Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-06-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/6/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Ασφαλιστικό Τραπεζών
  • [05] Προσλήψεις
  • [06] Υπουργεία
  • [07] Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή-Μεταρρυθμίσεις
  • [08] Γεράσιμος Αρσένης
  • [09] Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [10] Δικαιοσύνη
  • [11] Επιδοτήσεις μικρών επιχειρήσεων
  • [12] ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [13] Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών
  • [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/6/2005

    Το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων, οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Καραμανλή και οι προσλήψεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ζεστό χρήμα για μικρές επιχειρήσεις. Επιδοτήσεις μέχρι και 550.000 ευρώ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σήμερα "κληρώνει" για το Ασφαλιστικό των Τραπεζών. Οριστική ρύθμιση αποφασίζει η Κυβερνητική Επιτροπή.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: 500-600 μόρια πέφτουν οι βάσεις. Στις περιζήτητες σχολές των Πανεπιστημίων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Βίλα Αρεοπαγίτη με λεφτά επιχειρηματία. Μιλάει στην "Α" ο μάρτυρας που κατέθεσε στοιχεία στον Αρειό Πάγο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Στο σχέδιο 70.000 αυθαίρετα. Ποιες περιοχές "νομιμοποιούνται".

    Η ΑΥΓΗ: "Ριφιφί" στα αποθεματικά των επικουρικών ταμείων! Η Κομισιόν επιβάλλει αλλαγές στο σχέδιο Αλογοσκούφη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Άνοιγμα Καραμανλή στον σκληρό πυρήνα των Ανδρεϊκών. Γιατί ο Γεράσιμος Αρσένης πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Υπουργεία στο σφυρί! Πωλούνται με lease back σε ιδιώτες. Τι προβλέπει νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πιο γρήγορο κανόνι ο Καραμανλής". Δήλωση-βόμβα από Αρσένη κατά Παπανδρέου.

    ΕΘΝΟΣ: Άρον-άρον αλλάζουν το σχέδιο για το ασφαλιστικό. Μετά το μπλόκο της ΕΕ στη λύση για το Ταμείο των Τραπεζών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Έναν-έναν τους φέρνει στον... σοφρά. Αρχίζοντας από τον Γεράσιμο Αρσένη που πέρασε χθες την Πύλη του Μαξίμου και συζήτησε με τον Πρωθυπουργό ακολουθούν και άλλοι ανενεργοί ΠΑΣΟΚΟΙ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ανακατεύει την τράπουλα. Για να σταματήσει την αμφισβήτησή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: 9.028 νέες θέσεις σε 12 υπουργεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πώς στο ΙΚΑ όλοι οι τραπεζικοί. Όλο το νομοσχέδιο για την ασφάλιση και τις συντάξεις.

    ΕΣΤΙΑ: Καταρρέει ο κρατισμός. Οι πολίτες συνειδητοποιούν την τεράστια ζημιά.

    ESPRESSO: Αισχρό τραγούδι για τον Αρχιεπίσκοπο. Αγανάκτηση από καλλιτέχνες και Εκκλησία. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος "Τρύπες" τον χαρακτηρίζει "λύκο" και "διάβολο που σέρνει το χορό του κτήνους".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανάφλεξη στο ασφαλιστικό τραπεζών. Εν μέσω απεργίας και απειλών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γ. Αλογοσκούφης προτείνει σήμερα λύση που δεν θα προκαλεί αντίρρηση της ΕΕ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αποφασισμένη για μεταρρυθμίσεις. "Η επόμενη μέρα" της ψήφου εμπιστοσύνης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Νέο φιάσκο με το Ασφαλιστικό. Κάρτα από την Ευρώπη λόγω προχειρότητας.

    Η ΝΙΚΗ: Κάνουν πίσω ξανά. "Σκόνταψε" στην ΕΕ η ρύθμιση για το ασφαλιστικό των Τραπεζών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απεργιακό μέτωπο. Δυναμώνουν οι λαϊκές αντιδράσεις στην κυβερνητική πολιτική.

    TRAFFIC NEWS: Πεθάνει μέσα στο κελί της η Κάτια Γιαννακοπούλου. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

    Η ΧΩΡΑ: 6.044 προσλήψεις σε Δημόσιο - οργανισμούς. Μέχρι τέλος Ιουλίου οι αιτήσεις.

