Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-11-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/11/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Προεδρική εκλογή
  • [04] Παιδεία
  • [05] ΚΟΚ
  • [06] Πολιτιστική Ολυμπιάδα
  • [07] Εφορία
  • [08] Διαπλοκή
  • [09] Σκοπιανό
  • [10] Ασφαλιστικό
  • [11] Ελληνοτουρκικά
  • [12] Υγεία
  • [13] Πολυτεχνείο
  • [14] Προσλήψεις
  • [15] ΠΑΣΟΚ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/11/2004

    Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό σε σχέση με την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η ομιλία του πρωθυπουργού σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ και η παρουσία σε αυτήν του προέδρου του ΣΥΝ, Νίκου Κωνσταντόπουλου, τα προβλήματα από την κακοκαιρία και η κριτική του Γ. Παπανδρέου στην κυβέρνηση στη συνδιάσκεψη του κόμματός του είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ασφαλιστική προστασία για ανέργους. Οδηγός για επιδόματα-περίθαλψη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στο έλεος θεομηνίας η Ελλάδα. Καταιγίδες με πλημμύρες, χιονοθύελλες, πτώση θερμοκρασίας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πτυχία από ΑΕΙ σε τρία χρόνια. Συνέντευξη της υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου στην "Α".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Τα χρυσά κουτάλια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας 2001-2004. Ποιοι πήραν τα 49,8 δις. για "εκδηλώσεις μιας νύχτας".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αποφασισμένος ο Καραμανλής να τσακίσει τους νταβατζήδες της διαπλοκής. Οριστικό τέλος στα παιχνίδια χειραγώγησης της πολιτικής ζωής.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Λύση τώρα για τους επιλαχόντες του '98. Με νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται εντός της εβδομάδας.

    ΕΘΝΟΣ: Πόλεμος γιατρών με θύματα παιδιά. Προσωπικές διαμάχες μπλοκάρουν τις μεταμοσχεύσεις καρδιάς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Του άνοιξαν παράθυρο για την προεδρία. Με προσωπική πρόσκληση ο Νίκος Κωνσταντόπουλος παραβρέθηκε και μίλησε σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τρέμει τον Σημίτη. Ανεβάζει τους τόνους της αντιπολίτευσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μειώσεις έως 20% στις τιμές φαρμάκων. Αποκλειστικό: Οι νέες ρυθμίσεις του υπ. Ανάπτυξης για ασφαλισμένους και εταιρίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νεύμα στον Νίκο. Με πρόσκληση Καραμανλή ο Κωνσταντόπουλος στη γιορτή ΟΝΝΕΔ.

    ΕΣΤΙΑ: Ολιγομελής Κυβέρνησης. Επιβάλλεται μείωσης του αριθμού των υφυπουργών.

    ESPRESSO: Οι γιατροί έκλεψαν το παιδί μου από το μαιευτήριο και το πούλησαν! Η συγκλονιστική ιστορία μιας μάνας που έβαλε ντετέκτιβ για να αποκαλύψει το κύκλωμα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τα 18 πτυχία που εξασφαλίζουν δουλειά. Οι επαγγελματικές προοπτικές για 52 Σχολές.

    TRAFFIC NEWS: Τρόμος από το βιαστή με το κατσαβίδι. Δεκάδες υποθέσεις μέσα σε ένα χρόνο.

    Η ΧΩΡΑ: Τι αλλάζει στα πρόστιμα της εφορίας. Πιο αντικειμενικές διαδικασίες για φόρο-παραβάσεις.

    City Press: Σενάριο τώρα με Κωνσταντόπουλο. Κοινή εμφάνιση με τον Καραμανλή σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ ενίσχυσε τα σενάρια προεδροποίησής του.

    METRO: Σχέδιο για την επέτειο. Δρακόντεια μέτρα για τον απρόσκοπτο εορτασμό του Πολυτεχνείου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Θεσσαλονικιός ο παραβάτης! Στοιχεία-σοκ της Τροχαίας για το 10μηνο 1004.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πνιγήκαμε μεταξύ ΕΥΑΘ και ΥΠΕΧΩΔΕ. 20 λεπτά μπόρας εκθέτουν τους αρμόδιους φορείς.

    [03] Προεδρική εκλογή

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "κοινή εμφάνιση Καραμανλή- Κωνσταντόπουλου στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για το Πολυτεχνείο και σύμπτωση απόψεων για εθνική συναίνεση και εναντίον της διαπλοκής, έδωσαν νέα τροφή στα σενάρια της υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΝ για την Προεδρία της Δημοκρατίας με πρόταση της ΝΔ".

    [04] Παιδεία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "την προσαρμογή της ελληνικής εκπαιδευτικής νομοθεσίας σε όσα ορίζει η Διακήρυξη της Μπαλόνια μελετά το υπουργείο Παιδείας. Πως αποκαλύπτει η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου στην "Απογευματινή", εξετάζεται το ενδεχόμενο να μειωθεί ο χρόνος απόκτησης πτυχίου από τέσσερα σε τρία χρόνια για ορισμένες πανεπιστημιακές σχολές".

    [05] ΚΟΚ

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "πρόστιμα -φωτιά και εξοφλήσεις εξπρές για να μην τριπλασιάζονται, προβλέπονται για 30 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τα πρόστιμα θα εξοφλούνται εντός τριών ημερών ή θα τριπλασιάζονται ενώ επιτόπου θα αφαιρούνται πινακίδες και διπλώματα".

