Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-01-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/1/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Βασικός μέτοχος-Εξαγορά του συγκροτήματος "ΠΗΓΑΣΟΣ"
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [06] ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [07] ΠΓΔΜ
  • [08] Ελληνοτουρκικά
  • [09] Ελληνική οικονομία
  • [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/1/2005

    Ο "βασικός μέτοχος" και η εξαγορά του συγκροτήματος "Πήγασος" από την οικογένεια Θ. Αγγελόπουλου, καθώς και θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Γενναίες αυξήσεις στο ΕΚΑΣ. Προχωρεί η νομοθετική ρύθμιση για αναπροσαρμογή των κλιμάκων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δεν έπεσαν ακόμη οι υπογραφές. Συνεχίζεται το σίριαλ της εξαγοράς του Μπόμπολα από Θόδωρο-Γιάννα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μεροδούλι μεροφάι... Γκάλοπ-έκπληξη: Οι Έλληνες χάνουν το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 9 δώρα σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Ποιά τα "υπερόπλα" της κυβέρνησης για την οικονομία.

    Η ΑΥΓΗ: Ανησυχία από το παρασκήνιο της μέγκα-πώλησης. Ενώ αδρανεί η κυβέρνηση και σιωπά το ΠΑΣΟΚ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βγάζουν τη Γιάννα στο κλαρί για να εκβιάσουν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ. Με όχημα τον "ΠΗΓΑΣΟ" και με τη στήριξη Μπόμπολα-Κόκκαλη και άλλων εθνικών προμηθευτών κάνει κόμμα "τύπου Μπερλουσκόνι".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κουρελού ο νόμος! για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Πώς νοθεύονται οι διορισμοί με καταστρατήγηση της νομοθεσίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Άδειες δόμησης σε δέκα ημέρες. Διαδικασίες εξπρές με πολεοδομικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΕΘΝΟΣ: Γκρίζα λαβίδα στο Αιγαίο. ΙΜΙΑ Νο 2 σε βραχονησίδα κοντά στη Σαμοθράκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ανταριασμένο το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό τοπίο της χώρας και έτσι για λόγους προστασίας ο Καραμανλής πορεύεται με φώτα ομίχλης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στα τυφλά η πορεία του ΠΑΣΟΚ. Η πάλαι ποτέ ισχυρή ομάδα των εκσυγχρονιστών επανέρχεται.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ασπίδα σε φαινόμενα "Μπερλουσκόνι". Κυβέρνηση: Νομοσχέδιο για τη συγκέντρωση εξουσίας στα ΜΜΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι 2 ζαριές του Καραμανλή. Το μέλλον θα δείξει τις επιπτώσεις από "Έθνος" και Ολυμπιακό.

    ΕΣΤΙΑ: Η διαπλοκή κράτους και ΜΜΕ. Το ΣτΕ διαπιστώνει "αφανείς παρεμβάσεις".

    ESPRESSO: Αλέξης Κούγιας: "Ομοφυλόφιλοι δικηγόροι στήνουν δίκες με επίορκους δικαστές". Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα κυκλώματα που λυμαίνονται τη Δικαιοσύνη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νέες προκλήσεις σε Ιμια και Ψαρά από την Τουρκία. Διεκδικεί ευθύνη στο μισό Αιγαίο με αφορμή ένα τραγικό ναυάγιο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αποφασίζουν κινητοποιήσεις. Επιστολή Μπασιάκου στις αγροτικές οργανώσεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στο μηδέν η αγορά μετά τις γιορτές. Ψάχνουν σωσίβιο στις πρόωρες εκπτώσεις.

    Η ΝΙΚΗ: Όχημα ο "Πήγασος". Υψηλές οι φιλοδοξίες της Γιάννας Αγγελοπούλου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η Παιδεία στο προσκήνιο. Αγωνιστική απάντηση στον προσχηματικό διάλογο.

    TRAFFIC NEWS: Οργή Ανδρέα για Τατιάνα. Άσχημα παιχνίδια με το γάμο του. Παρουσίασε μόνο όσους δεν πήγαν από τον ALPHA.

    Η ΧΩΡΑ: Νέα λίστα με 5.464 προσλήψεις σε Δημόσιο, Δήμους, Οργανισμούς. Ποιες είναι οι ειδικότητες και πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις.

    City Press: Η Δικαιοσύνη σε κρίση. Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η διαφθορά στο δικαστικό σώμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

    METRO: Άνοιξε το παιχνίδι. Χτύπησαν "limit up" οι μετοχές εκδοτικών συγκροτημάτων, μετά το όργιο φημών για νέες εξαγορές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νέο χωροταξικό στο νομό Θεσσαλονίκης. Πώς θα αναπτυχθεί καθεμία από τις 9 ζώνες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σάρωσε η κακοκαιρία σ' όλη την Ελλάδα πλην Μακεδονίας. Με πανέτοιμη την κρατική μηχανή.

