Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-08-31

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/8/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος
  • [04] Ανατιμήσεις
  • [05] Πετρέλαιο
  • [06] Παιδεία
  • [07] Δημήτρης Κοντομηνάς
  • [08] Μετεγγραφές φοιτητών
  • [09] Εθελουσία για τράπεζες και ΔΕΚΟ
  • [10] Φορολογία
  • [11] Δημήτρης Αβραμόπουλος
  • [12] Προϋπολογισμός 2006
  • [13] ΔΑΚΕ
  • [14] Επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης
  • [15] Κινεζικά προϊόντα
  • [16] Προσλήψεις
  • [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/8/2005

    Ο καλπασμός των τιμών του πετρελαίου, η νέα άνοδος τιμών καταναλωτικών αγαθών που επιφέρει, η κερδοσκοπία σε πετρέλαιο και αμόλυβδη και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 4.042 προσλήψεις χωρίς διαγωνισμό. Νέες θέσεις εργασίας σε νοσοκομεία, δήμους κ.λπ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Εκστρατεία κατά της διαφθοράς. Με ενισχυμένο Σώμα "Ράμπο" του Δημοσίου.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Η πρώτη συνέντευξη του νέου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου: Θα ενώσουμε το ποίμνιο. "Έχουμε την εμπειρία και δεν θα υποπέσουμε στα ίδια σφάλματα".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εισβολή Κινέζων στα σχολεία. Εννέα στα δέκα σχολικά είδη προέρχονται από την Κίνα.

    Η ΑΥΓΗ: Δεν βλέπουν την ακρίβεια κυβέρνηση και βιομήχανοι.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Η Πολεοδομία σταμάτησε τον κλεφτο-Κοντομηνά. Τον έπιασε στα πράσα την ώρα που έκτιζε στην καρδιά της Αθήνας μέσα στο Ζάππειο την "Αίγλη" πάνω από 1.000 τ.μ. αυθαίρετα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σάλος για την Παιδεία. Διχάζουν οι αλλαγές στις εξετάσεις. Οι ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας - η κυβέρνηση άνοιξε νέο μέτωπο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μετεγγραφές: Ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες οικογένειες. Τροπολογία στο νόμο για τα ΤΕΙ καταργεί τις αδικίες.

    ΕΘΝΟΣ: Ασυδοσία στα καύσιμα. Ευρωπαϊκά ρεκόρ αύξησης σε πετρέλαιο και αμόλυβδη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ικανοποίηση από την ανοδική αύξηση των ξένων επισκεπτών στη χώρα και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απεδείχθη λαγκαδιανός μάστορας στον τουρισμό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τελεσίγραφο ΔΑΚΕ στους "πράσινους συνδικαλιστές". Από τον πρόεδρο της συνδικαλιστικής οργάνωσης της ΝΔ και γραμματέα της ΓΣΕΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ από το 2008. Μ. Γιαννάκου: Δεν πρόκειται να καταργηθούν οι εξετάσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οδηγός άμυνας στην επίθεση του πετρελαίου. Τα αίτια του καλπασμού των τιμών. Οι λύσεις που προτείνονται.

    ΕΣΤΙΑ: Παγκόσμια τάσις μειώσεως των φόρων. Οδηγεί παντού σε αύξηση των φορολογικών εσόδων.

    ESPRESSO: Διαμέρισμα παλάτι για την Αθηνά. Αγόρασε έναν ολόκληρο όροφο στην ακριβότερη πολυκατοικία της Βραζιλίας. Σε 1.000 τετραγωνικά θα στεγάσει τον έρωτά της.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση λόγω ανατιμήσεων. Κύκλος επαφών με βιομηχάνους.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Συναγερμός" στην αγορά. Συναντήσεις ΥΠΑΝ-παραγόντων της αγοράς για περιορισμό των αυξήσεων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αλλάζουν πάλι οι εξετάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ. Θα ισχύει από το 2008.

    Η ΝΙΚΗ: Στον αέρα ο προϋπολογισμός. Μεγάλη υστέρηση στα έσοδα - Αύξηση των δαπανών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ακρίβεια - ανατιμήσεις: Στα όρια απόγνωσης τα λαϊκά στρώματα.

    TRAFFIC NEWS: Εκδικήθηκε τον άνδρα της κάνοντας σεξ με φίλους του. Το φυσάει και δεν κρυώνει ο τηλεσκηνοθέτης.

    Η ΧΩΡΑ: Εθελουσία για τράπεζες και ΔΕΚΟ. Ξεκινά από την Εθνική ο 2ος γύρος.

    City Press: Πανεπιστήμια: Τέλος στις εισαγωγές με βαθμό κάτω από τη βάση.

