Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-08-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/8/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Πολυνομοσχέδιο - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
  • [04] Αγρότες
  • [05] Προσλήψεις με συνέντευξη
  • [06] Εκλογικός νόμος
  • [07] Πληθωρισμός-Ανάπτυξη
  • [08] Επικήρυξη εμπρηστών
  • [09] Αγορά ακινήτων
  • [10] Αναδρομικά
  • [11] Κοντομηνάς
  • [12] Εγκέλαδος
  • [13] ΟΑΕΔ
  • [14] Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα
  • [15] Προσλήψεις πριν από τη σύνταξη
  • [16] Κινητή τηλεφωνία
  • [17] Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
  • [18] Discovery
  • [19] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [20] Πληθωρισμός - Ανάπτυξη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/8/2005

    Οι συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η αγορά ακινήτων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προσλήψεις λίγο πριν τη σύνταξη. Πρόγραμμα για 1.800 νέες θέσεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Επικηρύσσονται οι εμπρηστές. Μέχρι και με 100.000 ευρώ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: 80.000 αγρότες σε πρόγραμμα διακοπών. Με γοργούς ρυθμούς αλλάζει το κοινωνικό προφίλ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κρυφακούν τα κινητά μας. Παρακολουθούνται από τις "αρμόδιες" αρχές όλες οι κλήσεις.

    Η ΑΥΓΗ: Κάτω η ανάπτυξη, πάνω η ακρίβεια. Κακοκαιρία στην Οικονομία εν μέσω θέρους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 288.05 $ έφαγε ο απατεώνας Κοντομηνάς από την οικογένεια του μετανάστη Ρέβελα. Κατάθεση φωτιά την Τρίτη από τον Γιώργο Κουρή.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Άρχισε κερδοσκοπία στην αγορά ακινήτων. Ουρές στα συμβολαιογραφεία - Επισπεύδονται αγοραπωλησίες και μεταβιβάσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δουλειά σε ανέργους λίγο πριν τη σύνταξη. Επιδότηση θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ.

    ΕΘΝΟΣ: Μπλοκάρουν αναδρομικά 2ετίας σε χιλιάδες συνταξιούχους. Νέα λαθροχειρία με τις εισφορές του ΛΑΦΚΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πυρ και μανία η κυβέρνηση με τους εμπρηστές. Με το ποσό των 10.000 έως 100.000 ευρώ επικηρύσσονται οι εμπρηστές της φετινής θερινής περιόδου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Όλη η απόφαση για τις αποζημιώσεις. Επικήρυξη των εμπρηστών. Όσα προβλέπονται - Μπούσουλας και για τις περιοχές εκτός Αττικής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μέτρα - ανάσα για τους αγρότες. Νομοσχέδιο: Άτοκα δάνεια για αγορά γης και εξοπλισμού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: SOS στο βρόντο. Από πέρυσι προειδοποιούσαν για βέβαιη συμφορά στην Αττική.

    ΕΣΤΙΑ: Θράσος ΠΑΣΟΚ για τα εκλογικά. Ομιλούν αυτοί που άλλαξαν 3 εκλογικούς νόμους!

    ESPRESSO: 2 δισ. στα πόδια της Ελένης... έριξε ο Alpha για την υπογραφή της. Ποιους θα πάρει μαζί της;

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δημόσια έργα και με ιδιωτική χρηματοδότηση. Νομικό πλαίσιο για επενδύσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εμπλοκή από την Κομισιόν... με την εξαίρεση της αγοράς πρώτης κατοικίας από τον ΦΠΑ. "Δεν υπάρχει πρόβλημα" υποστηρίζει η κυβέρνηση.

    ΤΑ ΝΕΑ: SOS για τη Γη από τους αστροναύτες. Είδαν από το Discovery τις πληγές στο περιβάλλον.

    Η ΝΙΚΗ: Πληθωρισμός απαισιοδοξίας. Κλίμα μειούμενων προσδοκιών διαπιστώνει το ΙΟΒΕ.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Τα σχέδια Καραμανλή - Παπανδρέου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δίνουν Γην και Ύδωρ στους κεφαλαιοκράτες. "Συμπράξεις Δημοσίου - Ιδιωτικού τομέα".

    TRAFFIC NEWS: Κολ γκερλ έκλεψε την αλβανική μαφία. Άρπαξε 1 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Πώς εξαπάτησε τον Αλβανό νονό.

    Η ΧΩΡΑ: Έρχεται μεγάλος σεισμός. Τι δείχνουν τα "έκτακτα καιρικά φαινόμενα".

    City Press: Μετωπική για τους... προφορικούς διορισμούς.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ανώνυμη επιστολή σε βάρος του Αντινομάρχη Γ. Τσαμασλή για την οποία, ο Π. Ψωμιάδης δηλώνει: "Άκουσα, δεν είδα, δεν ξέρω".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Βουλγαρία παίζει... πολλά παιχνίδια. Ενώ εξακολουθεί η ακυβερνησία της.

