Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-09-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/9/2005.
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Φρέσκο γάλα
  • [04] Αλέκα Παπαρήγα
  • [05] Γκάλοπ
  • [06] Πετρέλαιο θέρμανσης
  • [07] Οικοδομικές άδειες
  • [08] Τέως βασιλεύς Κωνσταντίνος
  • [09] Γιώργος Παπανδρέου
  • [10] Στεγαστικά δάνεια
  • [11] Ολυμπιακή
  • [12] Δημογραφικό
  • [13] Βατικανό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/9/2005.

    Το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας, η εκτόξευση των στεγαστικών δανείων, το λαθρεμπόριο στο πετρέλαιο θέρμανσης, η οργή στο Βατικανό γιατί η Άγκυρα παρεμποδίζει την επίσκεψη του Πάπα στον Οικουμενικό Πατριάρχη και η αντιπαράθεση των βιομηχανιών γάλακτος είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Σε κενό αέρος 8.000 εργαζόμενοι. Ύστατη προσπάθεια για ιδιωτικοποίηση.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τι πιστεύουν οι 6 στους 10 Έλληνες: Δεν έθιξε τη διαπλοκή η κυβέρνηση. Αποκαλυπτικό γκάλοπ της V-PRC.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Φως στο τούνελ. Στο τραπέζι όλες οι βιώσιμες λύσεις.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πριμ 2.000 ευρώ για το τρίτο παιδί. Ισχυρά κίνητρα για την επίλυση του δημογραφικού.

    Η ΑΥΓΗ: Μιλά για πώληση, ετοιμάζει το κλείσιμο η κυβέρνηση για την Ολυμπιακή. Οι υπουργοί ακόμη... μελετούν την απόφαση της Κομισιόν.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 1.500.000 δολάρια έφαγε ο απατεώνας Κοντομηνάς από την γυναίκα του Αλέξανδρου Ευθυμιάδη. Έχει κατατεθεί αγωγή από τον γνωστό δικηγόρο κ. Περ. Σταυριανάκη, ενώ ετοιμάζεται και μήνυση για απάτη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οργή στο Βατικανό. Η Άγκυρα παρεμποδίζει την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στον Πατριάρχη. Οι Τούρκοι δεν θέλουν τον Ποντίφικα στην Κωνσταντινούπολη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Άδειες-εξπρές για δόμηση εντός και εκτός σχεδίου. Ανάσα για την οικοδομική δραστηριότητα η ρύθμιση που καταθέτει άμεσα ο Γ. Σουφλιάς.

    ΕΘΝΟΣ: Άλμα 50% στις τιμές ακινήτων. Μελέτη της Citigroup για την τετραετία 2006-2009.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Επίσημος προσκεκλημένος του φημισμένου Σχολείου Ivanhoe Grammar School ο Κωνσταντίνος ως βασιλεύς της Ελλάδας στη Μελβούρνη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αποκαλύψεις σοκ για την κατάρρευση της "Ολυμπιακής". Από τους πρώην υπουργούς Μεταφορών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γιάννη Χαραλάμπους και Αθαν. Τσούρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ασπίδα για τις κατασχέσεις. Νομοθετική ρύθμιση προστασίας της Ολυμπιακής από έφοδο πιστωτών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μια τρύπα στο λαθρεμπόριο. Πετρέλαιο: Χωρίς διασταύρωση στοιχείων από αγοραστές και πωλητές.

    ΕΣΤΙΑ: 21 δημοσιεύματα για την Ολυμπιακή. Αναδεικνύουν ποιος ευθύνεται για το σημερινό αδιέξοδο.

    ESPRESSO: Το ατύχημα που σόκαρε την Τατιάνα. Γλίτωσε από θαύμα όταν κατέρρευσαν τα σκηνικά της εκπομπής της. Δύο δημοσιογράφοι στο νοσοκομείο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πόλεμο άρχισαν οι βιομηχανίες φρέσκου γάλακτος. Δικαστική διαμάχη μεταξύ εταιρειών. Καμία έρευνα για την προέλευσή του.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στόχος η ιδιωτικοποίηση. Αποφάσεις για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τετράμηνο αμόκ στα στεγαστικά. Νέος πόλεμος προσφορών από τις Τράπεζες.

