Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-01-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/1/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ελληνοτουρκικά
  • [04] ΠΑΣΟΚ-Δημοσκόπηση
  • [05] Βία στα γήπεδα
  • [06] Προκόπης Παυλόπουλος
  • [07] Προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [08] Οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/1/2005

    Οι προσλήψεις στο Δημόσιο, η βία στα γήπεδα και θέματα που αφορούν την οικονομία της χώρας, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ευκαιρίες για στέγη σε 22 περιοχές. Πού πάνε οι τιμές σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μισθοί-συντάξεις πώς διαμορφώνονται. Δημόσιο: Οριστικά οι αποφάσεις ώς το τέλος του Ιανουαρίου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τελεσίγραφο για 5,3+15 δισ. ευρώ! Η δαμόκλειος σπάθη των Βρυξελλών πάνω από την ελληνική οικονομία.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Οι 5 αλλαγές για προσλήψεις. Νέα αυξημένα προσόντα προβλέπει ΠΔ του υπουργείου Εσωτερικών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κραχ στο πολιτικό σύστημα. Πρωτοφανής απαξίωση πολιτικών και πολιτικής. Το 63% των πολιτών δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εγκύκλιος για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο. Καλύπτονται οι ανάγκες σε προσωπικό όλων των κατηγοριών.

    ΕΘΝΟΣ: Εμφύλιο στην κυβέρνηση ανάβει το βαμβάκι. Ξεσηκώνονται οι αγρότες και οι βουλευτές της ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσπαθεί να κατευνάσει την οργή των αγροτών που πρόσκεινται στη ΝΔ γιατί βλέπει πως θα τους σφάξουν με ...γαλάζιο μπαμπάκι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Προσλήψεις 5.800 επαγγελματιών οπλιτών! Ενώ τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή ο θεσμός των εφέδρων υψηλής ετοιμότητας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σταματήστε τους νεκροθάφτες του ποδοσφαίρου. Νέα Σμύρνη: Πρωτοφανής σύρραξη πριν τον αγώνα Πανιωνίου-ΟΣΦΠ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ευρωμπλόκο σε έργα και χρήμα. Με δυο τρικ κάλυπταν τις υπερβάσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    ΕΣΤΙΑ: Βαθειά τομή στην Κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός αξιολογεί υπουργούς και υφυπουργούς.

    ESPRESSO: Ανθρωποκυνηγητό: 6 επικίνδυνοι κακοποιοί έφυγαν από τις φυλακές.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μείωση μισθών λόγω παρακράτησης! Κρυφό χαράτσι από τις αλλαγές στη φορολογία.

    TRAFFIC NEWS: Κάτι σκαρώνουν Θέμος-Μάκης. Ετοιμάζονται να εκδώσουν νέα εφημερίδα με τίτλο τα αρχικά των ονομάτων τους, "ΘΕ-ΜΑ".

    Η ΧΩΡΑ: Πράσινο φως για 13.500 προσλήψεις σε Δήμους, Νομαρχίες. Ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθ. Νάκος μιλάει στη "Χ".

    City Press: Επιστροφή της βίας στα γήπεδα. Τα μεγάλης έκτασης επεισόδια οδήγησαν στην αναβολή του αγώνα Πανιωνίου-Ολυμπιακού.

    METRO: Αρένα η Νέα Σμύρνη. Ανεγκέφαλοι γύρισαν πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ανεργία εφιάλτης. Θεσσαλονίκη: 3.000 βιοτεχνίες και καταστήματα έβαλαν λουκέτο το 2004.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Με το βαμβάκι σφάζουν την κυβέρνηση. Λάβρος ο Μεϊμαράκης κατά γαλάζιων βουλευτών του κάμπου.

    [03] Ελληνοτουρκικά

    Η Espresso υποστηρίζει ότι "ένα ακόμη προκλητικό επεισόδιο δημιούργησαν πριν από λίγες ημέρες οι Τούρκοι στα ανοιχτά των Ιμίων. Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη τουρκικό πολεμικό πλοίο πλησίασε και εμβόλισε ελληνική ψαρότρατα που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή και κατάφερε να την παρασύρει μέχρι τις ακτές της Τουρκίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "για τις απειλές που το Οικουμενικό Πατριαρχείο δέχθηκε από "ποικιλόχρωμους λύκους, γκρίζους και άλλους" μίλησε χθες ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Το 2004 έφερε όμως και ευλογίες, όπως την επιστροφή των λειψάνων δύο μεγάλων ιεραρχών, είπε μιλώντας σε ομάδα προσκυνητών από τη Θεσσαλονίκη".

    [04] ΠΑΣΟΚ-Δημοσκόπηση

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "διεργασίες για την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού με την ίδρυση νέου κόμματος πυροδοτεί η διαπίστωση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν... τραβάει πολιτικά και ουσιαστικώς με τον τρόπο που πολιτεύεται "δουλεύει" για τη ΝΔ. Τα ευρήματα πανελλαδικής δημοσκόπησης της METRON ANALYSIS, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας "Ημερησία", δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του κ. Παπανδρέου βρίσκεται σε... ελεύθερη πτώση".

