Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-10-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/10/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Υγεία
  • [04] Πετρέλαιο
  • [05] Υπόθεση Χρηματιστηρίου
  • [06] Κυβέρνηση
  • [07] Εξεταστική Επιτροπή
  • [08] Πτυχίο βουλευτή Κουτμερίδη
  • [09] Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Τουρκία
  • [10] Υποκατάστημα Τράπεζας Ελλάδος-Υπεξαίρεση
  • [11] ΠΑΣΟΚ
  • [12] Ελληνική οικονομία
  • [13] Πολίτες-Αποζημιώσεις
  • [14] Τιμές ακινήτων

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/10/2004

    Η συγκρότηση από τη Βουλή αύριο εξεταστικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα, οι δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας για τις προϋποθέσεις ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και η ενίσχυση της διαφάνειας και των μέτρων κατά της διαπλοκής που προετοιμάζει η κυβέρνηση, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 5 "βόμβες" στα θεμέλια της διαπλοκής. Κατά μέτωπο σύγκρουση Καραμανλή με την αδιαφάνεια.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Με πλαίσιο νόμων στη γωνία οι διαπλεκόμενοι! Η κουβέντα του πρωθυπουργού περί "5 νταβατζήδων" σε φιλική συντροφιά, ήταν ό,τι θετικότερο στην 7μηνη διακυβέρνηση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αποζημίωση 4.500 ευρώ για λακκούβες. Δικαστικές αποφάσεις υποχρεώνουν το κράτος να πληρώσει τον πολίτη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Έτσι χάθηκαν οι περιουσίες. Έφαγαν 130 δις δρχ του Δημοσίου και 500 δις δρχ των ιδιωτών σε 5 ημέρες. Ο Γ. Αλογοσκούφης καταθέτει στον ανακριτή!!!

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πήρε χαρτί ότι σπούδασε επί 3 χρόνια σε Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας!!! Την εποχή που ο βουλευτής Στάθης Κουτμερίδης δούλευε στην Εφορία Σερρών...

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ένας στους δύο Έλληνες σπεύδουν τώρα για ακίνητο. Έρευνα της ΚΑΠΑ Research για την Κτηματαγορά.

    ΕΘΝΟΣ: Βέτο από τον Πρόεδρο για τα ελληνοτουρκικά. Ο Κ. Στεφανόπουλος έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία, αλλά και την κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Νικήτας: Δημιουργούμε συνήγορο της υγείας. Σπάνια ακούσθηκε τόσο καθάριος λόγος και τόσες ξεκαθαρισμένες θέσεις από Έλληνα υπουργό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξεσηκώθηκαν οι κορυφαίοι στο ΠΑΣΟΚ εναντίον του Γιώργου. Διαπιστώνουν αναποτελεσματικότητα και κενά στην αντιπολιτευτική τακτική.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διαπλοκή διαφθορά και στο βάθος Πρόεδρος. Οι 90 ημέρες που θα κρίνουν το παιχνίδι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Καιγόμαστε. Πετρέλαιο: 40% ακριβότερο από πέρυσι. Αμήχανη η κυβέρνηση.

    ΕΣΤΙΑ: Βαρύ τίμημα πληρώνει η Ελλάς. Για την ένταξη στην ΟΝΕ με πλασματικά στοιχεία.

    ESPRESSO: Μεγάλο κεφάλι πίσω από την κομπίνα στην τράπεζα. Υπόθεση ναρκωτικών περιπλέκει το μυστήριο. Εξαφανίστηκαν 5,9 εκ. ευρώ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σκάνδαλο με 435 κρεβάτια σε αχρηστία. Ενώ τα ράντζα βασιλεύουν.

    TRAFFIC NEWS: Τατιάνα- Μενεγάκη. Κόντρα για το Νο 1 στον ΑΝΤ1. Και οι δύο τηλεστάρ θέλουν να είναι το πρώτο όνομα του καναλιού.

    CITY PRESS: Πόλεμος εταιριών δοκιμάζει την οικονομία.

    METRO: Θερμό φθινόπωρο. Αρχίζει αύριο στη Βουλή η μάχη για την Εξεταστική.

    Η ΧΩΡΑ: Απόρρητα με το τσουβάλι βγαίνουν από το Μαξίμου. "Μάτια" και "αυτιά" των βαρόνων κατασκοπεύουν το πρωθυπουργικό γραφείο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στη γωνία οι εργαζόμενοι. Περισσότερη δουλειά, λιγότερα λεφτά, μικρότερη άδεια.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξήσεις 7% στα δημοτικά τέλη. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε αναζήτηση φόρων.