    Σημείωση : Οι εφημερίδες ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ και Μetro δεν είχαν φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Πολυνομοσχέδιο - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "την ίδρυση και λειτουργία τοπικών κέντρων αγροτικής ανάπτυξης και τη θεσμοθέτηση του πιστοποιημένου αγροτικού συμβούλου περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που κατέθεσε στη Βουλή ο Ευάγγελος Μπασιάκος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "άτοκα δάνεια για τους νέους αγρότες, νομιμοποίηση αυθαίρετων κτηνοτροφικών μονάδων και κίνητρα για συγχώνευση συνεταιρισμών προβλέπει το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε χθες από την κυβερνητική επιτροπή και κατατέθηκε στη Βουλή".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "το νομικό πλαίσιο που θα επιτρέψει την ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους των δημοσίων επενδύσεων περιγράφει νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας κ.Γ. Αλογοσκούφης και αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον Αύγουστο. Το νομοσχέδιο επιτρέπει τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την κατασκευή και εκμετάλλευση έργων αξίας έως και 200 εκατ. ευρώ και αφορά όχι μόνον τον στενό δημόσιο τομέα, αλλά επεκτείνεται στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς και στους δήμους και στις νομαρχίες".

    [04] Αγρότες

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "νέες και ποιοτικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες θα απολαμβάνουν πλέον οι αγρότες όλης της χώρας μέσα από το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού που προωθεί το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων και τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ σημειώνει ότι "ο κοινωνικός τουρισμός από φέτος περιλαμβάνει και τους αγρότες, που τα προηγούμενα χρόνια επί ημερών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήταν αποκλεισμένοι. Ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος παρουσίασε χθες το πρόγραμμα δωρεάν διακοπών για 80.000 αγρότες ασφαλισμένους στον ΟΓΑ. Οι αγρότες και οι οικογένειές τους μπορούν για επτά ημέρες να πάνε δωρεάν διακοπές σε θάλασσα ή στο βουνό με το πρόγραμμα της Εργατικής Εστίας".

    [05] Προσλήψεις με συνέντευξη

    H CITY PRESS σημειώνει ότι "με τη μέθοδο των συνεντεύξεων καταργούνται ουσιαστικά τα αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης για προσλήψεις στο Δημόσιο. Πολιτικές επιθέσεις κατά κυβέρνησης και Παυλόπουλου. Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει το μέτρο σαν αναβίωση του κράτους της Δεξιάς και η ΝΔ σαν απαλλαγή από το κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ. Βέβαιοι χαμένοι η ποιότητα της Δημόσιας Διοίκησης, η καθημερινότητα των πολιτών και η εθνική οικονομία. Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος χωρίς σημείο επαφής μεταξύ των πολιτικών κομμάτων. Επιφυλάξεις για τις συνεντεύξεις εκφράζει και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής".

    [06] Εκλογικός νόμος

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "χρειάζεται απύθμενο θράσος για να εγκαλή το ΠΑΣΟΚ την Νέα Δημοκρατία επειδή εξήγγειλε πιθανή αλλαγή του εκλογικού συστήματος που θα ισχύση στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Και είναι απορίας άξιον πως η Νέα Δημοκρατία δεν δίδει στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποστομωτική απάντηση, υπενθυμίζοντας τα σημεία και τέρατα που έγιναν επί των ημερών τους σε ό,τι αφορά τις αλλαγές του εκλογικού νόμου".

    [07] Πληθωρισμός-Ανάπτυξη

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "η οφθαλμοφανής επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας σε συνάρτηση με την εκτίναξη του πληθωρισμού τον μήνα Ιούλιο στο 3,9% (έναντι 3,3% τον Ιούνιο) προβληματίζει σφοδρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που αναζητά εναγωνίως αποτελεσματικούς τρόπους βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "η ανάπτυξη πέφτει, ο πληθωρισμός ανεβαίνει. Αυτό είναι το ανησυχητικό συμπέρασμα που εξάγεται εν μέσω θέρους από τα στοιχεία που έδωσε χες στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία. Σύμφωνα λοιπόν με την ΕΣΥΕ, στο πρώτο εξάμηνο του 2005 ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας περιορίστηκε στο 3,5% απέχοντας κατά 0,4% από το 3,9% που έχει θέσει ως στόχο ο προϋπολογισμός και κατά 1,5% από το 5% που έχει υποσχεθεί η ΝΔ. Σύμφωνα μάλιστα με το Ινστιτούτο των Βιομηχάνων ΙΟΒΕ η ανάπτυξη το 2005 δεν θα ξεπεράσει το 3%-3,3% λόγω των χαμηλών δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων".

