Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-08-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/8/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Γιώργος Αλογοσκούφης
  • [04] ΕΛ.ΑΣ.
  • [05] Τουρισμός
  • [06] Παιδεία
  • [07] Προσλήψεις στο χώρο της Υγείας
  • [08] Γιώργος Βουλγαράκης
  • [09] Μετατάξεις στο Δημόσιο
  • [10] Κρίσεις στο Δημόσιο
  • [11] Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
  • [12] Κώστας Καραμανλής- Μεταρρυθμίσεις
  • [13] Κοντομηνάς
  • [14] Συμβασιούχοι ΕΛΓΑ
  • [15] Προσλήψεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/8/2005

    Οι προσλήψεις 18.000 ατόμων στο χώρο της Υγείας, το ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών για μετατάξεις στο Δημόσιο, οι διορισμοί-ρουσφέτι στα ιδιωτικά σχολεία και η απορρόφηση του Γ΄ΚΠΣ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τοποθετήσεις 18.000 στο χώρο της Υγείας. Προσλήψεις για μόνιμο προσωπικό.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Περικοπή κρατικών δαπανών αμέσως. Τέρμα στις σπατάλες ο στόχος του πρωθυπουργού.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Συνωμοσία" με μαγιό κατά Καραμανλή. Το παρασκήνιο στο σπίτι του Βουλγαράκη, στο Σούνιο, την Πέμπτη το βράδυ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 150 στρατηγοί μήνυσαν τον Κοντομηνά! Για απάτη σε βαθμό κακουργήματος. Τον κατηγορούν ότι τους έφαγε 35.000.000.000 δραχμές ο αρχιαπατεώνας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 1.765 νέες προσλήψεις σε δήμους, περιφέρειες, Υγεία. Όλες οι θέσεις που προκηρύσσονται μέσα στον Αύγουστο.

    ΕΘΝΟΣ: Παράνομες προσλήψεις σε σχολεία. Εγκύκλιος-ρουσφέτι για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εκτός Πρωθυπουργού, που βρίσκεται στο Μαξίμου, οι περισσότεροι κάνουν διακοπές και... "Νεκροταφείον" Αι Αθήναι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παίρνει μπροστά η τουριστική βιομηχανία. "Τσουνάμι" και τρομοκρατικά χτυπήματα άλλαξαν τους προορισμούς προς την Ελλάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το τελικό κείμενο για τις μετατάξεις. Δημόσιο: Ξεπαγώνουν 50.000 αιτήσεις μετά από 7 χρόνια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κίνδυνος για 17 δισ. ευρώ. Χάνεται το μισό Γ' ΚΠΣ, στενά περιθώρια οι 15 μήνες.

    ΕΣΤΙΑ: Μεταρρυθμιστής ο Καραμανλής. Αποφασισμένος να θέση την σφραγίδα του.

    ESPRESSO: Η Βίσση ξύρισε και το κεφάλι της. Παραμιλάει η Μύκονος με το νέο look της Άννας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τρελές ιστορίες αναξιοκρατίας στο Δημόσιο. Βγάζουν άχρηστα διδακτορικά - ξένες γλώσσες.

    TRAFFIC NEWS: Απαγωγές παιδιών για λύτρα. Στα ίχνη κυκλώματος η αστυνομία.

    Η ΧΩΡΑ: Μόνιμοι με προσφυγές στο Δημόσιο. Δικαστικό παράθυρο από συμβασιούχους ΕΛΓΑ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το τέλος της αντιπαροχής. Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι. Νέο τοπικό στην κτηματαγορά.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στο έλεος της καταστροφής. "Πνίγηκαν" χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών σε Μακεδονία και Θράκη.

    [03] Γιώργος Αλογοσκούφης

    H ESPRESSO γράφει ότι "μηνύματα αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας έχει αρχίσει να εκπέμπει ο τσάρος της οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης αλλά και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μετά την "καταιγίδα" των μεταρρυθμίσεων σε ασφαλιστικό και εργασιακό, που δοκίμασαν τα "νεύρα" συνδικάτων και εργαζομένων. Η νότα αισιοδοξίας έρχεται με τη χρησιμοποίηση του όρου της "ήπιας προσαρμογής" που προετοιμάζει το έδαφος και για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που αναμένεται να είναι στο ίδιο μήκος".

    [04] ΕΛ.ΑΣ.

    H TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "σε κατάσταση συναγερμού τις τελευταίες εβδομάδες οι αστυνομικές Αρχές από την έξαρση των κρουσμάτων αρπαγής παιδιών, κυρίως από τουριστικά θέρετρα και παραλίες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της "traffic", τουλάχιστον είκοσι περιστατικά έχουν καταγγελθεί σε αστυνομικά τμήματα των Κυκλάδων και της Βόρειας Ελλάδας, ενώ εκφράζονται φόβοι για ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος αλλοδαπών που απαγάγει και παιδιά μεταναστών στις παραλιακές περιοχές του Λεκανοπεδίου".

    [05] Τουρισμός

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ διερωτάται "θέμα τύχης και συγκυρίας ή απλώς έβαλαν μυαλό; Ο λόγος για τον τουρισμό στη χώρα μας. Τα μηνύματα που έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι αισιόδοξα. Οι πιο συντηρητικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνοδο της τουριστικής κίνησης πάνω από 5%".

    [06] Παιδεία

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "το υπ. Παιδείας δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των σχολείων να προσλάβουν συνταξιούχους δασκάλους χωρίς περιορισμό, καθώς και πτυχιούχους Ειδικής Αγωγής και Νηπιαγωγούς για την Α΄και Β΄Δημοτικού. Την ίδια στιγμή οι διορισμοί μειώνονται κατά 50%".

