Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-09-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/92004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Παραίτηση Τσιτουρίδη
  • [04] Διαπλοκή
  • [05] Οικονομία
  • [06] Υπόθεση Κεντέρη
  • [07] Νέα Δημοκρατία
  • [08] Σινούκ
  • [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [10] Ελληνική οικονομία-Αξιοπιστία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/92004

    Η παραίτηση του υπουργού Γεωργίας Σάββα Τσιτουρίδη και η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ανοίγει ο δρόμος του ανασχηματισμού. Αποφασισμένος να μην κάνει "εν θερμώ" κινήσεις ο πρωθυπουργός.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Όλοι κατά της διαπλοκής. Διακομματικό ξέσπασμα στη Βουλή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σάββα, έθιξες τις αρχές που πιστεύω. Ο Καραμανλής έστειλε το μήνυμα και απομάκρυνε τον Τσιτουρίδη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Τα κρυφά τεφτέρια του ΠΑΣΟΚ. Άγνωστα χρέη δισ κληρονόμησε η κυβέρνηση.

    Η ΑΥΓΗ: Η κυβέρνηση υπό πίεση. Μετά το αλαλούμ με το "Σινούκ" νέο πλήγμα για τη ΝΔ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έδιωξε νύχτα τον Τσιτουρίδη για την παράνομη μετεγγραφή του γιου του. Αγρίεψε ο Καραμανλής.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η Οικονομία έρμαιο της πολιτικής αντιδικίας. Οι λανθασμένοι χειρισμοί της κυβέρνησης κατέστησαν αναξιόπιστη τη χώρα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μετεγγραφή σε νέο ήθος. Δυναμική απόφαση από τον Κώστα Καραμανλή. Παραιτήθηκε ο Σάββας Τσιτουρίδης για λόγους πολιτικής και προσωπικής ευθιξίας.

    ΕΘΝΟΣ: Καρατόμηση Τσιτουρίδη εν μέσω νευρικής κρίσης. Ζήτησε και πέτυχε "σεμνά και ταπεινά" την κατ΄εξαίρεση μετεγγραφή του γιου του για λόγους ασφαλείας!

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Γενικός Γραμματέας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επισήμανε στον πρωθυπουργό να προσέξουμε.....Να μην κάνουμε το κόμμα τελεία και την κυβέρνηση...παύλα!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παραίτηση υπουργού για λόγους προσωπικής ευθιξίας. Χρυσή ευκαιρία Καραμανλή για ανασχηματισμό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μήνυμα ήθος και πυγμής από Καραμανλή. Κυβέρνηση: Παραίτηση-αποπομπή Τσιτουρίδη για τη μετεγγραφή του γιου του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αποπομπή υπουργού για λόγους...ασφαλείας. Η δεύτερη μετά Σπηλιωτόπουλο παραίτηση έγινε δεκτή από Καραμανλή.

    ΕΣΤΙΑ: Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάς στην 15η θέση με 19.000 δολάρια μετά την Σλοβενία.

    ESPRESSO: Κολαστήριο ψυχών στη "φωλιά του κούκου". Ξεφτίλισαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Επέμβαση εισαγγελέα στο Ψυχιατρείο Κρήτης.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αποπομπή Τσιτουρίδη από τον Καραμανλή. Άμεση και δυναμική απόφαση του πρωθυπουργού για θέμα ηθικής τάξεως.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Έντιμος αλλά...Ο πρωθυπουργός έκανε αποδεκτή την παραίτηση Τσιτουρίδη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σκάνδαλο Τσιτουρίδη. Αναγκάστηκε να τον διώξει ο Καραμανλής.

    Η ΝΙΚΗ: Άρχισε το ξήλωμα. Η πρώτη παραίτηση υπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή. Ο Τσιτουρίδης "πλήρωσε" για το γιο του και το "Σινούκ".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Καμένα νέο βάρος στις πλάτες του λαού. Συνεχίζουν την υποκριτική διαμάχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τους οικονομικούς δείκτες, ενώ τα οικονομικά επιτελεία της κυβέρνησης επεξεργάζονται τα αντιλαϊκά σενάρια για το 2005.

    TRAFFIC NEWS: Επιχειρηματίας έπιασε τη γυναίκα του με νεαρό κροίσο.....Και χωρίζει μετά από άγριο ξυλοδαρμό. Σοκ στην υψηλή κοινωνία.

