά" δύο δισεκατομμύρια ευρώ έλλειμμα. Κρίσιμο το επόμενο 4μηνο για την οικονομία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τεστ ΑΣΕΠ για 150.000 υποψηφίους. Δημόσιο: Τον Ιανουάριο οι εξετάσεις δεξιοτήτων για πρόσληψη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 6 Ρίχτερ στην κυβέρνηση. Ταρακουνιέται το "σκάφος" 19 μήνες μετά τις εκλογές.

    ΕΣΤΙΑ: Δυσανάλογη κυβερνητική φθορά. Με την συμπλήρωση 19 μηνών στην εξουσία.

    ESPRESSO: Εξομολόγηση καρδιάς του Γιάννη Πλούταρχου: "Πήγα στην Κούβα για να σώσω τον πατέρα μου".

    ΤΑ ΝΕΑ: 4 ψέματα και 4 αλήθειες για τη γρίπη. Συναγερμός μετά τα κρούσματα σε Τουρκία, Ρουμανία.

    TRAFFIC NEWS: Ποιοι υπουργοί και στελέχη είναι στη λίστα του Μάκη. Μετά τον Ρεγκούζα και τον Μ. Κεφαλογιάννη.

    Η ΧΩΡΑ: Ποιοι οργανισμοί του Δημοσίου κλείνουν. Τομές στη διοίκηση με συγχωνεύσεις 300 υπηρεσιών και ΝΠΔΔ.

    City Press: Η γρίπη των πουλερικών απειλεί και την Ελλάδα. Διαπιστώθηκαν κρούσματα σε πτηνά σε Ρουμανία και Τουρκία.

    METRO: Σχέδιο αντεπίθεσης. Οι κινήσεις που θα κάνει το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη. Γρίπη των πτηνών: Επί ποδός οι υγειονομικές αρχές.

    [03] Ασφαλιστικό

    Η ESPESSO σημειώνει ότι "μπορεί το ελληνικό Δημόσιο να προχωρεί σε κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για να εισπράξει μικρές οφειλές από τους "φουκαράδες", αλλά για τους μεγαλόσχημους επιχειρηματίες της Σοφοκλέους που φιγουράρουν στο top των οφειλετών, στα φέσια στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία αντιμετωπίζονται με μεγάλη επιείκεια".

    [04] Σχέδιο πόλης

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "η ταχεία έγκριση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων σε πολλές περιοχές της χώρας αποτελεί άμεση προτεραιότητα για το ΥΠΕΧΩΔΕ. Στο υπουργείο φιλοδοξούν το συντομότερο δυνατό να απεγκλωβίσουν δεκάδες ΓΠΣ από τις πολυετείς καθυστερήσεις και να προχωρήσουν οι εντάξεις στο σχέδιο πόλης. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης περίπου 50.000-60.000 στρέμματα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Απ΄αυτά περίπου 25.000 εκτιμάται ότι θ΄αφορούν την Ανατολική Αττική".

    [05] Δημόσιο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι " ...ήδη οι εναλλακτικές της τιτλοποίησης εσόδων λύσεις (μετά και τις δηλώσεις του Επιτρόπου της ΕΕ Χοακίν Αλμούνια) εξετάζονται από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Μία εξ αυτών θα είναι και η κατάργηση ή ενοποίηση 100 οργανισμών του Δημοσίου που προανήγγειλε σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Απογευματινή" ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Από τη λύση αυτή εκτιμάται ότι θα περιοριστούν σημαντικά οι δαπάνες του κράτους που καλύπτουν σήμερα τα υψηλά έξοδα στέγασης και διοίκησης μεγάλου αριθμού υπηρεσιών (πχ έξοδα ενοικίου), ενώ αναμένεται να "φρενάρουν" και νέες προσλήψεις".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "ανακατατάξεις και μετατάξεις στα ΝΠΔΔ , τους οργανισμούς και τις κρατικές επιχειρήσεις τουλάχιστον επτά υπουργείων".

    [06] Αμερικανοί

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "άκουσον-άκουσον! Είναι φίλοι μας , διατηρούν άριστες σχέσεις μαζί τους, αλλά βλέπουν ότι βασανίζουμε και εκτοπίζουμε τους Έλληνες Τσιγγάνους. Ακόμη, βλέπουν ότι πολλές μειονότητες στην Ελλάδα καταπιέζονται, όπως η αλβανική, η σλαβική και η τουρκική. Δεν "παίζονται" λοιπόν, οι πέραν του Ατλαντικού σύμμαχοι".

