Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-08-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/8/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
  • [04] Δάνεια σε φοιτητές
  • [05] ΥΠΑ
  • [06] Παιδεία-Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [07] Αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα
  • [08] Δημόσιο
  • [09] Ανατιμήσεις
  • [10] Μεταρρυθμίσεις - Κ. Καραμανλής
  • [11] Σώματα Ασφαλείας
  • [12] ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [13] Εκκλησία
  • [14] Δ. Κοντομηνάς - Γ. Κουρής
  • [15] Φοιτητική κατοικία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/8/2005

    Οι πανελλαδικές εξετάσεις από το 2006, οι επιθεωρήσεις αεροσκαφών από την ΥΠΑ και η δανειοδότηση φοιτητών ΑΕΙ- ΤΕΙ και ιδιωτικών κολεγίων από τράπεζες είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οι νέοι μισθοί από την 1η Σεπτεμβρίου. Πώς διαμορφώνονται στον ιδιωτικό τομέα με την αύξηση.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Νέα κριτήρια για τις προαγωγές στο Δημόσιο. Με μικτό σύστημα. Ποιοι και με ποιες προϋποθέσεις θα διεκδικήσουν τις 12.697 διευθυντικές θέσεις.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Καταργούνται οι Πανελλαδικές. Ανατροπές στην Παιδεία με ορθότερο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ρωτάμε τους απατεώνες Κοντομηνά και Ψαρρά: Αυτά τα συμβόλαια είναι νόμιμα και έγκυρα;

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ποιες περιοχές μπαίνουν στο σχέδιο. Εντάξεις-εξπρές και νέοι όροι δόμησης.

    ΕΘΝΟΣ: Σε αγορά στέγης οδηγούν τα ενοίκια-φωτιά. Φοιτητική κατοικία: Έρευνα σε 15 πόλεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πυρετώδεις ετοιμασίες από Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ ενόψει της ΔΕΘ αλλά στο τέλος θα παίξουν πολιτικό μποξ με βελούδινα γάντια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύμα ανατιμήσεων προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δάνεια με εξόφληση στο... πτυχίο. Οι προσφορές των τραπεζών για ΑΕΙ - ΤΕΙ και κολέγια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πέστε μας πότε να σας ελέγξουμε! Επείγον σήμα από ΥΠΑ προς αερο-εταιρεία με προβλήματα.

    ΕΣΤΙΑ: Νέος γύρος μεταρρυθμίσεων. Αποφασισμένος ο Καραμανλής να προχωρήση περαιτέρω.

    ESPRESSO: Συγγελίδης VS Βερνίκου - Μάχη για παραλία "Παράδεισο" στη Σίφνο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Έκρηξη εγγραφών στα φροντιστήρια. Πανικό έφερε η "βάση 10" στις Πανελλήνιες.

    TRAFFIC NEWS: Δεν δίνουν για 7 μέρες στον Συγγελίδη το παιδί του. Κορυφώνεται ο "πόλεμος των Ρόουζ" της κοινωνίας μας.

    Η ΧΩΡΑ: Αυξάνονται οι μισθοί στα Σώματα Ασφαλείας. Σύντομα η ειδική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών.

    City Press: Επεκτείνεται στις ΔΕΚΟ το μοντέλο του ΟΤΕ. Προς κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους.

    METRO: Βαρόμετρο η ΔΕΘ. Ακονίζουν τα... μαχαίρια τους κυβέρνηση και κόμματα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πήραν φωτιά τα σχολικά είδη. Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία συνοδεύεται από μεγάλες αυξήσεις.

    [03] Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "ετοιμάζονται πυρετωδώς και τα δύο στρατόπεδα για την αναμέτρηση της Δ.Ε. Θεσσαλονίκης. Στόχος της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, πρωτίστως, είναι η εμπέδωση της μεταρρύθμισης που επαγγέλλεται σε όσο το δυνατόν γίνεται μεγαλύτερο μέρος των Πολιτών. Από την άλλη, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα προσπαθήσει να επικεντρώσει το λόγο του σε κυβερνητικές αδυναμίες και στην έλλειψη Κοινωνικού Κράτους. Θα παίξουν πολιτικό μποξ αλλά θα φορούν βελούδινα γάντια, όπως είπε και κάποιος που ξέρει πολλά της Ιερουσαλήμ, αλλά διατήρησε την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους".

