Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-10-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/10/2004
  • [02] ΠΑΣΟΚ
  • [03] ΚΟ Νέας Δημοκρατίας
  • [04] Προσχέδιο Προϋπολογισμού
  • [05] Νέο μισθολόγιο
  • [06] Μετεγγραφές
  • [07] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/10/2004

    Η σκληρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση , η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, οι νέες διευκρινίσεις της υπουργού Παιδείας για τις μετεγγραφές, το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2005 και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Νέες δράσεις σε τρεις άξονες. ΝΔ: Το κόμμα στο πλευρό της κυβέρνησης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δημόσιο: Έρχεται νέο ενιαίο μισθολόγιο. Σύνδεση μισθών με παραγωγικότητα. Απομακρύνονται οι γενικοί διευθυντές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Έρμαιο του Άκη ο Γιώργος. Από του Ψυρρή στη Βουλή άλλαξε θέση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Καταιγίδα ανακρίσεων για 8 σκάνδαλα. Επιχείρηση "Καθαρά Χέρια" από τρεις εισαγγελείς.

    Η ΑΥΓΗ: Μάχη μέσα στη διαπλοκή. Συγκρούσεις και αναδιατάξεις κέντρων εξουσίας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δήλωση-βόμβα της Γιαννάκου: Θα γίνει χαμός στη Βουλή αν βγουν τα ονόματα με τις μετεγγραφές!

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Λογόκριναν και τον Πρόεδρο! Έθεσαν εκτός ύλης τον κ. Κ. Στεφανόπουλο. Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ξαναχτύπησε - αυτή τη φορά στα ΤΕΕ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Ενιαίες αποδοχές για ομοειδείς ειδικότητες προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.

    ΕΘΝΟΣ: Κάνατε την Ελλάδα δικαστικό τρελοκομείο. Οξύτατη επίθεση Γιώργου Παπανδρέου σε Καραμανλή. Η συναίνεση δεν είναι δεδομένη για οτιδήποτε...

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χθες στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου αφού έκανε προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό θυμήθηκε τις κουμπαριές ...ξέχασε το ζεϊμπέκικο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τελεσίγραφο Γιώργου στους εσωκομματικούς αντιπάλους του. Δεν θα ανεχθεί πλέον την υπονόμευση του συλλογικού συμφέροντος της παράταξής του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Όλες οι ρυθμίσεις για τις μετεγγραφές. Υπουργείο Παιδείας: Έγινε τελικά δεκτή και η κατηγορία των "τριών σπιτιών".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ξορκίζουν τη διαπλοκή, αλλά... Όλοι καταγγέλλουν, ψάχνουν και ψάχνονται.

    ΕΣΤΙΑ: Η σύγκρουσις με τις συντεχνίες. Αναστέλλουν την πρόοδο της οικονομίας.

    ESPRESSO: Η συγκλονιστική ιστορία του εγκέφαλου της κλοπής των 6 εκ. ευρώ. Η ανδραγαθία του αδελφού του συγκίνησε την Ελλάδα, η δική του ενέργεια την πάγωσε.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το Σύνταγμα δίδει τη λύση. Ο καταστατικός χάρτης αποκλείει παρερμηνείες - Ταραχή και διεργασίες στα ΜΜΕ και στις κατασκευαστικές.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Διαψεύδει τις απαισιόδοξες προβλέψεις. Γ. Αλογοσκούφης: "Δεν συμμερίζομαι τις Κασσάνδρες για το ρυθμό ανάπτυξης".

    ΤΑ ΝΕΑ: Φακελώνουν πάλι τα ακίνητα. Σκέψεις και για νέο Ε9.

    Η ΝΙΚΗ: Καθ' υπόδειξη ημετέρων διαπλεκομένων. Στροφή της κυβέρνησης μετά από δημοσίευμα της "Καθημερινής".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανοχύρωτη η Αττική. Πλημμύρα εμπαιγμού από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

    TRAFFIC NEWS: Έξαλλη η Ρούλα με τον Σαρτίνι. "Αλήθεια, έχει η Κορομηλά εκπομπή;" Άρχισε νέος πόλεμος με τον Ιταλό.

    Η ΧΩΡΑ: Η φάμπρικα της "διαφάνειας". Πώς πέρναγαν τα πιστοποιητικά για ανάληψη δημοσίων έργων και κρατικών προμηθειών χωρίς να τα υπογράφει η Ολομέλεια του ΕΣΡ.

