Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-09-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/9/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συνέντευξη Παπανδρέου
  • [04] Συμβασιούχοι
  • [05] Φοιτητές - Στέγη
  • [06] Οικονομία
  • [07] Μολυβιάτης - Γκιουλ
  • [08] Χρήσεις γης
  • [09] Αθήνα 2004
  • [10] Κυβέρνηση
  • [11] Στεφανόπουλος - Χριστόδουλος
  • [12] Πετρέλαιο Θέρμανσης

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/9/2004

    Η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, η διαφωνία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου με το περιεχόμενο ομιλίας του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων του μοιραίου Σινούκ αλλά και των αιτίων της πτώσης και καθυστέρησης του κρατικού μηχανισμού και η σημερινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας- Τουρκίας στη Νέα Υόρκη είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Η επιλεκτική και ασθενής μνήμη του ΠΑΣΟΚ. Τι ξέχασε να πει ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξή του.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ομιλία και συνέντευξη οπερέτα! Γελάει το Πανελλήνιο με το αφελές θέατρο του Γιωργάκη στη Θεσσαλονίκη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φοβάται εκλογές και... Σινούκ. Ο Γιώργος βλέπει τρίτη ήττα και λεει "ναι" στον Πρόεδρο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Χτίζουν στα εκτός σχεδίου. Ανατροπές στη δόμηση ετοιμάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έσπασε η ομερτά της συμμορίας που καταλήστεψε το δημόσιο χρήμα. Στο σκαμνί για κακούργημα η Γιάννα και οι συνεργάτες της μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις των δύο δικαστών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νόμιμα 90.000 υπόγεια. Μέσω του νόμου για τη μεταφορά συντελεστή δόμησης.

    ΕΘΝΟΣ: Ανοίγετε μαύρη τρύπα στην οικονομία της χώρας. Δριμύ "κατηγορώ" από τον Γιώργο κατά της κυβέρνησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ανοικτή σύγκρουση Χριστόδουλου - Στεφανόπουλου. Για τις ρίζες και τις παραδόσεις στην Παιδεία μας χθες σε εκδήλωση στα Μετέωρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τραγωδία αρχηγού ο Γ. Παπανδρέου. Έντονα αντιφατικός και χωρίς πολιτική εμφανίστηκε στη ΔΕΘ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Έρχονται οι κρίσεις για τους συμβασιούχους. Δημόσιο: Σήμερα η τελευταία ημέρα για τις αιτήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Διαφωνώ μακαριότατε... Προεδρικό "όχι" στον Χριστόδουλο για Παιδεία.

    ΕΣΤΙΑ: Γενναίες τομές στην οικονομία. Πέντε κρίσιμες προτεραιότητες υποδεικνύει το ΔΝΤ.

    ESPRESSO: Τα μυστικά όπλα Στεφανίδου-Αρναούτογλου και Μικρούτσικου. "Πόλεμος" για τα νέα talent shows.

    ΤΑ ΝΕΑ: Με... κουπόνια το πετρέλαιο θέρμανσης! Το μελετά στα σοβαρά η κυβέρνηση.

    TRAFFIC NEWS: Πικραμένη η Ρούλα με τους "πρώην". Βολές και πικρόχολα σχόλια κατά Χατζηνικολάου και Θέμου.

    H ΧΩΡΑ: Ξένα σώματα και δούρειοι ίπποι ροκανίζουν τον Καραμανλή. Όλο το παρασκήνιο. Τι γίνεται μέσα στην κυβέρνηση με τους βαρώνους της διαπλοκής.

    City Press: Οικονομία: Περισσότεροι φόροι και ανεργία.

    METRO: "Άστεγοι" φοιτητές! Μείζον πρόβλημα η στέγαση για τα παιδιά των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    AΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Λύκεια: "Πάγωσε" η ενισχυτική διδασκαλία. Σταμάτησαν οι προσλήψεις ωρομίσθιων για το πρόγραμμα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Όλα ανοιχτά από τον Γιώργο στη ΔΕΘ. Απέφυγε να τοποθετηθεί για εσωκομματικά και εκλογές.

