Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-09-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/09/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Οικονομία
  • [04] Εκλογή προέδρου- Σενάρια - Εκτιμήσεις
  • [05] ΝΔ
  • [06] Πρωθυπουργός - ΔΕΘ
  • [07] Παιδεία
  • [08] Αγώνας ποδοσφαίρου Ελλάδας - Τουρκίας
  • [09] Τουρισμός
  • [10] Ενίσχυση παλιννοστούντων

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/09/2004

    Οι αναμενόμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η κατάσταση στην οικονομία, τα σενάρια για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και οι διεργασίες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 1.335 προσλήψεις σε Οργανισμούς, Αυτοδιοίκηση. Όλες οι νέες εγκριτικές αποφάσεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 60.000 ευρώ για αγορά στέγης. Στις 35.000 οικογένειες επαναπατρισθέντων ομογενών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μείωση φόρων για όλα τα νοικοκυριά. Τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της ΔΕΘ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ποια αυθαίρετα μπαίνουν στο σχέδιο. Σε 15.000 στρ. νόμιμες οικοδομές από τον Ιανουάριο.

    Η ΑΥΓΗ: Επιχείρηση συγκάλυψης της ρατσιστικής βίας. Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες- Αδρανεί η εισαγγελία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί της Γιάννας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το ζητάει με αγωγή που κατέθεσε ο κουνιάδος της Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Εμφύλιος στη ΝΔ για τα λάφυρα της νίκης. Κλαδικές εναντίον υπουργών, κόμμα εναντίον κυβέρνησης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών. 5,5% αύξηση στους μισθούς από το 2005.

    ΕΘΝΟΣ: Εκπτώσεις και ....δόσεις σε παροχές και υποσχέσεις. ΔΕΘ: Τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός. Τι θα ετεροχρονίσει και τι θα "ξεχάσει".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι Τούρκοι θα επιδιώξουν....παραβίαση της εστίας μας. Αφού μας παραβιάζουν καθημερινά τον Εθνικό εναέριο χώρο μας, σήμερα το βράδυ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φουντώνουν τα σενάρια για τη διαδοχή του Προέδρου. Ενώ μελετάται ακόμη και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χαμένοι στο πόκερ της προεδρολογίας. ΠΑΣΟΚ: Γιατί ο Γιώργος δεν θέλει τον Σημίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γαλάζιο παιδομάζωμα. Εμφύλιος στη ΝΔ για τα δικά τους παιδιά.

    ΕΣΤΙΑ: Αλλάζει ριζικά η τουριστική πολιτική. Κεντρικός στόχος η προσέλκυσις ξένων υψηλού εισοδήματος.

    ESPRESSO: Ο ιδιωτικός στρατός των επωνύμων. Πόσοι και ποιοι φυλάνε τα "μεγάλα ονόματα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο γόρδιος δεσμός της οικονομίας. Υπό το βάρος της δυσμενούς δημοσιονομικής συγκυρίας, η κυβέρνηση αναζητεί αναπτυξιακή διέξοδο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Κλείνουν" τον Α΄κύκλο της προεδρολογίας. Πρόωρο χαρακτηρίζει η κυβέρνηση το θέμα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στα πράσα οι μυστικές προσλήψεις. Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο υπουργείο Άμυνας. Διέρρευσαν εγκύκλιο σε γραφεία βουλευτών.

    Η ΝΙΚΗ: Αναβάλλονται οι παροχές. Ο Σουφλιάς προετοίμασε το έδαφος για λιτότητα. Εξαγγελία - έκπληξη για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μοχλός αστυνομοκρατίας οι ηλεκτρονικοί χαφιέδες. Τα πάντα παρακολουθούν τα "συστήματα ασφαλείας".

    TRAFFIC NEWS: Σάλος με τα "χρυσά " πριμ στην ΕΡΤ. Τι καταγγέλλουν συνδικαλιστές. Σημαντικά ποσά προς φίλους και γνωστούς.

    Η ΧΩΡΑ: Βράζει η βάση της ΝΔ. Δικαιώνονται οι προβλέψεις της "ΧΩΡΑΣ" για την αντίδραση της αποκλεισμένης κοινωνίας.

    City Press: Κομματικός καβγάς στα πίσω θρανία. Με απεργίες απειλούν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ αν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου δεν βελτιωθεί η κατάσταση στα σχολεία.