    City Press: Πρόβλημα Βρυξελλών στο ασφαλιστικό των τραπεζών.

    METRO: "Τρίζει" η μονιμότητα. Στο τραπέζι των συζητήσεων όλες οι μεταρρυθμίσεις.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Συναγερμός για τα αλλαντικά. ΕΦΕΤ: Περνούν από κόσκινο όλα τα προϊόντα.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Φουντάρει" η Β. Ελλάδα. Αυξήθηκαν τα ποσοστά ανήλικων και μαθητών που κάνουν χρήση χασίς διαπιστώνουν οι αστυνομικές αρχές.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Τσάμικος" για το ασφαλιστικό των τραπεζών. Ενώ οι απεργούντες χορεύουν "σούστα". Σήμερα αποφασίζει η Κυβερνητική Επιτροπή;.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "σε αναδιάταξη των οργάνων του ΠΑΣΟΚ προχωρά ο Γιώργος Παπανδρέου. Βλέποντας ότι η αμφισβήτησή του μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ακόμη και μέσα στα όργανα, ο Γ. Παπανδρέου ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές από τον Σεπτέμβριο. Ειδικότερα στους Συντονιστές Κοινοβουλευτικής Δράσης αναμένεται να "ανανεωθεί" το 70% ενώ ως πρώτος στόχος θεωρείται ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Εκτός του Γ. Παπανδρέου κατά του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ καταφέρονται και οι κκ Βενιζέλος-Πάγκαλος. Αναζητά επίσης "στρατηγό" και για το Πολιτικό Συμβούλιο που θα έχει τον τίτλο "Γενικός Συντονιστής του Πολιτικού Συμβουλίου". Το θέμα των "διαρροών" εξάλλου, εξακολουθεί να ταλανίζει το ΠΑΣΟΚ".

    [04] Ασφαλιστικό Τραπεζών

    H CITY PRESS αναφέρει ότι "η κυβέρνηση ανακάλυψε με καθυστέρηση ότι οποιαδήποτε στήριξη του νέου ενιαίου ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό μπορεί να προκαλέσει κοινοτική παρέμβαση. Η κυβερνητική επιτροπή αναζητά σήμερα λύση χωρίς επιδότηση, η οποία όμως θα είναι αυστηρή για τις κρατικών συμφερόντων τράπεζες και τους εργαζόμενους. Το κοινοτικό πρόβλημα για το ασφαλιστικό των τραπεζών επιβάλλει αναθεώρηση του κυβερνητικού σχεδιασμού και για τον ΟΤΕ. Μικρότερη η συμμετοχή των τραπεζοϋπαλλήλων στην απεργία, με σημαντικά όμως προβλήματα στη λειτουργία των κρατικών συμφερόντων τραπεζών. Επόμενο πρόβλημα. Η δέσμευση της κυβέρνησης έναντι των Βρυξελλών να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τις μετοχοποιήσεις, ιδιωτικοποιήσεις (ΟΤΕ, ΑΤΕ Bank, Emporiki Bank) για μείωση του δημόσιου χρέους και όχι για στήριξη εθελουσίας εξόδου, συνταξιοδοτικών προγραμμάτων".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "κυριολεκτικά στο "παρά πέντε" δείχνει να αποφεύγει η κυβέρνηση ένα ακόμη ευρώ-φιάσκο που θα επέφερε νέους κωδωνισμούς και στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ύστατη στιγμή κάνει πίσω και αναγκάζεται να τροποποιήσει εσπευσμένα τη νομοθετική ρύθμιση σχετικά με το ασφαλιστικό των τραπεζών, προκειμένου αυτή να εναρμονιστεί με τους κοινοτικούς κανόνες, οι οποίοι δεν επιτρέπουν για λόγους ανταγωνισμού, κρατικές επιδοτήσεις".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "στο "παρά πέντε" της πολυθρύλητης μεταρρύθμισης για το ασφαλιστικό των τραπεζών η κυβέρνηση προειδοποιεί για στροφή 180 μοιρών, καθώς η Κομισιόν απορρίπτει το μοντέλο της κρατικής χρηματοδότησης, εγείροντας ένταση ασυμβατότητας με το κοινοτικό δίκαιο περί ανταγωνισμού".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) "από το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης για το ασφαλιστικό των τραπεζών που συζητείται σήμερα στην κυβερνητική επιτροπή κρίνεται η τύχη των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΟΤΟΕ, οι οποίες πάντως κινούνται σε χαμηλότερο ποσοστά σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα".

