Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-07-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/7/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εντάξεις στο σχέδιο πόλης
  • [04] Ευρώ
  • [05] Αγροφυλακή
  • [06] Νομοσχέδιο για τους μετανάστες
  • [07] Δικαιοσύνη - ΔΕΗ
  • [08] Δημοσκόπηση Metron Analysis
  • [09] Δημόσιο Χρέος
  • [10] Βουλή-Ψήφιση νομοσχεδίου
  • [11] Παγκόσμια ημέρα κατά της οικονομικής εξαθλίωσης
  • [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [13] Τράπεζα Ελλάδος-Εργασιακές σχέσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/7/2005

    Η συζήτηση και ψήφιση χθες στη Βουλή του νομοσχεδίου για την Κεφαλαιαγορά, που συμπεριλάμβανε και τις τροπολογίες για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων και την εθελουσία έξοδο στον ΟΤΕ, η δημοσκόπηση της Metron Analysis, η σύσταση του Σώματος της Ελληνικής Αγροφυλακής και το ύψος του δημόσιου χρέους είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προσλήψεις από 1η Γενάρη 9.499 αγροφυλάκων. Πώς θα στελεχωθεί, πως θα λειτουργήσει η νέα υπηρεσία. Χτύπημα στην ανεργία.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Απόφαση-κόλαφος του Δικαστηρίου. ΔΕΗ: Μετετράπη το πλημμέλημα σε κακούργημα!

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Μην ασχολείστε με τον Έβερτ. Πέρασε εύκολα η νομοθετική ρύθμιση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Καταψήφισε τη ΝΔ ο Έβερτ! Πίκρα στην παράταξη από τη στάση του πρώην προέδρου.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Στο σχέδιο 80.000 στρέμματα. Εντάξεις-εξπρές με αρχή την Ανάβυσσο.

    Η ΑΥΓΗ: Ψήφισαν το ασφαλιστικό, ακολουθούν τα όρια ηλικίας. Με βαρύ πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κώστα μάζεψε τους ... κόπανους. Για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και οι βαθιές ριζοσπαστικές τομές που έχει ανάγκη η χώρα...

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Χειρότερα μέτρα! Λείπουν 3 δισ. ευρώ - έρχονται φόροι. Η κυβέρνηση ομολογεί την κατάρρευση του προϋπολογισμού το 2005.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Συμπαγές μέτωπο κυβέρνησης-κοινωνίας. METRON ANALYSIS: "Ναι" από τους πολίτες σε Καραμανλή και μεταρρυθμίσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Εκτός ΑΣΕΠ 10.000 ρουσφέτια στην Αγροφυλακή. "Επανίδρυση" με απόστρατους αξιωματικούς της Αστυνομίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Παρά την άρνηση του Μιλτιάδη Έβερτ να ψηφίσει το άρθρο 59 του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ο Γιώργος Αλογοσκούφης μετά την ψήφισή του...Έστειλε στα ΚΤΕΟ τον Μπουλντόζα!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 9.500 προσλήψεις στην Αγροφυλακή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επιβεβαίωση διαφοράς ...και εμπιστοσύνης. METRON ANALYSIS:Από το 1,4 στο 2,4 η ψαλίδα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τρομάζει το έλλειμμα 6,7%. Νέος πονοκέφαλος Αλογοσκούφη- Πάνε για νέα μέτρα.

    ΕΣΤΙΑ: Ανεπίτρεπτη η στάσις Έβερτ. Προσβλητική επίθεσις κατά Αλογοσκούφη-Δούκα.

    ESPRESSO: Γιατρός στο Λαϊκό η Νατάσα. "Την περιμένει σκληρή δουλειά" λέει ο διευθυντής της κλινικής.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Βρόχος το δημόσιο χρέος. Το κράτος πληρώνει για τόκους όσα για μισθούς και συντάξεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Υπερψηφίσθηκε η ρύθμιση για τους Τραπεζικούς ...με "αντάρτικο" Έβερτ. Σε εκρηκτικό κλίμα η συζήτηση για το Ασφαλιστικό στη Βουλή.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κάντε τη φτώχεια παρελθόν. 1η Ιουλίου 2005 - Παγκόσμια ημέρα δραστηριοποίησης κατά της οικονομικής εξαθλίωσης.