    Η City Press ισχυρίζεται ότι "το σύνθημα για την έναρξη μιας σκληρής αναμέτρησης δίνει για τα δύο μεγαλύτερα κόμματα η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Με διαφορά μίας εβδομάδας Κ. Καραμανλής (στις 10/9) και Γ. Παπανδρέου (17/9) θα επιχειρήσουν την καλύτερη δυνατή εκκίνηση σε μια κούρσα διαρκείας, που έχει ορίζοντα τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου του 2006".

    Η METRΟ υπογραμμίζει ότι "πυρετός συσκέψεων στα επιτελεία όλων των κομμάτων ενόψει της ΔΕΘ. Στα δύο μεγάλα κόμματα οι προετοιμασίες έχουν χτυπήσει "κόκκινο" με την κυβερνητική πλευρά να αναζητά εντυπωσιακές εξαγγελίες και την αξιωματική αντιπολίτευση να σχεδιάζει την απάντησή της απέναντι σε όλα τα ενδεχόμενα".

    [04] Δάνεια σε φοιτητές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "δάνεια με διάρκεια εξόφλησης ακόμη και τους 72 μήνες, προωθούν οι τράπεζες με στόχο τους φοιτητές των ΑΕΙ, ΤΕΙ αλλά και των ιδιωτικών κολεγίων. Τα επιτόκια κυμαίνονται από 5,9% έως και 10% ενώ υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο σπουδάζουν με "δανεικά" περισσότεροι από 30.000 φοιτητές".

    [05] ΥΠΑ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "ελλιπέστατες έως σκανδαλώδεις "επιθεωρήσεις" αεροσκαφών διενεργεί η ΥΠΑ, που κατά τα άλλα επαίρεται για "το υψηλό επίπεδο ασφάλειας πτήσεων" σε απαντητική επιστολή προς την "Ε". Χαρακτηριστική η περίπτωση αεροσκάφους (της ALEXANDAIR) το οποίο αμέσως μετά την πτώση του κυπριακού Μπόινγκ καθηλώθηκε στο Ηράκλειο από σωρεία βλαβών, για να ...απογειωθεί την επομένη, με εντολή της ΥΠΑ με εσωτερικό έγγραφο. Ζήτησε, μάλιστα, η ΥΠΑ, να ορίσει η εταιρεία ...ραντεβού για την επιθεώρηση και αφού έχει διορθώσει τις βλάβες στο αεροσκάφος".

    [06] Παιδεία-Πανελλαδικές εξετάσεις

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "έκρηξη εγγραφών στα φροντιστήρια φέρνει η ρύθμιση που προβλέπει ότι από την επόμενη χρονιά δεν θα εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψήφιοι με βαθμό κάτω από τη βάση. Ήδη στα θερινά τμήματα του Αυγούστου παρατηρήθηκε αύξηση 10%, ενώ από το φθινόπωρο οι φροντιστές ετοιμάζουν ειδικά εντατικά τμήματα προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες με συχνότερα διαγωνίσματα για τους "μέτριους" μαθητές".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "εγκαταλείπονται οι πανελλαδικές εξετάσεις με τη σημερινή μορφή τους. Οι εξετάσεις θα συνδέονται περισσότερο με τις πανεπιστημιακές σχολές. Το σύστημα αυτό θ' αρχίσει να εφαρμόζεται μετά το 2008. Λόγο στην επιλογή θα έχουν και τα πανεπιστήμια".

    [07] Αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "αυξήσεις 3,3% θα λάβουν από 1η Σεπτεμβρίου ωρομίσθιοι και υπάλληλοι όπως προκύπτει από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση 2004-2005 που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις, ενώ περίπου στο 2,8% υπολογίζονται οι αυξήσεις για τους τραπεζοϋπαλλήλους όπως αναφέρεται στη Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψαν με τις τράπεζες".

