Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-02-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/2/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Διαφθορά στην Εκκλησία της Ελλάδος
  • [04] ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [05] Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης-Πρόωρη συνταξιοδότηση
  • [06] Φάρμακα-Τιμολογιακή πολιτική
  • [07] ΔΕΚΟ
  • [08] Επιδοτήσεις σε επιχειρήσεις
  • [09] Συμβασιούχοι
  • [10] Κυπριακό
  • [11] Δημοσκόπηση-Κάπα Research

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/2/2005

    Η διαφθορά στους κόλπους της Εκκλησίας, οι χωροταξικές και πολεοδομικές αλλαγές σε όλη την Ελλάδα, καθώς και η οικονομία της χώρας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Γενναίες αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αίρονται οι μισθολογικές ανισότητες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σε νέες θέσεις 350.000 υπάλληλοι του Δημοσίου. Τι κριτήρια θα ισχύσουν για τις μετατάξεις τους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κρύβουν στην Αττική τον Βαβύλη. Το ανίερο παρακράτος προσπαθεί να σβήσει τα ίχνη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Νέοι όροι δόμησης. Χωροταξικές και πολεοδομικές αλλαγές σε όλη την Ελλάδα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Συνέταιρος και κουμπάρος του Βαβύλη. Ο σύμβουλος του Βαλυράκη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στέλεχος του ΟΤΕ, Ντίνος Μπαλέρμπας. Ποιες δουλειές έχει στην Αλβανία το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με τον αρχιπράκτορα της Μοσάντ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιδοτήσεις για ατομικές και μικρές επιχειρήσεις. Γενναία ενίσχυση στους τομείς του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών.

    ΕΘΝΟΣ: Ακριβαίνουν 1.000 φάρμακα. Έως και διπλάσιες τιμές σε σκευάσματα των 0,5-3 ευρώ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Καλλίνικος: Εμείς θα καθαρίσουμε το σπίτι μας. Δεν δεχόμαστε καμία επέμβαση της πολιτείας για την κάθαρση, δήλωσε ο πνευματικός πατέρας του Αρχιεπισκόπου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βάζουμε τέλος στις στρατιές των ομήρων-συμβασιούχων. Μεγάλη επίθεση του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αγρότες: Πρόωρες συντάξεις μέχρι 833 ευρώ το μήνα. Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις για την εφαρμογή του κοινοτικού προγράμματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Παρακράτος. Άλαλα τα χείλη των ευσεβών από όσα κάθε μέρα αποκαλύπτονται.

    ΕΣΤΙΑ: Απαιτείται ριζική κάθαρσις. Ιστορικό ρόλο επωμίζεται ο Καραμανλής.

    ESPRESSO: Εξαφάνιση μυστήριο της γυναίκας-κλειδί στην υπόθεση Βαβύλη. Πώς προσπάθησε να "σβήσει" τα ίχνη της.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ώρα των ΔΕΚΟ για... ήπια προσαρμογή. Πακέτο σκληρών μέτρων.

    TRAFFIC NEWS: 70χρονος ιατροδικαστής "το έσκασε" με τριανταπεντάρα. Ο Έρως χρόνια δεν κοιτά.

    Η ΧΩΡΑ: Λύση για μικρά οικόπεδα και συνεταιρισμούς. Απεγκλωβίζονται χιλιάδες πολίτες με την έκδοση αδειών δόμησης.

    City Press: Η κάθαρση δεν... τρώγεται. Γκάλοπ της ΚΑΠΑ Research.

    METRO: Αίτημα για αλλαγές. Ηχηρά μηνύματα στην εκκλησιαστική και την πολιτική ηγεσία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τα "φιλέτα" της κτηματαγοράς. Θεσσαλονίκη: Αλλαγές στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Απίστευτο! 10 εκατ. ευρώ για παρκάρισμα. Τόσο κοστίζουν ετησίως οι κλήσεις στους Θεσσαλονικείς οδηγούς.