    [08] Επικήρυξη εμπρηστών

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "πριν από 16 μήνες είχαν ειδοποιηθεί εγγράφως υπ. Εσωτερικών και νομαρχίες για τον κίνδυνο πυρκαγιάς σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Βουτζά, αλλά το SOS πήγε στο βρόντο. Το καταγγέλλει ο πρόεδρος της Κοινότητας Πεντέλης Δ. Στεργίου-Καψάλης σε συνέντευξή του στην "Ε". Τεράστιες ποσότητες σπασμένων κλαδιών στο δάσος ήταν σαν βόμβες, λέει. Κυβέρνηση: ως τις 15 Αυγούστου το χρονοδιάγραμμα αναδάσωσης. Επικήρυξε τους εμπρηστές με 10 έως 100 χιλιάδες ευρώ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "τους εμπρηστές της καταστροφικής φωτιάς της Ραφήνας αλλά και άλλων πυρκαγιών του φετινού καλοκαιριού επικήρυξε για 100.000 ευρώ η κυβέρνηση, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Βουλγαράκης. Η απόφαση ελήφθη σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου και με συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων. Ο Γιώργος Βουλγαράκης διευκρίνισε ότι το ύψος της αμοιβής εξαρτάται από την ποιότητα της πληροφορίας που θα δοθεί, καθώς και από άλλους παράγοντες, όπως η έκταση της καταστροφής, αν υπάρχουν θύματα ή όχι κλπ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι "επικήρυξε τους εμπρηστές η κυβέρνηση ορίζοντας αμοιβή από 10.000 έως 100.000 ευρώ. Αυτό ανακοινώθηκε χθες μετά τη σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού προκειμένου να υπάρξει αποτίμηση των ζημιών και κυρίως των μέτρων που προωθούνται".

    [09] Αγορά ακινήτων

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "η απόφαση της κυβέρνηση να εξαιρέσει την αγορά πρώτης κατοικίας από τον ΦΠΑ, φαίνεται να βρίσκεται στον αέρα, καθώς, κοινοτική οδηγία απαγορεύει τις εξαιρέσεις από τον φόρο και δεν επιτρέπει τη θέσπιση αφορολογήτων ορίων. Η υπεύθυνη Τύπου για θέματα Φορολογίας της Κομισιόν, Οντρεϊ Λεμονιέ, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ για το θέμα της εξαίρεσης και κατά πόσο είναι σύμφωνη με το κοινοτικό δίκαιο, είπε ότι "το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε επαφή με την Κομισιόν και ότι η Επιτροπή προς το παρόν εξετάζει την κατάσταση" ".

    ΤΟ ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "κατά χιλιάδες σπεύδουν στα συμβολαιογραφικά γραφεία, στους μεσίτες, στις πολεοδομίες, αλλά και στις τράπεζες για στεγαστικά δάνεια, ενδιαφερόμενοι αγοραστές και κατασκευαστές ακινήτων προκειμένου να προλάβουν την επικείμενη επιβάρυνση των τιμών από τα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και θα ισχύσουν από το νέο έτος. Μεγάλοι κερδισμένοι οι εργολάβοι, οι οποίοι από τις αρχές τους έτους έχουν ανεβάσει τεχνητά τις τιμές ως και 20%".

    [10] Αναδρομικά

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "αν και πρόσφατη δικαστική απόφαση νομιμοποιεί αναδρομικά σε βάθος πενταετίας για τους δημοσίους υπαλλήλους, η κυβέρνηση "σφυρίζει αδιάφορα" και ετοιμάζει ρύθμιση για να μπλοκάρει εκπρόθεσμες αγωγές, σε αντίθεση με πανομοιότυπη περίπτωση που αφορούσε στον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Β. Κόκκινο".

    [11] Κοντομηνάς

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "από το 1988 η οικογένεια Ρέβελα που ζούσε στην Αφρική είχε καταθέσει στην κλεφτο- INTERAMERICAN του Κοντομηνά 288.050 δολάρια, τον κόπο και τον μόχθο της ζωής τους παρέλαβε δε τρία συμβόλαια για ασφάλεια ζωής και επενδυτικά προγράμματα , το ένα για 100.000 δολάρια, το δεύτερο για 94.750 δολάρια και έκτοτε, παρά τις πιέσεις και τις διαμαρτυρίες τους να τους δώσουν πίσω τα λεφτά τους, κάνουν ΟΛΟΙ τα κορόιδα και δεν τους επιστρέφουν δραχμή".