    City Press: Γ. Παπανδρέου στην ΚΟ: Επτά προτεραιότητες για το ΠΑΣΟΚ.

    METRO: Παρέμβαση ΣΕΒ για την διαπλοκή. "Πρέπει να δούμε αν οι θεσμοί λειτουργούν επαρκώς", τονίζει ο κ. Οδ. Κυριακόπουλος.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Συνεχές ωράριο στην αγορά. Θεσσαλονίκη: ριζικές αλλαγές στα εμπορικά.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με τη νέα φορολογία καυσίμων: Το πετρέλαιο θα μας κάψει, η κυβέρνηση θα μας κλάψει και η αντιπολίτευση θα μας παρηγορήσει.

    [02] ΠΑΣΟΚ

    H ESPRESSO γράφει ότι "λίγες μόλις ώρες μετά την απόφαση σύστασης εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλοντας και μη εξαπέλυσε μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "όμηρος του "βαθέος ΠΑΣΟΚ" και των μηχανισμών του εμφανίστηκε χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ο Γ. Παπανδρέου. Αναίρεσε όλα όσα περί συναίνεσης υποστήριζε μέχρι προχθές και συντάχθηκε με το παλιό ΠΑΣΟΚ".

    Σύμφωνα με το metro , "δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης για το θέμα της διαπλοκής εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου για μια ακόμη φορά ωστόσο αποσυνέδεσε τις πρόωρες εκλογές με τις "οσμές σκανδάλου" που αναδίδονται από τις εξεταστικές επιτροπές".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "σκληρό μήνυμα στους εσωκομματικούς του αντιπάλους έστειλε στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου ενώ στη "χαλαρή" κατά τα άλλα συνεδρίαση δεν έλειψαν και κάποιες αιχμές εναντίον του".

    H CITY PRESS τονίζει ότι "σε εκφράσεις όπως "η κυβέρνηση είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις" , "έχει λάθος στόχους", "είναι δέσμιοι του παρελθόντος τους" και χαρακτηρισμούς όπως "μαθητευόμενοι μάγοι" και "νεοσυντηρητικοί" στηρίχθηκε η χθεσινή σκληρή και πολυμέτωπη επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κατά της Νέας Δημοκρατίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "μιλώντας χθες στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επετέθη προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι "δεν κυβερνιέται έτσι μια χώρα κι ένα Έθνος κ. Καραμανλή". Χαρακτήρισε τη δημοσιονομική απογραφή της κυβέρνησης "μεγάλο κόλπο".

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε χθες το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε οξεία κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για την οικονομία, την παιδεία και τα εξωτερικά θέματα κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για αδιαφορία".

    [03] ΚΟ Νέας Δημοκρατίας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "σε μια προσπάθεια να δείξει ότι έχει ανοιχτές πόρτες και να μην ακούσει "παράπονα" στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής δέχθηκε χθες στο γραφείο του , στη Βουλή, βουλευτές που είχαν ζητήσει εδώ και καιρό να τον δουν".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "ρόλο και συγκεκριμένα καθήκοντα έχει αποφασίσει να δώσει στους νέους βουλευτές ο πρωθυπουργός και στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος θα τους καλέσει να γίνουν η αιχμή του δόρατος της ΝΔ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "επιζητούμε τη συναίνεση των κομμάτων για την καταπολέμηση της διαπλοκής αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και μόνοι μας". Αυτό θα είναι κατά πληροφορίες, το κεντρικό μήνυμα της σημερινής ομιλίας του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας".