    [03] Υγεία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "όπως κι άλλοι τομείς ο τομέας της Υγείας παρελήφθη από τον κ. Κακλαμάνη "ασθενείς". Τη χρόνια ασθένεια των ράντζων την καταπολέμησε σε μεγάλο βαθμό. Χθες μιλώντας στον Ραδιοσταθμό "Σκάι" απεκάλυψε ότι θεσπίζει τον Συνήγορο της Υγείας και προωθεί το Νομοσχέδιο που ήδη βρίσκεται στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής. Σ΄αυτό το νομοσχέδιο θα υπάρχει και διάταξη για την άμεση λειτουργία της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "σε διαχρονικό σκάνδαλο εξελίσσεται η αδυναμία της Πολιτείας να αξιοποιήσει το Αττικό Νοσοκομείο του Χαϊδαρίου, που θεωρείται το πλέον σύγχρονο της Αττικής. Παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες των αρμοδίων, 435 από τα συνολικά 700 κρεβάτια του νοσοκομείου παραμένουν σε αχρηστία, τη στιγμή που τα ράντζα ζουν και βασιλεύουν στις εφημερίες των μεγάλων νοσοκομείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι λειτουργούν μόνο έξι από τα είκοσι τέσσερα κρεβάτια της Εντατικής".

    [04] Πετρέλαιο

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "όχι απλά καιει, ζεματάει το πετρέλαιο θέρμανσης. Η τιμή του με τα σημερινά δεδομένα θα φτάσει τα 46 λεπτά το λίτρο, ακριβότερο κατά 40% απ΄ό,τι πέρυσι. Η κυβέρνηση παρακολουθεί με αμηχανία την ξέφρενη κούρσα του, που ωθεί προς τα πάνω τον πληθωρισμό. Μέχρι στιγμής αντιδρά με συσκέψεις για αυτοπεριορισμό των παραγόντων της αγοράς. Στο υπουργείο Ανάπτυξης σκέφτονται να διευκολύνουν την πρόσβαση των πρατηρίων στα διυλιστήρια, μήπως και βγει από τη μέση το χονδρεμπορικό κέρδος".

    [05] Υπόθεση Χρηματιστηρίου

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "το μεγάλο κόλπο του Χρηματιστηρίου , με αποκορύφωμα τη "Μεγάλη Εβδομάδα" της κερδοσκοπίας και της διπλής εξαπάτησης (3-9 Απριλίου του 2000) εξαιτίας της οποίας χάθηκαν εκατόν τριάντα (130) δις δραχμές του Ελληνικού Δημοσίου και υπερτριπλασιάσιο ποσό από δεκάδες χιλιάδες ανυποψίαστους - εξαπατημένους πολίτες και ψηφοφόρους, έρχεται πλέον στο φως. Στο πλήρες φως της αλήθειας και της Δικαιοσύνης τις προσεχείς εβδομάδες. Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι πολλές μυστικές καταθέσεις στον ανακριτή κ. Παπαγεωργίου και άλλα δεδομένα. Επιβεβαιώνουν ότι ο φάκελος του Χρηματιστηρίου είχε και έχει πρωτοφανείς διαστάσεις σκανδάλου".

    [06] Κυβέρνηση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "ως τις αρχές του 2005 αναμένεται να κριθούν τρία βασικά ζητήματα για την κυβέρνηση Καραμανλή. Η συζήτηση για εξεταστική επιτροπή στο θέμα των εξοπλισμών αρχίζει αύριο στη Βουλή, το νομοσχέδιο για το "βασικό μέτοχο" στα ΜΜΕ αναμένεται να κατατεθεί άμεσα ενώ η τελική εκτίμηση για το πρόσωπο του υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας είναι ότι πρόκειται για συναινετική λύση, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "συγκλονιστικές αποκαλύψεις της "Χ" για τις πληροφορίες, τα στοιχεία , τα έγγραφα που φεύγουν από το Μαξίμου με παραλήπτες τις βαρονίες της διαπλοκής. τα υγεία κανάλια δεν διστάζουν να θίγουν σε προσωπικό επίπεδο τον πρωθυπουργό και να δίνουν πλήρη και λεπτομερή αναφορά για τις καθημερινές συναντήσεις και συνομιλίες του".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "νομικό πλαίσιο που θα θωρακίσει την Πολιτεία έναντι της διαπλοκής προετοιμάζει με τατύχτα τους ρυθμούς η κυβέρνηση βάσει των εντολών του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος είναι διατεθειμένος να συγκρουσθεί ανοιχτά με τα συμφέροντα και τα εξωθεσμικά κέντρα που επιχειρούν να ελέγξουν την πολιτική ζωή και τη χώρα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι "αποστασιοποιημένη ήταν η στάση που τηρούσαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου τα περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης από τις δηλώσεις Κεφαλογιάννη, ο οποίος αναφέρθηκε σε ονόματα επιχειρηματιών ερωτηθείς για τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Και αυτό τη στιγμή που υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως το ζήτημα της διαφάνειας είναι ζήτημα θεσμικό για την κυβέρνηση και όχι".