    Η ΧΩΡΑ: Εντάξει φαγώθηκε ο Σάββας. Με τους βαρώνους της διαπλοκής και τις σχέσεις με κάποιους άλλους στην κυβέρνηση τι γίνεται;

    City Press: "Σεμνή και ταπεινή" αποπομπή Τσιτουρίδη.

    Μetro: Παραίτηση λόγο ...υιού. Αποχώρησε από την κυβέρνηση ο Σάββας Τσιτουρίδης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τρικυμία στην κυβέρνηση. Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η αποπομπή του Σ. Τσιτουρίδη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ντροπή για τον δυτικό πολιτισμό μας. Πεθαίνουν 30.000 μικρά παιδιά κάθε μέρα από ασθένειες και υποσιτισμό.

    [03] Παραίτηση Τσιτουρίδη

    Το metro υποστηρίζει ότι "στην παραίτηση οδήγησε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σάββα Τσιτουρίδη, η αποκάλυψη που έγινε μετά από σχετική ερώτηση, την οποία κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη, για τη μετεγγραφή του γιου του Κυριάκου από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "με την αποπομπή του -επιτυχημένου στη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης- Σ. Τσιτουρίδη για τη μετεγγραφή του γιου του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Πάντειο, ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα σε όλους ότι "η σεμνότητα και η ταπεινότητα" δεν είναι λόγια αλλά θέση και εντολή".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, "χωρίς δεύτερη σκέψη, ο πρωθυπουργός απομάκρυνε από την κυβέρνηση έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του. Το μήνυμα του κ. Καραμανλή είναι σαφές".

    H ESPRESSO προσθέτει ότι "όταν ο Κώστας Καραμανλής επέμενα ότι "τα φαινόμενα αλαζονείας θα χτυπηθούν στη ρίζα τους" αλλά και οι "ύποπτες ενέργειες, απ΄όποιον και αν προέρχονται" φαίνεται πως το εννοούσε...Αργά χθες το βράδυ, το πολιτικό σκηνικό πήρε φωτιά με την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σάββα Τσιτουρίδη!".

