Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-08-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/8/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Αεροπορική τραγωδία
  • [04] ΔΑΚΕ
  • [05] Προσλήψεις
  • [06] Συλλήψεις Μουσουλμάνων μεταναστών
  • [07] Φυλακές ανηλίκων - Φιλιππίνες
  • [08] Δημήτρης Κοντομηνάς
  • [09] Φοροδιαφυγή
  • [10] Παιδεία
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/8/2005

    Η αεροπορική τραγωδία με τα 121 θύματα , η έλλειψη επίσημης ενημέρωσης για το τι συνέβη στον ελληνικό εναέριο χώρο έως την πτώση του μοιραίου αεροσκάφους, η φοροδιαφυγή άνω των 7 δισ. ευρώ από επιχειρήσεις το 2004 και οι φορολογικές ελαφρύνσεις από το 2007, που προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 13.950 προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. Όλα τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Βάσεις: πού "πάτωσαν" και πού έγραψαν καλά οι υποψήφιοι.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Επιβεβαιώνουν οι Γερμανοί το δημοσίευμά μας. Νέα τροπή στις έρευνες μετά τις αποκαλύψεις για τον πιλότο - φάντασμα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Καταργούνται οι δηλώσεις στην Εφορία. Η κυβέρνηση κάνει πιο εύκολη τη ζωή των φορολογουμένων.

    Η ΑΥΓΗ: Τα εύσημα Μπους δεν σβήνουν τις ευθύνες. Ρωγμές στην εικόνα αποτελεσματικής αντιμετώπισης της κρίσης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 120.000.000 δρχ έφαγαν οι απατεώνες της "INTERAMERICAN" από την δημοσιογράφο της "Καθημερινής" Καίτη Δουλγεράκη!

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Φοροδιαφυγή 7 δισ. ευρώ! σε δαπάνες με πλαστά τιμολόγια. Τι αποκάλυψαν οι διασταυρώσεις 471.299 δηλώσεων για το 2004.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μυστήριο με τον Γερμανό πιλότο. Νέα ερωτήματα για το τι πραγματικά συνέβη στο πιλοτήριο.

    ΕΘΝΟΣ: Επιβεβαιώνεται η απόπειρα πλοήγησης του Μπόινγκ. Το μαύρο κουτί αποκαλύπτει...

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τρόπους αποχής από τις διαμαρτυρίες των Συνδικαλιστών στην ΔΕΘ εξέτασαν και εξετάζουν στην Ρηγίλλης και Με...λαργκακτιλ καλμάρουν την ΔΑΚΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Όργιο φοροδιαφυγής από επιχειρήσεις - επαγγελματίες. Ανέρχεται στα 7,2 δισ. ευρώ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 4' χωρίς καύσιμα. Το "μαύρο κουτί" ρίχνει φως στις τελευταίες δραματικές στιγμές της μοιραίας πτήσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 3 μοιραίες βλάβες στο Μπόινγκ. ΠΟΥ καταλήγει το πόρισμα της κυπριακής επιτροπής.

    ΕΣΤΙΑ: Οργιάζει η φοροδιαφυγή. Συγκλονιστικά στοιχεία από τις διασταυρώσεις.

    ESPRESSO: Φωτογραφίες του Boeing και των F-16 πριν από τη συντριβή κυκλοφορούν στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Διαρροή ή μοντάζ;

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σύγχυση από έλλειψη ενημέρωσης. Κενά στον έλεγχο του εναέριου χώρου- Ευθύνες στην ΥΠΑ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Κλειδί" η τελευταία επικοινωνία. Σημαντική βλάβη φέρεται να ανέφερε ο πιλότος του Boeing.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ρίχνουν φως δύο κρυφές συνομιλίες. Σε βλάβη "ρουτίνας" ψάχνουν το ντόμινο της τραγωδίας.

    Η ΝΙΚΗ: Κενό ενημέρωσης. Σύγχυση από την έλλειψη επίσημων στοιχείων.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Φιλιππίνες: Βιασμοί ανηλίκων σε φυλακές - κολαστήρια.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αντιτρομοκρατικές" Απαγωγές και Συλλήψεις από μυστικές υπηρεσίες.

