Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-11-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/11/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εξεταστική Επιτροπή
  • [04] Τουρκικές προκλήσεις
  • [05] Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό
  • [06] Πρόωρες εκλογές
  • [07] Ευρωπαϊκή Ένωση
  • [08] Ακτοπλοϊκή συγκοινωνία
  • [09] Ασφαλιστικές εταιρίες
  • [10] Εισοδηματική Πολιτική
  • [11] Συμβασιούχοι
  • [12] Απογραφή - Δημοσκόπηση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/11/2004

    Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και οι πρόωρες εκλογές είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Νέες παροχές για τους δημοσίους υπαλλήλους. Ένταξη στα προγράμματα της Εργατικής Εστίας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Νέοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Αυξήσεις κατά 55% από την 1η Ιανουαρίου. Τι θα ισχύσει για ΔΕΗ, ΟΤΕ και Τράπεζες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Πύραυλοι ψεύδους κατά της Εξεταστικής Επιτροπής. Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί συμψηφισμό ευθυνών για να αθωώσει Γιάννο-Άκη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:Οι νέοι μισθοί σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και ιδιωτικό τομέα. Αναλυτικά οι αυξήσεις που θα λάβουν οι εργαζόμενοι από 1.1.2005.

    Η ΑΥΓΗ:Πανταχού παρούσα η βία κατά των γυναικών. Σήμερα η διεθνής ημέρα για την εξάλειψη του φαινομένου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Έβαλαν εκπρόσωπο στο Άμυνας στενό συνεργάτη εμπόρου όπλων. Να τον διώξει με τις κλωτσιές ο Καραμανλής πριν δημιουργηθεί μεγάλο σκάνδαλο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ:"Πότε τελειώνετε;". Παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας για τη σκανδαλολογία. Τι είπε χθες στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Τα νέα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων. Για μικρές και μικρομεσαίες εταιρίες.

    ΕΘΝΟΣ:Ελπίδες...αορίστου χρόνου για συμβασιούχους. Ολόκληρο το νομοσχέδιο για τη μοριοδότησή τους. Με λίστες αναμονής σχεδιάζει η κυβέρνηση να προχωρήσει στη μονιμοποίησή τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Η κυβέρνηση κάλυψε τον υπουργό Άμυνας αλλά τα εξοπλιστικά συστήματα TOR-M1 έκαναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ρώσικη σαλάτα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξετινάζει το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ενώ έστειλε τελεσίγραφο στα διαπλεκόμενα συμφέροντα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Ασκήσεις....θάρρους για εκλογές από τον Παπανδρέου. ΠΑΣΟΚ: Πιεζόμενος εσωκομματικά διαρρέει σενάρια αντιπερισπασμού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Ντοκουμέντο εκθέτει Καραμανλή. Γιατί πρέπει να επεκταθεί η εξεταστική μέχρι σήμερα. Δύο ίδια έγγραφα. Το ένα στήνει εξεταστική, το άλλο αθωώνει τον Σπήλιο.

    ΕΣΤΙΑ:Οι ημερομηνίες για τον Πρόεδρο. Στις 20 Μαρτίου οι τυχόν πρόωρες εκλογές.

    ESPRESSO:ΣΟΚ! Σεξ και ναρκωτικά στην τουαλέτα του σχολείου!. 17χρονη και 19χρονος βρέθηκαν γυμνοί και λιπόθυμοι. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Βαρύ κλίμα στη ΝΔ για τον υπουργό Άμυνας. Κάλυψη και φήμες για παραίτηση.

    Ο ΛΟΓΟΣ:ΟΧΙ ανασχηματισμός πρόωρες εκλογές. Σταθερή η κυβέρνηση στις επιλογές της. Διαψεύδονται οι φήμες περί παραίτησης Σπηλιωτόπουλου.

    ΤΑ ΝΕΑ:Παρέμβαση: Πότε τελειώνετε; Ανησυχία Στεφανόπουλου για την Εξεταστική.

    Η ΝΙΚΗ:Βγήκαν....ξιφολόγχες. Στα άκρα η κόντρα Σπηλιωτόπουλου-Ζορμπά. Παραιτήθηκε ο εξ απορρήτων του υπουργού Άμυνας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:Γενικός ξεσηκωμός στα νησιά του Αιγαίου. Τελείωσε η υπομονή των νησιωτών.

