Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-03-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/3/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Έκθεση Τραπέζης της Ελλάδος
  • [04] Δίκη του ΛΑΦΚΑ
  • [05] Εκκλησία της Ελλάδος
  • [06] ΠΑΣΟΚ: Πόλεμος φατριών
  • [07] Κατάργηση ΔΙΚΑΤΣΑ
  • [08] Προσλήψεις με μία υπογραφή
  • [09] Επιδοτήσεις σε γυναίκες
  • [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [11] Εκθεση Τραπέζης της Ελλάδος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/3/2005

    Η έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος, η δίκη του ΛΑΦΚΑ και η εκκλησιαστική κρίση είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις έως 75.000 ευρώ σε γυναίκες. Ξεκινά ο τέταρτος κύκλος του Προγράμματος.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Όλη η αλήθεια για το ΛΑΦΚΑ. Η κυβέρνηση πληρώνει τα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ατόπημα στη δίκη του ΛΑΦΚΑ. Συνεργάτης του υφυπουργού Οικονομικών εξέθεσε την κυβέρνηση.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Δώστε τον ΛΑΦΚΑ. Συνταξιούχοι: Δεν θα ανεχθούμε κοροϊδία.

    Η ΑΥΓΗ: Δυσοίωνο το 2005 για εργαζόμενους και οικονομία. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εγκληματική η σιωπή Καραμανλή. Να ξυπνήσει ο Πρωθυπουργός πριν την πάθει σαν τον Σημίτη με τις ταυτότητες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Προτάσεις-φωτιά για μισθούς, φόρους, Ασφαλιστικό. Μετά τον κ. Γ. Αλογοσκούφη "χτύπησε" και ο κ. Ν. Γκαργκάνας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Προσλήψεις-εξπρές μόνο με απόφαση υπουργού. Σε ποια υπουργεία και ειδικότητες αφορά το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου.

    ΕΘΝΟΣ: Εμπαιγμός: Η κυβέρνηση "πούλησε" 900.000 συνταξιούχους. Παιχνίδι με τον ΛΑΦΚΑ έστησε το Μαξίμου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ...Το ποτάμι ήταν θολό, θολό κατεβασμένο. Ενώ ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος μίλησε για όλα από καρδιάς μετά την παραίτησή του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τρία "καμπανάκια" για την πορεία της Οικονομίας. Καίριες επισημάνσεις από τον διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος Νικ. Γκαργκάνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Παραίτηση-αναβολή για τον ΛΑΦΚΑ. Αργότερα τα αναδρομικά μετά την απόσυρση προσφυγής από το διευθυντή του Π. Δούκα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ο Δούκας της εξαπάτησης. Άνθρωπός του μπλόκαρε τα αναδρομικά 900.000 συνταξιούχων.

    ΕΣΤΙΑ: Η κατάργησις του ΔΙΚΑΤΣΑ. Εντός 90 ημερών η αναγνώρισις των πτυχίων.

    ESPRESSO: Καθηγήτρια αρνείται να συνοδέψει τα παιδιά στην παρέλαση. Επικαλείται ιδεολογικούς λόγους.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αναστατωμένοι 170.000 συνταξιούχοι. Κατηγορούν την κυβέρνηση για εξαπάτηση σε επιστροφή κρατήσεων του ΛΑΦΚΑ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ΜΠΟΥΚΑ-ΛΑΦΚΑ 900.000 συνταξιούχοι. "Περίεργη" απόσυρση της προσφυγής στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εξαπάτησαν 900.000 συνταξιούχους. Το μεγάλο κόλπο της ΝΔ με τον ΛΑΦΚΑ.

    Η ΝΙΚΗ: Εμπαιγμός συνταξιούχων. Κυβερνητικό τέχνασμα για τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Βρώμικη κομπίνα σε βάρος των συνταξιούχων. Κυβερνητική μεθόδευση να μη δοθούν τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ.

    TRAFFIC NEWS: Πίκρα για τον Γιάννη. Γιατί δεν πήγε στα αποκαλυπτήρια της προτομής της Αλίκης.

    Η ΧΩΡΑ: Ποιοι και πώς "πάγωσαν" τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ. Πρόβλημα στην κυβέρνηση με τον Πέτρο Δούκα.

