Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-02-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/2/2005
  • [02] Εκκλησία της Ελλάδος
  • [03] Δικαιοσύνη
  • [04] Υπουργείο Οικονομικών
  • [05] Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [06] Κυβέρνηση
  • [07] Κυπριακό
  • [08] Συντάξεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/2/2005

    Τα σκάνδαλα στη δικαιοσύνη και στην εκκλησία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μετά φόβου νέων αποκαλύψεων. Τα λερωμένα, τ΄ άπλυτα καίνε την Ιεραρχία.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τα σκάνδαλα κλονίζουν τους θεσμούς. Προβληματισμένοι οι πολίτες, κρατούν αποστάσεις. Προσδοκίες ότι η κυβέρνηση Καραμανλή θα αντιμετωπίσει ριζικά τη διαφθορά.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Καταζητείται παρά τις ευλογίες. Συστατική επιστολή Χριστόδουλου σε 26χρονο λίγο πριν μπει στην παρανομία το 1988.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αλλαγές σε κυβέρνηση, κόμμα και οργανισμούς. Ποια τα σχέδια Καραμανλή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σκύψε ευλογημένη. Ο 93χρονος...άγιος Ολυμπίας και Τριφυλλίας Στέφανος, σε ώρα δράσης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χιλιάδες προσλήψεις στους δήμους με διαδικασίες - εξπρές. "Πράσινο φως" με εγκύκλιο Παυλόπουλου προς τους ΟΤΑ.

    ΕΘΝΟΣ: Στη λίστα αναμονής 1 εκατ. συνταξιούχοι. 640.000 αιτήσεις για ΛΑΦΚΑ και 350.000 για οικογενειακό επίδομα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Για να χτυπήσουν τον Αρχιεπίσκοπο χρησιμοποιούν. Γκεμπελικές και σταλινικές τακτικές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πώς θα γίνονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους - κοινότητες. Όλα όσα αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι αποφάσεις για μισθούς, ΕΚΑΣ, συντάξεις και ΟΓΑ. Υπ. Οικονομικών: Πάνω από τον πληθωρισμό θα είναι οι αυξήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σόδομα και ...Ιντερπόλ. Καταζητούμενος για εμπόριο ναρκωτικών , "εξαιρετικό παιδί" κατά Χριστόδουλο.

    ΕΣΤΙΑ: Σημαντικό ορόσημο η εκλογή Προέδρου. Η μακρόπνοη στρατηγική του Κ. Καραμανλή.

    ESPRESSO: Συνέντευξη - φωτιά. Αποκαλύπτω το βρόμικο κύκλωμα της Εκκλησίας. Ο ιερέας Παρθένιος μιλάει για όσα έζησε με κορυφαίους κληρικούς.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μάξι ποινές βάζουν τώρα οι δικαστές. Για να έχουν...ήσυχο το κεφάλι τους.

    TRAFFIC NEWS: Ιερά δάνεια τοκογλυφία και ...άγιες παρατράπεζες. Ταραχή στην Εκκλησία.

    Η ΧΩΡΑ: Ανοίγουν οι πόρτες του Δημοσίου. Αποκαθίστανται οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 1998.

    City Press: Αντεπίθεση Χριστόδουλου.

    Μetro: Βλέπουν σκευωρία. "Ασπίδα προστασίας" στον Αρχιεπίσκοπο από μητροπολίτες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Απογοητευμένοι οι Θεσσαλονικείς. Έξι στους δέκα θεωρούν ότι η αλλαγή κυβέρνησης δεν ωφέλησε την πόλη. Έρευνα της "ΚΑΠΑ RESEARCH" για τον "ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ".

    [02] Εκκλησία της Ελλάδος

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "ο Βολιώτης Απόστολος Βαβύλης πήρε το 1987 συστατική επιστολή από τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Χριστόδουλο. Ένα χρόνο μετά άρχισε την παράνομη δράση του. Καταζητούμενος, επισήμως, σήμερα από την "Ιντερπόλ" φέρεται ότι μετείχε σε "τριμελή ομάδα βοηθείας" του κ. Ειρηναίου προκειμένου να πετύχει την εκλογή του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "αποστάσεις από την κρίση στην Εκκλησία λαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Α. Παπανδρέου, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους, καυτηριάζοντας, συγχρόνως, τη στάση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τη χωρίς κανένα έλεγχο παραβίαση της ιδιωτικής ζωής καθώς και την παραβίαση του απορρήτου".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "πόρνος και σοδομιστής μέχρι το κόκκαλο, αμετανόητος και ανικανοποίητος διεστραμμένος ως και την δέκατη δεκαετία της ζωής του. Αυτός είναι ο "σεβασμιώτατος" Ολυμπίας και Τριφυλλίας, Στέφανος, το σαρκίο του οποίου παραδίδουμε στην χλεύη του ποιμνίου του σήμερα, με ελάχιστο δείγμα από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του βδελυρού βίου του και της ανίερης όσο και ψυχοπαθολογικής πολιτείας του υπό τη σκέπη του ράσου".