    Η ΝΙΚΗ: Στην πυρά ο Έβερτ. Με παλαιοδεξιές μεθόδους η ΝΔ κατά του πρώην αρχηγού.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: Ο Δούκας χειροκροτούσε τον Αλογοσκούφη στη Βουλή και ο Έβερτ έβλεπε.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νομοσχέδιο μεταναστευτικής πολιτικής:Διαιωνίζει το καθεστώς παρανομίας για χιλιάδες μετανάστες.

    TRAFFIC NEWS: Δράμα με ανήλικη-θύμα κακοποίησης. Δεν ήθελε να ξαναζήσει τον εφιάλτη στην αίθουσα του δικαστηρίου. Διέταξαν τη σύλληψη και τη βίαιη προσαγωγή της!

    Η ΧΩΡΑ: 7.719 θέσεις για την Αγροφυλακή. Το σχέδιο νόμου για το υπό σύσταση Σώμα.

    City Press: Πέρασαν οι ρυθμίσεις, έμειναν οι σκιές.

    Μetro: Μήνυμα για αλλαγές. Αποκαλυπτικά τα στοιχεία δημοσκόπησης της Metron Analysis.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Φορτηγά "φαντάσματα". Χάνονται ανθρώπινες ζωές από οχήματα που έχουν κατατεθεί οι πινακίδες τους.

    Σημείωση : Οι εφημερίδες ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ και ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ δεν είχαν φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Εντάξεις στο σχέδιο πόλης

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "επιταχύνεται η ένταξη στο σχέδιο πόλεως σε όλες τις περιοχές της παράκτιας ζώνης της Αττικής, για τις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη πολεοδομικές μελέτες. Στα επόμενα δύο χρόνια θα έχουν ολοκληρωθεί οι εντάξεις τουλάχιστον 80.000 στρεμμάτων και θα αξιοποιηθούν περί τα 150.000 οικόπεδα".

    [04] Ευρώ

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι "τα ...ευρουδάκια φαίνεται πως δεν ενοχλούν και τόσο μερικούς "εγκεφάλους" στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η απόφαση του προέδρου της ΕΚΤ, να περιφρονήσει την πρόταση του Έλληνα ευρωβουλευτή Νίκου Βακάλη, για να εκδοθούν χαρτονομίσματα του ενός και των δύο ευρώ, δεν πέρασε απαρατήρητη...Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας στον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζακ Κλοντ Τρισέ".

    [05] Αγροφυλακή

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι θα γίνει "τον Οκτώβριο η επανασύσταση της ένοπλης Αγροφυλακής με αυξημένες αρμοδιότητες για δίωξη ναρκωτικών, φύλαξη συνόρων, πάταξη λαθρομετανάστευσης και προστασία του περιβάλλοντος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει ότι "η μεγάλη παρέμβαση για την επανίδρυση του κράτους, που είχε δεσμευτεί προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, αρχίζει από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το οποίο δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας με την ίδρυση του Σώματος της Ελληνικής Αγροφυλακής. Η νέα υπηρεσία θα λειτουργήσει στις αρχές του 2006 και θα στελεχωθεί από τους επιτυχόντες αγροφύλακες του διαγωνισμού του 1993, με απόστρατους αξιωματικούς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που αποστρατεύτηκαν την τελευταία πενταετία και τους ήδη υπάρχοντες 350 αγροφύλακες που βρίσκονται διάσπαρτοι στην επικράτεια".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "μία ακόμα επιχείρηση τακτοποίησης "ημετέρων". Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και τμηματική συγκρότηση του νέου ένστολου Σώματος ώστε η ομηρία να έχει ορίζοντα τις νέες εκλογές. "Επανίδρυση του κράτους" βάφτισε τα ρουσφέτια ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Και ενώ η ανεργία μαστίζει τους νέους, η κυβέρνηση προσλαμβάνει συνταξιούχους!

