Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-01-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/1/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Οικονομία
  • [04] ΗΠΑ-Αντισημιτισμός
  • [05] Υπουργείο Εσωτερικών
  • [06] Καραμανλής

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/1/2005

    Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την Κάρπαθο και θέματα που αφορούν την οικονομία της χώρας, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις: Όλες οι νέες ευκαιρίες του 2005. Τα νέα προγράμματα που θα προκηρυχθούν για τους μικρομεσαίους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Έργα στην Περιφέρεια. Από την Κάρπαθο οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για ανάπτυξη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Καίτε των Ιούδα είστε αντισημίτες! Έκθεση: Οι ΗΠΑ ενοχλούνται από το ελληνικό παραδοσιακό έθιμο του Πάσχα.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Νέα έσοδα και περικοπές. Κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου για το μέλλον της οικονομίας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μπλόκο στις προσλήψεις του Δημοσίου για το 2005 λόγω έλλειψης χρημάτων. Θα πληρώσει πάλι ο κόσμος τις σπατάλες της Γιάννας για το "2004".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ακίνητα: Ευκαιρίες σε καλές περιοχές. Πως διαμορφώνεται ο χάρτης της κτηματαγοράς για το 2005.

    ΕΘΝΟΣ: Φορολογικό "χταπόδι" εξαπολύει η κυβέρνηση. Το εισπρακτικό σχέδιο για τη μαύρη τρύπα του 2005.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι Αμερικάνοι "γνέθουν" μαλλί χελώνας. Με την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περί αντισημιτισμού στην Ελλάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αυστηρό μήνυμα Καραμανλή στην Άγκυρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα μυστικά της δήλωσης για την εφορία. Υπ. Οικονομικών: Τα σημεία-κλειδιά για μισθωτούς-συνταξιούχους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στη στρούγκα η οικονομία το 2005. Σύσκεψη αγωνίας στο Μαξίμου για προϋπολογισμό.

    ΕΣΤΙΑ: Μας πλησιάζει η Αλβανία. Ως προς τον δείκτη οικονομικής ελευθερίας!

    ESPRESSO: Δέκα επώνυμες συνοδοί πολυτελείας! Στο μάτι της ΕΛΑΣ. Παίρνουν 10.000 ευρώ τη βραδιά.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τρομάζει η έκρηξη απολύσεων. Διώχνει εργαζόμενους μία στις 4 επιχειρήσεις.

    Η ΧΩΡΑ: Και 2η βάρδια στο Δημόσιο. Ανοιχτές οι υπηρεσίες μέχρι τις 6 το απόγευμα. 50.000 προσλήψεις για μερική απασχόληση.

    City Press: Σήματα κινδύνου για την οικονομία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ευκαιρίες για φτηνά σπίτια. Θεσσαλονίκη: πτώση τιμών στην κτηματαγορά το 2005.

    [03] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "οι καθηγητές Μέσης Εκπαιδεύσεως με επιστολή που απέστειλαν στην υπουργό Παιδείας κ. Γιαννάκου επανέθεσαν τα πάγια αιτήματα του κλάδου, κυριότερο των οποίων είναι η χορήγησις αυξήσεων 25%. Η εισοδηματική πολιτική για το 2005 προβλέπει αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους της τάξεως του 3,5 έως 4% για δε τους συνταξιούχους 5%. Με αυτό το γενικό πλαίσιο αυξήσεων στον δημόσιο τομέα και μόνον το αίτημα για αυξήσεις της τάξεως του 25% δεν είναι απλώς εξωπραγματικό, αλλά απολύτως εγωιστικό".

