Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-11-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/11/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Απογραφή οικονομίας -Αντιδράσεις
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Σκόπια
  • [07] Αναπτυξιακός νόμος
  • [08] Υπουργείο Ανάπτυξης - Επιδοτήσεις
  • [09] Εφορία
  • [10] Συνέντευξη Κακλαμάνη
  • [11] Φορολογία ακινήτων
  • [12] Βέτο Σουφλιά για ντίζελ
  • [13] Φορολογικά κίνητρα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/11/2004

    Η απογραφή της Οικονομίας και οι αντιδράσεις που προκάλεσε, το Κυπριακό, το θέμα των Σκοπίων και η κριτική του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Επιδοτήσεις για μικρές και ατομικές επιχειρήσεις. Χρυσές ευκαιρίες με νέα προγράμματα του υπουργείου Ανάπτυξης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Το 87% των πολιτών δεν εμπιστεύεται τα ΜΜΕ. 90% πιστεύουν ότι εξυπηρετούν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα!Εκεί μας κατάντησαν τα "σκουπίδια" της TV και τα DVD των εφημερίδων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Ύπουλο παιχνίδι Σημίτη με την οικονομία. Το άγνωστο παρασκήνιο των παρεμβάσεών του στην Ευρώπη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:Οι αλλαγές στα ακίνητα. Τι προβλέπει το νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή σύντομα ο Γ. Αλογοσκούφης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει ο Σημίτης. Με πρόσχημα την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας θέτει σε ομηρία τον Γιώργο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Ακίνητα: Πού θα πάνε οι τιμές το 2005. Φοβίζουν τους υποψήφιους αγοραστές ΦΠΑ και νέες αντικειμενικές.

    ΕΘΝΟΣ:Ρύθμιση σκούπα για χρέη από ακίνητα. Εφορία: Εισπρακτικό σαφάρι με δέλεαρ ευνοϊκούς όρους για 1.000.000 ανοικτές υποθέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Προκαλώντας απορίες και υπονοούμενα. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Δημητρακόπουλος τα έβαλε ευθέως με τον Γ. Αλογοσκούφη και την απογραφή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Οι εννέα αλλαγές στη φορολογία επιχειρήσεων. Πραγματική φορο-ανάσα για τους μικρομεσαίους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Εκλογές αν....τολμά ο Γ. Παπανδρέου. Συνέντευξη: Ο Νικήτας Κακλαμάνης ρίχνει το γάντι στο ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Ξεσκούφωσε την απογραφή. Αμήχανη η κυβέρνηση από το εξ οικείων βέλος.

    ΕΣΤΙΑ:Δούρειος Ίππος στην κυβέρνηση. Ποιοι υποκινούν τις εσωτερικές συγκρούσεις.

    ESPRESSO: Αποστολή στην Ιερά Μονή Μπούρα. Κόρη πρώην υπουργού έγινε καλόγρια. Αντιδρά ο πατέρας της. Μητροπολίτης Θεόφιλος: Ήθελε να αφοσιωθεί στο Θεό.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βέτο Σουφλιά για το ντίζελ στα ΙΧ. "Πρώτα να γίνουν περιβαλλοντικές μελέτες".

    TRAFFIC NEWS: Η Μιλένα ζητάει εκατομμύρια, κοσμήματα και τον έλεγχο...της ΣΙΤΡΟΕΝ για λογαριασμό του παιδιού της. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το διαζύγιο της Αποστολάκη με το μεγαλοεπιχειρηματία Πολυχρόνη Συγγελίδη.

    Η ΧΩΡΑ:Φορολογικά κίνητρα για τους μικρομεσαίους. Στόχος της κυβέρνησης, η στήριξη της οικογενειακής επιχείρησης.

    City Press:Γ. Δημητρακόπουλος: Κίνδυνος νέων μέτρων εξαιτίας της απογραφής.

    Μetro:Μπαίνει ψηλά ο πήχης. Αυξημένες προσδοκίες από τον νέο αναπτυξιακό νόμο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Καψόνια από τη ΔΕΗ. Θεσσαλονίκη: Πάγωσαν το σαββατοκύριακο πολλά νοικοκυριά.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Αρχή σκληρής αντιπολίτευσης. Επίθεση Γ. Παπανδρέου στην κυβέρνηση από τη Θεσσαλονίκη.

    [03] Απογραφή οικονομίας -Αντιδράσεις

    H CITY PRESS γράφει ότι :"θεωρώ λάθος ότι η απογραφή δεν κρατήθηκε εντός των συνόρων. Δεν εξετάστηκε σωστά η πολιτική μεθοδολογία που έπρεπε να ακολουθηθεί. Χρειαζόμαστε μια νέου τύπου οικονομική διπλωματία με τον αρμόδιο επίτροπο κ. Αλμούνια και τα άλλα μέλη του Ecofin. Εάν επικρατήσει η αυστηρή άποψη στο Ecofin, θα εξουδετερωθεί η πολιτική της ήπιας προσαρμογής."

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι :"Είναι αφελές να πιστεύει κανείς ότι ο ευρωβουλευτής κ. Γ. Δημητρακόπουλος, που αναστάτωσε το σύμπαν με τις δηλώσεις του για την δημοσιονομική απογραφή, ενήργησε αυτοβούλως."