    [06] Νομοσχέδιο για τους μετανάστες

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική, το οποίο βρίσκεται ήδη στη Βουλή, υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ και επεκτείνει τους ανάλογους αντιδραστικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ, διαιωνίζοντας το καθεστώς της παράνομης και ημιπαράνομης απασχόλησης, δημιουργώντας ακόμη δυσμενέστερες συνθήκες στους όρους εργασίας και αμοιβής, διαβίωσης και παραμονής στη χώρα για εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες".

    [07] Δικαιοσύνη - ΔΕΗ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι είναι "κόλαφος, η απόφαση της Δικαιοσύνης για τους κατηγορουμένους-πρώην μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ που πήγαν για μαλλιά και βγήκαν κουρεμένοι!!! Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι η μεγάλη κομπίνα που στήθηκε με την ανάθεση κατασκευής και λειτουργίας μονάδας στο Λαύριο, προϋπολογισμού 200.000.000 ευρώ δεν θα κουκουλωθεί!!! Η αλήθεια θα λάμψει και οι ένοχοι θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει, παραδειγματικά".

    [08] Δημοσκόπηση Metron Analysis

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, η πτώση του ΠΑΣΟΚ και η στήριξη από την ελληνική κοινωνία των διαρθρωτικών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση είναι τα βασικά συμπεράσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η Μέτρον Ανάλυσις και δημοσιοποιήθηκαν χθες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΔ αύξηση κατά μία μονάδα τη διαφορά της από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο με τη σειρά του έχασε μία μονάδα, σύμφωνα με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρίας".

    Η METRO υποστηρίζει ότι "υπέρ της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, αλλά και υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων τοποθετούνται οι πολίτες, όπως αποκαλύπτει δημοσκόπηση της Metron Analysis την οποία μετέδωσε χθες ραδιοφωνικά ο "Αθήνα 9.84" Αναλυτικά, κατά της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων τάσσεται το 55,3% ενώ υπέρ της διατήρησής της το 37,5%".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "διεύρυνση της διαφοράς υπέρ της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ καταγράφει πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis που δημοσιοποιήθηκε χθες. Η αυξητική τάση υπέρ της ΝΔ καταγράφεται σε όλα τα επίπεδα και τους επιμέρους τομείς της διακυβέρνησης της χώρας, με τον πρωθυπουργό να βελτιώνει συνεχώς τους δείκτες του προσωπικού -πολιτικού του προφίλ. Σε χρονική συγκυρία κρίσιμων αποφάσεων για την κυβέρνηση και πολλαπλών ανοικτών μετώπων, πανελλαδική δημοσκόπηση -"τάσεις" εξαμήνου της εταιρίας Metron Analysis, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84 εμφανίζει τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό κυρίαρχους στο πολιτικό σκηνικό".

    [09] Δημόσιο Χρέος

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι "στα όρια συναγερμού βρίσκεται η δημοσιονομική διαχείριση, καθώς στο τέλος του πρώτου πενταμήνου του έτους, οι δαπάνες του κράτους για τόκους δανείων σημείωσαν αύξηση κατά 15% ξεπερνώντας τα 6,6 δισ. ευρώ. Η έκρηξη αυτή των τόκων, που έφθασαν σχεδόν τις πληρωμές μισθών και συντάξεων του Δημοσίου, έρχεται ως αποτέλεσμα της εκτίναξης του δημοσίου χρέους το οποίο υπερβαίνει το 110% του ΑΕΠ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "διαψεύδεται η κυβερνητική πρόβλεψη για έλλειμμα 6,1% το 2004. Έτσι ο στόχος 3% για το 2006 θα επιτευχθεί με νέο φορολογικό πακέτο, εκτός και αν υπάρξουν ευχάριστες εκπλήξεις. Η διεύρυνση του ελλείμματος οφείλεται στα μειωμένα έσοδα και στην ανυπαρξία δημ. έργων".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ "η κατάρρευση του τρέχοντος προϋπολογισμού που ομολόγησε χθες επισήμως η κυβέρνηση την οδηγεί στη λήψη ακόμη πιο σκληρών φορολογικών μέτρων από την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων που "γονάτισαν" την αγορά. Ο προϋπολογισμός στο τέλος Μαΐου είχε έλλειμμα 6,1 δισ. ευρώ το οποίο διευρύνθηκε τον Ιούνιο, λόγω των προβλημάτων στις συναλλαγές. Κύρια αιτία της κατάρρευσης είναι η υστέρηση των φορολογικών εσόδων".