    [06] Πολιτιστική Ολυμπιάδα

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι "μεγάλο φαγοπότι, όπως αποδεικνύεται από τον επίσημο κατάλογο που έχει καταρτιστεί από το υπουργείο Πολιτισμού, είχε στηθεί για τις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας 2001-2004. Δισεκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν για συναυλίες, παραστάσεις, ακόμη και ...δεξιώσεις".

    [07] Εφορία

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "πιο διαφανείς και ως εκ τούτου πιο δίκαιες γίνονται πλέον οι διαδικασίες που αφορούν επιβολές ποινών για φορολογικές παραβάσεις. Αλλάζουν οι συντελεστές που επιβάλλονται κατά τους ελέγχους όταν διαπιστωθούν απόκρυψη κερδών και εικονικά τιμολόγια".

    [08] Διαπλοκή

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "αποφασισμένος για μετωπική σύγκρουση με τα λαμόγια της διαπλοκής, εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί απόπειρες χειραγώγησης της πολιτικής ζωής απ΄τα οργανωμένα συμφέροντα".

    [09] Σκοπιανό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ θα έχει σήμερα το απόγευμα ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος για να συζητήσουν το θέμα που ανέκυψε μετά την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας" από την κυβέρνηση Μπους".

    [10] Ασφαλιστικό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "σειρά από διατάξεις που αφορούν στην ασφαλιστική προστασία των ανέργων, περιλαμβανομένων των επιδομάτων και της περίθαλψης και οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, αναλύονται στον οδηγό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ)".

    [11] Ελληνοτουρκικά

    Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται το Κυπριακό. Και μπορεί όλες οι πλευρές να προετοιμάζονται για τη Σύνοδο Κορυφής, 17 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, όπου και θα αποφασισθεί τι θα γίνει με την πορεία της Τουρκίας σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο η κατάσταση είναι και ρευστή και επικίνδυνη".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "ευτυχώς το Ελσίνκι έχει στην πράξη εγκαταλειφθεί ως διαδικασία προσεγγίσεως των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, διατηρουμένου μόνον και κυρίως του πλαισίου των υποχρεώσεων που έχει η Τουρκία ως υποψήφιο μέλος. Όχι μόνον έναντι της Ελλάδος, αλλά έναντι του συνόλου των κρατών-μελών που συναποδέχονται το σύστημα αρχών, αξιών και κανόνων δικαίου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως".

    [12] Υγεία

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "διαμάχες γιατρών στο "Ωνάσειο" δημιουργούν προβλήματα στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς. Θύματα του "πολέμου" είναι ιδίως παιδιά".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "μέτρα-έκπληξη για την αγορά φαρμάκου, με άξονα τη μείωση των τιμών και της δαπάνης καταναλωτών και Ταμείων για φάρμακα προωθεί από το νέο έτος η κυβέρνηση".

    [13] Πολυτεχνείο

    Η City Press επισημαίνει ότι "οι φετινοί εορτασμοί για το Πολυτεχνείο χαρακτηρίζονται από ένα πολιτικό παράδοξο. Η γενιά του Πολυτεχνείου εξεγέρθηκε κατά της αμερικανοκρατίας και η γενιά που ασκεί τώρα την εξουσία έχει συμβιβαστεί με το θρίαμβο της αμερικανοκρατίας".

    Η METRO ισχυρίζεται ότι "σε επιφυλακή βρίσκεται από χθες όλη η αστυνομική δύναμη της Αττικής για την τριακοστή πρώτη επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τα μέτρα της Αστυνομίας τέθηκαν από χθες σε εφαρμογή, τόσο σε επίπεδο κυκλοφοριακών ρυθμίσεων όσο και ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων και της πορείας της Τετάρτης".

    [14] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα προβλέπεται ο άμεσος διορισμός σε θέσεις του Δημοσίου των επιλαχόντων του ΑΣΕΠ του '98 καθώς και πριμοδότηση με 50% των συμβασιούχων που μένουν εκτός ΠΔ αλλά διεκδικούν θέσεις του δημόσιου τομέα, καταθέτει εντός της εβδομάδας στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "κλείνουν" οι κερκόπορτες στον τομέα των προσλήψεων στους δήμους της χώρας. Αποφασίστηκε από το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης εφεξής οι προκηρύξεις να είναι ενιαίες για όλους τους ΟΤΑ και θα εκδίδονται δύο-τρεις φορές τον χρόνο.

    [15] ΠΑΣΟΚ

    Η Espresso γράφει ότι "έτοιμος για ρήξεις, ανατροπές και αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου με μοναδικό, όπως χαρακτηριστικά λεει, όραμά του, να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και τη σχέση που προνομιακά διατηρούσε το ΠΑΣΟΚ με το ασθενέστερο οικονομικά κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "βλέποντας τους κινδύνους για την "καρέκλα" του, που αντιπροσωπεύει η επανεμφάνιση Σημίτη και ειδικότερα η χθεσινή δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ που τον φέρει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις μεταξύ όλων των υποψηφίων για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Παπανδρέου νιώθει έντονα την ανάγκη να σηκώσει τους τόνους για να συγκινήσει τους οπαδούς του κόμματός του".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 15 November 2004 - 22:00:54 UTC