    Μetro: Σε πρώτο πλάνο η Παιδεία. Δεν θα υπάρξουν προβλήματα στα σχολεία, λέει η κυβέρνηση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Έγκλημα. Χαλκιδική: Εισαγγελέας για τη φωτιά στο Νέο Μαρμαρά.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο αποψινός ποδοσφαιρικός αγώνας Ελλάδα- Τουρκίας για όποιο αποτέλεσμα, ΦΙΛΙΑ.

    [03] Οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "με την οικονομική συγκυρία πιεστική, τη μεγέθυνση να δίδει σημάδια κόπωσης ήδη πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα δημόσια οικονομικά στη χειρότερη δυνατή θέση, όπως καταδεικνύει η εκτίναξη των ταμειακών ελλειμμάτων τα 11 δισ. ευρώ στα τέλη Αυγούστου η κυβέρνηση αναζητεί το άριστο μίγμα οικονομικής πολιτικής, που θα επιτρέπει τον έλεγχο των λογαριασμών του κράτους και ταυτοχρόνως θα ενισχύει την οικονομική δραστηριότητα".

    [04] Εκλογή προέδρου- Σενάρια - Εκτιμήσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "αρκετά πρόωρα άνοιξε στα δύο μεγάλα κόμματα η συζήτηση για τη διαδοχή του προέδρου της Δημοκρατίας μετά τις πρόσφατες δηλώσεις των κ. Κ. Μητσοτάκη και Κ. Σκανδαλίδη, που έριξαν λάδι στη φωτιά. Οι συζητήσεις φουντώνουν παρασκηνιακά τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ δεν λείπουν και τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, παρά το γεγονός ότι Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την έκταση που έχει λάβει το θέμα, ακόμη και σε επίπεδο ονομάτων ως πιθανών υποψηφίων".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "σιγή ασυρμάτου για το θέμα της προεδρολογίας από την κυβέρνηση. Όπως έγραφε χθες η "Β", η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, έκλεισε το θέμα και παρέπεμψε στις απαντήσεις που θα δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θα τονίσει ότι το θέμα είναι πρόωρο και δεν τον απασχολεί αυτή τη στιγμή".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "πρόωρο χαρακτηρίζει η κυβέρνηση το θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, όπως προκύπτει και από τις σχετικές δηλώσεις που έκαναν χθες κορυφαία στελέχη μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Έτοιμος ακόμα και για πρόωρες εκλογές δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής: "η πρόωρη προεδρολογία και οι πολιτικοί υπολογισμοί που τη συνοδεύουν δείχνουν ότι πάμε για μια σκληρή παρτίδα πόκερ, στην οποία μακροπρόθεσμα κερδισμένος θα είναι όποιος διαθέτει καλύτερη στρατηγική. Ο πρωθυπουργός είναι αυτός που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, γεγονός που του δίνει και το συγκριτικό πλεονέκτημα για την επιλογή ενός προσώπου με ευρεία κοινωνική αποδοχή, που θα συμβολίζει τη νέα αντίληψη για τους θεσμούς και την εξουσία".

    [05] ΝΔ

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "αναβρασμός επικρατεί στο στελεχικό δυναμικό της φιλελεύθερης παράταξης. Παραιτούνται και κλείνουν Νομαρχιακές Επιτροπές, αντιδρώντας σε κυβερνητικές επιλογές. Αποδέκτης έντονων παραπόνων από τη βάση ο Β. Μεϊμαράκης ο οποίος διαχωρίζει σε πολλές περιπτώσεις τη θέση του από ορισμένες αποφάσεις υπουργών. Άμεση αναστροφή του κλίματος και αξιοκρατία ζητούν οι Νεοδημοκράτες".