    Σύμφωνα με τη CITY PRESS "η "διαπλοκολογία" οδηγεί σε επιχειρηματικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Οι εφημερίδες γεμάτες πρωτοσέλιδα για "διαπλεκόμενους " επιχειρηματίες και υπουργούς. Νέο πλήγμα στο οικονομικό και επιχειρηματικό κλίμα από μια συζήτηση που ξέφυγε από το θεσμικό πλαίσιο. Οι καταγγελίες οδηγούν τους επενδυτές σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία".

    [07] Εξεταστική Επιτροπή

    Το metro γράφει ότι "τα ξίφη τους ετοιμάζονται να διασταυρώσουν από αύριο στη Βουλή κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή την έναρξη της συζήτησης σχετικά με την εξεταστική επιτροπή για τις εξοπλιστικές συμβάσεις, που υπεγράφησαν επί θητείας Α. Τσοχατζόπουλου και Γ. Παπαντωνίου στο υπουργείο Άμυνας".

    [08] Πτυχίο βουλευτή Κουτμερίδη

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "όπως ο Κοσκωτάς πλασαριζόταν με πλαστογραφημένο πτυχία ως... Οικονομολόγος, έτσι και ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης, εφοριακός το επάγγελμα, με τίτλο σπουδών - μαϊμού από ρουμάνικο πανεπιστήμιο (Κραϊόβα) εξασφάλισε μετεγγραφή-σκάνδαλο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ώστε να συμπληρώσει στο βιογραφικό της υποψηφιότητάς του τον τίτλοι του "απόφοιτου οικονομικών επιστημών".

    [09] Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Τουρκία

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "μήνυμα προς την Τουρκία, αλλά και προς την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, έστειλε ο Κ. Στεφανόπουλος, μιλώντας στη Ναύπακτο με αφορμή την ιστορική επέτειο της καταστροφής της οθωμανικής αρμάδας από τον χριστιανικό στόλο. Τόνισε ότι η Άγκυρα, πριν καταστεί μέλος της ΕΕ πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "μήνυμα προς την Άγκυρα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στη χώρα μας πριν γίνει μέλος της ΕΕ έστειλε από τη Ναύπακτο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος. Ο κ. Στεφανόπουλος υπενθύμισε στη γείτονα τις υποχρεώσεις της απέναντι στη χώρα μας, οι οποίες απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, και την κάλεσε να ανταποκριθεί σε αυτές πριν γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    [10] Υποκατάστημα Τράπεζας Ελλάδος-Υπεξαίρεση

    Η Espresso γράφει ότι "απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της "εξαφάνισης" 5,9 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα. Η απώλεια του τεράστιου ποσού, η οποία αρχικά εμφανίστηκε ως κλοπή, σχετίζεται τώρα άμεσα από τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση με τον εντοπισμό του τεράστιου φορτίου κοκαΐνης πριν από ενάμιση μήνα σε ιστιοπλοϊκό στο λιμάνι της πόλης".

    [11] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "κενό αντιπολιτευτικής τακτικής διαπιστώνουν καθημερινά πλέον τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟ, τα οποία δεν διστάζουν να επικρίνουν τον πρόεδρο του Κινήματος για αναποτελεσματική και αντιφατική στρατηγική, που δεν προσδιορίζει κομματικά οφέλη στο Κίνημα".

    [12] Ελληνική οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "το γεγονός ότι σήμερα η Ελλάς υστερεί δραματικά σε ανταγωνιστικότητα, ότι περιορίζονται οι ξένες επενδύσεις, ότι κλείνουν επιχειρήσεις και ότι δεν μειώνεται η ανεργία, οφείλεται στο ότι ενταχθήκαμε στην ΟΝΕ ανέτοιμοι και με ψεύτικα στοιχεία. Αυτό είναι το πραγματικό τίμημα της απάτης που αποκαλύπτει τώρα η Eurostat".

    [13] Πολίτες-Αποζημιώσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "το ελληνικό δημόσιο με αποφάσεις διοικητικών και πολιτικών δικαστηρίων καλείται να πληρώσει αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ στους πολίτες που πέφτουν θύματα των "παγίδων του δρόμου". Την ίδια ώρα, ο Συνήγορος του Πολίτη προωθεί νομοθετική παρέμβαση για αποζημιώσεις-εξπρές από δήμους και νομαρχίες για τον ίδιο λόγο".

    [14] Τιμές ακινήτων

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι "σε σταθεροποιητικά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν οι τιμές των κατοικιών και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη στιγμή που η αγορά επαγγελματικής στέγης θα παρουσιάσει πτωτική τροχιά. Σύμφωνα με έρευνα της ΚΑΠΑ Research για τον κλάδο ανάπτυξης ακινήτων, σημειώνεται ότι η φάση που βρίσκεται αυτή την περίοδο η ελληνική αγορά ακινήτων χαρακτηρίζεται σταθεροποιητική από τις εταιρίες διαχείρισης και πτωτική από τις εταιρίες κατασκευής".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 12 October 2004 - 21:02:21 UTC