    H CITY PRESS τονίζει ότι "ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής απέπεμψε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης επειδή έκρινε ότι η μετεγγραφή του υιού Τσιτουρίδη έγινε με απαράδεκτο τρόπο που εξέθεσε την κυβέρνηση. Πήγε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Πάντειο για λόγους...ολυμπιακής ασφάλειας. Είχε απορριφθεί η πρώτη αίτηση μετεγγραφής που στηρίχθηκε σε "λόγους υγείας" αλλά ο υπουργός επέμεινε και οι πρυτανικές Αρχές υποκλίθηκαν στην πολιτική εξουσία προκαλώντας πολιτικό σκάνδαλο. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα με ερώτησή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "δεν είχε δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα με την πολιτική του παρουσία και ως βουλευτής και ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Αντιθέτως, εθεωρείτο από τα έντιμα και εργατικά στελέχη του κόμματός του. Ωστόσο τα προτερήματα του Σάββα Τσιτουρίδη δεν έφταναν για να τον ..."γλιτώσουν" από το πολιτικό-και ηθικό- ζήτημα που δημιουργήθηκε αιφνιδιαστικά χθες το απόγευμα από την κυβέρνηση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "η αξιωματική αντιπολίτευση στην προσπάθειά της να αντιστρέψει το δυσμενές πολιτικό κλίμα που δημιουργήθηκε σε βάρος της εξαιτίας των πλασματικών οικονομικών στοιχείων που κατέθετε επί μακρόν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξαπέλυσε λυσσαλέα επίθεση εναντίον του κ. Τσιτουρίδη. Η αντίδραση του Κώστα Καραμανλή αλλά και του ίδιου του παραιτηθέντος υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν άμεση".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "με την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σάββα Τσιτουρίδη και την άμεση αντικατάστασή του από τον υφυπουργό του Ευάγγελο Μπασιάκο, έπεσε η αυλαία της πρώτης μείζονος ενδοκυβερνητικής κρίσης που ξεκίνησε από τη μοιραία πτώση του Σινούκ. Η αποφασιστικότητα με την οποία κινήθηκε χθες ο πρωθυπουργός έδωσε ένα διαφορετικό στίγμα στον τρόπο με τον οποίο αποφασίζει και υπό καθεστώς πίεσης, καθώς οι διαστάσεις που έλαβε το θέμα από τα ΜΜΕ επέβαλε τη λήψη μιας σκληρής απόφασης, για έναν στενό και μέχρι εκείνη τη στιγμή εξαιρετικά επιτυχημένο συνεργάτη του".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "αγρίεψε ο πρωθυπουργός και με συνοπτικές διαδικασίες απέπεμψε νύκτα τον υπουργό Γεωργίας Σάββα Τσιτουρίδη επειδή ζήτησε και πέτυχε την μετεγγραφή του γιου του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο επικαλούμενος λόγους ασφαλείας".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι " εν μέσω κυβερνητικής νευρικής κρίσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σάββας Τσιτουρίδης καρατομήθηκε χθες το απόγευμα. Αφορμή αποτέλεσε η κατ΄εξαίρεση μετεγγραφή του φοιτητή γιου του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Πάντειο, που ο ίδιος "σεμνά και ταπεινά" ζήτησε και πέτυχε. Ο αποπεμφθείς υπουργός πλήρωσε και ολόκληρο το αλαλούμ που ακολούθησε την πτώση του "Σινούκ".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "μείζον πολιτικό πλήγμα αποτελεί για την κυβέρνηση η χθεσινή απόλυση του υπουργού Γεωργίας Σάββα Τσιτουρίδη από τον Κ. Καραμανλή μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το σκάνδαλο της μετεγγραφής του γιου του υπουργού από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Πάντειο".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "πριν κοπάσει η κρίση που είχε ξεσπάσει με την κυβερνητική ανεπάρκεια στην υπόθεση "Σινούκ" , νέο πρόβλημα επιδεινώνει την εικόνα της κυβέρνησης και εμφανίζει τον πρωθυπουργό να ενεργεί υπό πίεση".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, "η αποπομπή ουσιαστικά του κ. Τσιτουρίδη έστω και έπειτα από την κατάθεση του ίδιου του πρώην υπουργού της παραίτησής του για λόγους "πολιτικής και προσωπικής ευθιξίας" ήταν επιβεβλημένη. Τα τελευταία γεγονότα οι κακοί χειρισμοί και οι ατυχείς συγκυρίες είχαν αποδομήσει μέρος της εικόνας της κυβέρνησης και τα βέλη άρχιζαν απειλητικά να αγγίζουν και τον ίδιο τον πρωθυπουργό".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "από τον Σάββα Τσιτουρίδη που είναι φανερό ότι "πλήρωσε" όχι μόνο τη δική του γκάφα αλλά και τα συσσωρευμένα λάθη που έγιναν κατά το μοιραίο για την κυβερνητική εικόνα τελευταίο δεκαπενθήμερο, αρχίζει ουσιαστικά ένα ξήλωμα υπουργών που ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει για την ώρα πόσο μεγάλες διαστάσεις θα πάρει και πότε θα εκδηλωθεί υπό τη μορφή ανασχηματισμού".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "ο Καραμανλής είχε προειδοποιήσει τα στελέχη του να επιδεικνύουν σεμνότητα και ταπεινότητα. Στο πρώτο σοβαρό παράπτωμα ηθικής τάξεως έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Σ. Τσιτουρίδη. Τα ερωτήματα όμως εξακολουθούν να είναι πολλά για τις σχέσεις ορισμένων στελεχών με τους βαρώνους της διαπλοκής".

    [04] Διαπλοκή

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "εκτός πραγματικού και αποτελεσματικού ελέγχου είναι η κατάσταση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο τα τελευταία 17 χρόνια, όπως αποκαλύπτει έκθεση που συνέταξαν για λογαριασμό της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι κκ Β. Πολύδωρας (ΝΔ), Ευ. Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) και Φ. Κουβέλης (ΣΥΝ). Η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, ωστόσο, σημαδεύθηκε από τις σοβαρότατες καταγγελίες που εκτόξευσαν κατά ορισμένων ιδιοκτητών ΜΜΕ, βουλευτές της ΝΔ αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    [05] Οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "τεράστιες διαφορές στο ύψος των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους, καθ' όλη τη διάρκεια της τετραετίας 2000-2004, αποκαλύπτει η δημοσιονομική απογραφή, στοιχεία της οποίας παρουσιάσθηκαν χθες στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "χρέη που ξεπερνούν τα 12,2 δισ. ευρώ είχε κρύψει σε "διπλά βιβλία" η κυβέρνηση Σημίτη, σύμφωνα με τα στοιχεία-σοκ που παρουσίασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης. Στα νοσοκομεία έχουν σωρευτεί χρέη άνω των 2,2 δισ. ευρώ, ενώ στον τομέα των εξοπλιστικών δαπανών πληρωμές μεγάλου ύψους μετατέθηκαν στο μέλλον, προκειμένου να εμφανίζεται τεχνητά μειωμένο το έλλειμμα".