    METRO: Αναζητείται ισορροπία. Αγώνας δρόμου με φορείς της αγοράς για τη συγκράτηση των τιμών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μια περιουσία για τα δίδακτρα. Τρομάζουν τα τιμολόγια της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Αποκλειστικό: Αντιμέτωποι Κ. Παπαδόπουλος - Π. Ψωμιάδης. Ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης δηλώνει έτοιμος να διεκδικήσει τρίτη τετραετία με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Χτυπιέται η ελληνική οικονομία με την κρίση πετρελαίου.

    [03] Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "αποφασισμένος να εργαστεί σκληρά για να επιτευχθεί η ενότητα της αγιοταφικής κοινότητας και η ομοψυχία στο ποίμνιο, δήλωσε ο νέος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος στην πρώτη του συνέντευξη σε ελληνική εφημερίδα. Ο νέος Πατριάρχης ξεκαθαρίζει ότι πρώτος του στόχος είναι να παραμείνει ελληνικό το Πατριαρχείο και να μην υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις των χριστιανών ανεξάρτητα από την καταγωγή τους".

    [04] Ανατιμήσεις

    Η METRO αναφέρει ότι "με τις τιμές του πετρελαίου να ξεπερνούν κάθε ιστορικό προηγούμενο, η συγκράτηση του πληθωρισμού αναδεικνύεται σε πρωταρχικό στόχο για την κυβέρνηση. Από χθες η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης επιδίδεται σε αγώνα δρόμου, πραγματοποιώντας αλλεπάλληλες συσκέψεις με φορείς της αγοράς και ζητώντας ψυχραιμία και συγκράτηση των τιμών, προκειμένου να αποφευχθούν ανατιμήσεις".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "στα όρια της απόγνωσης οδηγεί όλο και μεγαλύτερες ομάδες των εργαζομένων και άλλων λαϊκών στρωμάτων η πολιτική στήριξης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, η οποία πυροδοτεί την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις σε όλο το φάσμα των ειδών και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "εικονική πραγματικότητα είναι η ακρίβεια για την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις! Ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία σημείωσε αύξηση 5,1% τον Ιούλιο του 2005 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2004 και οι ανατιμητικές τάσεις είναι ορατές ακόμη και στις λαϊκές αγορές, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημ. Σιούφας υποστήριξε ότι "οι αυξήσεις κινούνται κάτω από τον πληθωρισμό". Η κυβέρνηση παραιτείται από κάθε προσπάθεια να ελέγξει τις τιμές ισχυριζόμενη ότι θα υπάρξει αυτόματη ρύθμιση, καθώς "όλοι φοβούνται μήπως χάσουν μερίδιο στην αγορά". Χθες ο κ. Σιούφας είχε συναντήσεις με επιχειρηματικούς φορείς".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι "το φθινοπωρινό κύμα ακρίβειας που έρχεται στην αγορά έχει θορυβήσει, αλλά και κινητοποιήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης που προσπαθεί να περιορίσει τις επερχόμενες αυξήσεις. Με στόχο την αποτροπή μεγάλων ανατιμήσεων ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Παπαθανασίου συναντήθηκαν χθες με εκπροσώπους της αγοράς. Στο επίκεντρο των επαφών ήταν οι τιμές σχολικών ειδών, γαλακτοκομικών προϊόντων, απορρυπαντικών και αρτοσκευασμάτων. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Παπαθανασίου δήλωσε ότι οι τιμές των σχολικών ειδών και των χαρτικών κυμαίνονται στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "η διαφαινόμενη νέα άνοδος τιμών σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα αλλά και υπηρεσίες προκαλεί πλέον έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση. Είναι ενδεικτικό ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας εγκαινίασε χθες εσπευσμένα γύρους συναντήσεων με επιχειρηματικούς κλάδους σε μια προσπάθεια να περιοριστούν το ταχύτερο οι ανατιμήσεις. Ο προβληματισμός για την πορεία του τιμαρίθμου ενισχύεται εξαιτίας της συνεχιζόμενης ανόδου του πετρελαίου, ενώ ήδη οι τιμές χονδρικής εγχώριων βιομηχανικών προϊόντων σημειώνουν άνοδο".