    Η ΝΙΚΗ: Ιδού η μεγάλη διαπλοκή. Μεθοδευμένο ξεπούλημα της ΟΑ από την κυβέρνηση.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: 24 χρόνια ανικανότητας οδηγούν σε φαλιμέντο την ΟΑ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συνέντευξη Τύπου της γγ της ΚΕ του ΚΚΕ: Ο πλούτος ανήκει στο λαό γιατί παράγεται από το λαό.

    TRAFFIC NEWS: Οι νονοί της νύχτας ξεκινούν νέο πόλεμο. Βρέθηκαν στα χέρια τους μασούρια δυναμίτιδας.

    Η ΧΩΡΑ: Όμηροι της διαπλοκής. Γκάλοπ: Ηχηρά μηνύματα από τους πολίτες, 56% πιστεύει ότι δεν έγινε τίποτα κατά της διαφθοράς.

    City Press: Παπανδρέου στη ΔΕΘ: Απάντηση στις "μεταρρυθμίσεις" με "σκανδιναβικό μοντέλο".

    METRO: Ξεκινά νέος γύρος διαπραγματεύσεων. Η στάση των υποψήφιων αγοραστών των ΟΑ θα κρίνει το μέλλον της εταιρίας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σπείρες χτυπούν έξω από τράπεζες. Συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία από απανωτά κρούσματα.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Άστεγη" η δικαιοσύνη στη Θεσσαλονίκη. Άμεση λύση στο πρόβλημα των Ειρηνοδικείων Βασιλικών και Λαγκαδά ζητούν τοπικές αρχές και δικηγόροι.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Διακυβέρνηση ερήμην του λαού. Έρευνα-σοκ του BBC σε 68 χώρες.

    [03] Φρέσκο γάλα

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι "σε μάχη χαρακωμάτων εξελίσσεται η αντιπαράθεση των βιομηχανιών γάλακτος, με αλλεπάλληλες προσφυγές για ασφαλιστικά μέτρα, ενώ το πραγματικό κόστος καταβάλλουν οι καταναλωτές που αγοράζουν καθημερινά το ακριβότερο φρέσκο γάλα στην Ευρωζώνη".

    [04] Αλέκα Παπαρήγα

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "ο αγώνας για τα άμεσα προβλήματα ζευγαρώνεται με τον αγώνα της προοπτικής. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται σοβαρά ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει το λαϊκό κίνημα, ποια πρέπει να είναι η προοπτική, σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου από τη Θεσσαλονίκη".

    [05] Γκάλοπ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "τον κίνδυνο να χάσει την εικόνα που δημιούργησε προεκλογικά αλλά και τους πρώτους μήνες της νέας διακυβέρνησης σχετικά με το ζήτημα της πάταξης της διαπλοκής αντιμετωπίζει η κυβέρνηση".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "απογοήτευση πολιτών για τη διατήρηση της διαπλοκής και τον αποκλεισμό της κοινωνίας από το δικαίωμα για ίσες ευκαιρίες σε εργασία και ανάπτυξη. Μεγάλη η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ , αλλά και αυξημένη η δυσαρέσκεια".

    Σύμφωνα με την TRAFFIC NEWS "προβληματισμός σε Μαξίμου και Ρηγίλλης επικρατεί μετά τις απανωτές μετρήσεις που δείχνουν ότι η κοινή γνώμη δεν συστρατεύεται με τις πολιτικές τακτικές της κυβέρνησης. Τα μηνύματα που λαμβάνει η κυβέρνηση από τα τελευταία γκάλοπ δεν είναι αισιόδοξα, καθώς οι πολίτες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους σε πολλά θέματα, όπως έγινε και μέσω της VPRC και της έρευνας που διενήργησε η εταιρεία για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ από τις 12 μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου, αμέσως δηλαδή μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ".

    [06] Πετρέλαιο θέρμανσης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "μπάζει νερά το κυβερνητικό σχέδιο για περιορισμό του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Μετά από "περικοπές" και προχειρότητες η απόφαση του υπ. Οικονομικών προβλέπει προμήθεια του πετρελαίου με τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη ή διαχειριστή και υποβολή δηλώσεων μόνο από προμηθευτές. Οι κυβερνητικές παλινωδίες οδηγούν στην εγκατάλειψη των εξαγγελιών για διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων και μεταθέτουν για το μέλλον τον ενιαίο φόρο".

