Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-09-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/9/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Δημόσιο
  • [04] Δημήτρης Κοντομηνάς
  • [05] Γερμανία
  • [06] Ελληνοτουρκικά
  • [07] Ιερατικές Σχολές
  • [08] Συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη
  • [09] Μικρομεσαίοι
  • [10] Κυκλώνας "Ρίτα"
  • [11] Ασφαλιστικό
  • [12] Ολυμπιακή
  • [13] Ν/Σ ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [14] Εφοπλιστές
  • [15] Εφάπαξ
  • [16] Φάρμακα
  • [17] Δημόσια Διοίκηση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/9/2005

    Το νέο σύστημα προαγωγών στη Δημόσια Διοίκηση, το νομοσχέδιο για την έκδοση οικοδομικών αδειών, το μέλλον της Ολυμπιακής, οι ελλείψεις φαρμάκων λόγω κερδοσκοπίας, τα πρόστιμα-μαϊμού στους εφοπλιστές και το εφάπαξ χωρίς πλαφόν στους εργαζόμενους της Τραπέζης της Ελλάδος είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Παροχές και χρήμα σε μικρομεσαίους. Νέες πρωτοβουλίες από Σιούφα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Προαγωγές με τεστ προσωπικότητας. Νέο μικρό σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: "Ξινή γεύση" Μητσοτάκη. "Σκόπιμες" αναφορές και παραλείψεις από τον επίτιμο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εφάπαξ χωρίς πλαφόν. Εισήγηση-σταθμός του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    Η ΑΥΓΗ: Γενική κατακραυγή για τις σχολές "Αγιατολάχ". Χωρίς επιχειρήματα η κυβέρνηση για τα "Πανεπιστήμια" του κ. Χριστόδουλου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ένα τσουβάλι έγγραφα φωτιά καίνε τον Κοντομηνά. Δεν γλυτώνει με τίποτε την φυλακή ο απατεώνας που έφαγε τα λεφτά των μεταναστών μας και λήστεψε τον κοσμάκη στην Ελλάδα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ελλείψεις φαρμάκων λόγω κερδοσκοπίας. Άδεια από σκευάσματα (και) ευρείας κατανάλωσης τα ράφια στα φαρμακεία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τι αλλάζει για τους ημιυπαίθριους. Την επόμενη εβδομάδα το πολυνομοσχέδιο Σουφλιά.

    ΕΘΝΟΣ: Ιερό ραντεβού σφραγίζει τη συμφωνία. "Κλείδωσε" η συνάντηση Καραμανλή - Χριστόδουλου. Εξόφληση γραμματίων τα "θεοκρατικά" πανεπιστήμια της Μαριέττας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η κρησάρα των Δεσποτάδων να είναι πυκνή για τους υποψήφιους των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Σχολών γιατί... Καλά τα γράμματα αλλά... χρειάζεται και η στάχτη!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παραλήρημα στην Τουρκία. Μετά την αντιδήλωση της Ε.Ε. που υποχρεώνει την Άγκυρα να αναγνωρίσει την Κύπρο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέο καθεστώς στις οικοδομές με ν/σ που ετοιμάζεται. Τι αλλάζει στους ημιυπαίθριους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πτωχεύουν Ο.Α. για νέα Ο.Α. Νέα ιδέα της κυβέρνησης μετά τις τρελές πτήσεις.

    ΕΣΤΙΑ: Η Γερμανία επιστρέφει στο 1966. Η συγκρότησις κυβερνήσεως Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών.

    ESPRESSO: Γιάννα μου χρωστάς 933 δισ! Απαίτηση-μαμούθ με 3 αγωγές από τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο. Η δίκη της χρονιάς.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νέο σύστημα για τις προαγωγές δημ. υπαλλήλων. Με υπηρεσιακό φάκελο οκταετίας. Στόχος, η βελτίωση των στελεχών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μ. Λιάπης: Στη Βουλή προς έγκριση η συμφωνία, αν υπάρξει... Σε 3 εβδομάδες η "μοίρα" της Ολυμπιακής.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πρόστιμα μαϊμού στους εφοπλιστές. Δεν τα πληρώνουν ποτέ.