    City Press: Η κυβέρνηση μεταξύ ΛΑΦΚΑ και Βρυξελλών.

    METRO: Επιδότηση στις γυναίκες. Το υπουργείο Ανάπτυξης ενισχύει την επιχειρηματική τους δράση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εμπαιγμός με το ΛΑΦΚΑ. Σε βάρος χιλιάδων συνταξιούχων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Απογοήτευση και ανησυχία στους Έλληνες. Η έκθεση της Τράπεζας Ελλάδος για την οικονομική πολιτική 2004-2005.

    [03] Έκθεση Τραπέζης της Ελλάδος

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "αν και έδειξε να στηρίζει τις επιλογές της κυβέρνησης ως προς την μείωση των ελλειμμάτων, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ν. Γκαργκάνας πρότεινε 'καυτά' μέτρα για την επιστροφή της οικονομίας στον ... ίσιο δρόμο - έπειτα από τον τραγικό απολογισμό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "η διαμόρφωση των μισθών με βάση τον πληθωρισμό της ευρωζώνης (που είναι σημαντικά χαμηλότερος από τον ελληνικό), τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, την άμεση επίλυση του Ασφαλιστικού, την υιοθέτηση ελαστικών εργασιακών σχέσεων και την περικοπή των δαπανών προτείνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ν. Γκαργκάνας στην έκθεσή του για την οικονομία. Ο κεντρικός τραπεζίτης, καταθέτοντας χθες την έκθεση στη Βουλή, άφησε αιχμές για την κυβέρνηση λέγοντας ότι το πραγματικό έλλειμμα του 2004 υπερβαίνει το 5,3%, που προβλέπει ο προϋπολογισμός, και γι΄αυτό ευθύνονται οι υπερβάσεις δαπανών, λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, η απογραφή και η κατάρρευση των εσόδων".

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι "τη γενικότερη πεποίθηση ότι το 2005 θα είναι δύσκολη χρονιά για τους εργαζόμενος και την ελληνική οικονομία επιβεβαιώνει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Καταρχάς η ανάπτυξη θα περιοριστεί στο 3,3% κι αυτό ανατρέπει αυτομάτως όλες τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, που έχει θεμελιωθεί στην υπόθεση ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 3,9%. Παράλληλα, οι μισθοί των εργαζομένων θα αυξηθούν με ρυθμούς χαμηλότερους εκείνων του 2004, οπότε, για να διατηρήσουν το καταναλωτικό τους επίπεδο, οι εργαζόμενοι θα καταφύγουν, όπως προβλέπει η έκθεση, είτε στο ροκάνισμα των αποταμιεύσεών τους είτε σε τραπεζικό δανεισμό".

    [04] Δίκη του ΛΑΦΚΑ

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι " στον αέρα η καταβολή των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ. Ο συνταξιούχος του δημοσίου ο οποίος οδήγησε την υπόθεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, αναγκάζοντας έτσι την κυβέρνηση να δηλώσει πως όταν δικαιωθεί έστω και ένας , τα αναδρομικά θα καταβληθούν σε όλους, απέσυρε τελικά το αίτημα διεκδίκησης, παγώνοντας την όλη διαδικασία. Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του η αναστολή της διεκδίκησης είναι προσωρινή και οφείλεται σε προσωπικούς λόγους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνταξιούχος Βασίλης Γούλας εργαζόταν παράλληλα στο γραφείο του υφυπουργού Οικονομίας Πέτρου Δούκα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι " απροσδόκητη τροπή και νέες εξελίξεις δρομολογούνται στο θέμα των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ μετά την αιφνίδια επιλογή συνταξιούχου του Δημοσίου να αποσύρει χθες την προσφυγή του για την οποία υπήρχε θετική εισήγηση προς λήψη απόφασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει ότι "απαίτηση των συνταξιούχων του Δημοσίου είναι να τους καταβληθούν "εδώ και τώρα" τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ. Και αυτό γιατί όπως δήλωναν χθες δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν κοροϊδία μετά την αιφνιδιαστική τροπή που έλαβε η υπόθεσή τους με την παραίτηση από τη διεκδίκηση των αναδρομικών του κ. Β. Γούλα διευθυντή του υφυπουργού Οικονομικών Π. Δούκα. Ο ίδιος ο υφυπουργός με δηλώσεις του στην "Α" δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει όλα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους μόλις η υπόθεση καταστεί τελεσίδικη".