    TRAFFIC NEWS: Κολ γκέρλ έγδυσε γνωστό επιχειρηματία. Τον έδεσε στο κρεβάτι. Του άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και πήρε κοσμήματα και 47.000 ευρώ.

    Η ΧΩΡΑ: Εντολή για μυστικές έρευνες. Απόκρυψη στοιχείων σε Ελλάδα και Κύπρο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 13.963 προσλήψεις σε Δημόσιο - σχολεία. Εγκρίθηκαν από τη Διυπουργική Επιτροπή.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Στα μαχαίρια" για τη λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης. Καθημερινοί προπηλακισμοί και βρισιές στην Κ.Α.Θ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μεγάλη ιστορική ευθύνη Παπαδόπουλου. Η Κύπρος σε σταυροδρόμι. Για ευρωπαϊκή αντιτουρκική πολιτική.

    [03] Αεροπορική τραγωδία

    H ESPRESSO γράφει ότι "μια σειρά περίεργων φωτογραφιών που δείχνουν ένα Boeing 737 της εταιρείας Helios και δίπλα του ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16, όπως ακριβώς συνέβη λίγο πριν από την συντριβή του μοιραίου "Olympia", έκαναν την εμφάνισή τους στο Διαδίκτυο. Τα καρέ φαίνεται να έχουν τραβηχτεί μέσα από το κόκπιτ του πολεμικού αεροσκάφους και προσεγγίζουν κατά πολύ τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της περασμένης Κυριακής στον αττικό ουρανό".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "πέπλος μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τις ενέργειες της αεροπορικής εταιρίας Helios κατά τη διάρκεια της μοιραίας πτήσης, ενώ αποκαλύψεις του κυπριακού Τύπου ενισχύουν ακόμα περισσότερο τα ερωτήματα γύρω από τον 57χρονο Γερμανό πιλότο".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "σε πιο βαθύ σκοτάδι εισέρχεται πλέον η πορεία των ερευνών για τις αιτίες της πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους μετά την κοινή απόφαση Ελλάδας και Κύπρου να κλείσουν τους ασυρμάτους της ενημέρωσης".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα μέρα με την ημέρα φαίνεται να συγκλίνουν στο ενδεχόμενο των πολλαπλών βλαβών στο αεροσκάφος Boeing 737 της "Ήλιος" και στη δηλητηρίαση επιβατών και μελών του πληρώματος από μονοξείδιο του άνθρακα".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "νέα δεδομένα σχετικά με τα αίτια της πτώσης του αεροπλάνου προκύπτουν από την τελευταία επικοινωνία του πιλότου με την Helios. Ο Γερμανός φέρεται να ανέφερε πρόβλημα σε βασικό ηλεκτρονικό σύστημα. Όπως αποκαλύπτει η κυπριακή εφημερίδα "Σημερινή" στη χθεσινή της έκδοση περίπου στις 9.27 το πρωί της Κυριακής ο κυβερνήτης ενημέρωσε την εταιρία για προβλήματα, ωστόσο, έλαβε οδηγίες να συνεχίσει την πτήση. Ο εκπρόσωπος της κυπριακής εταιρείας επικοινώνησε με τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Ολυμπιακών Αερογραμμών και ενημέρωσε για το πρόβλημα. Στη σχετική έκθεση που συνέταξε ο μηχανικός των ΟΑ σημειώνει: "Περίπου στις 10.30 το πρωί στις 14/8/2005, ο αντιπρόσωπος της εταιρίας Helios Airways....".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "λίγες μέρες μετά την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό, η κοινή γνώμη συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν ευθύνες στον τρόπο διαχείρισης της, ομολογουμένως, εξαιρετικά δύσκολης κρίσης. Υποχωρεί η εικόνα "αποτελεσματικής κινητοποίησης" που κατασκευάστηκε με την τεχνική της παραπληροφόρησης".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ επισημαίνει ότι "πλήρης επιβεβαίωση της χθεσινής αποκάλυψης της "Άνω Κάτω" σχετικά με τον πιλότο φάντασμα, τα ερωτήματα για τον οποίο παραμένουν μέχρι και σήμερα, αναπάντητα. Η Bild και η Die Welt, δύο από τις μεγαλύτερες γερμανικές εφημερίδες, σε πολυσέλιδα ρεπορτάζ και αναλύσεις, διερωτούνται για το συμπατριώτη τους πιλότο, εκφράζοντας σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσο ο κυβερνήτης βρισκόταν μέσα στο μοιραίο αεροπλάνο, το οποίο αποτέλεσε φέρετρο για 121 ανθρώπινες ψυχές".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "πέντε ολόκληρες ημέρες μετά την τραγωδία στο Γραμματικό, το σοβαρότατο έλλειμμα επίσημης ενημέρωσης για το τι συνέβη στον ελληνικό εναέριο χώρο έως την πτώση του Μπόινγκ 737 της κυπριακής εταιρείας Helios τροφοδοτεί με ανεξέλεγκτα σενάρια την ειδησεογραφία. Την ίδια στιγμή, κάθε 24ωρο που περνάει, προκύπτουν σαφώς οι ευθύνες της ελληνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία καθυστέρησε να αντιδράσει το πρωί της περασμένης Κυριακής".