    [05] Πετρέλαιο

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "από τις πιο σπάταλες στο πετρέλαιο στην ΕΕ , η Ελλάδα εξαρτά την ενεργειακή της αυτοδυναμία κατά 70,7% από τον μαύρο χρυσό, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 50,2%. Τεράστια γυάλινα κτίρια, κακές μονώσεις, πιλοτές, τα ενεργοβόρα κλιματιστικά που πολλές φορές λειτουργούν άσκοπα και η κακή χρήση του αυτοκινήτου επιβαρύνουν το περιβάλλον κυρίως με διοξείδιο του άνθρακα, αλλά και την τσέπη των πολιτών. Από τις τελευταίες επίσης η Ελλάδα στην αξιοποίηση του ήλιου και του αέρα, ενώ μόλις τώρα αρχίζει η επέκταση χρήσης φυσικού αερίου. Η "Ε" δημοσιεύει σήμερα έναν οδηγό "άμυνας" κατά της επίθεσης του πετρελαίου".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "οι τιμές του πετρελαίου καλπάζουν και οι κερδοσκόποι πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι την ασυδοσία που επικρατεί στη χώρα μας. Σε οκτώ μήνες φτάσαμε να έχουμε σε προ φόρων τιμές το δεύτερο ακριβότερο πετρέλαιο κίνησης στην ΕΕ και την τέταρτη υψηλότερη τιμή στην αμόλυβδη".

    [06] Παιδεία

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "νέο μέτωπο άνοιξε η κυβέρνηση μετά τις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας για αλλαγές στις εξετάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Η κύρια Μαριέττα Γιαννάκου σε συνέντευξη που έδωσε χθες δήλωσε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να εφαρμοσθεί από το 2008 το νέο σύστημα που θα στηρίζεται στην αποσύνδεση των πανελλαδικών εξετάσεων από το Λύκειο. Την ίδια όμως ώρα το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για αποσπασματικά μέτρα και εξέφρασε τη διαφωνία του για τη ρύθμιση που προβλέπει το δέκα ως ελάχιστο βαθμό πρόσβασης στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ".

    Η CITY PRESS γράφει :"νέα πρωτοβουλία της υπουργού Παιδείας κ. Γιαννάκου για να αντιμετωπιστούν οι ακραίες καταστάσεις. Προς ανακατανομή και σταδιακό περιορισμό του αριθμού των φοιτητών. Νέος γύρος διαλόγου με σενάριο νέας αλλαγής των εισαγωγικών εξετάσεων από το 2008. Νομοθετική πρωτοβουλία για αναβάθμιση των ΤΕΙ".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι " νέο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που θα εφαρμοστεί το νωρίτερο το 2008 αρχίζει να συζητά από τον Οκτώβριο το υπουργείο Παιδείας. Αποσύνδεση Λυκείου από τις εξετάσεις και συμμετοχή των ΑΕΙ, τα βασικά του χαρακτηριστικά".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "το ακαδημαϊκό προφίλ των ΤΕΙ που αγνόησε ο νόμος που ενέταξε τα Ιδρύματα στην ανώτατη εκπαίδευση προ τετραετίας προσπαθεί να ενισχύσει το νομοσχέδιο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας".

    [07] Δημήτρης Κοντομηνάς

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "την ώρα που ο απατεώνας Κοντομηνάς και τα πληρωμένα με κλεμμένα και μαύρο χρήμα λαμόγια της δημοσιογραφίας, κορόιδευαν τον κόσμο, ότι δήθεν ο Κουρής κτίζει αυθαίρετα στην Κεφαλονιά και ζητούσαν από τον εισαγγελέα να τον... συλλάβει και διαμαρτύρονταν γιατί δεν τον πιάνει η Αστυνομία, ο κύριος αυτός έκτιζε παράνομα πάνω από χίλια τμ αυθαίρετα στην καρδιά της Αθήνας, μέσα στην μέση του Ζαππείου, την "Αίγλη".

    [08] Μετεγγραφές φοιτητών

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "ειδική διάταξη δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν δικαίωμα μετεγγραφής να επιλέξουν, εκτός από το αντίστοιχο τμήμα που είναι πλησιέστερο στον τόπο κατοικίας των γονέων και εκείνο στο οποίο φοιτά ήδη ένας τουλάχιστον αδελφός ή αδελφή, ώστε να αποφεύγεται η ανάγκη δημιουργίας "τριών σπιτιών".

    [09] Εθελουσία για τράπεζες και ΔΕΚΟ

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "νέος κύκλος εθελούσιας εξόδου σε ΔΕΚΟ και τράπεζες ξεκινά από σήμερα. Ισχυρά κίνητρα για τους εργαζομένους που βρίσκονται κοντά στο όριο της συνταξιοδότησης. Αίρεται η μονιμότητα για τους νεοπροσλαμβανόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα".

    [10] Φορολογία

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "η κλασσική οικονομική θεωρία, ότι τα φορολογικά έσοδα αυξάνονται μόνον όταν αυξάνεται η φορολογία, τείνει να καταρριφθή παγκοσμίως. Όποια χώρα δοκίμασε να μειώση την φορολογία διεπίστωσε ότι τα φορολογικά έσοδα όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις αυξήθηκαν σημαντικά. Το ίδιο συνέβη και σε όσες χώρες καθιέρωσαν ενιαίο συντελεστή φορολογίας, τον λεγόμενο "flat tax rate".