    [07] Οικοδομικές άδειες

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "η αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση του νομοσχεδίου που θα καθορίσει το νέο τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών έχει αρχίσει. Ο Γιώργος Σουφλιάς ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ενώ πιθανότατα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα το δημοσιοποιήσει , προκειμένου να ακολουθήσει η απαραίτητη δημόσια διαβούλευση".

    [08] Τέως βασιλεύς Κωνσταντίνος

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "ενώ ο ίδιος έχει αποδεχθεί πολλές φορές δημοσίως το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος του 1974. Ενώ η Ελλάδα έχει πλέον Προεδρευομένη Δημοκρατία και δεν φοβάται κανέναν και τίποτα, μερικοί εκτός Ελλάδας δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι υπήρξε Βασιλεύς της Ελλάδας και γόνος Βασιλικής Οικογενείας με παράδοση στον Τόπο. Έτσι στην μακρινή Αυστραλία τον καλούν να συμμετάσχει σε Διεθνή Διάσκεψη του Διεθνούς Δικτύου Σχολείου. Μέχρι εδώ ουδέν το παράδοξο και το μεμπτόν. Τον καλούν επίσημα ως "Βασιλέα των Ελλήνων".

    [09] Γιώργος Παπανδρέου

    Η CITY PRESS γράφει: "ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δώσει έμφαση στο κοινωνικό πρόσωπο της οικονομικής πολιτικής. Θα προτείνει την υιοθέτηση "σκανδιναβικού μοντέλου", με έμφαση στη διευκόλυνση των επενδυτών και στις κοινωνικές παροχές. Θα επιμείνει στην ανάγκη αποτελεσματικής δημοσιονομικής διαχείρισης. Θα ταχθεί υπέρ μεγαλύτερης μεταφοράς πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα καταγγείλει την κυβέρνηση για έλλειψη προγράμματος".

    [10] Στεγαστικά δάνεια

    Σύμφωνα με την Espresso "κεραμίδα... στο κεφάλι του Έλληνα τα όσα συμβαίνουν γύρω από τη στέγη και που κάνουν απατηλό το όνειρό του για απόκτηση κάποιας κατοικίας. Τουλάχιστον 190.000 συμπολίτες μας αδυνατούν να αποπληρώσουν τη δόση του στεγαστικού δανείου και από αυτούς το 10%-15% θα χάσει το σπίτι του".

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "δανειολήπτες και τράπεζες τρέχουν να προλάβουν τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην αγορά ακινήτου την 1.1.2006. Τα στεγαστικά δάνεια αυξάνονται με εκρηκτικούς ρυθμούς, ενώ οι Τράπεζες έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα προσφορών για να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία".

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "πρόβλεψη για ετήσιο ρυθμό αύξησης 11,4% στις τιμές των ακινήτων και εκτόξευση στα 62 δισ. ευρώ των στεγαστικών δανείων, που σήμερα βρίσκονται στα επίπεδα των 33 δισ. ευρώ".