    [07] Διαδίκτυο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) σημειώνει ότι "διαδικτυακές απειλές, εξύβριση, εκβιασμοί, τρομοκρατία, δυσφήμηση όλα περικλείονται σε μια λέξη που αποτελεί τη νέα μόδα στο Ιντερνετ: "Bulling". Οι ηλεκτρονικοί λασπολόγοι και εκβιαστές (bullies) απολαμβάνουν την αγωνία και τον φόβο των θυμάτων τους, ενώ συνήθως είναι πονηροί και ξέρουν πώς να ξεφεύγουν. Το bulling είναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρο για τα θύματα -ιδίως αν είναι παιδιά ή έφηβοι- γι αυτό πολλές φορές είναι χρήσιμη η στήριξή τους από κάποιον επαγγελματία σύμβουλο ή ψυχολόγο, με σκοπό να βοηθηθούν ώστε να ανακτήσουν την αυτοεκτίμηση και αυτοκυριαρχία τους".

    [08] Κυβέρνηση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "πρώτο πλήγμα για τον πρωθυπουργό οι συνεχείς καταγγελίες για διαφθορά στο Δημόσιο και προσλήψεις "γαλάζιων παιδιών", με εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών. Η αποπομπή Ρεγκούζα επιδείνωσε το κλίμα. Προστίθενται η επιτεινόμενη αβεβαιότητα στην αγορά και η υστέρηση των εσόδων, ενώ αιωρείται η απειλή Αλμούνια. Η εικόνα αυτή αναμένεται να αποτυπωθεί στις προαναγγελλόμενες δημοσκοπήσεις, καθώς μεγαλώνει η δυσπιστία των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση και αμφισβητούνται ακόμη και επιλογές του πρωθυπουργού".

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι "ενώ έχουν συμπληρωθεί 19 μήνες από την ανάδειξη της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, η Κυβέρνησις υφίσταται σημαντική πολιτική φθορά. Και παρ' ότι η φθορά είναι αναπόφευκτη για κάθε Κυβέρνηση, στην προκειμένη περίπτωση θεωρείται δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με την ήπια πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα".

    Η METRO υπογραμμίζει ότι "στρατηγική τριών βασικών σημείων, για να προλάβει το αρνητικό κλίμα που έχει αρχίσει να δημιουργείται για την κυβέρνηση, φέρεται αποφασισμένος να εφαρμόσει ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής εκτιμά ότι η καμπή που αυτές τις ημέρες παρουσιάζει η κυβέρνηση εν μέσω κλίματος σκανδαλολογίας είναι συγκυριακή και μπορεί να αναστραφεί, από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει υποπέσει σε σοβαρό πολιτικό παράπτωμα".

    [09] ΑΣΕΠ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "στη διενέργεια τεστ γνώσεων και δεξιοτήτων για τους υποψηφίους για διορισμό στο Δημόσιο προχωρεί στις αρχές του νέου έτους το ΑΣΕΠ, το οποίο βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών. "Βιομηχανία" παράνομων προσλήψεων από το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια".

    [10] Η γρίπη των πτηνών

    Η City Press αναφέρει ότι "διαπιστώθηκαν κρούσματα σε πτηνά σε Ρουμανία και Τουρκία. Τα αποδημητικά πτηνά μετέφεραν τον επικίνδυνο ιό από τη Ρωσία. Οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για σενάρια καταστροφής με 2.000.000 νεκρούς, 8.000.000 ασθενείς και οικονομικές ζημιές της τάξης των 450 δισ. δολαρίων. Στους 90 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών στην Ινδονησία. Λήψη των πρώτων προληπτικών μέτρων στην Ελλάδα".

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "αλήθειες και ψέματα αναδεικνύει η εντεινόμενη ανησυχία για τη γρίπη των πτηνών. Ήδη εκδηλώθηκαν κρούσματα σε γειτονικές χώρες, ενώ οι ειδικοί θεωρούν σχεδόν βέβαιη τη μετάλλαξη του ιού - που θα έφερνε επιδημίες".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "σε επιφυλακή για τη γρίπη των πουλερικών, αλλά χωρίς "εφόδια", βρίσκονται οι ελληνικές υγειονομικές υπηρεσίες. Την ώρα που καταγράφονται κρούσματα στις γειτονικές μας χώρες, Τουρκία και Ρουμανία, το υπουργείο Υγείας δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την εκπόνηση του οριστικού επιχειρησιακού σχεδίου Αντιμετώπισης Πανδημίας Γρίπης, ενώ η ενημερωτική καμπάνια θα ξεκινήσει σε δύο εβδομάδες".

    [11] Προϋπολογισμός 2006

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "με τρύπα 2 δισ. ευρώ ξεκινάει ο προϋπολογισμός του 2006. Με τον Χοακίν Αλμούνια να προδικάζει την απόρριψη του αιτήματος της ελληνικής πλευράς για την έγκριση της τιτλοποίησης μέρους του ελλείμματος από τη Eurostat για το 2006, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να επανασχεδιάσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 10 October 2005 - 21:06:07 UTC