    Σύμφωνα με την CITY PRESS "διαδικαστικό τέχνασμα μέσω του διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Οικονομίας Πέτρου Δούκα για να καθυστερήσει η τελεσιδικία για την επιστροφή των αναδρομικών. Οι συνταξιούχοι διεκδικούν συνολικά την επιστροφή ενός ποσού της τάξη των 951 εκατ. ευρώ. Πριν τις εκλογές η ΝΔ ενθάρρυνε τις διεκδικήσεις τους. Τώρα η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι ενδεχόμενη δικαίωση τους μπορεί να τινάξει στον αέρα τη διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες για την αποδοχή του Αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι " παράταση στην κυβέρνηση ώστε να βρει τα απαιτούμενα 880 εκατ. ευρώ για την επιστροφή των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ έδωσε ο άνθρωπος που είχε πετύχει δικαστικά την κατάργηση της ειδικής εισφοράς . Το γεγονός ότι πρόκειται για το διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών, ο οποίος απέσυρε ξαφνικά την προσφυγή του δημιουργεί υποψίες".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "με κόλπο η κυβέρνηση εξαπάτησε χιλιάδες συνταξιούχους. Χθες που επρόκειτο να δικαστεί η πρώτη υπόθεση διεκδίκησης του ΛΑΦΚΑ ο προσφεύγων διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών απέσυρε την προσφυγή του !".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "μετά τους συμβασιούχους η κυβέρνηση εξαπάτησε και 900.000 συνταξιούχους. Αν και είχε υποσχεθεί τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ κατά μέσον όρο 1.000 ευρώ σε κάθε συνταξιούχο φρόντισε να ...απαλλαγεί της δέσμευσης. Ο συνταξιούχος που διεκδικούσε την επιστροφή των εισφορών είναι σήμερα διευθυντής στο γραφείο του αρμόδιου να πληρώσει τα αναδρομικά του υφυπουργού Οικονομικών Π. Δούκα και παραιτήθηκε της αξίωσης. Αποστάσεις τήρησαν ορισμένοι υπουργοί "κάλυψης" προσέφεραν αργά το βράδυ κυβερνητικοί κύκλοι".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "ο συνταξιούχος που είχε κάνει την προσφυγή για τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ αποδείχθηκε...διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πέτρου Δούκα. Και χθες, αιφνιδιαστικά απέσυρε την προσφυγή από το Ελεγκτικό Συνέδριο με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης εκθέτοντας έτσι την κυβέρνηση".

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "στις 23/12/2004 ο κ. Π. Δούκας καλούσε τους συνταξιούχους να μην... ξοδευτούν στους δικηγόρους, καθώς η κυβέρνηση θα κατέβαλλε τα αναδρομικά εφόσον υπήρχε αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Αίφνης και στο παρά πέντε της δικαίωσής του, ο συνταξιούχος Β. Γούλας αποσύρει την προσφυγή του. Συμβαίνει να είναι τώρα διευθυντής του γραφείου του κ. Π. Δούκα. Το Μαξίμου διοχετεύει τη... δυσφορία του πρωθυπουργού. Πάλι "δεν ήξερε"; Περίεργα πράγματα συμβαίνουν κάτω από τη μύτη του κ. Καραμανλή".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "κομπίνα ολκής σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων, για να τους στερήσει τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ έστησε η κυβέρνηση. Η αιφνιδιαστική απόσυρση χτες προσφυγής από συνταξιούχο που είχε δικαιωθεί και η δικαίωσή του επρόκειτο να οριστικοποιηθεί χτες από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου συζητούνταν έφεση του Ελληνικού Δημοσίου κατά της αρχικής απόφασης, παραπέμπει στην "κουτοπόνηρη" πλευρά της υπόθεσης. Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση φέρνει ακέραιη την ευθύνη για τη μεθόδευση. Και η ευθύνη είναι πολιτική".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "σφοδρή αναταραχή προκαλεί στην κυβέρνηση η απόφαση του διευθυντή του Π. Δούκα να αποσύρει την προσφυγή του για τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ. Η υπόθεση του ιδιαίτερου του υφυπουργού επρόκειτο χθες να τελεσιδικήσει οριστικά και να καταβληθούν από το 2001 στους συνταξιούχους του Δημοσίου αναδρομικά οι οφειλές. Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του κ. Δούκα, ανέφερε ο Γ. Αλογοσκούφης, ωστόσο πολλοί υπουργοί και δεκάδες βουλευτές εξέφρασαν ανοιχτά τη δυσφορία τους".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι πέφτουν για δεύτερη φορά θύματα κυβερνητικού εμπαιγμού. Μετά το φιλοδώρημα των 8 ευρώ που έλαβαν ως αύξηση στο ΕΚΑΣ, στερούνται, λόγω των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης, και την δυνατότητα να εισπράξουν, τουλάχιστον για δύο χρόνια, τα χρήματα που δικαιούνται από την επιστροφή του ΛΑΦΚΑ".