    [11] Ολυμπιακή

    Η METRO υποστηρίζει ότι "με τη συνέχιση των προσπαθειών για αποκρατικοποίηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών να αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, που συνεδρίασε χθες, εξέτασε τις δυνατότητες εφεξής για την πώληση της εταιρίας".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "η εφημερίδα παραθέτει σήμερα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από 21 πρωτοσέλιδα άρθρα της για την Ολυμπιακή, που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 1998-2005. Από την αναδρομή αυτή, προκύπτει σαφέστατα ποιός ευθύνεται για το σημερινό αδιέξοδο του εθνικού αερομεταφορέως".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "η ρύθμιση προστασίας των περιουσιακών στοιχείων των Ολυμπιακών Αερογραμμών από τους πιστωτές τους για διάστημα πέντε μηνών, δίνει μεγαλύτερη άνεση χρόνου αναδιάρθρωσης της εταιρίας. Στόχος της κυβέρνησης εξακολουθεί να παραμένει η ιδιωτικοποίηση, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Μ. Λιάπης, μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ σημειώνει ότι "αισιοδοξία γεννά η πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει τις προσπάθειες για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής ακόμη και μετά την καταδικαστική απόφαση της Κομισιόν. Δόθηκε εντολή στο χρηματοοικονομικό σύμβουλο του δημοσίου να συνεχίσει τις επαφές με όλα τα ενδιαφερόμενα σχήματα, προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για το μέλλον της εταιρίας και των εργαζομένων".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι "τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις Ολυμπιακές Αερογραμμές θα διασφαλιστούν, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων στο υπουργείο Οικονομίας υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη. Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι εξετάστηκαν όλα τα νέα δεδομένα μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων πήρε αποφάσεις, τις οποίες ανακοίνωσε ο κ. Μιχάλης Λιάπης".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "τις κυβερνητικές προθέσεις για το κλείσιμο της "Ολυμπιακής" -ίσως και μέσα σε δύο εβδομάδες- απεκάλυψε χθες η συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων. Οι υπουργοί στη δημόσια ανακοίνωσή τους δεν δεσμεύονται για τη στήριξη της Ολυμπιακής και αμφισβητούν εάν η απόφαση της Κομισιόν "επιτρέπει τη συνέχιση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 επισημαίνει ότι "η ώρα της ανώμαλης προσγείωσης... αλλά και της συντριβής... όχι ενός αεροπλάνου αλλά ολόκληρης της πολύπαθης Ολυμπιακής, έφθασε ανήμερα της ύψωσης του Τιμίου Σταυρού (14/9/05)".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "στην επιλογή της τμηματικής πώλησης του "φιλέτου" της Ολυμπιακής σε ανταγωνιστική ιδιωτική εταιρεία φέρεται να έχει καταλήξει το Μέγαρο Μαξίμου, παρά τη χθεσινή διαβεβαίωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Θόδ. Ρουσόπουλου ότι ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής δεν ζήτησε από τους υπουργούς Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και Μεταφορών Μιχ. Λιάπη να παραχωρήσουν τα κερδοφόρα τμήματα του ιστορικού εθνικού αερομεταφορέα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υπογραμμίζει ότι "αντέκρουσε χθες η κυβέρνηση τα περί "βιασύνης" της στο θέμα της τελικής λύσης για την Ολυμπιακή".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "ο Γιάννης Χαραλάμπους αποκάλυψε δοσοληψίες διοίκησης, συνδικαλιστών και ΠΑΣΟΚ κάτω από το τραπέζι την εποχή που ήταν υπουργός Μεταφορών. Ο Αθαν. Τσούρας κατήγγειλε ότι οι προσπάθειες διάσωσης της "Ολυμπιακής", ενώ είχαν θετικές εξελίξεις, σταμάτησαν για μικροκομματικά οφέλη. Κουλούρης: Λάθη και παραλείψεις από το ΠΑΣΟΚ".

    [12] Δημογραφικό

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "ένα ακόμα μέτρο, στο πλαίσιο της κοινωνικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, ετοιμάζουν τα συναρμόδια υπουργεία. Ο σχεδιασμός, μεταξύ άλλων, προβλέπει την εφάπαξ καταβολή βοηθήματος σε πολύτεκνους".

    [13] Βατικανό

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "την οργή του Βατικανού προκάλεσε η κίνηση αντιπερισπασμού της Άγκυρας, η οποία κάλεσε τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ' να επισκεφθεί επισήμως την Τουρκία το 2006, τη στιγμή που όλα ήταν έτοιμα για την επίσκεψη του Ποντίφικος στις 29 και 30 Νοεμβρίου. Στελέχη της Αγίας Έδρας χαρακτήριζαν την κίνηση της Άγκυρας αδιανόητη και εξωφρενική. Ανάλογες ήταν οι εκτιμήσεις διπλωματών στη Ρώμη, στην Αθήνα και στην πρωτεύουσα της Τουρκίας. Σημείωναν ακόμη ότι η προσπάθεια της Άγκυρας να παρεμποδίσει την επίσκεψη του Πάπα στον Οικουμενικό Πατριάρχη γίνεται μόλις λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 3 Οκτωβρίου".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 16 September 2005 - 22:07:26 UTC