Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-11-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/11/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Πολυτεχνείο
  • [04] Οικονομία
  • [05] Εχινος - Επεισόδια
  • [06] Κύπρος
  • [07] ΠΓΔΜ
  • [08] Διαπλοκή
  • [09] ΠΑΣΟΚ
  • [10] Υγεία
  • [11] Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [13] Ασφαλιστικό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/11/2004

    Η επέτειος του Πολυτεχνείου, τα αποτελέσματα του ΕΚΟΦΙΝ και η ελληνική οικονομία, τα σενάρια για την προεδρική εκλογή, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και η περιοδεία του υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη καθώς και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το νόμο του βασικού μετόχου, είναι τα βασικά θέματα του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αλλάζουν όλα στα Σώματα Ασφαλείας. Γενική αναδιάρθρωση από τον Γ. Βουλγαράκη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Επιδόματα σε αστυνομικούς-λιμενικούς-πυροσβέστες. Επιτέλους, αναγνωρίσθηκε το "επικίνδυνο" του επαγγέλματός τους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Η "επανάσταση" των πράσινων παιδιών. Η ΠΑΣΠ απαίτησε να μην καταθέσει η ΟΝΝΕΔ στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Έξτρα αυξήσεις στα Σώματα Ασφαλείας. Που πάνε οι μισθοί με τα νέα επιδόματα. Γ. Βουλγαράκης: 60 ευρώ σε τέσσερα χρόνια.

    Η ΑΥΓΗ: Το νέο Βιετνάμ λέγεται Φαλούτζα. Αμερικανοί εγκληματίες πολέμου εν ψυχρώ σκοτώνουν τραυματισμένους Ιρακινούς αιχμαλώτους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τελειώνουν τον Μπόμπολα. Δικαιοσύνη και κυβέρνηση. Το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε παράνομη την σκανδαλώδη σύμβαση με την οποία είχε αρπάξει και το καζίνο της Πάρνηθας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τερατολογίες υπουργών που διαψεύδουν τα κείμενά τους. Οι κκ Παπαληγούρας και Παυλόπουλος μετά τις αποκαλύψεις του "Βήματος".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πολυϊατρεία για δωρεάν εξετάσεις στους δήμους. Προληπτικά τσεκ απ για όλους τους πολίτες.

    ΕΘΝΟΣ: Κατηγορώ και προειδοποιώ από Σημίτη για την Οικονομία. Δήλωση καταπέλτης: Η δήθεν απογραφή, πολλαπλά επιζήμια και επικίνδυνη για τη χώρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 31 χρόνια μετά πρέπει επιτέλους να μάθουμε όλοι ότι Είναι κοντά το Πολυτεχνείο από την "Ομόνοια".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέα παρέμβαση Σημίτη ταράζει ολόκληρο το σύστημα ΠΑΣΟΚ. Αναστατώνει τον Γ. Παπανδρέου και τον υποχρεώνει σε σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διχάζει το ΠΑΣΟΚ ο Πρόεδρος Νίκος. Χ. Τρικούπη: Πολιτικό Βατερλό για την προεδρική εκλογή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Βόμβα σε ΣτΕ κατά διαπλοκής. Αντισυνταγματικό το άρθρο για την οικονομική αυτοτέλεια.

    ΕΣΤΙΑ: Η οικονομία δεν περιμένει. Οι Κοινοτικές παρατάσεις λειτουργούν εις βάρος μας.

    ESPRESSO: Πως "έγδυνα" εφοπλιστές και βιομηχάνους. Κατάθεση-φωτιά της γυναίκας "αράχνη" στο δικαστήριο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πλήγμα κατά διαπλοκής. Το Δ' Τμήμα του ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό τον "νόμο Βενιζέλου".

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σενάρια τέλος για πρόωρες εκλογές. Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ στην υποψηφιότητα Κωνσταντόπουλου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Συναίνεση ...κατά Κωνσταντόπουλου. Διακομματικά πυρά στην υποψηφιότητά του.

    Η ΝΙΚΗ: Πιο κοντά σε εκλογές. Διχάζει η υποψηφιότητα Κωνσταντόπουλου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σήμερα η παλλαϊκή πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

    TRAFFIC NEWS: Ασφυκτική πολιορκία ηθοποιών για το "Αρχιπέλαγος". Εξαγριωμένοι μουσουλμάνοι τους απέκλεισαν στο ΑΤ του Εχίνου.

    Η ΧΩΡΑ: Ο αρχιερέας της διαφθοράς ζητάει τα ρέστα. Ο Σημίτης κατηγορεί την κυβέρνηση για την Οικονομία και μιλάει για εμπάθεια ο πιο εμπαθής πολιτικός της μεταπολιτευτικής περιόδου.

    City Press: Συμβάσεις του Δημοσίου με ιδιωτικά νοσοκομεία.

    METRO: Έξυσε πληγές γύρισμα σήριαλ στην Θράκη. Απειλήθηκαν με λιντσάρισμα ηθοποιοί και μέλη τηλεοπτικού συνεργείου, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για προσβολή ιερού χώρου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ηλεκτροσόκ από τη ΔΕΗ. Έρχονται αυξήσεις. Καταρρέει το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 1973: Εδώ Πολυτεχνείο... 2004: Εδώ Κακό-τεχνείο.