    ΤΑ ΝΕΑ εκτιμούν ότι "αναγκαστικά στροφή 180 μοιρών κάνει η κυβέρνηση εγκαταλείποντας -ύστερα από σχετική προειδοποίηση της Ένωσης- τα σχέδια της κρατικής συνεισφοράς στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων. Μετά το νέο φιάσκο οι τραπεζοϋπάλληλοι επωμίζονται αποκλειστικά το βάρος της "μεταρρύθμισης" με μείωση συντάξεων και αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "με νόμο αναδρομικά από 1/1/2005 και απλή απόφαση του εργοδότη εντάσσονται στο ΙΚΑ και το επικουρικό ΕΤΕΑΜ όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι. Το νομοσχέδιο, που συζητά σήμερα η κυβερνητική επιτροπή και παρουσιάζει η "Ε" προβλέπει ότι κάθε τράπεζα πληρώνει εφάπαξ ένα ποσό και ο προϋπολογισμός 155 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Διατηρούνται τα όρια για τις προ του 1993, αλλά οι συντάξεις δεν θα αναπροσαρμόζονται στο ύψος των μισθών".

    Κατά την ΑΥΓΗ "η κυβέρνηση ερμηνεύει ως ψήφος εμπιστοσύνης στην πολιτική των ανατροπών που προωθεί την ψήφο που έλαβε στη Βουλή, αλλά οι αντιδράσεις κορυφώνονται με αποτέλεσμα να αναζητεί τρόπους να ξεγελάσει εντός και εκτός...Η Κομισιόν διαμήνυσε ότι η κυοφορούμενη ρύθμιση για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων αντίκειται στις αρχές του ανταγωνισμού, διότι η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα χρηματοδοτήσει την επικουρική ασφάλιση για ορισμένες τράπεζες".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "η κυβέρνηση προχωρεί σήμερα στη δεύτερη εξαγγελθείσα μεταρρύθμιση που αφορά το ασφαλιστικό των τραπεζών. Η Κυβερνητική Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει την πρόταση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος προκειμένου να αποκλείσει εκ προοιμίου οιαδήποτε αντίρρηση των Βρυξελλών θα εισηγηθεί τη σύσταση Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, τη χρηματοδότηση του οποίου θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου οι εμπορικές τράπεζες που θα συμμετάσχουν. Και επειδή σε πρώτο στάδιο οι συμμετέχουσες θα είναι η Εμπορική και η ΑΤΕ , η συμμετοχή του Δημόσίου θα είναι ανάλογη του ποσοστού των μετοχών που ελέγχει (85% στην ΑΤΕ και 40% στην Εμπορική)".

    [05] Προσλήψεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "πράσινο φως" για την πρόσληψη 1.861 μόνιμων νοσηλευτών στα νοσοκομεία έδωσε το υπουργείο Υγείας, ενώ νέο πακέτο 7.167 μονίμων και εποχικών ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή. Σε εξέλιξη βρίσκονται , εν τω μεταξύ, άλλες 8.130 προσλήψεις".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "έως τα τέλη Ιουνίου οι αιτήσεις για την κάλυψη των 500 θέσεων τακτικού και εποχικού προσωπικού στο Δημόσιο, ενώ οι αντίστοιχες προθεσμίες για το Στράτευμα παρατείνονται έως τα τέλη Ιουλίου. Νέες θέσεις εργασίας ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών που αφορούν σε προσλήψεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σε οργανισμούς, Νομαρχίες, Επιμελητήρια και δασικές υπηρεσίες".