    [10] Βουλή-Ψήφιση νομοσχεδίου

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "νόμος του κράτους είναι πλέον οι αλλαγές στο ασφαλιστικό των τραπεζών και η εθελουσία έξοδος στον ΟΤΕ. Οι ρυθμίσεις ψηφίστηκαν έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "μεταξύ των 164 θετικών ψήφων υπέρ της ρύθμισης δεν συμπεριλαμβανόταν η ψήφος του Μιλτιάδη Έβερτ. Την απόφασή του να μην ψηφίσει την επίμαχη ρύθμιση για το ασφαλιστικό των τραπεζών είχε ανακοινώσει από το μεσημέρι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της κατ' άρθρο συζήτησης στη Βουλή, αφήνοντας και πάλι σαφείς αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "η απόφαση της κυβέρνησης να μην υποκύψει στις πιέσεις και η δυσφορία έως και οργή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έκαμψαν την εμμονή του Μιλτιάδη Έβερτ στην τροπολογία του για το ασφαλιστικό των τραπεζών. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ "έκλεισε" το θέμα όταν από νωρίς χθες το μεσημέρι ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης αλλά και δεν θα επιμείνει στη δική του τροπολογία γιατί μένει μετέωρη".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ σημειώνει ότι "τραβάει το σχοινί ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, που καταψήφισε την κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων και την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος. Όλοι στη Νέα Δημοκρατία πρέπει να σταματήσουν να ασχολούνται με τον Έβερτ, ο οποίος προκαλεί φθορά στην κυβέρνηση και δίνει ανάσες στο ΠΑΣΟΚ, που είναι λιπόθυμο και δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι σπαραζόμενο από ομάδες και παρεούλες. Σωστά αντέδρασε ο εκ των σοφών της παράταξης Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος απευθυνόμενος στον Έβερτ είπε: "Δεν είναι σωστά αυτά τα πράγματα", μην μπορώντας να κρύψει τον εκνευρισμό του".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "το Μέγαρο Μαξίμου τηρεί σιγή επί της στάσεως του κ. Έβερτ. Φρονούμε όμως ότι επιβάλλεται να αντιδράση. Πρώτον διότι η ανεπίτρεπτη αυτή σύγκρουσις εκθέτει ολόκληρο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Και, δεύτερος, διότι τυχόν υποτροπή του κ. Έβερτ ενδέχεται να δημιουργήση σοβαρώτατα προβλήματα στην Κυβέρνηση".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "απέσυρε τελικά την τροπολογία που είχε καταθέσει και ερχόταν σε αντίθεση με τα όσα προωθούσε η κυβέρνηση, ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ. Οι σκηνές ωστόσο που εκτυλίχθησαν στη Βουλή, με την κορύφωση της κόντρας μεταξύ του κ. Έβερτ και του υπουργού Οικονομίας, προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν είναι σίγουρα ευνοϊκή για το παλαιό στέλεχος".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "σκληρή αντιπαράθεση χθες στην Βουλή πριν από την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Κόντρες, ρήξεις και σφοδρές φραστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ Έβερτ-Αλογοσκούφη και Πολύδωρα-Καστανίδη".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "η εικόνα που παρουσιάζει το κυβερνών κόμμα τις τελευταίες ημέρες τραυματίζει το κύρος της κυβέρνησης σε μία περίοδο κατά την οποία καλείται να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις βαθιές ριζοσπαστικές τομές σε κρίσιμους τομείς της πολιτικής, όπως είναι το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό, η επίλυση των οποίων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανακάμψει η Οικονομία".