    [03] Πολυτεχνείο

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "για τους νεολαίους του ΠΑΣΟΚ, το Πολυτεχνείο αποτελεί "κτήμα" τους. Κατά συνέπεια κανείς δεν μπορεί να το παραβιάσει. Πόσο μάλλον η ΟΝΝΕΔ. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζεται σε ένα κείμενο-αποθέωση της ανορθογραφίας που αποκαλύπτει σήμερα η "Α".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει ότι "το μήνυμα του Πολυτεχνείου 31 χρόνια μετά παραμένει επίκαιρο. Αντίθετα, κάθε χρόνο ξεθωριάζει η εικόνα των εορτασμών καθώς αμαυρώνεται είτε από τα θλιβερά επεισόδια περιθωριακών στοιχείων είτε από τις εικόνες της εμπορευματοποίησης".

    [04] Οικονομία

    Η Traffic Νews υποστηρίζει ότι "η απόφαση για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ τον Ιούνιο του 2000 βασίστηκε στα στατιστικά δεδομένα των ελληνικών αρχών, τα οποία επικυρώθηκαν από την Eurostat", προκύπτει από το συμπέρασμα του συμβουλίου των "25" της ΕΕ το Ecofin. Ωστόσο η Ελλάδα καλείται να συμμορφωθεί πλήρως με τις επιταγές και τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητα και Ανάπτυξης".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "με ανακούφιση απεδέχθη η Κυβέρνησης την απόφαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ να δοθεί διετής προθεσμία στην Ελλάδα για την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος σε 3% του ΑΕΠ".

    [05] Εχινος - Επεισόδια

    To metro γράφει ότι "απειλήθηκαν με λιντσάρισμα ηθοποιοί και μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για προσβολή ιερού χώρου. Κλίμα σύρραξης δημιουργήθηκε χθες στον Εχινο Ξάνθης, μεταξύ μουσουλμάνων κατοίκων της περιοχής και τηλεοπτικού συνεργείου που πραγματοποιεί γυρίσματα στην περιοχή για το σήριαλ "Αρχιπέλαγος" , το οποίο παρουσιάζει η τηλεόραση του ALPHA".

    [06] Κύπρος

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "χρηματοδότηση του παράνομου κράτους κατοχής στη Βόρεια Κύπρο φαίνεται ότι θα αποφασίσει τελικά η ΕΕ μετά και τη χτεσινή συζήτηση του θέματος στα πλαίσια της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Μετά το ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων στο απαράδεκτο "σχέδιο Ανάν" η ΕΕ , προκειμένου να υλοποιήσει τις αποφάσεις της, θεωρεί το βόρειο τμήμα της Κύπρου τρίτη χώρα και την εντάσσει στην "Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων".

    [07] ΠΓΔΜ

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "μια κοινά αποδεκτή λύση θα είναι η καλύτερη" δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Σολομόν Πασί για την ονομασία της ΠΓΔΜ, έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Πέτρο Μολυβιάτη στη Σόφια".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "μια κοινά αποδεκτή λύση θα είναι η καλύτερη" δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Σολομών Πασί για την ονομασία της ΠΓΔΜ έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Πέτρο Μολυβιάτη στη Σόφια".

    [08] Διαπλοκή

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "ομόφωνα αντισυνταγματική έκρινε το Δ΄Τμήμα του ΣτΕ τη ρύθμιση του νόμου για το ασυμβίβαστο, που ανοίγει το παράθυρο σε συγγενείς ιδιοκτητών ΜΜΕ να αναλαμβάνουν δημόσια έργα, αρκεί να διαθέτουν οικονομική αυτοτέλεια".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "ανοίγει ο δρόμος για την καταπολέμηση της διαπλοκής -αν βεβαίως η κυβέρνηση επιλέξει να τον βαδίσει- με σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας που ανάμεσα σε άλλα κρίνει αντισυνταγματικό τον "αμαρτωλό" νόμο 3021/2002 για τον βασικό μέτοχο, που έδωσε την δυνατότητα σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ να αναλαμβάνουν "νόμιμα" έργα του δημοσίου".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "νέο ηχηρό χτύπημα δέχθηκε χθες το καρτέλ της διαπλοκής με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας σύμφωνα με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η διάταξη των άρθρων 2 παρ. 12 και άρθρο 3 παρ.12 του Ν. 3021/2002 περί βασικού μετόχου".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "η απόλυτη δικαίωση στον αγώνα της κυβέρνησης κατά της διαπλοκής ήρθε από τη Δικαιοσύνη. Ο νόμος για το βασικό μέτοχο κρίθηκε αντισυνταγματικός από ανώτερο δικαστήριο, το Συμβούλιο της Επικρατείας, και πλέον η εκτελεστική εξουσία καλείται να αλλάξει το νομοθετικό καθεστώς προχωρώντας στην απόλυτη διαφάνεια".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "πλήγμα κατά του "νόμου Βενιζέλου" για τον βασικό μέτοχο αποτελεί η χθεσινή απόφαση του Δ΄Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία κρίνει ότι διατάξεις του αντίκεινται στο άρθρο 14 του Συντάγματος, που κατοχυρώνει το ασυμβίβαστο μεταξύ ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης και επιχειρήσεων συμβαλλόμενων με το Δημόσιο".