    TRAFFIC NEWS: Γιατί φίμωσαν και κούρεψαν δικαστίνα. "Θα τους τινάξω στον αέρα", λέει η ίδια. Μυστηριώδης επίθεση.

    Η ΧΩΡΑ:Στο "κόκκινο" ασφαλιστικές εταιρίες. Μεγάλος κίνδυνος για λουκέτα που θα ταρακουνήσουν την αγορά. Χιλιάδες ασφαλισμένοι στον αέρα.

    City Press:Συνθήκες διάλυσης στο υπουργείο Άμυνας. Ο γενικός γραμματέας έχει υποβάλει παραίτηση από τις αρχές Νοεμβρίου και αντιμετωπίζεται ήδη σαν παρελθόν από τις υπηρεσίες του υπουργείου.

    Μetro:Μάστιγα η κακοποίηση. Στοιχεία-σοκ για τη βία κατά των γυναικών στη χώρα μας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:ΙΧ: αυξήσεις στα ασφάλιστρα. Δέκα ασφαλιστικές εταιρίες στο "κόκκινο".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Μαζί Λαός, Νομαρχία και Δήμοι. Με επιστολή Τσιαρτσιώνη στον υπουργό Οικονομίας.

    [03] Εξεταστική Επιτροπή

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "ασφυκτικές πιέσεις από την Ρωσική κυβέρνηση να κλείσει άρον-άρον την υπόθεση για τα εξοπλιστικά δέχεται η κυβέρνηση εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Μόσχα που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Δευτέρα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι " η κυβέρνηση έστησε την εξεταστική επιτροπή με έγγραφο (ΦΕΕ) που παρουσίασε στη Βουλή ο Κ. Καραμανλής και το οποίο, όπως αποκαλύπτει η "Ε" ήταν όμοιο με αυτό που απαξίωσε χθες".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "διαλύθηκαν χθες στον αέρα οι "πύραυλοι του ψεύδους" που εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα συμψηφισμού ευθυνών για το σκάνδαλο των TOR. Ο υπουργός Εθν. Άμυνας κ. Σπηλιωτόπουλος έκανε λόγο για "βρόμικο πόλεμο".

    Το metro σημειώνει ότι "κλιμακώνονται οι διαξιφισμοί μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης των αντισταθμιστικών οφελών από την αγορά των πυραύλων TOR Μ1, ενώ χθες παρενέβη στην υπόθεση και ο εισαγγελέας".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "πότε τελειώνετε;" ρώτησε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τους εξοπλισμούς κ. Ι. Τραγάκη παρεμβαίνοντας εμμέσως πλην σαφώς στο κλίμα της σκανδαλολογίας".

    ΤΑ ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι "την ανησυχία του για την πορεία της Εξεταστικής Επιτροπής για τους εξοπλισμούς εξέφρασε-εμμέσως πλην σαφώς- ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ρωτώντας με έντονο ενδιαφέρον τον πρόεδρο της Επιτροπής "πότε τελειώνετε;".

    [04] Τουρκικές προκλήσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το στρατιωτικό κατεστημένο της Άγκυρας κρατά το θερμόμετρο της έντασης σε υψηλό επίπεδο στο χώρο του Αιγαίου. Αναλυτικότερα, 4 σχηματισμοί που αποτελούνταν 6 F-16, 4 F-4 και ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN 235 προχώρησαν σε 5 παραβιάσεις του FIR Αθηνών και σε 10 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου".