    Η ΝΙΚΗ: Θέλουν να την κλείσουν. Προκάλυμμα ο διαγωνισμός για ιδιωτικοποίηση της Ο.Α.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: Κ. Μητσοτάκης: Εκβιάζει για την Ντόρα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών."Φωτογραφίζουν " νέα αντιασφαλιστικά μέτρα.

    TRAFFIC NEWS: Στο φως ένα άγνωστο στοιχείο από τη Νικολούλη: Έτσι παγίδεψα το δολοφόνο της Βέροιας. Ένα έγγραφο-φωτιά μέσα από τη φυλακή.

    Η ΧΩΡΑ: Βαρέα και ανθυγιεινά στο Δημόσιο. Στο τραπέζι οι προτάσεις του υπουργού Απασχόλησης για το Ασφαλιστικό.

    City Press: Ο κυκλώνας "Ρίτα" απειλεί το Τέξας και το πετρέλαιο.

    Μetro: Φθάνουν οι μνηστήρες για την "Ολυμπιακή".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Παράνομες φυλακίσεις από πανωτόκια. Επιστολή του Ε.Ι.Χ.Ε. στον πρωθυπουργό κάνει λόγο για απάτη 3 δισ. ευρώ των τραπεζών σε βάρος του Δημοσίου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με δύναμη καταστροφής: Η "Ρίτα" απειλεί... και ανεβάζει ψηλά τις τιμές του πετρελαίου.

    [03] Δημόσιο

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "ανοίγει και επίσημα ο κύκλος των συνομιλιών με τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς για την εισαγωγή των βαρέων και ανθυγιεινών στο Δημόσιο. Δύο κλάδοι εργαζομένων πρόκειται να ενταχθούν πρώτοι στο νέο σύστημα ασφάλισης. Τομές Παναγιωτόπουλου και στο καθεστώς της πρόωρης συνταξιοδότησης".

    [04] Δημήτρης Κοντομηνάς

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "ένα πραγματικό τσουβάλι γεμάτο μέχρι πάνω με έγγραφα και ντοκουμέντα κατέθεσε χθες ο Γιώργος Κουρής στον εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου που διενεργεί τις ανακρίσεις για τις κομπίνες και τις απάτες του Κοντομηνά μετά τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις της "Αυριανής".

    [05] Γερμανία

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "σήμερα 40 σχεδόν χρόνια μετά την ιστορική εκείνη κυβερνητική συνεργασία Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών, η οποία διήρκεσε τρία χρόνια, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Χθες έγινε η πρώτη διερευνητική συνάντησις του Σοσιαλδημοκράτου Καγκελλαρίου Σρέντερ με την αρχηγό των Χριστιανοδημοκρατών κ. Μέρκελ".

    [06] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "σκληρή γλώσσα εναντίον της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας επεφύλαξε η Τουρκία μετά την ανακοίνωση της αντιδήλωσης της Ε.Ε. σχετικά με την ανάγκη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας".