    Σύμφωνα με την Espresso "δεν μπορεί κανείς να σέρνει στο πεζοδρόμιο τα ράσα που φορά", θα πει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Παρθένιος".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "αποκαλύψεις ακόμα και για τοκογλυφία, από μοναχό, ο οποίος είχε δανείσει σε επιχειρηματία 3,5 εκατ. ευρώ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "άλλη μια υπόθεση που παραπέμπει στα ...Σόδομα. Η Ιντερπόλ καταζητεί τον Απόστολο Βαβύλη για εμπορία ναρκωτικών, αλλά η ιστορία ξεκινά το 1991, όταν καταδικάζεται σε κάθειρξη 13 ετών και ο τότε Δημητριάδος Χριστόδουλος τον χαρακτηρίζει "εξαιρετικό παιδί".

    Η METRO επισημαίνει ότι "έτοιμος να μιλήσει για σχέδιο υπονόμευσης εναντίον του φέρεται να είναι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, συνεργάτες του οποίου εκφράζουν τον φόβο ότι η σκανδαλολογία θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα".

    Η City Press ισχυρίζεται ότι "με ομιλία του στη Μονή Πεντέλης χαρακτήρισε γενικευμένη και συστηματική την επίθεση που δέχεται η Εκκλησία. Χαρακτήρισε εαυτόν σημαιοφόρο της εσωτερικής κάθαρσης, προετοιμάζοντας το έδαφος για σχετικές πρωτοβουλίες. Υπογράμμισε ότι ο εντυπωσιασμός σε σχέση με τα προβλήματα της Εκκλησίας βάζει σε δεύτερη μοίρα την ενασχόληση με τα μεγάλα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα".

    [03] Δικαιοσύνη

    Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "αυστηρότατες ποινές, ακόμη και για ήσσονος σημασίας αδικήματα, επιβάλλουν τις τελευταίες ημέρες ορισμένοι δικαστές, όπως καταγγέλλουν δικηγόροι".

    [04] Υπουργείο Οικονομικών

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "οι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων θα διαμορφωθούν φέτος από 2,8% έως 3,2%, ενώ στις συντάξεις θα κυμαίνονται από 3,5% έως 3,7%. Μεγαλύτερες θα είναι οι αυξήσεις στο ΕΚΑΣ και στη βασική σύνταξη του ΟΓΑ".

    [05] Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "αύριο διενεργείται στη Βουλή η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ για "Δεξιά παρένθεση" εξανεμίζονται και επισήμως. Παρά το γεγονός ότι ο νέος Πρόεδρος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, η επιλογή του από τον κ. Καραμανλή ήταν κίνησις στρατηγικού χαρακτήρος με στόχο να αποδυναμώση ακόμη περισσότερο το ΠΑΣΟΚ".

    [06] Κυβέρνηση

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "αλλαγές στην κυβέρνηση, στο κόμμα και στους δημόσιους οργανισμούς πρόκειται να επιφέρει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Στόχος οι γενναίες μεταρρυθμίσεις να συμπέσουν με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία θα γίνει αύριο".

    [07] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι ""εξετάζουμε τις δυνατότητες άρσης της διεθνούς απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων", δήλωσε χθες στην Άγκυρα η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών. Απαντώντας στην ερώτηση ποια θα είναι τα επόμενα βήματα των ΗΠΑ στο Κυπριακό, η Ράις είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ότι η απόρριψη του σχεδίου Αννάν από τους Ελληνοκυπρίους ήταν μια "μεγάλη απογοήτευση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι "για πρώτη φορά η τουρκική πλευρά αποδέχεται δημόσια, με περισσό θράσος τις επεκτατικές βλέψεις της εντάσσονται σε αυτές την εισβολή στην Κύπρο. Ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς απερίφραστα πλέον δήλωσε ότι η εισβολή στην Κύπρο το 1974 έγινε για τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας και όχι για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων (όπως ισχυρίζεται για χρόνια η Άγκυρα)".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "η κ. Ράις δήλωσε στο CNN TURK ότι η Ουάσιγκτον είναι απογοητευμένη από τη μη υιοθέτηση του σχεδίου Αννάν για το Κυπριακό και πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επεξεργάζονται νέους τρόπους για την άρση της απομόνωσης, όπως χαρακτηριστικά είπε των Τουρκοκυπρίων".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "μια απερίφραστη "δήλωση μαχαιριά" στους ισχυρισμούς της Τουρκίας για το Κυπριακό έκανε ο κατοχικός ηγέτης Ραόυφ Ντενκτάς την ώρα που η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις πραγματοποιούσε την πρώτη της επίσκεψη στην Άγκυρα, λέγοντας ότι "η Τουρκία διενήργησε την εισβολή στην Κύπρο το 1974 για τα στρατηγικά της συμφέροντα και όχι για να σώσει τους Τουρκοκύπριους όπως ήταν το πρόσχημα που προέβαλλε τότε".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "με σκληρή γλώσσα απαντά η Λευκωσίας στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Τζακ Στρο για το θέμα του απ΄ευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα. Ο πρόεδρος της κυπριακής βουλής Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι "η βρετανική κυβέρνηση είναι ο κακός δαίμονας της Κύπρου".

    [08] Συντάξεις

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι στις 640.000 έχουν φθάσει οι αιτήσεις συνταξιούχων που διεκδικούν τα αναδρομικά από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς στις συντάξεις".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 7 February 2005 - 20:57:55 UTC