    [03] Διαφθορά στην Εκκλησία της Ελλάδος

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "σε μονή του Λεκανοπεδίου βρίσκεται ο Απόστολος, καλά φυλαγμένος από ισχυρούς προστάτες, που πάντα είχε".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "οι άθλοι των ιεραρχών, ιερέων και δήθεν ιερέων έχουν αφήσει άναυδη την κοινή γνώμη, που βλέπει να αποκαλύπτεται το ...παπακράτος και άλαλη την κυβέρνηση. Παρά την απαγόρευση του Κ. Καραμανλή, δύο υφυπουργοί, Καλός και Γιακουμάτος, δήλωσαν "κάτω τα χέρια από την Εκκλησία".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι "κλονισμένη η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους θεσμούς και ειδικά απέναντι στην Εκκλησία. Την ίδια όμως στιγμή δίνουν το πράσινο φως στον Αρχιεπίσκοπο να προχωρήσει σε αλλαγές και σε ριζική κάθαρση, αφού δεν αμφισβητούν την ηγεσία του και δεν θέτουν καν θέμα απομάκρυνσής του. Συγκεκριμένα, οι δημοσκοπήσεις που είχαν το φως της δημοσιότητας χθες επιβεβαιώνουν ότι η κρίση των τελευταίων ημερών σε Εκκλησία και Δικαιοσύνη έχει προκαλέσει κλονισμό στην εμπιστοσύνη των πολιτών".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "στο άμεσο περιβάλλον του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Σήφη Βαλυράκη, είχε διεισδύσει ο Απόστολος Βαβύλης την εποχή που ως μεσάζων Ιρλανδικής και Ισραηλινής εταιρείας, "έκλεισε" την πώληση των δύο θωρακισμένων αυτοκινήτων στην Ελληνική Αστυνομία".

    Η Espresso ισχυρίζεται ότι "εξαφάνιση μυστήριο της γυναίκας-κλειδί, που έφερε σε επαφή τον Απόστολο Βαβύλη με τις ισραηλινές αρχές και ήταν εκείνη που είχε επικυρώσει ως νομικός τη σύσταση της εταιρείας που προμήθευε με συστήματα ασφαλείας το υπουργείο Δημόσιας Τάξης".

    Η Traffic News υπογραμμίζει ότι "γνώριζε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τη χιονοστιβάδα, που θα χτυπούσε την ελλαδική εκκλησία; Επισήμως το Φανάρι τονίζει πως αγνοούσε αυτά που θα έρχονταν στην επιφάνεια και θα έπλητταν τα θεμέλια της Εκκλησίας της Ελλάδας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "την πεποίθησή του ότι η Δημοκρατία σαν πολίτευμα έχει τη δυνατότητα της αυτοκάθαρσης από ανεπιθύμητα φαινόμενα, εξέφρασε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος από το Λιτόχωρο Πιερίας, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για την 128η επέτειο της επανάστασης του Ολύμπου".

    [04] ΥΠΕΧΩΔΕ

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "μέτρα-ανάσα για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων με νομοσχέδια που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ. Παράλληλα εντός του 2005 νομιμοποιούνται οι εκτάσεις δεκάδων οικοδομικών συνεταιρισμών ανά την Ελλάδα".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "αλλάζει ο χωροταξικός και πολεοδομικός χάρτης της χώρας. Νέους όρους δόμησης προωθεί η κυβέρνηση με την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων από τον κ. Γ. Σουφλιά κατ' εντολήν του πρωθυπουργού. Από τις νέες ρυθμίσεις γίνονται ελκυστικότερες οι προϋποθέσεις για επενδύσεις, ενώ ωφελούνται και οι ιδιώτες που επιθυμούν να χτίσουν ακόμη και σε εκτός σχεδίου περιοχές, καθώς και συνεταιρισμοί που δημιουργούν οικοδομικά συγκροτήματα".

    [05] Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης-Πρόωρη συνταξιοδότηση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "ριζικές αλλαγές στο καθεστώς της πρόωρης συνταξιοδότησης αγροτών προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Με βάση τις συζητούμενες προτάσεις, η σύνταξη θα μπορεί να φτάνει μέχρι 833 ευρώ το μήνα, υπό την προϋπόθεση ότι ο διάδοχος του πρόωρα συνταξιοδοτούμενου θα αναδιαρθρώσει τις καλλιέργειές του".