    [03] Βασικός μέτοχος-Εξαγορά του συγκροτήματος "ΠΗΓΑΣΟΣ"

    Η METRO εκτιμά ότι "το κυοφορούμενο μεγάλο deal μεταξύ της "Πήγασος" και του επιχειρηματία Θεόδωρου Αγγελόπουλου έχει ισχυρό αντίκτυπο και στο Χρηματιστήριο, ενώ τροφοδοτεί την αγορά και με νέες φήμες για νέα deals εισηγμένων εκδοτικών εταιριών".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "μεσοπρόθεσμα και όπως γραφόταν χθες στο σύνολο σχεδόν του Τύπου, εκτιμάται ότι η εξαγορά της "Πήγασος Εκτυπωτική και Εκδοτική" από την οικογένεια Θ. Αγγελόπουλου θα επιφέρει ανατροπή σε όλες τις κατηγορίες των ΜΜΕ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "στο κλαρί βγάζει τη Γιάννα το καρτέλ των διαπλεκόμενων εθνικών προμηθευτών στην εναγώνια προσπάθειά του να εκβιάσει το πολιτικό σύστημα δημιουργώντας ένα κόμμα σφήνα ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ικανό να εξελιχθεί σε ρύθμιση της πολιτικής ζωής".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "δύο ρίσκα αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και του ποδοσφαίρου. Με τον νόμο για τον βασικό μέτοχο εξουδετέρωσε τον Γ. Μπόμπολα. Ωστόσο τώρα προβάλλει ο προβληματισμός "πού θα το πάνε" οι νέοι ιδιοκτήτες Θ. και Γιάννα Αγγελοπούλου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "μετά το "βασικό μέτοχο", η κυβέρνηση προετοιμάζει ήδη το επόμενο καθοριστικό βήμα κατά της διαπλοκής. Το καλοκαίρι αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τη συγκέντρωση περισσότερων ΜΜΕ στα χέρια ενός επιχειρηματία, ενώ μέσα στο 2005 θα δοθούν οι άδειες λειτουργίας ΜΜΕ".

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι "δεδομένη θεωρείται η πώληση του συγκροτήματος "Πήγασος" παρότι και χθες δεν ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, που συνεχίζονται με πλήρη διαφάνεια. Ο Γ. Μπόμπολας επιβεβαίωσε τις διαπραγματεύσεις με τον Θ. Αγγελόπουλο επικαλούμενος την πίεση που δημιουργεί το ν/σ για τον "βασικό μέτοχο".

    Σύμφωνα με τον ΛΟΓΟ "μηνύματα ικανοποίησης διότι το νομοσχέδιο για τον "βασικό μέτοχο" τείνει να εφαρμοστεί πριν ακόμα ψηφιστεί στη Βουλή, όπως προκύπτει από την εξαγορά της εταιρίας "Πήγασος" από τον επιχειρηματία Θ. Αγγελόπουλο -η οποία αναμένεται να υπογραφεί εντός των ημερών- μετέφερε στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Απόστολος Σταύρου".

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "η πάλαι ποτέ ισχυρή ομάδα των εκσυγχρονιστών επανέρχεται. Είναι αποφασισμένοι οι εκσυγχρονιστές, ενόψει και του συνεδρίου του Κινήματος να καταγγείλουν μια σειρά αρνητικά φαινόμενα στο Κίνημα. Συσπειρώνονται και αναδιπλώνονται, κατηγορώντας τον Γ. Παπανδρέου για την αντιπολιτευτική του τακτική και στρατηγική".

    [05] Προσλήψεις στο Δημόσιο

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "τις 2.925 φτάνουν οι θέσεις εργασίας μονίμου προσωπικού στο Δημόσιο και τον ευρύτερο τομέα, τις οποίες θα διεκδικήσουν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι. Αφορούν, κυρίως, υπουργεία, Δήμους και ΔΕΚΟ".

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "σε κουρελού έχουν μετατρέψει τον νόμο Πεπονή για τις προσλήψεις στο Δημόσιο οι συνεχείς τροποποιήσεις, δείγματα ενός απαράδεκτου κομματικού μανδαρινισμού".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "σε εξέλιξη βρίσκονται μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου οι προκηρύξεις για νέες θέσεις στο δημόσιο τομέα. Οι προσλήψεις αφορούν υπουργεία, οργανισμούς και υπηρεσίες δήμων και νομαρχιών. Ιδιαίτερα ευνοημένοι οι υποψήφιοι με τίτλο από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και ΤΕΙ".

    [06] ΥΠΕΧΩΔΕ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "δύο από τις βασικές παραμέτρους που θα συμπεριλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σουφλιάς στο νέο σχέδιο νόμου είναι ο απεγκλωβισμός της διαδικασίας έκδοσης οικοδομικών αδειών από τις γραφειοκρατικές δαπάνες και ο αυστηρός έλεγχος των εκδιδόμενων αδειών".

    [07] ΠΓΔΜ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "την πάγια θέση της ΠΓΔΜ περί "διπλής ονομασίας" στην εκκρεμότητα για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ επανέλαβε χτες ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβενκόφσκι".