    [03] Συνέντευξη Παπανδρέου

    Η Espresso υποστηρίζει ότι "ως εν δυνάμει πρωθυπουργός εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου που τόσο με την ομιλία του στις παραγωγικές τάξεις όσο και με τη συνέντευξη Τύπου επιτέθηκε με σφοδρότητα "στην κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης, που με τις επιλογές της υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας και τρωει από τα έτοιμα".

    Η Traffic News αναφέρει ότι "σε κριτική που επιβάλλει ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης, και χωρίς να καταφέρει να ξεπεράσει τα τετριμμένα αυτού του ρόλου, περιορίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης ότι ανοίγεται "μαύρη τρύπα" στην Οικονομία της χώρας εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε σε υψηλούς τόνους πως οι πολίτες θα πληρώσουν την έλλειψη πυξίδας και αξιοπιστίας της κυβέρνησης, κάνοντας ειδικές αναφορές στις επιπτώσεις που θα έχουν στην καθημερινότητα του πολίτη τα παιχνίδια με το έλλειμμα, που οδήγησαν την ελληνική Οικονομία υπό επιτροπεία".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "υπέρ της συναινετικής λύσης στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας τάχθηκε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η σκιά μιας τρίτης ήττας πέφτει βαριά στον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος πάντως χθες βρήκε την ευκαιρία να "καρφώσει" εμμέσως πλην σαφώς, τους κ. Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου. "Θα στείλουμε εμείς τα σκάνδαλα στη Δικαιοσύνη", είπε και μαζί έστειλε και το σχετικό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "σε σωρεία αντιφάσεων υπέπεσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στην παρθενική του συνέντευξη Τύπου, ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Αποδεικνύοντας ότι, είτε δεν ξέρει τι του γίνεται, είτε δεν έχει τις ικανότητες να επιτελέσει στοιχειωδώς τον ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ( Ρίζου) εκτιμά ότι "ο κ. Παπανδρέου εξάντλησε για μία ακόμα φορά την επιχειρηματολογία της αντιπαράθεσης του με την κυβέρνηση σε κινδυνολογίες και ισοπεδωτική κριτική για όλα τα θέματα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) επισημαίνει ότι "όταν λάθη και παραλείψεις μίας διακυβέρνησης έντεκα ολόκληρων ετών διαγράφονται μονοκονδυλιά και τα μείζονα κοινωνικά προβλήματα επιχειρείται να εμφανιστούν περίπου ως προερχόμενα από "παρθενογένεση" σε ένα μόλις εξάμηνο, τότε ουδείς δικαιούται να ομιλεί για "ανανέωση", "εκσυγχρονισμό" και "νέο ύφος" στην πολιτική".

    [04] Συμβασιούχοι

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "λύνεται οριστικά το ακανθώδες ζήτημα των χιλιάδων συμβασιούχων του Δημοσίου. Μετά τη σημερινή τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων στους αρμόδιους φορείς του Δημοσίου για τη μονιμοποίησή τους, ανοίγει ο δρόμος στα υπηρεσιακά συμβούλια και το ΑΣΕΠ για να μετατρέψουν χιλιάδες συμβάσεις από ορισμένου σε αορίστου χρόνου".

    [05] Φοιτητές - Στέγη

    Το metro γράφει ότι "πονοκέφαλο για δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειές τους αποτελεί το πρόβλημα της στέγης. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούν τα στοιχεία που φέρνει στο φως έρευνα της metro.

    [06] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "η τελευταία έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υποδεικνύει σαφώς την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Κυβερνήσεις, για να αντιμετωπισθούν τα σημερινά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Και εμμέσως πλην σαφώς από το κείμενο της εκθέσεως προκύπτουν πέντε κρίσιμες προτεραιότητες. Τις καταγράφουμε κατά σειράν: Εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών. Απελευθερώσεις αγορών, ανταγωνισμός. Επιταχύνσεις των αποκρατικοποιήσεων. Περιορισμός της γραφειοκρατίας. Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας".