    [07] Προσλήψεις στο χώρο της Υγείας

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "την πρόσληψη τουλάχιστον 18.000 ατόμων στα νοσοκομεία, ως μόνιμο προσωπικό, μέσα στην τετραετία διακυβέρνησης της ΝΔ προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νικήτας Κακλαμάνης με συνέντευξή του στη "Χώρα της Κυριακής", στην οποία γνωστοποιεί τις επόμενες πρωτοβουλίες του για την αναβάθμιση της υγείας και την πάταξη της διαφθοράς".

    [08] Γιώργος Βουλγαράκης

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "πολιτικός και συνωμοτικός χαρακτήρας(!) δόθηκε από εφημερίδες και κανάλια, ενώ αναπτύχθηκαν και σενάρια για τη ...μετά Καραμανλή εποχή, με αφορμή συγκέντρωση για μπάνιο και καλό φαγητό στην εξοχική κατοικία του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη με παρουσία εννέα βουλευτών της ΝΔ. "Να μη γραφτούν διάφορες βλακείες, έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό" ήταν οι πρώτες κουβέντες του αμφιτρύωνα".

    [09] Μετατάξεις στο Δημόσιο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "στο τελικό στάδιο της μελέτης βρίσκεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις μετατάξεις στο Δημόσιο. Στις προϋποθέσεις περιλαμβάνεται η οκταετής προϋπηρεσία. Οι ρυθμίσεις θα περιληφθούν στο νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα".

    [10] Κρίσεις στο Δημόσιο

    ΤΑ ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι "σε ... επιδημία εξελίσσονται οι αναξιοκρατικές κρίσεις για νέους διευθυντές στο Δημόσιο. Απλοί υπάλληλοι χωρίς προσόντα καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης, ενώ ικανά στελέχη με πολυετή προϋπηρεσία και διδακτορικά μπαίνουν σωρηδόν στο "ψυγείο" ".

    [11] Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "αγγίζουν τα 17 δισ. ευρώ τα "υπόλοιπα" του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης που πρέπει να δεσμευθούν μέσα στο επόμενο δεκαπεντάμηνο. Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αμφιβάλλουν πλέον αν μπορούν να απορροφηθούν και ετοιμάζουν νέα αναθεώρηση του Γ' ΚΠΣ τον Σεπτέμβριο. Η αδυναμία απορρόφησης των πόρων οφείλεται τόσο στην ανικανότητα ορισμένων υπουργείων να "τρέξουν" τα έργα, όσο και στην αδυναμία του υπουργού Οικονομίας να καταβάλει την ελληνική συμμετοχή στα έργα".

    [12] Κώστας Καραμανλής- Μεταρρυθμίσεις

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο Κώστας Καραμανλής έχει σκοπό να περάση στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος ως μεταρρυθμιστής. Κάποιοι υπερτίμησαν τις ικανότητές του και θεώρησαν ότι η θητεία του ως Πρωθυπουργού δεν θα συνοδεύετο από μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Διέπραξαν μεγάλο λάθος. Διότι ήδη αποδεικνύεται ότι βασική στρατηγική επιλογή του κ. Καραμανλή είναι διενέργεια μεταρρυθμίσεων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "παρ΄ότι ο Καραμανλής πέρασε ένα τριήμερο με την οικογένειά του στην Ιο, με λίστες υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές, με τις σημειώσεις του για την πορεία των υπουργείων και των πολιτικών τους ηγεσιών αλλά και με πρόσφατες μετρήσεις στα χέρια του, που δείχνουν την πορεία της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξετάσει όλα τα θέματα και σήμερα στην Αθήνα να δρομολογήσει και νέα πράγματα σε μία προσπάθεια να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία περίοδος που υπό άλλες συνθήκες ίσως και να μην είχε καθόλου πολιτικό ενδιαφέρον".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "η περικοπή των αλόγιστων δαπανών του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι ο επόμενος στόχος του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα μετά από ολιγοήμερες οικογενειακές διακοπές στην Ίο".

    [13] Κοντομηνάς

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "μήνυση για απάτη σε βαθμό κακουργήματος στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δ. Λινό, κατέθεσαν εκατόν πενήντα στρατηγοί, σε βάρος του Αρχιαπατεώνα Δημ. Κοντομηνά".

    [14] Συμβασιούχοι ΕΛΓΑ

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "με ένδικα μέσα, όπως τα ασφαλιστικά μέτρα επιδιώκουν συμβασιούχοι την παράταση των συμβάσεών τους μέχρι την οριστική μονιμοποίηση. Δεκάδες μέχρι σήμερα έχουν επιτύχει την επέκταση της παραμονής τους στον ΕΛΓΑ με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το λειτουργικό κόστος του οργανισμού".

    [15] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "ο χώρος της υγείας και ειδικότερα η ενίσχυση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, με προσωπικό όλων των κλάδων και κατηγοριών εξακολουθεί να λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πίτας των προσλήψεων που "τρέχουν" τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα η αρμόδια διϋπουργική επιτροπή προχώρησε στην έκδοση και νέων εγκριτικών αποφάσεων. Οι προσλήψεις στην πλειοψηφία τους αφορούν στην ενίσχυση του Δήμου Θεσσαλονίκης, τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων αλλά και τις περιφέρειες της χώρας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 8 August 2005 - 14:33:34 UTC