    Η City Press αναφέρει ότι "το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2004 σπάει ρεκόρ και κάνει την Ελλάδα εύκολο στόχο στο Ecofin της 17ης Ιανουαρίου. Τα συγκριτικά στοιχεία δείχνουν ότι το δημόσιο χρέος επιβαρύνει την οικονομική μας προοπτική στο μεγαλύτερο βαθμό στην ΕΕ των "25".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας ότι φέτος θα πάνε καλύτερα τα έσοδα του Κράτους -τα οποία σημείωσαν υστέρηση το 2004- και επιπλέον ότι θα προκύψουν και νέα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και ειδικές φορολογίες (όπως στα τσιγάρα και στο αποθεματικό των επιχειρήσεων), διεξάγεται σήμερα η μεγάλη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό, κατά την οποία θα εξεταστούν η πορεία των δημόσιων οικονομικών μέχρι σήμερα, καθώς και οι προοπτικές για το 2005".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "με μπλόκο στο σύνολο των προσλήψεων για το 2005 και περιορισμό κάθε σπατάλης στο Δημόσιο, η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει την Οικονομία που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού εξαιτίας των τρισεκατομμυρίων που σκόρπισε η Γιάννα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "βασική προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής για το νέο έτος αποτελεί η ομαλή εκτέλεση του Προϋπολογισμού με δεδομένη τη συγκράτηση του ελλείμματος και του χρέους".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "χωρίς ανάσα μπαίνει η οικονομία στη στρούγκα της "ήπιας δημοσιονομικής προσαρμογής" με τη βούλα του Μαξίμου".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "οκτώ μέτρα άμεσης εισπρακτικής απόδοσης και συγκράτησης των δαπανών εξαπολύει η κυβέρνηση, για να καλύψει τη "μαύρη τρύπα" του 2005. Στο στόχαστρο βρίσκονται χαμηλόμισθοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων".

    Τα ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι "έκρηξη απολύσεων έχει φέρει η μεταολυμπιακή καθίζηση της οικονομίας. Σε ένα μόλις μήνα, τον Δεκέμβριο, έχασαν τη δουλειά τους 1.000 εργαζόμενοι στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ μία στις τέσσερις μεγάλες βιομηχανίες προαναγγέλλει απολύσεις το επόμενο διάστημα".

    [04] ΗΠΑ-Αντισημιτισμός

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "πού είδαν τον αντισημιτισμό οι Αμερικανοί; Δεν γνωρίζουν ότι οι Εβραϊκές Κοινότητες στην Ελλάδα διαβιώνουν ειρηνικά με τους υπόλοιπους Έλληνες; Ποιος τους προστάτεψε από τον Ναζιστικό αφανισμό τους Έλληνες Εβραίους; Οι Έλληνες τους έκρυψαν και τους διέσωσαν με κίνδυνο της ζωής τους".

    Κατά τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "η καταστροφή εβραϊκών μνημείων στην Ελλάδα συνεχίσθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, τονίζεται στην τελευταία έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον αντισημιτισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα και καλύπτει το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2003 έως τον Δεκέμβριο του 2004".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "τα 'αντιεβραϊκά αισθήματα' των Ελλήνων 'φουντώνουν' από την τήρηση ενός απλοϊκού, παραδοσιακού εθίμου. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει, σε ετήσια έκθεσή του, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, που θεωρεί 'απειλή' το 'κάψιμο του Ιούδα', αλλά και κάποια συνθήματα σε τοίχους, μια δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη ή τις ανακοινώσεις του ΛΑΟΣ. Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διάχυτος είναι ο αντισημιτισμός και στον ελληνικό Τύπο".

    [05] Υπουργείο Εσωτερικών

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "στην τελική ευθεία βρίσκεται το σχέδιο του υπ. Εσωτερικών για επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών μέχρι τις 6 το απόγευμα. Για τον σκοπό αυτό θα προσληφθούν 50.000 άτομα με καθεστώς μερικής απασχόλησης και ανανεούμενες συμβάσεις".

    [06] Καραμανλής

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει την ελληνική περιφέρεια στο κέντρο της πολιτικής ανακοίνωσε από την Κάρπαθο ο πρωθυπουργός".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "τριπλό μήνυμα από Καραμανλή προς τους κατοίκους της περιφέρειας: 'Οι ανάγκες σας στο επίκεντρο της πολιτικής μας'. Προς τους ακρίτες: 'Καλύτερη Υγεία, Παιδεία, μεταφορές'. Προς την Τουρκία: 'Στο χέρι της η ευρωπαϊκή προοπτική της".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτση) "στις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε και το συμβολικό χαρακτήρα που έχει η γιορτή των Θεοφανίων. 'Επισημαίνει την ανάγκη για περισσότερο φως, διαφάνεια, περισσότερη ανάπτυξη και ευημερία και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους' ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής και τόνισε ότι η παρουσία του στην Κάρπαθο στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα".

    Η ESPRESSO τονίζει ότι "προθεσμία ολίγων μηνών σε υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης, ώστε να ολοκληρώσουν το έργο που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας, φαίνεται να δίνει ο πρωθυπουργός και όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, αμέσως μετά προχωρεί σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, που θα έχει αρκετές εκπλήξεις".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 7 January 2005 - 22:59:53 UTC