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "στις καταθέσεις των πιλότων των F-16 αλλά και στο βίντεο όπου έχουν καταγραφεί όλα όσα διαδραματίστηκαν στον αέρα με την τραγική πτήση του κυπριακού αεροσκάφους επικεντρώνονται οι έρευνες για την τραγωδία".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι " χωρίς να έχει δοθεί από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου κανένα επίσημο στοιχείο για την τραγωδία του αεροσκάφους της εταιρείας "Ήλιος" επιτείνεται η σεναριολογία με τις αντιφατικές υποθέσεις και ερμηνείες για την πτώση του Μπόινγκ να δημιουργούν συνεχώς καινούργια ερωτήματα και να αμφισβητούνται ευθέως πλέον από τους πλέον ειδήμονες που έχουν ενταχθεί στην ομάδα έρευνας".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι κινητήρες του αεροσκάφους στέρεψαν από καύσιμα και κατέπεσε . Κάποιος προσπάθησε να ανακόψει την πτώση του".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "επιστημονικά δεδομένα, στοιχεία από έρευνες, αλλά και πληροφορίες οδηγούν την κυπριακή επιτροπή που διερευνά το δυστύχημα στο συμπέρασμα ότι τρεις αιτίες, μεμονωμένες ή σε συνεργεία, προκάλεσαν μοιραίες βλάβες στο αεροσκάφος: Άνοδος θερμοκρασίας στην καμπίνα των πιλότων, υπερθέρμανση του ηλεκτρονικού συστήματος και διοχέτευση μονοξειδίου του άνθρακα . Όλα έγιναν στα πρώτα 20 λεπτά".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας δίνουν οι δύο τελευταίες επικοινωνίες του κυβερνήτη με την εταιρεία, στις οποίες αναφέρει βλάβη στην "ηλεκτρονική καρδιά" του αεροσκάφους. Η εταιρεία παραδέχεται την επικοινωνία, ισχυρίστηκε όμως ότι δεν την είχε καταγράψει".

    [04] ΔΑΚΕ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "το θέμα που έχει προκύψει με την συμμετοχή ή όχι της ΔΑΚΕ στα συλλαλητήρια κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ απασχόλησε, μεταξύ άλλων, τη συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Οργάνου της ΝΔ στην οποία συμμετείχε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης".

    [05] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζει ότι "το "πράσινο φως" για το άνοιγμα 13.950 θέσεων εργασίας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα δόθηκε χθες από την αρμόδια Τριμελή Επιτροπή των γενικών γραμματέων Εσωτερικών, Εργασίας και Οικονομικών".

    [06] Συλλήψεις Μουσουλμάνων μεταναστών

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "οι σοβαρές καταγγελίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν απαγωγές, παράνομες συλλήψεις, κρατήσεις και ανακρίσεις, σε βάρος μουσουλμάνων μεταναστών, που ζουν στη χώρα μας, από μυστικές υπηρεσίες, δημιουργούν τεράστιο πολιτικό ζήτημα και απαιτούν την άμεση και σαφή απάντηση - τοποθέτηση της κυβέρνησης, υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με χτεσινή ανακοίνωσή του".

