Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-12-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/12/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συνάντηση Καραμανλή-Πούτιν
  • [04] Κυπριακό
  • [05] Νέα Δημοκρατία-Επιδοτήσεις
  • [06] Υπουργείο Εξωτερικών
  • [07] Συνέδριο ΠΑΣΚΕ
  • [08] Συνέδριο ΣΥΝ
  • [09] Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής-Εξοπλιστικά
  • [10] Διαφθορά - Έλληνες
  • [11] ΥΠΕΧΩΔΕ - Άδειες δόμησης
  • [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [13] Δ' ΚΠΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/12/2004

    Οι συνομιλίες Καραμανλή-Πούτιν, οι καταθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά και οι νέες ρυθμίσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Στο πλευρό της Ελλάδας για το Κυπριακό. Τρεις συμφωνίες και στήριξη από τη Μόσχα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Συμβασιούχοι: Παράταση για τη μονιμοποίησή τους. 11.000 στους Δήμους και 1.205 στις Νομαρχίες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ελλάς-Ρωσία καινούργια συμμαχία. Μήνυμα Καραμανλή προς ΗΠΑ και Τουρκία από τη Μόσχα.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Χτίζουν νομίμως 200 οικοδομικοί συνεταιρισμοί. Οι πρώτες άδειες δόμησης αρχές του νέου χρόνου.

    Η ΑΥΓΗ: Ο Ν. Κωνσταντόπουλος στο συνέδριο του ΣΥΝ: Διαρκής αγώνας για δημοκρατία, σοσιαλισμό, ελευθερία, αλληλεγγύη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ακλόνητος στη θέση του ο Ζορμπάς. Παρά τον οχετό λάσπης που δέχεται από το καρτέλ των μεσαζόντων και των εμπόρων όπλων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Και νέα όπλα από τη Ρωσία! Τα δώρα του κ. Πούτιν στον κ. Καραμανλή. Την ώρα που η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αναζητεί "λαδώματα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Γενναίες επιδοτήσεις για εμπόρους, βιοτέχνες. Στήριξη από την κυβέρνηση σε παλιές και νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Η γκρίζα λίστα της διαφθοράς. Ποιες εστίες κατονομάζουν οι πολίτες σε 62 χώρες και την Ελλάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πούτιν: Εμείς οι δυο ταιριάζουμε Καραμανλή. Ο Ρώσος πρόεδρος υποδεχόμενος με πρωτοφανή εγκαρδιότητα τον Έλληνα πρωθυπουργό έδωσε το μήνυμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πρωταθλητές στη διαφθορά. Συγκλονιστικά τα στοιχεία δημοσκόπησης της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Διεθνής Διαφάνεια".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χτίζουν με ευνοϊκή ρύθμιση τα εκτός σχεδίου. Γ. Σουφλιάς: Σχέδιο νόμου εντός Ιανουαρίου στη Βουλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Όλα στο φως. ΔΩΔ, λογαριασμοί και ό,τι άλλο σχετικό. Ταραχή στην κυβέρνηση και κοινή απαίτηση μετά τις αποκαλύψεις.

    ΕΣΤΙΑ: Ο βόρβορος των εξοπλισμών. Επεβάλλετο η σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής.

    ESPRESSO: Αυτά είναι τα σχέδια του Παπαχρόνη. Οι σκέψεις και τα όνειρα του "Δράκου" όπως τα παρουσιάζει ο ίδιος.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Θερμοί λόγοι στη Μόσχα. Πούτιν: Από τότε που κέρδισε η ΝΔ οι σχέσεις μας καλυτερεύουν.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Εξαφανίστηκαν" πριν καταθέσουν. Εμπλοκή με μάρτυρες στην Εξεταστική Επιτροπή.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πάμε μαζί λεει ο Γιώργος στον ΣΥΝ. "Έχουμε κάνει και οι δύο λάθη".

    Η ΝΙΚΗ: Ο Ζορμπάς "άδειασε" τον Σπηλιωτόπουλο. "Μπάχαλο" η κυβέρνηση από την Εξεταστική.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εμείς παράγουμε τον πλούτο. Μαχητικές διαδηλώσεις εργατών-αγροτών σε όλη τη χώρα.

    TRAFFIC NEWS: Βιβλίο και ταινία η ζωή του Παπαχρόνη. Έρχεται στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση.

    Η ΧΩΡΑ: Άθλια προβοκάτσια κατά του Καραμανλή. Προσπαθούν να εμπλέξουν τον πρωθυπουργό σε σκοτεινές υποθέσεις και σενάρια με DVD.

    City Press: Ελλάδα-Ρωσία: Νέο ξεκίνημα. Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα η συνάντηση Πούτιν-Καραμανλή.