    [07] Ιερατικές Σχολές

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "μέρος μιας "νέας συμφωνίας" για θερμή επαναπροσέγγιση πρωθυπουργού - Αρχιεπισκόπου αποτελεί το ρουσφέτι για ανωτατοποίηση των ιερατικών σχολών, πράξη που προκαλεί θύελλα αντιδράσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκαν αμοιβαίες παραχωρήσεις στο παρασκήνιο και συμφωνήθηκε συνάντηση των δύο ανδρών".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "πολύς λόγος γίνεται με την αναβάθμιση της Εκκλησιαστικής Παιδείας. Οι "προοδευτικοί" μιλούν για μεσαίωνες και για ιερές εξετάσεις. Οι Θεολόγοι διαμαρτύρονται ότι υποβαθμίζονται και σιγά -σιγά θα καταργηθούν. Η Θεολογία για τη θεία επιστήμη βάλλεται τώρα εκ των έσω. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας υπεραμύνεται της Επισκοπικής Ευθύνης για την χειροτονία ικανών και μορφωμένων κληρικών".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "τη γενική κατακραυγή πανεπιστημιακών καθητών και φοιτητών, πολιτικών από όλους τους πολιτικούς χώρους, συναντά το κυβερνητικό νομοσχέδιο που δημιουργεί "πανεπιστήμια" για τον ...."ιερό στρατό" του κ. Χριστόδουλου".

    [08] Συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 υποστηρίζει ότι "ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σίγουρα αποτελεί ένα πολιτικό που έχει περάσει από σαράντα κύματα και δεν φοβάται να μιλήσει για οτιδήποτε και οιονδήποτε. Όλα αυτά θα είχαν μια τιμητική διάσταση αν, συχνά, δεν χρησιμοποιούσε αυτή του την ευκαιρία όχι για μια πολιτική κριτική ουσίας αλλά προκειμένου να "κονιορτοποιήσει" νεκρούς κι αδύναμους πια να απαντήσουν ή προκειμένου να ενισχύσει τις πολιτικές φιλοδοξίες της κόρης του, Ντόρας Μπακογιάννη".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ εκτιμά ότι "δυσφορία στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε ο Κώστας Μητσοτάκης με τα όσα είπε στη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση. Ο Επίτιμος πρόεδρος έκανε κριτική στον Κώστα Καραμανλή και την οικονομική πολιτική που ακολουθεί , λέγοντας ότι "η πολιτική που ακολουθεί δεν είναι επαρκής για να λυθούν τα προβλήματα". Εκεί όμως που ενόχλησε ο Επίτιμος τους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ήταν όταν αναφέρθηκε τον ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνο Καραμανλή, τονίζοντας με έμφαση πως "τον Καραμανλή τον έκανε πρωθυπουργό ο βασιλιάς, ενώ εμένα με εξέλεξε ο λαός".

    Σύμφωνα με την TRAFFIC NEWS "αίσθηση προκάλεσε ακόμη μια παρέμβαση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος με συνέντευξή του στο κανάλι της ΝΕΤ τάραξε και πάλι τα νερά της πολιτικής με τις αναφορές του από τις οποίες δεν έλειπαν ο πρωθυπουργός, η Ντόρα Μπακογιάννη , ο Γιώργος Παπανδρέου , μέχρι και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, για τον οποίο μάλιστα επιφύλαξε και αρκετά αιχμηρά σχόλια".

    [09] Μικρομεσαίοι

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "νέες πρωτοβουλίες για τη δημιουργία πλαισίου υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας, στη χθεσινή έναρξη της πρώτης πανηγυρικής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, που συστάθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Συγκεκριμένα, ο κ. Σιούφας ανακοίνωσε την ίδρυση δύο ινστιτούτων έρευνας και μελετών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αφορούν στο εμπόριο και τις υπηρεσίες υιοθετώντας αντίστοιχες προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου".

    [10] Κυκλώνας "Ρίτα"

    H CITY PRESS γράφει : "ο τρίτος ισχυρότερος κυκλώνας που έχει καταγραφεί κινείται προς τις ακτές των ΗΠΑ. Οι άνεμοι έχουν ταχύτητα μέχρι 280 χλμ. την ώρα και το καιρικό φαινόμενο εξελίσσεται σε πλάτος 500 χλμ. Απειλούνται άμεσα το Χιούστον του Τέξας, περιοχές του οποίου εκκενώνονται και το 25% των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και των διυλιστηρίων των ΗΠΑ. Σε δοκιμασία μία ευρύτατη περιοχή από τη Λουϊζιάνα και το Αρκάνσας μέχρι την Οκλαχόμα και το Τέξας. Η διεθνής τιμή του πετρελαίου "βλέπει" τα 70 δολάρια, και όλα μπορούν να συμβούν μετά το Σάββατο, οπότε θα χτυπήσει η "Ρίτα" τις κατοικημένες περιοχές".