    [05] Εκκλησία της Ελλάδος

    Η Traffic News εκτιμά ότι "και ο Θεόκλητος άνοιξε τις Πύλες της Κολάσεως, με τη χθεσινή του κατάθεση στον Αρειο Πάγο, δημιουργώντας σοβαρά ερωτήματα για τις περίεργες διασυνδέσεις εκκλησιαστικών, δικαστικών, αλλά και πολιτικών παραγόντων. Από την κατάθεση Θεόκλητου, αυτό το στοιχείο που προκύπτει εμφανώς είναι οι πιέσεις που όπως είπε δεχόταν για να προωθήσει τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη στην Αρχιεπισκοπή"

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "απορούμε και μαζί με εμάς απορεί και η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυραίων της χώρας που ψήφισε τον Καραμανλή, γιατί ο Πρωθυπουργός τηρεί σιγήν ιχθύος στην μεγάλη κρίση που'χει ξεσπάσει στον χώρο της Εκκλησίας την στιγμή μάλιστα που είναι πλέον ή βέβαιο ότι όλη αυτή την θλιβερή ιστορία την έχουν στήσει και την υποδαυλίζουν με ψευτοστοιχεία και κασέτες με αριστοτεχνικό πράγματι τρόπο, ξένες μυστικές υπηρεσίες και την προωθούν ένα σωρό τηλεπαρουσιαστές, τηλεπαρουσιάστριες και παραθυράκηδες, χάριν της τηλεθέασης, αδιαφορώντας για την τεράστια εθνική ζημιά που κάνουν στην πατρίδα μας, στις παραδόσεις και στην εκκλησία μας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "χθες ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητος υπέβαλε και τυπικά την παραίτησή του στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο και κατόπιν μετέβη στον ανακριτή και μετά το τέλος της ανακρίσεως δεν μίλησε. Το βράδυ αναγκάστηκε να λύση την σιωπή του και να δηλώσει ότι διαστρεβλώθηκε η κατάθεσή του. Διέψευσε ότι τον πιέζουν πολιτικοί, βουλευτές ή Υπουργοί".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "υπαινιγμούς για ανάμιξη και πολιτικών προσώπων στον ιστό των άδηλων σχέσεων μεταξύ δικαστών και ιερωμένων άφησε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο παραιτηθείς μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος κατά την τρίωρη κατάθεσή του στον Αρειο Πάγο. Με ερευνώμενο θέμα το γιατί ο πρώην μητροπολίτης είχε δηλώσει ψευδή διεύθυνση στον Πειραιά, προκειμένου να "δημιουργήσει" αρμοδιότητα του εκεί πρωτοδικείου σε υπόθεσή του, ο Θεόκλητος Κουμαριανός φέρεται να επέκτεινε την κατάθεσή του, ισχυριζόμενος ότι δέχθηκε πιέσεις για να μεσολαβήσει στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο υπέρ του Γιοσάκη".