    [11] Δημήτρης Αβραμόπουλος

    Η Espresso εκτιμά ότι "την ημέρα που ανακοινώθηκε η σύνθεση της πρώτης κυβέρνησης Καραμανλή, εκείνο το "Υπουργείο Τουρισμού, υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος" έκανε κάποια εκλεκτά μέλη της νέα διακυβέρνησης να χαμογελάσουν ειρωνικά. "Το αντικείμενο ταιριάζει απόλυτα στον Αβραμόπουλο", είπαν. Δεκαεννιά μήνες μετά ο Αβραμόπουλος φαίνεται πως παίρνει την... εκδίκησή του".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "αυξημένη ήταν η τουριστική κίνηση στη χώρα μας φέτος και με τα μέχρι στιγμής υπάρχοντα στοιχεία, ο μήνας Ιούλιος είχε τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων και ο μήνας που φεύγει θάναι καλύτερος. Γελάνε και τα αυτιά του υπουργού Τουρισμού Δημήτρη Αβραμόπουλου, γιατί βλέπει ότι οι προσπάθειές του δεν πήγαν χαμένες. Γνώστης άριστος, ο Αρκάς Υπουργός, παρομοιάσθηκε ως Λαγκαδιανός μάστορας στον Τουρισμό. Τα Λαγκάδια Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας είναι πανελληνίως γνωστό ότι από πολλών αιώνων ήταν χωριό αρίστων μαστόρων (κτιστών) πετράδων. Και ως υπερηφανεύονται εν υπερβολή οι Λαγκαδιανοί, έκτισαν τον Κόσμο".

    [12] Προϋπολογισμός 2006

    Η Traffic News επισημαίνει ότι "με συστάσεις αυτοσυγκράτησης στα αιτήματα για τα κονδύλια που θα διατεθούν το 2006 ξεκινά τις επόμενες ημέρες το οικονομικό επιτελείο τον κύκλο επαφών του με τα υπουργεία για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "στον "αέρα" βρίσκεται η εκτέλεση του προϋπολογισμού. Από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καθίσταται σαφής η κατάρρευση της υλοποίησης του προϋπολογισμού, τόσο στο σκέλος των εσόδων, όσο και των εξόδων. Τα άσχημα "μαντάτα" προοιωνίζουν ακόμη σκληρότερες πολιτικές λιτότητας σε ευρεία κοινωνικά στρώματα".

    [13] ΔΑΚΕ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "συνδικαλιστικό... τελεσίγραφο προς τους προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ συναδέλφους του και την αξιωματική αντιπολίτευση, έστειλε χθες ο γγ της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ, Κώστας Πουπάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενόψει της ΔΕΘ".

    [14] Επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "ολομέτωπο αγώνα κατά της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα ξεκινά η κυβέρνηση, θωρακίζοντας θεσμικά τον ρόλο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Για την ενίσχυση της προσπάθειας αποκάλυψης των επίορκων υπαλλήλων του Δημοσίου κρίθηκε αναγκαία η στελέχωση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με δικαστικούς υπαλλήλους που έχουν εμπειρία σε ποινικές διώξεις και χειρισμό δύσκολων νομικών υποθέσεων".

    [15] Κινεζικά προϊόντα

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "τα κινεζικά προϊόντα θα κατακλύσουν από φέτος και τα ελληνικά σχολεία. Κι αυτό γιατί, στη συντριπτική τους πλειονότητα, τα φθηνά σχολικά είδη, τα οποία πωλούνται στα ράφια των καταστημάτων, έρχονται -"και αυτά"- από την Κίνα".

    [16] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "νέες θέσεις εργασίας που ανέρχονται στις 4.042 προκηρύχθηκαν και αυτή την εβδομάδα, υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ (ή και εκτός ΑΣΕΠ) και του ΟΑΕΔ. Οι νέες προκηρύξεις αφορούν θέσεις σε διάφορα νοσοκομεία, δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, δήμους, στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στη Μονάδα Οργάνωσης του ΚΠΣ του υπουργείου Οικονομικών και στην ΕΡΤ ΑΕ".

    [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Διευρύνεται η απόκλιση. Στα 2,2 δισ. ευρώ η υπέρβαση του ελλείμματος Ιανουαρίου- Ιουλίου".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Ίλιγγος από το πετρέλαιο. Αναταραχή στις αγορές - 70 δολ. το βαρέλι".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Λίφτινγκ στον τουρισμό. Αποσύρονται τα γηρασμένα ξενοδοχεία".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Μέτωπο κατά ανατιμήσεων κυβέρνησης - επιχειρήσεων. Κάτω του πληθωρισμού οι αυξήσεις σε βασικά είδη".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 31 August 2005 - 20:36:13 UTC