    [09] ΠΑΣΟΚ

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "μία συγγνώμη περίμενε ο ελληνικός λαός από τον άνθρωπο, ο οποίος στο όνομα της... ΟΝΕ διέσυρε διεθνώς τη χώρα εμφανίζοντας πλαστά οικονομικά στοιχεία το 1999. Αντί αυτής, ο κ. Σημίτης χθες κατηγόρησε για εμπάθεια την κυβέρνηση και για ψευδολογία σχετικά με την πορεία της απογραφής, ενώ χαρακτήρισε λογιστικού τύπου την τεράστια μαύρη τρύπα στο έλλειμμα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "νέα δημόσια παρέμβαση του Κώστα Σημίτη, η δεύτερη μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας. Ο τ. πρωθυπουργός, που δέχθηκε στη συνέχεια την έντονη κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου Θόδωρου Ρουσόπουλου, τοποθετήθηκε χθες για την κατάσταση της οικονομίας και τη δημοσιονομική απογραφή, χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "δριμύ "κατηγορώ" και αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει στην κυβέρνηση ο Κ. Σημίτης. Ο πρώην πρωθυπουργός, με μια δήλωση-καταπέλτη, κάνει λόγο για "δήθεν απογραφή". Προειδοποιεί ότι οι επιπτώσεις που επιφυλάσσονται για τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν ακόμα φανεί στο μέγεθός τους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "νέα εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη, ο οποίος αυτή τη φορά απέδωσε ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση για την απογραφή, καθώς και για τα μέτρα που θα ακολουθήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση".

    [10] Υγεία

    Η City Press εκτιμά ότι "εντός των ημερών υπογράφονται οι πρώτες συμβάσεις με βάση το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ. Η μέση ελληνική οικογένεια επιβαρύνεται, πέρα από τις εισφορές και τις κρατήσεις, με 1.400 ευρώ το χρόνο για να πληρώσει φάρμακα, γιατρούς και... φακελάκια. Οι ιδιωτικές δαπάνες συγκρίνονται με τις δημόσιες, κάνοντας την Ελλάδα μία από τις πιο ακριβές χώρες σε ό,τι αφορά την Υγεία".

    [11] Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Το ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "η ειρωνική αναφορά του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη αλλά και οι επιφυλάξεις που εξέφρασαν χθες κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αποδυνάμωσαν σημαντικά την υποψηφιότητα του προέδρου του Συνασπισμού κ. Ν. Κωνσταντόπουλου για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "μπαράζ αρνητικών δηλώσεων από κορυφαία στελέχη της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΝ προκαλεί μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Κωνσταντόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε να σταματήσει η ονοματολογία".

    Η Epresso υπογραμμίζει ότι "κυβερνητική σιγή έναντι της "άκαιρης προεδρολογίας" παρά την αναζωπύρωσή της, ύστερα από την εμφάνιση του προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, την Κυριακή".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "σε εσωκομματικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται το θέμα της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, την ώρα που η κυβέρνηση κλείνει το θέμα των πρόωρων εκλογών και τονίζει την ανάγκη συναίνεσης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "στο ΠΑΣΟΚ πετάει το μπαλάκι των πρόωρων εκλογών η κυβέρνηση, αφού από την στάση που θα κρατήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πρόσωπο που θα προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα εξαρτηθεί αν θα συρθεί η χώρα σε μια ακόμη εκλογική διαμάχη".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "πλήθος νέος αντιδράσεων καταδεικνύουν ότι η υποψηφιότητα του Νίκου Κωνσταντόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι εκείνη που αντί να ενώνει, σύμφωνα και με το συνταγματικό πνεύμα που επικαλείται η κυβέρνηση, διχάζει πλήρως το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου της χώρας".

    [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Το Ecofin έδωσε παράταση για το έλλειμμα , αλλά ζητεί Διορθωτικά μέτρα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Έρχεται ο λογαριασμός για την "απογραφή". Οι εννέα κίνδυνοι για την οικονομία μετά την απόφαση του EcoFin".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ραγδαίες οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό των τραπεζών. "Λύση Σωτηρίας" για την Εμπορική από τον Γ. Προβοπουλο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Δύο χρόνια παράταση για μείωση ελλειμμάτων. Λήξη της "μάχης" με τις Βρυξέλλες για τις υπερβάσεις".

    [13] Ασφαλιστικό

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "ραγδαίες εξελίξεις για το ασφαλιστικό δρομολογούνται άμεσα, με πρωτοβουλίες τραπεζιτών που προτείνουν λύσεις για ένα από τα πιο "καυτά" διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 17 November 2004 - 21:46:14 UTC