    [12] Εγκέλαδος

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "σφοδρή ανησυχία από τις συνεχείς επισκέψεις του Εγκέλαδου τις τελευταίες ημέρες. Ο καιρός αλλάζει, οι επιστήμονες ανησυχούν για τις παρενέργειες των ακραίων φαινομένων που παρατηρούνται αυτήν την εποχή. Αναστάτωση σε Εύβοια, Σποράδες και Κρήτη, φόβοι για έξαρση στις περιοχές του δυτικού τόξου της χώρας".

    [13] ΟΑΕΔ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, η διοίκηση του ΟΑΕΔ και η Επιτροπή Διαχείρισης του Λογαριασμού για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ) αποφάσισαν την αύξηση της επιχορήγησης για τις επιχειρήσεις που θα προβούν σε προσλήψεις ατόμων τα οποία βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης έως 26,5% με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας".

    [14] Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "επιταχύνει καθημερινά την εφαρμογή της φιλομονοπωλιακής και αντιλαϊκής πολιτικής της η κυβέρνηση της ΝΔ εκμεταλλευόμενη και την περίοδο του καλοκαιριού. Χτες προστέθηκε το νομοσχέδιο για τις λεγόμενες Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του "Επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας" που έχει υποβάλει η κυβέρνηση στην ΕΕ και της στρατηγικής της Λισαβόνας".

    [15] Προσλήψεις πριν από τη σύνταξη

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων στο νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη και απασχόληση 1.800 ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης. Πρόκειται για ανέργους που χρειάζονται έως 1.500 ένσημα ή (έως 5 χρόνια) για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας".

    [16] Κινητή τηλεφωνία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "για ένα εξάμηνο παρακολουθούνται πολλά από τα -υποτιθέμενα- απόρρητα στοιχεία των τηλεφωνικών μας συνομιλιών. Σε λίγο καιρό μάλιστα θα καταγράφονται και οι συζητήσεις που γίνονται".

    [17] Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

    H ESPRESSO αναφέρει ότι "σχεδόν έτοιμος είναι ο "σκελετός" της ομιλίας του πρωθυπουργού για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς όλοι οι υπουργοί έχουν παραδώσει τα σημειώματα με τα πεπραγμένα του υπουργείου τους αλλά και τις προτάσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες , ο Κώστας Καραμανλής θα ανακοινώσει δέσμη μέτρων με φιλολαϊκό περιεχόμενο, αλλά παράλληλα θα υπογραμμίσει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα ολοκληρωθούν εντός του 2006, στέλνοντας σαφές μήνυμα στα συνδικάτα, που έχουν ξεκινήσει κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων. Πάντως, οι όποιες αλλαγές γίνουν τους επόμενους μήνες θα κινηθούν στην κατεύθυνση της ήπιας προσαρμογής".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 υποστηρίζει ότι "το κλίμα αντιστρέφεται...Η ελληνική οικονομία βαδίζει σε δρόμους διαφορετικούς, γεμάτους ελπίδες και στο βάθος χρόνου, πριν πάντως από τη συμπλήρωση της πρώτης θητείας της κυβέρνησης, τα αποτελέσματα θα είναι ορατά". Αυτό θα είναι το στίγμα , σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, που θα δώσει ο Κ. Καραμανλής κατά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης".

    [18] Discovery

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "η κυβερνήτης του Ντισκάβερι είδε από το Διάστημα με τα μάτια της τη ρύπανση του πλανήτη, που στον Αμαζόνιο κι αλλού είναι πολύ εκτεταμένη, και ζήτησε εκ μέρους και των άλλων αστροναυτών μεγαλύτερη φροντίδα για τη Γη".

    [19] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το ν/σ για τις συμπράξεις και εκχωρεί το ρίσκο στους ιδιώτες".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κλίμα δυσαρέσκειας και μειωμένες προσδοκίες στην αγορά. "Καμπανάκι" ΙΟΒΕ για ύφεση στην οικονομία".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Εκρηξη 3,9% του πληθωρισμού. Προβληματίζεται το οικονομικό επιτελείο".

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "3,9% πάνω ο τιμάριθμος και 3,5% η αύξηση του ΑΕΠ. Αναζωπύρωση πληθωρισμού ακολουθεί την ανάπτυξη".

    [20] Πληθωρισμός - Ανάπτυξη

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "μείγμα ανάπτυξης και πληθωριστικών πιέσεων παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, στο πρώτο μισό του έτους. Η αύξηση του ΑΕΠ ανήλθε στο 3,5%, που απέχει μεν από το σενάριο της κυβέρνησης (3.9%), αλλά είναι υπερδιπλάσια της Ευρωζώνης. Αιχμές της ανάπτυξης είναι εξαγωγές, κατανάλωση, ενώ ανησυχεί η κάμψη των επενδύσεων. Ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, ήταν 3,9%, (3,3% τον Ιούνιο), ενώ πιέσεις αναμένονται στη συνέχεια".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 5 August 2005 - 21:52:09 UTC