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "η κυβέρνηση ανέσυρε από το χρονοντούλαπο και τα δημόσια ελλείμματα του 2000 για να "φορτώσει" πολιτικά την κακή κατάσταση της οικονομίας στο ΠΑΣΟΚ. Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δημοσιονομικής απογραφής από τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη χθες στη Βουλή δημιούργησε μείζον πολιτικό ζήτημα. Αυτόματα η ελληνική οικονομία τέθηκε υπό την επιτήρηση των Βρυξελλών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ δόθηκε το δικαίωμα στους Ευρωπαίους να ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα δεν πληρούσε ποτέ τα κριτήρια ένταξης στην ΟΝΕ".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "καμιά άλλη θυσία δεν μπορούν να καταθέσουν οι εργαζόμενοι! Την κατηγορηματική αυτή απάντηση έδωσε χθες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την, περί των οικονομικών ελλειμμάτων, ειδησεογραφία. Την ίδια ώρα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν τη μεταξύ τους ανούσια και υποκριτική αντιπαράθεση γύρω από τους οικονομικούς δείκτες, αδιαφορώντας για τα προβλήματα των εργαζομένων που συνεχώς οξύνονται".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "η Ελλάς βρίσκεται στην 15η θέση των 25 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ως προς τα κατά κεφαλήν ΑΕΠ, που το έτος 2003 ανήλθε σε 79% του ευρωπαϊκού μέσου όρου".

    [06] Υπόθεση Κεντέρη

    Η Traffic news επισημαίνει ότι "ως ύποπτοι για παρακώλυση ελέγχου ντόπινγκ και όχι ως μάρτυρες θα κληθούν να καταθέσουν και πάλι σήμερα οι δύο πρωταθλητές του στίβου, Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου. Οι δύο εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Αθηνά Θεοδωροπούλου, που διενεργούν έρευνα για την υπόθεση αποφάσισαν να καλέσουν και πάλι τους δύο αθλητές".

    [07] Νέα Δημοκρατία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε, χθες, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο γενικός γραμματέας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κάνοντας, παράλληλα, προτάσεις για Κυβερνητική Επιτροπή και Επικοινωνιακή Ομάδα".

    [08] Σινούκ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "δραματική είναι η τροπή των ερευνών για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου "Σινούκ" που μετέφερε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και την ακολουθία του στο Αγιον Όρος, μετά τα στοιχεία που εμφανίζονται στη βιντεοκασέτα που τράβηξε το βαθυσκάφος και την κατάθεση ενός "αυτόπτη" μάρτυρα που μιλά για έκρηξη. Και οι έξι πτέρυγες του ελικοπτέρου -τρεις σε κάθε προπέλα- εμφανίζονται στο βίντεο άθικτες και συνδεδεμένες με τους ρότορες του ελικοπτέρου. Μόνο μια από τις έξι είναι ελαφρώς στραβωμένη από την πτώση στο νερό, αλλά καμία δεν είναι σπασμένη".

    [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Οι συνέπειες στα δημοσιονομικά. Μετά την ολοκλήρωση της απογραφής".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η Ελλάδα στο Ευρω-δικαστήριο με κατηγορητήριο την απογραφή. Πρωτοφανής πρόταση του επιτρόπου Χ. Αλμούνια μετά τους κυβερνητικούς χειρισμούς".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Βαθύ το ρήγμα στην αξιοπιστία της χώρας. Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τα δημοσιονομικά μεγέθη".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Χωρίς περιθώρια τώρα η οικονομική πολιτική. Παραδοχή Αλογοσκούφη για αδυναμία υλοποίησης δεσμεύσεων".

    [10] Ελληνική οικονομία-Αξιοπιστία

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Το μύθο του βοσκού με τη φλογέρα θυμίζει για τα καλά η συνεχής αναθεώρηση των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας μας, προκαλώντας για πρώτη φορά τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, να παραδεχτεί ότι η Επιτροπή δεν θα είναι ποτέ σίγουρη για το αν τα στοιχεία που της δίδονται είναι αληθή".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 23 September 2004 - 20:20:13 UTC