    [08] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "υπό στενή παρακολούθηση θέτει η Κομισιόν την Τουρκία σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, προτρέποντάς την να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ , "ένα τραγικό ναυάγιο στο Αιγαίο έδωσε το πρόσχημα στην Τουρκία να αμφισβητήσει εκ νέου την αμορδιότητας της Ελλάδας να συντονίζει επιχειρήσεις στο Αιγαίο με αντικείμενο την έρευνα και τη διάσωση εντός της περιοχής του FIR Αθηνών. Η παρέμβαση των Τούρκων έγινε χωρίς να ειδοποιηθεί το κέντρο ελέγχου του FIR Αθηνών".

    Η CITY PRESS προσθέτει ότι "παρά τα εντυπωσιακά διπλωματικά ανοίγματα της Αθήνας στο θέμα της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, η Άγκυρα συνεχίζει την παραδοσιακά πολιτική αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Αυτή τη φορά την αφορμή έδωσαν η βύθιση κορεατικού φορτηγού πλοίου και η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των ναυαγών".

    [09] Ελληνική οικονομία

    Η ESPRESSO υποστηρίζει ότι "την ώρα που ο Γ. Αλογοσκούφης δίνει στις Βρυξέλλες τη μεγάλη μάχη για να αποφύγει την επιβολή πρόσθετων μέτρων, οι πρώην υπουργοί Γιάννος Παπαντωνίου και Νίκος Χριστοδουλάκης εξαπολύουν τα πυρά τους κατά του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "στο μηδέν βρίσκεται η αγορά, καθώς η κίνηση και οι πωλήσεις στα εμπορικά καταστήματα έχουν υποστεί πρωτοφανή καθίζηση".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "νέες συστάσεις για λήψη αυστηρότερων οικονομικών μέτρων δέχεται η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά , τη δυσπιστία με την οποία αντιμετωπίζει τους υπερφιλόδοξους στόχους που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση μέσα από τον προϋπολογισμό του 2005".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ δημοσιεύει "Τα αποτελέσματα της έρευνας από την "Ευρωβαρόμετρο" για το "Επιχειρηματικό πνεύμα" τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες στις Βρυξέλλες και αναφέρουν για την Ελλάδα: Το 2000 δήλωνε πως προτιμά τη μισθωτή εργασία το 24% των Ελλήνων, ενώ το 2004 το αντίστοιχο ποσοστό ανήλθε στο 46%. Αντιστρόφως το 2000 δήλωνε πως προτιμά το καθεστώς του ανεξάρτητου επαγγελματία το 70% των Ελλήνων έναντι 52% που έδωσαν την ίδια απάντηση το 2004".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "τώρα οι κκ Παπαντωνίου και Χριστοδουλάκης, οι δύο κατ΄εξοχήν υπεύθυνοι για την εξαπάτηση του ελληνικού λαού με τα χαλκευμένα στοιχεία της δημιουργικής τους λογιστικής, απέστειλαν ανάλογη, κοινή επιστολή στα μέλη του ECOFIN εν όψει της σημερινής συνεδριάσεών τους. Και επαναλαμβάνουν τα ίδια ψεύδη, περί διαφορετικού συστήματος εγγραφής των στοιχείων για τις αμυντικές δαπάνες".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "τη σιγουριά του μισθού αναζητούν ολοένα και περισσότεροι Έλληνες. Περίπου ο ένας στους δύο προτιμά πλέον να έχει "αφεντικό στο κεφάλι" αρκεί να βγαίνει το μεροκάματο, αντί να πάρει το ρίσκο και ν΄ανοίξει δική του δουλειά. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το επιχειρηματικό πνεύμα στη χώρα μας ...εξασθενεί και τείνει να γίνει περισσότερο ευρωπαϊκό και "συμβιβασμένο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ( Μήτση ) τονίζει ότι "σημαντικές αυξήσεις στο ΕΚΑΣ αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες. Έτσι, μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους συναρμόδιους υπουργούς θα ανακοινωθούν οι αυξήσεις και η εισοδηματική πολιτική".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ισχυρίζεται ότι "με εννέα "υπερόπλα" η κυβέρνηση αλλάζει το τοπίο στην οικονομία. Για να επιτύχει τη "φυγή προς τα εμπρός" επιστρατεύει μέτρα από το αναπτυξιακό οπλοστάσιό της με εννέα δώρα σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις".

    [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Φθίνει η επιχειρηματικότητα. Υπό το βάρος των προβλημάτων χρηματοδότησης και γραφειοκρατίας".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Ξεχάστε τις επενδύσεις, απαντούν οι εφοπλιστές. Οξύτατη κριτική στην οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Νέα, άφθαρτα και ικανά στελέχη στο Δημόσιο. Η συνέντευξη του υπουργού Υγείας, Νικήτα Κακλαμάνη".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Τα ελληνικά ελλείμματα "διχάζουν" το Ecofin. Το Συμβούλιο διστάζει να επιβάλει ποινές στην Ελλάδα".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 18 January 2005 - 23:27:55 UTC