    [05] Βία στα γήπεδα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "οι κάφροι ανέλαβαν να κάνουν εγκαίνια στο 2005 με πρωτοφανή επεισόδια που διασύρουν την Ελλάδα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι "εικόνες που είχαμε ξεχάσει τους τελευταίους μήνες, φρόντισαν να μας υπενθυμίσουν χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, οι "άνθρωποι" που δήθεν κόπτονται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και που δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν βρίσκεται κάποιος να τους στείλει σπίτι τους μία και καλή...".

    Η METRO προσθέτει ότι "τα χθεσινά γεγονότα, που ήρθαν σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία όλοι έκαναν λόγο για τη μεγάλη ευκαιρία αναγέννησης του ελληνικού ποδοσφαίρου -ιδιαίτερα μετά τη μεγάλη επιτυχία της εθνικής μας ομάδας με την κατάκτηση του EURO 2004- έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό".

    Η City Press επισημαίνει ότι "η επανάληψη της μεταφοράς οπαδών της "φιλοξενούμενης" ομάδας προκάλεσε την έκρηξη του χουλιγκανισμού. Χάλασε το καλό κλίμα που δημιούργησε το Euro 2004 και κινδυνεύουν οι ολυμπιακές επενδύσεις στα υπερσύγχρονα στάδια".

    [06] Προκόπης Παυλόπουλος

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι "στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις πρέπει να αισθάνονται ανασφάλεια. Με την έννοια ότι ποτέ δεν πρέπει να είναι σίγουρες ότι τα κάνουν όλα σωστά. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα πάμε στη Βουλή να συζητήσουμε διόδους μέσα από τις οποίες διέρχεται η διαπλοκή, κάνουν λάθος".

    [07] Προσλήψεις στο Δημόσιο

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ τονίζει ότι "νέα αυξημένα προσόντα για διορισμό στο Δημόσιο προβλέπονται στο Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο πρόκειται να κριθεί σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η γνώση ξένης γλώσσας και η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι δύο από τις πέντε αλλαγές που επέρχονται με το Προεδρικό Διάταγμα στο σύστημα των εξετάσεων για πρόσληψη στο Δημόσιο".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι "στο πλαίσιο υλοποίησης των κυβερνητικών υποσχέσεων περί 'νοικοκυρέματος' του ευρύτερου δημόσιου τομέα αλλά και των δεκάδων χιλιάδων προσλήψεων που πρόκειται να γίνουν μέσα στο χρόνο, ο υπουργός Εσωτερικών έστειλε άλλη μια επείγουσα εγκύκλιο χθες προς όλα τα υπουργεία για την ακριβή καταγραφή έως το τέλος του μήνα όλων των κενών θέσεων εργασίας και του πλάνου προσλήψεων για το 2005".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "ανοίγει ο δρόμος για νέες θέσεις μερικής απασχόλησης σε δήμους και νομαρχίες. Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Νάκος αναφέρει στη "Χ" ότι οι φορείς της Αυτοδιοίκησης μπορούν πλέον να προχωρήσουν σε προσλήψεις. Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών προωθεί νέο πλαίσιο για τις εργαζόμενες μητέρες λαμβάνοντας μέτρα κοινωνικής προστασίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "στην πρόσληψη 5.800 επαγγελματιών οπλιτών, (ΕΠ. ΟΠ.) ανδρών και γυναικών εντός του τρέχοντος έτους θα προχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων να ενισχύσει το Στράτευμα με επαγγελματίες, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος κατά την επίσκεψή του στο Αιγαίο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι "ανοίγουν οι πόρτες των προσλήψεων στο Δημόσιο, με εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, που καλεί όλες τις δημόσιες υπηρεσίες (υπουργεία, δήμους, νομαρχίες, περιφέρειες, ΝΠΔΔ), να προγραμματίσουν το αργότερο μέχρι την 31η Ιανουαρίου τις ανάγκες τους σε τακτικό και εποχικό προσωπικό, για το 2005".

    [08] Οικονομία

    Η TRAFFIC ισχυρίζεται ότι "άμεση παρέμβαση με δραστικές κινήσεις και λύσεις στο δημόσιο τομέα εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, κατά την πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής" ".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "διαστάσεις εμφυλίου στην κυβέρνηση προσλαμβάνει η σύγκρουση με τους αγρότες για το βαμβάκι".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "με πάγωμα των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων για έξι έως και οκτώ μήνες απειλείται η χώρα μας από την Κομισιόν αν δεν πάρει μέτρα για τις συμπληρωματικές συμβάσεις και τις 'επί έλαττον δαπάνες', δύο τρικ που χρησιμοποιήθηκαν από τις προηγούμενες αλλά και τη σημερινή κυβέρνηση για να καλυφθούν οι υπερβάσεις των προϋπολογισμών".

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν ότι "λιγότερα χρήματα στην τσέπη τους παίρνουν από την 1η Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι, αφού η αυξημένη παρακράτηση 'τρώει' τις αυξήσεις των μισθών".

    Η ΕΣΤΙΑ σχολιάζει ότι "οι συσκέψεις που είχε ο Πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα με το οικονομικό επιτελείο της Κυβερνήσεως, σηματοδοτούν την έναρξη της διετούς περιόδου εξυγιάνσεως των δημοσίων οικονομικών και αναπτύξεως της οικονομίας".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 10 January 2005 - 21:22:27 UTC