    [11] Ασφαλιστικό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "προειδοποιητικές βολές ρίχνει η κυβέρνηση, προετοιμάζοντας βήμα βήμα το κλίμα για τη λήψη νέων αντιασφαλιστικών μέτρων. Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις αρμόδιων υπουργών, τις τελευταίες μέρες, προδιαγράφουν ότι στο στόχαστρο-εκτός των άλλων- μπαίνουν για άλλη μια φορά οι νέοι εργαζόμενοι, η νέα βάρδια της εργατικής τάξης. Αυτοί θα είναι τα πρώτα θύματα του νέου "κοινωνικού διαλόγου" που θέλει να στήσει σε βάρος των εργαζομένων, ακολουθώντας κατά γράμμα και την ουσία της πολιτικής και την τακτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ".

    [12] Ολυμπιακή

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι «"κοκορομαχίες" στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Μεταφορών Μιχ. Λιάπη και τον Ευαγγ. Βενιζέλο, αλλά και στην "αρένα" των ΜΜΕ, για την τύχη της Ολυμπιακής και την ... πατρότητα του σχεδίου της εκκαθάρισης εν λειτουργία».

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι «σε πτώχευση θα οδηγηθούν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές τις προσεχείς 15 μέρες. Δημόσιο και ιδιώτες θα συστήσουν τη νέα, αλλά πολύ μικρότερη Ολυμπιακή από τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με στελέχη προσκείμενα στον Γ. Αλογοσκούφη που βρίσκονται στον Ουάσιγκτον, η διοίκηση της νέας εταιρείας θα ανατεθεί σε (έμπειρο ξένο) ιδιώτη. Την όλη επιχείρηση και τη διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. για να αποφευχθούν υποχρεώσεις και πρόστιμα, θα προωθήσει ο Μ. Λιάπης. Στη νέα εταιρεία θα απασχοληθεί μέρος μόνον από το σημερινό προσωπικό. Άγνωστο το μέλλον των υπολοίπων».

    Η ΝΙΚΗ υπογραμμίζει ότι «σταθερά προσηλωμένη στη μεθόδευση για κλείσιμο της Ολυμπιακής παραμένει η κυβέρνηση Καραμανλή, όπως διαφαίνεται από τη σκόπιμη σύγχυση που καλλιεργούν τα στελέχη της, με σκοπό να εκπνεύσουν οι καταληκτικές ημερομηνίες για τη διευθέτηση του προβλήματος που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η χθεσινή άρνηση του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών Μιχ. Λιάπη να αποκαλύψει στη Βοή το εναλλακτικό σχέδιο που θα τεθεί σε εφαρμογή, σε περίπτωση που ναυαγήσει ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, με το πρόσχημα ότι δεν πρέπει να υπονομευτούν οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, καθιστά ανειλικρινή κάθε διάψευση».

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι «εντός τριών εβδομάδων θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την Ολυμπιακή και εφόσον υπάρξει συμφωνία θα υποβληθεί στη Βουλή προς έγκριση από την Ολομέλεια, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης. Στη διάρκεια της ενημέρωσης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για το θέμα της Ολυμπιακής, ο Μ. Λιάπης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής και του υγιούς ανταγωνισμού και εναντίον των μονοπωλίων. Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση αναζητεί την καλύτερη και συμφέρουσα λύση και πως κύριο μέλημα είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Ωστόσο, ο υπουργός Μεταφορών απέφυγε να αποκαλύψει το σχέδιο της κυβέρνησης για την Ολυμπιακή, σε περίπτωση που ναυαγήσει ο διαγωνισμός, σημειώνοντας ότι δεν θέλει να υπονομεύσει στη φάση που βρίσκεται ο διαγωνισμός τις προσπάθειες της κυβέρνησης».