    [06] Υπουργεία

    ΤΟ ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "η κυβέρνηση αποφάσισε να πουλήσει ακόμη και τα ακίνητα που στεγάζουν...υπουργεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες για να στηρίξει τον προϋπολογισμό. Με νομοσχέδιο που είναι έτοιμο και θα φέρει σύντομα στη Βουλή, προβλέπεται ότι η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου μπορεί να πουλήσει ακίνητα σε τράπεζες ή εταιρείας χρηματοδοτικής μίσθωσης ή ιδιώτες με τη μέθοδο sale and lease back. Οι αγοραστές θα αναλάβουν την επισκευή και τη συντήρησή τους ενώ το Δημόσιο θα πληρώνει ενοίκιο για τη χρήση τους. Η συμφωνία θα προβλέπει ότι μπορεί να τα επαναγοράσει έπειτα από ένα συμφωνημένο χρονικό διάστημα ως και 99 χρόνων".

    [07] Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή-Μεταρρυθμίσεις

    Η METRO γράφει ότι "στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθούν άμεσα οι αναγκαίες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία μεταρρυθμίσεις, με την κυβέρνηση να είναι σε θέση ετοιμότητας για ουσιαστικό άνοιγμα των φακέλων του Ασφαλιστικού και του Εργασιακού".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "μετά τη νέα ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε από τη Βουλή, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, με αιχμή το ασφαλιστικό των τραπεζών. Η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει να προωθήσει πολλές διαρθρωτικές αλλαγές, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος και πρόσθεσε ότι όσες έχουν σχεδιαστεί θα γίνουν σύντομα και έφερε ως παράδειγμα τον ΟΤΕ, το ασφαλιστικό των τραπεζών και το ωράριο των καταστημάτων. Οπότε τελειώνει κάποιος σχεδιασμός θα περνά από τη Βουλή, ανέφερε ακόμη ο κ. Ρουσόπουλος".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι "εντείνονται την αμέσως επόμενη χρονική περίοδο, οι εργατικές κινητοποιήσεις, ενάντια στην προωθούμενη αντιλαϊκή πολιτική των καπιταλιστικών, αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, ενώ, την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να εμφανίσει το τριήμερο δικομματικό θέατρο στη Βουλή και την ψήφο εμπιστοσύνης των νεοδημοκρατών βουλευτών σαν "πράσινο φως" για την κλιμάκωση της αντεργατικής πολιτικής της".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "με την επισήμανση ότι "δεν ξεπουλάμε τα ασημικά της οικογένειας, νοικοκυρεύουμε τα οικονομικά της οικογένειας" επιχείρησε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης να υπερασπιστεί τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση".

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει ότι "η Κυβέρνησις Καραμανλή μπορεί να άργησε κάπως να θέση επί τάπητος τις μεγάλες διαρθρωτικές τομές στον δημόσιο τομέα, όμως επέτυχε κάτι πολύ σημαντικό: Προετοίμασε την κοινή γνώμη ώστε όχι μόνον να αποδέχεται πλέον τις αλλαγές, αλλά και να τις επιζητεί. Πέρυσι ίσως θα ήταν δύσκολο να περάση η συμφωνία για τον ΟΤΕ. Εφέτος επετεύχθη διότι και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, συνειδητοποίησαν ότι χωρίς διαρθρωτικές τομές ο ΟΤΕ δεν είχε ελπίδα να επιβιώση στις νέες συνθήκες του ελεύθερου ανταγωνισμού".

    Η Espresso ισχυρίζεται ότι "ψηλά έβαλε τον πήχη ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της τριήμερης κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης, για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αφού τα προβλήματα είναι μεγάλα και κυρίως απαιτούν λύσεις εδώ και τώρα. Το μεγάλο στοίχημα για τον Κώστα Καραμανλή είναι η υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα".

    [08] Γεράσιμος Αρσένης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "ο Καραμανλής εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο πολιτικής δράσης πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα. Αφού πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η Κυβέρνησή του και πλέον είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές μπαίνει "σφήνα" στο ΠΑΣΟΚ. Χθες δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησε με τον άλλοτε κραταιό Τσάρο της Ελληνικής Οικονομίας Γεράσιμο Αρσένη".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "την διεύρυνση της κυβερνητικής παράταξης με στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και την ευρύτερη Αριστερά σχεδιάζει ο Πρωθυπουργός. Με τα χέρια του λυμένα μετά και την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνησή του την Κυριακή το βράδυ ο Κώστας Καραμανλής κινείται δραστήρια προκειμένου να ενισχύσει την παράταξή του με κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες, οι οποίες θα του επιτρέψουν να κυριαρχεί στο πολιτικό προσκήνιο σε βάθος χρόνου".