    [06] ΠΑΣΟΚ: Πόλεμος φατριών

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι "μηχανισμοί, λίστες και προσωπικές στρατηγικές θα δώσουν τελικά δυναμικό παρών και σε αυτό το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Παρά την υπόσχεση του Γιώργου Παπανδρέου ότι τα φαινόμενα πολιτικής παθογένειας που έζησε στο παρελθόν το Κίνημα θα εκλείψουν, πρώην υπουργοί, βουλευτές και κομματάρχες ήδη ρίχτηκαν στη μάχη του σταυρού".

    [07] Κατάργηση ΔΙΚΑΤΣΑ

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "όλα δείχνουν ότι τίθεται τέλος στο αίσχος με το περιβόητο ΔΙΚΑΤΣΑ, που ταλαιπωρούσε τους χιλιάδες αποφοίτους πανεπιστημίων του εξωτερικού για την αναγνώριση του πτυχίου τους. Το σχετικό νομοσχέδιο που συζητείται από χθες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, σύντομα θα καταστή νόμος τους κράτους. Απομένει να αποδειχθή αποτελεσματικό και στην πράξη".

    [08] Προσλήψεις με μία υπογραφή

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "με μια υπογραφή υπουργού θα εκδίδεται πλέον η απόφαση για την πρόσληψη γεωπόνων και κτηνιάτρων, προσώπων που θα απασχοληθούν με σύμβαση μίσθωσης έργου σε δημόσιες υπηρεσίες, για τη μετάταξη υπαλλήλων σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του Δημοσίου αλλά και για τον καθορισμό ειδικών επιδομάτων σε δημόσιους υπαλλήλους".

    [09] Επιδοτήσεις σε γυναίκες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "εγκρίθηκε χθες ο τέταρτος κύκλος του προγράμματος ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας που επιδοτεί τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων με χρηματοδότηση έως 50%. Οι φάκελοι υποψηφιότητας για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλλονται ή να αποστέλλονται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή έως και την 25η Απριλίου 2005, στα γραφεία του ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε., με την ένδειξη: Για το πρόγραμμα 'Ενίσχυση Γυναικείας Επιχειρηματικότητας'. Ο συγκεκριμένος κύκλος του προγράμματος έχει προϋπολογισμό 40 εκατ. ευρώ, και αποσκοπεί στην ανάπτυξη, υποστήριξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας των γυναικών μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων για τη δημιουργία περίπου 400 νέων και βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

    Το METRO προσθέτει ότι "τη δυνατότητα σε γυναίκες ηλικίας από 18 έως και 55 ετών να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης με επιδότηση που, ανάλογα με το είδος της επιχείρησης, μπορεί να φτάσει και τα 150.000 ευρώ".

    [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Προσαρμογή διαρκείας. Αυστηρές συστάσεις Γκαργκάνα για δημοσιονομικά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Απογραφή Γκαργκάνα. Η κυβέρνηση διόγκωσε το έλλειμμα. Η κατάρρευση των εσόδων το 2004 οδήγησε σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Μέγας ασθενής η ελληνική οικονομία. Επισημάνσεις του διοικητή της ΤτΕ Ν. Γκαργκάνα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οδυνηρές παρενέργειες" βλέπει ο Ν. Γκαργκάνας. Ιδιαίτερα σκληρές επισημάνσεις για την οικονομία από το διοικητή της ΤτΕ".

    [11] Εκθεση Τραπέζης της Ελλάδος

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Μέτρα με συνέχεια, τα οποία θα εξαλείψουν τα σοβαρά στοιχεία αβεβαιότητας στο οικονομικό περιβάλλον και θα στοχεύουν στην επίτευξη μακροπρόθεσμα δημοσιονομικού πλεονάσματος, καθώς και τη σταθερή και σημαντική μείωση του δημοσίου χρέους ζητεί η Τράπεζα της Ελλάδος. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Ν. Γκαργκάνας χαρακτήρισε χθες το δημόσιο χρέος "βρόχο στον λαιμό της οικονομίας" και επισήμανε την ανάγκη άμεσης έναρξης δημόσιου διαλόγου για την ταχεία προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 2 March 2005 - 21:42:06 UTC