    METRO: Αποπνικτική ατμόσφαιρα. Ανεξέλεγκτη η σύγκρουση μέσα και έξω από την Εξεταστική.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το φακελάκι να 'ναι καλά. Διεθνής έρευνα: Το 11% των Ελλήνων "λάδωσαν" το 2004.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Άθλιος αποπροσανατολισμός. Φοβερή καταγγελία Αντώναρου.

    [03] Συνάντηση Καραμανλή-Πούτιν

    Η City Press επισημαίνει ότι "τελικά συζητήθηκε και το θέμα των συστημάτων TOR-M1, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι πρότειναν συμβιβαστική λύση για τις εγγυήσεις που ζητά η Ελλάδα, λύση που συνδυάζει τόσο την κρατική εγγύηση όσο και την τραπεζική".

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "η παραπομπή της αγοράς των TOR-M1 σε Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής δεν εμπόδισε τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή να υπογράψει χθες στη Μόσχα νέα αμυντική συμφωνία με τον πρόεδρο Πούτιν".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ότι "η αναζήτηση ερεισμάτων στη Ρωσία ερμηνεύεται ως προσπάθεια του Κ. Καραμανλή να αντιμετωπιστούν μια σειρά θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και να ενισχυθεί ο ρόλος και η θέση της εγχώριας τάξης στην ευρύτερη περιοχή".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "προώθηση συνεργασίας στο στρατιωτικό τομέα και τελειοποίηση του συστήματος παροχής συνδρομής στα οπλικά συστήματα είναι δύο από τους τομείς της ελληνορωσικής συνεργασίας".

    [04] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "υπέρ της λύσης του Κυπριακού στο πλαίσιο της διαδικασίας του ΟΗΕ τάχθηκε χθες ο Ρώσος Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει ότι "σχετικά με το Κυπριακό ο Ρώσος πρόεδρος ανεφέρθη στη θέση της σταθερής λύσης του προβλήματος στην Κύπρο στο πλαίσιο των διαδικασιών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με βάση το σχέδιο Ανάν και με τον υπολογισμό της άποψης των ίδιων των κοινοτήτων".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "η Κύπρος δεν ζητάει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής να απαιτήσει από την Τουρκία την άμεση διπλωματική της αναγνώριση, αλλά απλώς να καταγράψουν οι 25 ηγέτες στο κείμενο των σχετικών αποφάσεών τους την ανάγκη μιας σταδιακής εξομάλυνσης των σχέσεων της Λευκωσίας με την Άγκυρα".

    [05] Νέα Δημοκρατία-Επιδοτήσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "με σημαντικές οικονομικές ενισχύσεις, φορολογικές ελαφρύνσεις θεσμικές διευκολύνσεις και προσβάσεις στη χρηματοδότηση "εφοδιάζει" η κυβέρνηση τις μικρομεσαίες και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη ουσιαστικής και πρακτικής στήριξής τους".

    [06] Υπουργείο Εξωτερικών

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "η ελληνική πλευρά φέρεται να επανέλαβε κατά την υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ την πάγια θέση της, σύμφωνα με την οποία δεν τίθεται θέμα μετάβασης Ελλήνων στρατιωτών στο Ιράκ για την εκπαίδευση ανδρών του ιρακινού στρατού, αναφέρουν διπλωματικές πηγές".

    [07] Συνέδριο ΠΑΣΚΕ

    Το METRO αναφέρει ότι "να ρίξουν τους τόνους της εσωκομματικής έντασης που προκλήθηκε από δηλώσεις κορυφαίων στελεχών περί ανάγκης αναθεώρησης του Ασφαλιστικού επιχείρησαν χθες οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου τους".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "σε αποκήρυξη της περιόδου της διακυβέρνησης Σημίτη προχώρησαν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, στο χτεσινό τους συνέδριο, 'αποβάλλοντας' τον πρώην πρωθυπουργό από βίντεο που προβλήθηκε για τις εργατικές κινητοποιήσεις".

    [08] Συνέδριο ΣΥΝ

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν ότι "πρόταση-έκπληξη για διάλογο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ που θα μπορούσε να καταλήξει ακόμη και σε εκλογική συνεργασία έκανε χθες από το βήμα του Συνεδρίου του Συνασπισμού ο Γ. Παπανδρέου".