    [07] Φυλακές ανηλίκων - Φιλιππίνες

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13 σχολιάζει ότι "τα σώματά τους είναι γεμάτα πληγές ενώ η κατάσταση τους επιδεινώνεται καθημερινά εξαιτίας των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στη φυλακή. Το τραγικότερο είναι ότι πολλά από τα παιδιά προτιμούν τη φυλακή δεδομένου ότι η ελευθερία γι΄ αυτά σημαίνει επιστροφή στους απέραντους σκουπιδότοπους, κάτω από γέφυρες υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες και διαρκή καταδίωξη από την αστυνομία".

    [08] Δημήτρης Κοντομηνάς

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "τα λαμόγια της Ιντεραμέρικαν του κλεφτο-Κοντομηνά ακολουθώντας προφανώς το ... παράδειγμα των αφεντικών τους που όχι μόνο λήστευε τους μετανάστες μας στην Νότια Αφρική, την Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, αλλά ήταν και μέσα σε όλες τις βρώμικες δουλειές, κατάκλεβαν και αυτά τους πελάτες, της ... "μεγάλης και σίγουρης" ασφαλιστικής εταιρίας".

    [09] Φοροδιαφυγή

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "συγκλονιστικά στοιχεία για την φοροδιαφυγή έδωσε χθες στην δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης. Από τις διασταυρώσεις που διενεργήθηκαν σε τιμολόγια επιχειρήσεων και στα στοιχεία των πελατών-προμηθευτών τους, προέκυψαν αδικαιολόγητες αποκλίσεις συνολικού ύψους 7 δις ευρώ. Δηλαδή ποσό που αντιστοιχεί στο 4% του ΑΕΠ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο της χρήσης πλαστών τιμολογίων από χιλιάδες επιχειρήσεις που επιχειρούν με τον τρόπο αυτό να μειώσουν τα φορολογητέα τους κέρδη και να καταβάλουν λιγότερο φόρο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "φορολογικές ελαφρύνσεις από το 2007 προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών με μείωση συντελεστών και αύξηση αφορολόγητων ορίων για τα φυσικά πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα κήρυξε πόλεμο στους φοροφυγάδες".

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "πλαστά και εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των 7 δισ. ευρώ χρησιμοποιήθηκαν από επιχειρήσεις το 2004 για να διογκώσουν τις δαπάνες τους και να αποφύγουν την πληρωμή φόρων άνω των 2 δισ. ευρώ. Την πρωτοφανούς έκτασης φοροδιαφυγή αποκάλυψε η ηλεκτρονική διασταύρωση 471.299 δηλώσεων (επιχειρήσεων) από το Taxis. Ο υπουργός Οικονομίας δηλώνει "οι φοροφυγάδες δεν θα κοιμούνται ήσυχοι", αν και το ΠαΣοΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "πρώτα τους αμνήστευσε και τώρα οδύρεται" ".

    [10] Παιδεία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "την ερχόμενη Τετάρτη ή το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα δοθεί τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που διεκδικούν την εισαγωγή τους στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως ανακοίνωσε χθες η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου εξερχόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε δίωρη συνεργασία με τον πρωθυπουργό, το αργότερο μέχρι τις 25 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Επανίδρυση της Εφορίας. Διάτρητο φορολογικό μηχανισμό, αποκαλύπτουν οι διασταυρώσεις του TAXIS".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Έκρηξη φοροδιαφυγής. Εντοπίστηκαν 15.365 πλαστοί ΑΦΜ. Έκρυψαν από την Εφορία συναλλαγές ύψους 7 δισ. ευρώ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Η υστέρηση των εσόδων καταργεί ελαφρύνσεις. Αδυνατεί το κράτος να περιορίσει τα έξοδά του".

    H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ισοζύγιο: Έλλειμμα - ρεκόρ λόγω καυσίμων και τόκων. Αυξημένες πληρωμές σε Ε.Ε. και για αγορές πλοίων".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 19 August 2005 - 21:44:29 UTC