    [08] Δημόσιο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "νέα κριτήρια για αξιοκρατικές προαγωγές στο Δημόσιο, όπου θα κυριαρχούν η προσωπικότητα και τα αντικειμενικά προσόντα του υποψηφίου (πτυχία, σπουδές, ξένες γλώσσες κ.ά.), προωθεί ο αρμόδιος υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος".

    [09] Ανατιμήσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "καυτό Σεπτέμβρη ακρίβειας προανήγγειλε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Alpha 98,9", o κ. Σαλαγκούδης έκανε λόγο για αυξήσεις από την 1η Σεπτεμβρίου, στα όρια του πληθωρισμού ,τόσο στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, όσο και σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης".

    [10] Μεταρρυθμίσεις - Κ. Καραμανλής

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "όλα δείχνουν ότι ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος όχι μόνον να ολοκληρώση τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη δρομολογηθή, αλλά και να προχωρήση σε νέες. Είναι φανερό ότι με τις τελευταίες ομιλίες του ο κ. Καραμανλής θέλει να προετοιμάση την κοινή γνώμη για τον νέο γύρο μεταρρυθμίσεων, που είναι απαραίτητος για να απεγκλωβισθή η οικονομία από το τέλμα του παρελθόντος".

    [11] Σώματα Ασφαλείας

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "αυξήσεις 2% από 1η Σεπτεμβρίου στους μισθούς των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας. Έτοιμη η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει μεταξύ άλλων μισθολογική αναπροσαρμογή με βάση τον βαθμό του ανθυπολοχαγού. Αίρονται οι ανισότητες σε Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό και αναγνωρίζονται ως βαρέα και ανθυγιεινά τα επαγγέλματα στα Σώματα Ασφαλείας".

    [12] ΥΠΕΧΩΔΕ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "στην άμεση ένταξη περιοχών ολόκληρης της χώρας στο σχέδιο πόλης προχωρεί το ΥΠΕΧΩΔΕ, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει στη νομιμοποίηση περισσότερων από 300.000 αυθαιρέτων κτισμάτων. Ήδη ο δρόμος έχει ανοίξει με την έγκριση Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων πολλών περιοχών της χώρας, ενώ οι μηχανές του υπουργείου λειτουργούν στο φουλ για την κατάρτιση ενός λειτουργικού χωροταξικού και πολεοδομικού πλαισίου".

    [13] Εκκλησία

    H ESPRESSO γράφει ότι "Εκκλησία και πολιτική συμπορεύονται στο δρόμο της προσφοράς ζωής. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε από τον προσεχή Οκτώβριο να αρχίσει η διαδικασία εγγραφής μέσω των ενοριών, σε όλες τις ιερές μητροπόλεις δοτών οργάνων σώματος για την ανακούφιση πασχόντων συνανθρώπων μας".

    [14] Δ. Κοντομηνάς - Γ. Κουρής

    ΑΥΡΙΑΝΗ παρουσιάζει σήμερα τα συμβόλαια της απάτης, μέσω των οποίων το δίδυμο Κοντομηνάς και Ψαρράς άρπαξε τους κόπους και το μόχθο μιας ζωής από δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία".

    H TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι "πυρετώδεις συσκέψεις και διαβουλεύσεις εν πλω για τον Δημήτρη Κοντομηνά και τους επιτελείς του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ALPHA φαίνεται διατεθειμένος να περάσει για τα καλά στην αντεπίθεση κατά του Γ. Κουρή αλλά και όσων βρίσκονται πίσω "από το νοικιασμένο πιστόλι του Τέξας".

    [15] Φοιτητική κατοικία

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "τη λύση να αγοράσουν γκαρσονιέρα ή δυάρι εξετάζουν αρκετοί γονείς, καθώς καλούνται να πληρώνουν εξαιρετικά τσουχτερά ενοίκια ως φοιτητική στέγη για τα παιδιά τους, που είχαν την ....ατυχία να επιτύχουν την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή μακριά από τον τόπο διαμονής τους. Σε αρκετές περιπτώσεις και παίρνοντας υπόψη τον χρόνο φοίτησης των εκείνη της μίσθωσης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 31 August 2005 - 20:21:27 UTC