    [09] Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής-Εξοπλιστικά

    Η TRAFFIC σημειώνει ότι "για άθλια προσπάθεια εμπλοκής του πρωθυπουργού, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, έκανε λόγο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Αντώναρος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν ο Κ. Καραμανλής γνώριζε την ύπαρξη DVD, στο οποίο αποτυπώνονται συναλλαγές συνεργάτη του υπουργού Εθνικής Άμυνας"

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "στη σοβαρότατη καταγγελία ότι κάποιοι εντός του υπουργείου Αμύνης επιχείρησαν να τον παγιδεύσουν με στόχο να υποκλέψουν, με την υπογραφή του, τη συγκατάθεσή του στην περιβόητη σύμβαση του περασμένου καλοκαιριού για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα των ρωσικών συστημάτων TOR, προέβη ο γ.γ. του υπουργείου κ. Γ. Ζορμπάς".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι "νέες εξελίξεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά προέκυψαν χθες, μετά την αδυναμία που δήλωσαν δύο μάρτυρες για να καταθέσουν".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι "ο κ. Βλάσσης Καμπούρογλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Ντρουμίλαν, η οποία είχε εμπλακεί στο θέμα των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για τους TOR-Μ1, έφυγε για το εξωτερικό, παρά το ότι είχε λάβει κλήτευση από την Εξεταστική Επιτροπή με τη σημείωση για 'βιαία προσαγωγή αν αρνηθεί'!

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό ο επιχειρηματίας που επί ΠΑΣΟΚ διαχειριζόταν τις προμήθειες των εξοπλιστικών".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "ακλόνητος, παρά τις λυσσαλέες και συντονισμένες επιθέσεις λάσπης που δέχεται εντός και εκτός εξεταστικής, ένθεν και ένθεν των κομμάτων, αλλά και από μισθοφορικά επικοινωνιακά όργανα του καρτέλ των ντίλερ οπλικών συστημάτων, παραμένει ο Γιώργος Ζορμπάς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει "να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία που συνδέονται με την περιβόητη πλέον υπόθεση των εξοπλισμών: Κασέτες, λογαριασμοί, DVD, έγγραφα και ό,τι άλλο, ώστε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και να αποκαλυφθούν τα σκοτεινά παρασκήνια".

    [10] Διαφθορά - Έλληνες

    H ESPRESSO αναφέρει ότι "σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η μη κυβερνητική οργάνωση 'Διεθνής Διαφάνεια' σε 64 κράτη, η χώρα μας είναι η πιο διεφθαρμένη ανάμεσα στις 15 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η προτελευταία στη λίστα μετά τη διεύρυνση".

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "την πρώτη θέση στην Ευρώπη των '15' καταλαμβάνουν οι Έλληνες ως προς κάθε μορφής δωροδοκία μέσα στον τελευταίο χρόνο".

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "σε 36 κράτη η κοινή γνώμη κατατάσσει στην κορυφή της λίστας διαφθοράς τα κόμματα, Στην Ελλάδα 'πρωταθλητές' αναδεικνύονται οι ιατρικές υπηρεσίες και ακολουθούν πολιτικές οργανώσεις και εφορίες".

    [11] ΥΠΕΧΩΔΕ - Άδειες δόμησης

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σχολιάζει ότι "νομοθετική ρύθμιση που θα προωθηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ τον Ιανουάριο προβλέπει ευνοϊκότερους όρους δόμησης για χιλιάδες ιδιοκτησίες σε εκτός σχεδίου περιοχές. Ο κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε επίσης μέτρα για νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "στις αρχές του νέου χρόνου ανοίγει ο δρόμος για την εξασφάλιση των πρώτων αδειών δόμησης για 200 οικονομικούς συνεταιρισμούς".

    [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Περιορίζονται οι πόροι. Δυσμενής για την Ελλάδα η πρόταση της ολλανδικής προεδρίας για το Δ'ΚΠΣ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στο "κόκκινο" είκοσι ασφαλιστικά ταμεία. Περισσότεροι οι συνταξιούχοι από τους ασφαλισμένους σε έξι Ταμεία".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Κύμα απολύσεων στις κατασκευές. Οι υποχρεώσεις για τον κλάδο ξεπερνούν τα 3,3 δισ. ευρώ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Άδειες λειτουργίας με ευρωπαϊκή "σφραγίδα". Νέο καθεστώς ίδρυσης επιχειρήσεων προσφοράς υπηρεσιών".

    [13] Δ' ΚΠΣ

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα για την Ελλάδα σχετικά με το ύψος των ενισχύσεων που θα λάβει από την Ένωση για την επταετία 2007-2013 με το Δ' ΚΠΣ, το οποίο οι "ρεαλιστικές" εκτιμήσεις περιορίζουν πλέον σε περίπου 18 δισ. ευρώ (σε τιμές 2004), ποσό αισθητά χαμηλότερο εκείνου του Γ' ΚΠΣ (περίπου κατά 10 δισ. επίσης σε τιμές 2004)".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 10 December 2004 - 22:09:29 UTC