    [09] Πανελλαδικές εξετάσεις

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υπογραμμίζει ότι "από 500 ως και 600 μόρια αναμένεται να πέσουν οι βάσεις σε περιζήτητες σχολές, όπως είναι οι φυσικομαθηματικές, οικονομικές και πολυτεχνικές. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στη νομική, που θεωρείται από τις πλέον "αριστοκρατικές" σχολές μεταξύ των υποψηφίων. Τα δύσκολα θέματα σε φυσική και μαθηματικά ρίχνουν τις βάσεις και στις ιατρικές σχολές. Αντίθετα, αναμένεται να υπάρξει άνοδος ή και σταθεροποίηση σε μικρότερης εμβέλειας σχολές, ιδιαίτερα στη θεωρητική κατεύθυνση, όπου οι μαθητές είχαν καλύτερες επιδόσεις".

    [10] Δικαιοσύνη

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "με κατάθεση-φωτιά στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά, μάρτυρας εμπλέκει τον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Αχιλλέα Ζήση".

    [11] Επιδοτήσεις μικρών επιχειρήσεων

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "επιδότηση που μπορεί να φτάσει σε ποσά τις 450.000 και έως και 550.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσουν επενδύσεις διετούς διάρκειας με σκοπό τον τεχνολογικό και οργανωτικό εκσυγχρονισμό τους".

    [12] ΥΠΕΧΩΔΕ

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "εβδομήντα χιλιάδες αυθαίρετα πρόκειται να νομιμοποιηθούν μέχρι τέλους του χρόνου, καθώς το ΥΠΕΧΩΔΕ θα εγκρίνει την εφαρμογή τουλάχιστον πενήντα πολεοδομικών μελετών σε ισάριθμες περιοχές της χώρας. Οι περισσότερες από τις περιοχές, που θα αποτελούν μέχρι τον Δεκέμβριο νέα πολεοδομήσιμη ζώνη εντός σχεδίου, βρίσκονται στην Αττική".

    [13] Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "στην υπό προϋποθέσεις και όχι αυτόματη αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών με το σύστημα της δικαιόχρησης, καθιερώνει η νέα κοινοτική οδηγία περί επαγγελματικών προσόντων η οποία υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας που συνεδρίασε στις 6 Ιουνίου".

    [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Σε δίλημμα οι εργαζόμενοι". Ρύθμιση στο ασφαλιστικό τραπεζών, η οποία τελεί υπό την αποδοχή των υπαλλήλων.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Έκρηξη για τις γκρίζες ζώνες στο ασφαλιστικό. Ο Γ. Αλογοσκούφης κατέθεσε πλαίσιο αρχών αντί για νομοθετική ρύθμιση".

    ΚΕΡΔΟΣ: " ΄Κλειστό γράμμα΄ η χρηματοδότηση. Η καλύτερη λύση στο ασφαλιστικό, λέει η κυβέρνηση. Προβληματίζονται οι τράπεζες - Αντιδρούν οι τραπεζοϋπάλληλοι".

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πολλές ταχύτητες στην ασφάλιση των τραπεζικών".

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "βήμα για επίλυση του ασφαλιστικού ζητήματος των τραπεζών πραγματοποιήθηκε χθες με ανακοίνωση από την κυβέρνηση των κομβικών σημείων, που θα περιέχει η ρύθμιση, προκαλώντας όμως αντιδράσεις από ΟΤΟΕ και αντιπολίτευση. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των υπουργών, όλα τα Ταμεία κύριας σύνταξης των τραπεζών εντάσσονται στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ από το 2006, τα επικουρικά στο ΕΤΕΑΜ και ιδρύεται και Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), με πολλές ωστόσο διαφοροποιήσεις στο βασικό αυτό κανόνα που συνθέτουν σκηνικό ασφάλισης πολλών ταχυτήτων. Πάντως, οι τράπεζες εντοπίζουν κενά".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 15 June 2005 - 15:31:29 UTC