    H CITY PRESS αναφέρει ότι " ο υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε την επιβολή ΦΠΑ 18% στις μεταβιβάσεις ακινήτων από το 2006. Η ανεργία σπάει ξανά το φράγμα του 10% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. ΓΚΑΛΟΠ: Για πρώτη φορά περισσότεροι οι δυσαρεστημένοι από τους ικανοποιημένους με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης".

    [07] Μολυβιάτης - Γκιουλ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η πορεία της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και το Κυπριακό θα τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα (στις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος) στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης και ο ομόλογός του της γείτονας χώρας Αμπντουλάχ Γκιουλ".

    [08] Χρήσεις γης

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "οι ιδιοκτήτες περίπου 90.000 υπόγειων κτισμάτων και η μιυπαίθριων χώρων που έχουν αλλάξει αυθαίρετα τη χρήση τους, μετατρέποντάς τα σε καταστήματα ή διαμερίσματα, έχουν εδώ και λίγο καιρό τη δυνατότητα να νομιμοποιήσουν τις περιουσίες τους μέσω του νόμου για τη μεταφορά συντελεστή δόμησης".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ, "ευνοϊκές αλλαγές στο καθεστώς της δόμησης ετοιμάζει το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ αφού σύμφωνα με πληροφορίες άμεσα θα προωθήσει στη Βουλή συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, όπου μεταξύ άλλων θα προβλέπει και τον καθορισμό των χρήσεων γης και στις εκτός σχεδίου πόλεως εκτάσεις, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν που μπορούν να κτίσουν κατοικίες νόμιμα. Με τον τ΄ρλπο αυτό ευελπιστεί να επιλύσει οριστικά το θέμα τόσο της άναρχης όσο και της αυθαίρετης δόμησης".

    [09] Αθήνα 2004

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "κρίση πανικού έχει καταλάβει την Ολυμπιακή σπείρα της λοβιτούρας, τα κατορθώματα της οποίας καταγράφονται στο πόρισμα που ετοιμάζονται να βγάλουν στη φόρα οι δύο διωχθέντες από την Τριμελή Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών του "2004" επίτιμοι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Κοκολάκης και Παν. Παρασκευόπουλος".

    [10] Κυβέρνηση

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "βαρύ το κλίμα στην κυβέρνηση από τις ύποπτες σχέσεις ορισμένων στελεχών με τις βαρονίες της διαπλοκής. Συγχρονισμένη επίθεση κατά του πρωθυπουργού από τα έντυπα του "συστήματος ΠΑΣΟΚ" που επιχειρούν να σταματήσουν η δικαστική έρευνα για τις προμήθειες των Ένοπλων Δυνάμεων. Διευρύνεται το επικοινωνιακό κενό στο Μαξίμου".

    [11] Στεφανόπουλος - Χριστόδουλος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "πρώτη δημόσια διαφωνία προέδρου Δημοκρατίας - Αρχιεπισκόπου. Παρεμβαίνοντας ευθέως μετά το κήρυγμα Χριστόδουλου για "επιστροφή στις ρίζες" ο κ. Στεφανόπουλος έδωσε για την Παιδεία την προοπτ8ική του μέλλοντος και όχι της στείρας παρελθοντολογίας".

    [12] Πετρέλαιο Θέρμανσης

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "την προμήθεια με κουπόνια του πετρελαίου θέρμανσης από τα νοικοκυριά και τους αγρότες μελετά η κυβέρνηση. Το σχέδιο αυτό εξετάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να μειωθεί το λαθρεμπόριο στα καύσιμα. Τα κουπόνια θα αντιστοιχούν σε συγκεκριμένο χρηματικό ποσό και το ύψος του θα καθορίζεται ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας του κάθε νοικοκυριού".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 20 September 2004 - 19:30:27 UTC