    Σύμφωνα με την METRO «την εκτίμηση ότι εντός των επόμενων δύο ή τριών εβδομάδων θα υπάρξει απάντηση από τους υποψήφιους "αναδόχους" της Ολυμπιακής εξέφρασε χθες ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης».

    [13] Ν/Σ ΥΠΕΧΩΔΕ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι «ύστερα από προεργασία πολλών μηνών, ο κύβος ερρίφθη. Την επόμενη εβδομάδα ο Γιώργος Σουφλιάς θα δώσει στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τις οικοδομικές άδειες, θ΄ακολουθήσει διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ μέσα στον Οκτώβριο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Βασικοί στόχοι η απλούστευση των διαδικασιών στην έκδοση των αδειών, οι αυστηροί έλεγχοι και η αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, ενώ στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται διατάξεις για το Κτηματολόγιο, τους ημιυπαίθριους χώρους και ρυθμίσεις για τις επί έλαττον δαπάνες».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι «οι νέες ρυθμίσεις, που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο, για την έκδοση οικονομικών αδειών, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τον Οκτώβριο».

    [14] Εφοπλιστές

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι «εικονικά πρόστιμα στους εφοπλιστές επιβάλλει ο υπουργός Μ. Κεφαλογιάννης. Στις 7 Αυγούστου ανακοίνωσε πρόστιμα ύψους 528.247 ευρώ. Αλλά στις 14 Σεπτεμβρίου ομολογούσε στη Βουλή ότι επέβαλε πρόστιμα ύψους μόνο 3.110 ευρώ».

    [15] Εφάπαξ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι «η Τράπεζα της Ελλάδος είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και, κατά συνέπεια, οι εργαζόμενοί της δικαιούνται εφάπαξ χωρίς πλαφόν. Αυτό εισηγήθηκε χθες ο κ. Δημήτρης Λινός, ανοίγοντας νέους δρόμους στο συνταξιοδοτικό καθεστώς, αφού τα ΝΠΙΔ αντιμετωπίζονται ως ιδιωτικός τομέας».

    [16] Φάρμακα

    Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ «χονδρέμποροι και φαρμακαποθήκες "εξαφανίζουν" ευρείας κατανάλωσης φάρμακα από τα ράφια των φαρμακείων. Η κερδοσκοπία "κατευθύνει" μεγάλες ποσότητες φαρμάκων στην ευρωπαϊκή αγορά, όπου πωλούνται ακριβότερα ακόμη και κατά 225% σε σχέση με την εγχώρια αγορά, η οποία θεωρείται ασύμφορη για τους εμπόρους. Έτσι καθημερινά χιλιάδες ασθενείς μένουν χωρίς φάρμακα, θύματα του παιχνιδιού των τιμών».

    [17] Δημόσια Διοίκηση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει «το ψυχολογικό προφίλ, η ευστροφία, η οργανωτικότητα και η ικανότητα ανάληψης πρωτοβουλιών θα έχουν βαρύνουσα σημασία στο νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, σημεία του οποίου παρουσίασε χθες στον πρωθυπουργό Κώστας Καραμανλή ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος».

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι «η αποκατάσταση αξιοκρατικών δομών στη Δημόσια Διοίκηση, με νέο σύστημα προαγωγών, αποτελεί τον κεντρικό στόχο του νέου Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, το σχέδιο του οποίου καταρτίζεται από το υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να παρουσιασθεί περί τα μέσα Οκτωβρίου. Όπως δήλωσε ο υπουργός κ. Πρ. Παυλόπουλος μετά τη χθεσινή συνεργασία του με τον πρωθυπουργό, στο ίδιο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί και ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων».


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 23 September 2005 - 16:29:06 UTC