    [06] Φάρμακα-Τιμολογιακή πολιτική

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "με επιχείρημα τη δημιουργία κινήτρων σε φαρμακοβιομηχανίες και εισαγωγείς ώστε να συνεχίσουν να διαθέτουν στην αγορά αντίγραφα φαρμάκων, μεθοδεύεται η ανατίμηση χιλίων σκευασμάτων".

    [07] ΔΕΚΟ

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "μετά το πάγωμα των πραγματικών μισθών στο Δημόσιο, η κυβέρνηση σκοπεύει να επεκτείνει την πολιτική λιτότητας στις ΔΕΚΟ με ανατροπές στο Εργασιακό και Ασφαλιστικό όπως προμηνούν οι μεθοδεύσεις της στον ΟΤΕ και στα Ταμεία των τραπεζών".

    [08] Επιδοτήσεις σε επιχειρήσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "η ενίσχυση των μικρομεσαίων πολύ μικρών ατομικών -οικογενειακών επιχειρήσεων αποτελεί προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής που αποτυπώνεται και στον προγραμματισμό του υπουργείου Ανάπτυξης και ειδικότεραστα επιδοτούμενα προγράμματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα" (ΕΠΑΝ)".

    [09] Συμβασιούχοι

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "η παρούσα κυβέρνησις έδωσε για πρώτη φορά λύση σύμφωνη και με το Σύνταγμα και την σχετική κοινοτική Οδηγίας για την τακτοποίηση των συμβασιούχων που εκάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι λοιποί συμβασιούχοι θα πριμοδοτηθούν για την πρόσληψή τους κατόπιν διαγωνισμού. Η λύσις αυτή βάλλεται με το ψευδές επιχείρημα ότι ο κ. Καραμανλής είχε προεκλογικώς υποσχεθή μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Και στην περίπτωση αυτή παρατηρείται το φαινόμενο οι συμβασιούχοι να ξεσηκώνονται τώρα που δίδεται λύσις ενώ υπέμειναν αγογγύστως στον πολυετή εμπαιγμό τους από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ".

    [10] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ( Μήτση) γράφει ότι "δεν έχει ακόμη στεγνώσει το μελάνι από τη δήλωση του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα Μαρκ Εντελμαν που χαρακτήριζε "πολύ δύσκολη υπόθεση" να υπάρξουν προς τα Κατεχόμενα διεθνείς απευθείας πτήσεις και οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αποστείλουν την ερχόμενη Πέμπτη στο αεροδρόμιο της Τύμπου στα ΚΑτεχόμενα τον εμπορικό ακόλουθο των ΗΠΑ και επιχειρηματίες για να διερευνήσουν τρόπους άμεσων εμπορικών σχέσεων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "την έντονη δυσφορία της Λευκωσίας έχει προκαλέσει η προσπάθεια των ΗΠΑ να προωθήσουν απευθείας εμπορικές συναλλαγές με τα Κατεχόμενα. Όπως είναι γνωστό την ερχόμενη Πέμπτη πρόκειται να μεταβούν στα Κατεχόμενα δεκάδες Αμερικανοί επιχειρηματίες, συνοδευόμενοι από τον εμπορικό ακόλουθο των ΗΠΑ".

    [11] Δημοσκόπηση-Κάπα Research

    H METRO γράφει ότι "κοινωνικό αίτημα για κάθαρση και αλλαγές σε όλα τα επίπεδα καταδεικνύουν σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις τα συμπεράσματα πανελλαδικής τηλεφωνικής έρευνας της Κάπα Research που κατέγραψε την αντίδραση της κοινής γνώμης απέναντι στο νοσηρό κλίμα των τελευταίων εβδομάδων".

    Η CITY PRESS προσθέτει ότι "μόνο το 9,4% των πολιτών δίνει προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των σκανδάλων και στην πάταξη της διαφθοράς. 55,1% ζητά από την κυβέρνηση να ασχοληθεί με ανεργία, μισθούς, συντάξεις. 34,1% ζητά να δώσει προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 14 February 2005 - 21:47:47 UTC