    [05] Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό

    H ESPRESSO αναφέρει ότι "αμφιβολίες εξέφρασε χθες ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, για το κατά πόσον πράγματι υποστηρίζει ο γγ των Ηνωμένων Εθνών την έναρξη απευθείας πτήσεων προς τα Κατεχόμενα. Ωστόσο, η φημολογία που το τελευταίο διάστημα παίρνει διαστάσεις κάνει λόγο για έμμεση de facto αναγνώριση των Κατεχομένων, σταδιακά και μεθοδευμένα από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "στη λογική της έμμεσης de facto αναγνώρισης των κατεχομένων δείχνουν να προχωρούν σταδιακά και μεθοδευμένα οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας Ο Πολίτης".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση Μπους προχωρά σταδιακά στην έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους. Κλιμακώνονται οι προσπάθειες από ΗΠΑ για απευθείας πτήσεις. Αντιδράσεις των Ελληνοαμερικανών μελών του Κογκρέσου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι " εν τω μεταξύ, ο αρχηγός της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους και ξένους ανταποκριτές στην Άγκυρα τόνισε ότι εάν η Τουρκία δεν αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία πριν από τις 17 Δεκεμβρίου και συνεχίσει την αδιάλλακτη στάση της στο θέμα οι πιθανότητες για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ελαχιστοποιηθούν".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτση) "συστάσεις και σκληρή κριτική άσκησαν χθες οι Ευρωπαίοι εταίροι στην Τουρκία για την τακτική που ακολουθεί, εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου. Διπλωματικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι πιέσεις στην Τουρκία για να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία πριν από τις 17 Δεκεμβρίου ασκούν οι ΗΠΑ".

    [06] Πρόωρες εκλογές

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού, ούτε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών (λόγω αδυναμίας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας) δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι " σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες με πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου διαρρέει το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως απάντηση στο εσωκομματικό μέτωπο που αμφισβητεί το δόγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής του".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "τρεις είναι οι κρίσιμες ημερομηνίες για το θέμα της αναδείξεως του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και της τυχόν προκηρύξεως προώρων εκλογών: η 11η και η 21η Φεβρουαρίου 2005 και η 20η Μαρτίου 2005".

    [07] Ευρωπαϊκή Ένωση

    H CITY PRESS στο σχόλιό της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση πέρασε από τους "15" στους "25" με παράλληλο "πάγωμα" των κοινοτικών δαπανών. Αυτό σημαίνει ότι μειώνονται οι δυνατότητες θετικών παρεμβάσεων υπέρ χωρών σαν την Ελλάδα που έχουν μεγάλες αναπτυξιακές ανάγκες".

    [08] Ακτοπλοϊκή συγκοινωνία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "ένα πρώτο μεγάλο βήμα έκανε χτες το μέτωπο των Νησιωτών και των ναυτεργατών, στον αγώνα για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που να εξυπηρετούν τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους και όχι το εφοπλιστικό κεφάλαιο".

    [09] Ασφαλιστικές εταιρίες

    Η TRAFFIC NEWS γράφει ότι :"Στο 5% θα κινηθούν οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη από 1η Ιανουαρίου, όπως δείχνει η Εθνική Ασφαλιστική που έχει ήδη προαναγγείλει ανάλογη αύξηση, δίνοντας ουσιαστικά τον τόνο στην αγορά".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι :"Τη δυσμενή εικόνα των οικονομικών στοιχείων των ασφαλιστικών εταιρειών ομολόγησε χθες ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι :"Με λουκέτα απειλούνται δεκάδες ασφαλιστικές εταιρείες λόγω αυξημένης οικονομικής δυσπραγίας. Χιλιάδες ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να βρεθούν στον αέρα από το κλείσιμο εταιρειών του κλάδου."

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι:"Νέες αυξήσεις βρίσκονται προ των πυλών, με αρχή τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων. Οι αυξήσεις αυτές είναι "προάγγελος" νέων γενικότερων ανατιμήσεων όπως παραδέχεται εμμέσως και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου."

    [10] Εισοδηματική Πολιτική

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι :"Αυξήσεις ανάχωμα στον πληθωρισμό θα λάβουν από το νέο έτος οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες, με βάση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας."

    [11] Συμβασιούχοι

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι :"Η μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων, που η ηγεσία της ΝΔ είχε υποσχεθεί ότι θα γινόταν άμεσα, μετατίθεται σε βάθος χρόνου."

    [12] Απογραφή - Δημοσκόπηση

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι: "Καταλυτική υπέρ της δημοσιονομικής απογραφής, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση, είναι η άποψη της κοινής γνώμης. Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της VPRC,που διενεργήθηκε στις 22 Νοεμβρίου για λογαριασμό του ΣΚΑΪ 100,3, το 63% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η απόφαση της κυβέρνησης να κάνει την απογραφή ήταν "μάλλον σωστή" και μόνο το 23% πιστεύει ότι "μάλλον ήταν λάθος".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 29 November 2004 - 8:32:38 UTC