    [04] Προσχέδιο Προϋπολογισμού

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "στην διάψευση δημοσιευμάτων που υπεστήριζαν ότι το προσχέδιο του Προϋπολογισμού έχει απορριφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε χθες από την βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης. Λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος του αρμοδίου Επιτρόπου για τις Νομισματικές Υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια διέψευσε και αυτός τα εν λόγω δημοσιεύματα".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "την πεποίθησή του για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων ή πρόσθετα φορολογικά βάρη για τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, εξέφρασε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογoσκούφης, σε ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο συζήτησης του σχεδίου νόμου για τις Ανώνυμες Εταιρίες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων το οποίο υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "σε κλίμα έντασης με φόντο τα δημοσιεύματα τα οποία άφησε αναπάντητα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει απορρίψει τον προϋπολογισμό του 2005 ξεκίνησε χθες στην Επιτροπή της Βουλή η συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "κατηγορηματικά διέψευσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης τα δημοσιεύματα περί δήθεν απόρριψης από τις Βρυξέλλες του προϋπολογισμού ξεκαθαρίζοντας πως ήταν αδύνατο να συμβεί κάτι ανάλογο καθώς δεν έχει υποβληθεί ακόμη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει ότι "σε μάχη για τη διάψευση όσων ανυπόστατων δημοσιοποιούνται με αιχμή την πολεμική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ για τη δημοσιονομική απογραφή εν όψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού εις βάρος των συμφερόντων της χώρας επιδίδεται ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας επιχειρώντας να αποκαταστήσει την πραγματικότητα".

    [05] Νέο μισθολόγιο

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "ενοποίηση των μισθών των υπαλλήλων που ανήκουν στην ίδια επαγγελματική ειδικότητα, σύνδεση μισθού με την αποδοτικότητα, αλλά και νέα διάρθρωση στην διοικητική ιεραρχία προανήγγειλε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "νέο-ενιαίο μισθολόγιο, με το οποίο ανατρέπεται η σημερινή άκριτη επιδοματική πολιτική και έχει ως στόχο την άμβλυνση των μισθολογικών ανισοτήτων, καταρτίζει το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης".

    [06] Μετεγγραφές

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "με νέες τροποποιήσεις αλλά και προαναγγελία αποκαλύψεων για παράνομες μετεγγραφές επωνύμων "που δεν θα αντέξει η ίδια η Βουλή", προσήλθε χθες στο Κοινοβούλιο η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, στη συζήτηση του νομοσχεδίου με το οποίο θεσπίζονται συγκεκριμένα κριτήρια για τη μετεγγραφή των φοιτητών ΑΕΙ και ΤΕΙ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "σε πλήρη αποδοκιμασία του ρουσφετιού και της συναλλαγής που υπήρχε επί χρόνια κάτω από τα Πανεπιστημιακά έδρανα και εξυπηρετούσε τους πολίτες που είχαν πρόσβαση στα πολιτικά γραφεία ή ήταν παιδιά ενός ανώτερου... Υπουργού, προχώρησε χθες στη Βουλή η Υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "νέα διερεύνηση των κριτηρίων μετεγγραφής έκανε χθες η υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου, υιοθετώντας σχετικές τροπολογίες κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή της Βουλής. Ρύθμιση για τις οικογένειες που σπουδάζουν δύο παιδιά σε διαφορετικές πόλεις".

    Τα ΝΕΑ εκτιμούν ότι "με την... τέταρτη προσπάθεια αποδέχθηκε η υπουργός Παιδείας κ. Μ. Γιαννάκου ότι οι οικογένειες που έχουν δύο παιδιά τα οποία φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις έχουν δικαίωμα μετεγγραφής".

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει ότι "και τα ορφανά παιδιά και "τα τρία παιδιά" θα αποτελούν πλέον κριτήριο για μετεγγραφές. Η Μ. Γιαννάκου υποχώρησε για ακόμη μια φορά και αποδέχτηκε πρόταση βουλευτή του κόμματός της να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο για τις μετεγγραφές που από χθες συζητείται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την κατηγορία των ορφανών παιδιών από έναν ή δύο γονείς, καθώς επίσης και τη δυνατότητα μετεγγραφής φοιτητή στην πόλη όπου σπουδάζει ο αδελφός ή η αδελφή του προκειμένου να μην συντηρεί μια οικογένεια τρία σπίτια.

    [07] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "απάντηση στις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις και τους όρους που πρέπει να εκπληρώσει η Τουρκία, ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας αυτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιχείρησε να δώσει ο Τούρκος πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν, σε συνέντευξή του, που μεταδόθηκε χτες βράδυ από τη ΝΕΤ".

    Το ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "θέματα άσχετα με τα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης θεωρεί ο τούρκος πρωθυπουργός την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και τις περιουσίες της ελληνικής μειονότητας. Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες το βράδυ από τη ΝΕΤ, ο τούρκος πρωθυπουργός περιέγραψε τις σχέσεις του με τον έλληνα ομόλογό του ως "οικογενειακές".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 14 October 2004 - 20:45:46 UTC