    Η City Press ισχυρίζεται ότι "ο Μιλτιάδης Έβερτ έμεινε σταθερός στις απόψεις του περί επιδότησης ξένων μετόχων, επενδυτών, ζημιάς στο ΙΚΑ και διαπλεκόμενων σχέσεων των εμπνευστών της ρύθμισης. Σκληρή απάντηση Αλογοσκούφη, ο οποίος απειλεί μέχρι και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 τονίζει ότι "ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ, συνέχισε, όπως λένε και στο Μ. Μαξίμου και στη Ρηγίλλης, να τραβά το "σχοινί", χωρίς ωστόσο να εμπλακεί σε απάντηση των όσων του καταμαρτυρεί -προσωπικά- ο Γιώργος Αλογοσκούφης. Στη Βουλή χθες εμφανίστηκε ψύχραιμος, έκατσε στο γνωστό έδρανο και μετά τους εισηγητές πήρε το λόγο για να πει ορισμένα πράγματα ως "δάσκαλος προς μαθητή".

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει ότι "η κυβέρνηση με βαρύ πολιτικό κόστος, ύστερα από τη ρήξη με τον Μ. Έβερτ, ψήφισε χθες στη Βουλή τις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων και τον ΟΤΕ. Η ένταση με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ δεν έλειψε χθες, καθώς ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης απείλησε με μηνύσεις όσους τον καταγγέλλουν για προνομιακή ενημέρωση της Alpha Bank. Ούτε η πλευρά του ΠΑΣΟΚ γλίτωσε τα προβλήματα: ο συνεργαζόμενος Στ. Μάνος έσπευσε να ψηφίσει την εθελουσία έξοδο από τον ΟΤΕ, την οποία κατήγγειλε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "επιχείρηση πολιτικού "εξοστρακισμού" και υποβάθμισης του κύρους και του λόγου του τέως αρχηγού της ΝΔ Μιλτ. Έβερτ έθεσε σε εφαρμογή το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να "εξουδετερώσουν" τις καταγγελίες του περί εξυπηρέτησης συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων στο χώρο των τραπεζών και να προχωρήσουν, χωρίς νέες ενοχλητικές παρεμβάσεις, οι "διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" της κυβέρνησης".

    [11] Παγκόσμια ημέρα κατά της οικονομικής εξαθλίωσης

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "το 2005 είναι η χρονιά της αλλαγής. Ακόμη και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αννάν παραδέχθηκε ότι οι οκτώ στόχοι της χιλιετίας για την ανάπτυξη δεν θα επιτευχθούν μέχρι το 2015, όπως ορίζει το χρονοδιάγραμμα, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Μεταξύ αυτών είναι η εξάλειψη της έσχατης ένδειας, η μείωση της παιδικής θνησιμότητας, η καταπολέμηση του AIDS και η διασφάλιση της περιβαλλοντικής σταθερότητας. Ο Τόνι Μπλερ, από σήμερα προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και οικοδεσπότης της Συνόδου G8, που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, έχει θέσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του εκτός από το ζήτημα του περιβάλλοντος και τη φτώχεια στην Αφρική. Δισεκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν τα αποτελέσματα".

    [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ζητούνται (απο)λύσεις. Ριζικές αλλαγές στα εργασιακά με πολιτική συναίνεση προτείνει ο διοικητής της ΤτΕ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τριπλός συναγερμός. Πολλαπλά σήματα κινδύνου για την πορεία της οικονομίας".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Κατεβάζει ρολά το ΙΚΑ το 2009. Ψηφίστηκε το ασφαλιστικό των τραπεζών".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αναπόφευκτα τα νέα μέτρα στα δημόσια οικονομικά. Υστερούν τα έσοδα και ξεφεύγουν οι δαπάνες του κράτους".

    [13] Τράπεζα Ελλάδος-Εργασιακές σχέσεις

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Ακόμη και το "καυτό" θέμα των απολύσεων πρέπει να συμπεριληφθεί στις αλλαγές στα εργασιακά, τονίζει η Τράπεζα της Ελλάδος, θεωρώντας αυτό βασικό στοιχείο για την εξυγίανση των επιχειρήσεων και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 1 July 2005 - 14:46:58 UTC