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι :"Αμήχανη η κυβέρνηση, χαρακτήρισε "προσωπικές" τις δηλώσεις του του ευρωβουλευτή της Γ. Δημητρακόπουλου στην "Κυριακάτικη Ε", με τις οποίες καταλογίζει στον Γ. Αλογοσκούφη πολιτικό-οικονομική αφέλεια για την απογραφή.

    Η ΕSPRESSO υπογραμμίζει ότι :"Καθαρά προσωπικές" χαρακτήριζαν χθες κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. τις απόψεις που εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Γιώργος Δημητρακόπουλος σχετικά με την απογραφή της οικονομικής κατάστασης της χώρας."

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι :"Η αγωνία του κ. Σημίτη για το προσωπικό πολιτικό του μέλλον κρύβεται πίσω από το ύπουλο παιχνίδι για την απογραφή."

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "οξεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου από το βήμα της 2ης Θεματικής Συνδιάσκεψης του κόμματος. Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την κυβέρνηση επικίνδυνη στα εθνικά θέματα και τόνισε ότι ποτέ άλλοτε κυβέρνηση δεν έκανε τόσα πολλά λάθη σε τόσο λίγο διάστημα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "να πολώσει το πολιτικό κλίμα με κλιμάκωση της κριτικής του προς την κυβέρνηση επιχείρησε χθες απατό βήμα της δεύτερης προσυνεδριακής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει να κινείται π προς την κατεύθυνση αυτή με χρονικό ορίζοντα το συνέδριο του Κινήματος προκειμένου να ενισχύσει το προσωπικό του προφίλ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "τα ιδιοτελή πολιτικά σχέδια του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και των στελεχών του Κινήματος που εξακολουθούν να πρόσκεινται και να καθοδηγούνται πολιτικά από αυτόν, κρύβονται πίσω από την τεχνητή κρίση πουπροσχηματικά έσπευσαν να προκαλέσουν στο ΠΑΣΟΚ οι σημιτικοί βουλευτές με αφορμή την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Νίκου Κωνσταντόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας".

    [05] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων από ελλαδικής πλευράς η άρση του casus belli (αιτία πολέμου) από το τουρκικό Κοινοβούλιο, ο τερματισμός των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου μας , ο σεβασμός των ελληνικών συνόρων κ.α. Η Κύπρος θέτει πέντε. Μεταξύ αυτών είναι η αναγνώρισή της από την Τουρκία .Όρους θέτουν και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Άγκυρα, η αποχώρηση των στρατευμάτων καθώς και προστασία της περιουσίας των Ελληνοκύπριων προσφύγων είναι τα βασικά θέματα που θα θέσει η κυπριακή κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο κατά την οποία και θα αποφασισθεί η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας".

    [06] Σκόπια

    H TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "σε διάβημα προς τα Σκόπια και τα Τίρανα προέβη το Σάββατο το υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας από μεν την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να προχωρήσει ο διάλογος στα Ηνωμένα Έθνη για το όνομα των Σκοπίων από δε την αλβανική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα "Μακεδονία".

    [07] Αναπτυξιακός νόμος

    Το metro σημειώνει ότι " υψηλές προσδοκίες για τον νέο αναπτυξιακό νόμο και των ώθηση που αυτός αναμένεται να δώσει στην ελληνική οικονομία καλλιεργεί η οικονομική ηγεσία, ενόψει της κατάθεσής του στη Βουλή, που θα γίνει αύριο".

    [08] Υπουργείο Ανάπτυξης - Επιδοτήσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "στις αρχές του 2005 θα προκηρυχθούν τα εξειδικευμένα για τις εμπορικές μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις προγράμματα χρηματοδότησής τους για επενδύσεις εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς τους".

    [09] Εφορία

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "με δέλεαρ ευνοϊκούς όρους για κλείσιμο εκκρεμών υποθέσεων, που φτάνουν το ένα εκατομμύριο, η Εφορία ετοιμάζει εισπρακτικό σαφάρι".

    [10] Συνέντευξη Κακλαμάνη

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ φιλοξενεί συνέντευξη του υπουργού Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής: "η απογραφή ήταν η μόνη λύση για να αποκατασταθεί η χώρα μας ως ισότιμο μέλος της ΕΕ. Επίσης ρίχνει το γάντι στο ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου, τονίζοντας: "ας κατέβουν σε εκλογές για να ξεχωρίσουμε τους θαρραλέους από τους αναξιόπιστους".

    [11] Φορολογία ακινήτων

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "με στόχο την ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας η κυβέρνηση προετοιμάζει δέσμη 7 μεταρρυθμίσεων στη φορολογία ακινήτων, οι οποίες θα ισχύσουν από 1-1-2006. Τα μέτρα που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο σκοπεύουν στην ελάφρυνση από τη φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων".

    [12] Βέτο Σουφλιά για ντίζελ

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "βέτο στην απελευθέρωση της κυκλοφορίας ντιζελοκίνητων ΙΧ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ώσπου να γίνουν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, προτίθεται να ασκήσει ο Γιώργος Σουφλιάς".

    [13] Φορολογικά κίνητρα

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι " στην υλοποίηση των προεκλογικών της εξαγγελιών προχωρά η κυβέρνηση με την παροχή φορολογικών και επενδυτικών κινήτρων σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για την ανάπτυξη . Ειδικά μέτρα προωθούνται ήδη στην περιφέρεια ενώ προβλέπονται μεγάλες φοροαπαλλαγές για νέους επαγγελματίες και επιχειρηματίες"
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 22 November 2004 - 22:29:26 UTC