    Σύμφωνα με την TRAFFIC NEWS , "ισχυρές "κομματικές " δονήσεις ταράσσουν τα θεμέλια του κυβερνώντος κόμματος, καθώς η βάση της ΝΔ στέλνει το δικό της μήνυμα στον Κώστα Καραμανλής, ως πρωθυπουργό και ηγέτη του κόμματος, για τις αποφάσεις, επιλογές και τοποθετήσεις που γίνονται από τους υπουργούς σε θέσεις δημοσίων οργανισμών και φορέων".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "κλιμακώνεται η εσωτερική διαμάχη που έχει εκδηλωθεί από καιρό ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, ιδίως τους συνδικαλιστές του κόμματος, που καθημερινά ζητούν μερίδιο στην άσκηση της εξουσίας και συγκρούονται με υπουργούς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "φουντώνει η αντίδραση στελεχών της ΝΔ για τις επιλογές των υπουργών σε θέσεις του Δημοσίου και ο Μεϊμαράκης απαιτεί να έχει λόγο στο κόμμα στο ....ιδιόρρυθμο παιδομάζωμα . Στη "μαύρη λίστα" Μ. Γιαννάκου και Νικ. Κακλαμάνης".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "με εγκύκλιο που κυκλοφορούσε σε γραφεία της ΝΔ και κυβερνητικών βουλευτών προετοιμάζονταν προσλήψεις 1.550 Επαγγελματιών Οπλιτών στην Πολεμική Αεροπορία. Η "μυστική προκήρυξη" έφθασε στα χέρια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και η "υπόθεση" πιάστηκε στα πράσα. Ο υπουργός Αμυνας κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος τονίζει στα ΝΕΑ πως μόλις ενημερώθηκε διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση".

    [06] Πρωθυπουργός - ΔΕΘ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "πακέτο μέτρων τα οποία θα ενισχύσουν τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα θα ανακοινώσει από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Κ. Καραμανλής. Η "έκπληξη" αφορά στη μείωση των φόρων για τα φυσικά πρόσωπα που εισηγήθηκε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Στην ομιλία του πρωθυπουργού θα υπάρχουν και σειρά από ανακοινώσεις που θα αφορούν στους πολύτεκνους αλλά και σε άλλες κοινωνικές ομάδες".

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι "ανάπτυξη, υλοποίηση των υποσχέσεων και ισορροπημένες κινήσεις στην οικονομία είναι τα σημεία στα οποία ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα επιμείνει στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "η φράση "υλοποίηση με ορίζοντα 4ετίας" θα είναι το "κλειδί" των εξαγγελιών που αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής από το βήμα της ΔΕΘ. Με αυτό τον τρόπο ο κ. Καραμανλής θα παρατείνει τον χρόνο υλοποίησης των προεκλογικών του δεσμεύσεων, τις οποίες - ωστόσο- θα επαναλάβει τονίζοντας ότι ισχύουν στο ακέραιο".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ , "προπομπός της αναβολής υλοποίησης των προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ στον τομέα της οικονομίας γίνεται ο Γιώργος Σουφλιάς προαναγγέλλοντας υπαναχώρηση από τα υπεσχημένα, με πρόσχημα ότι η οικονομία βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη που την εμφάνιζε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ".

    [07] Παιδεία

    Το metro αναφέρει ότι :Στον χώρο της εκπαίδευσης μεταφέρθηκε χθες η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης. Το κύριο ζητούμενο είναι αν τα σχολεία μπορούν να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά χωρίς προβλήματα.

    Η CITY PRESS γράφει ότι:Στη συνηθισμένη μέχρι πριν από λίγα χρόνια πολιτική αντιπαράθεση επιστρέφει φέτος η έναρξη της σχολικής χρονιάς, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν φρόντισε να είναι στη θέση τους όλοι οι εκπαιδευτικοί, επειδή για κομματικούς λόγους πρόταξε την αλλαγή των περιφερειακών διευθυντών. Περιθώριο μέχρι το τέλος του μήνα για να βελτιωθεί η κατάσταση έδωσαν στην κυβέρνηση ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

    Παραιτήθηκε η ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μη διορισμό περιφερειακού διευθυντή από τη ΝΔ.

    Από τους καθηγητές των ΤΕΙ ξεκινούν αύριο οι απεργίες της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

    [08] Αγώνας ποδοσφαίρου Ελλάδας - Τουρκίας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι :Οι φίλαθλοι θα δείξουν το μεγαλείο της Ελληνικής Ψυχής, θα τηρήσουν τον Κώδικα της Φιλοξενίας και τυχόν ήττα της Εθνικής μας -αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει άλλωστε μέσα σε όλα τα παιχνίδια-μπορεί να τους πικράνει και θα τους πικράνει, δεν θα γίνει όμως αφετηρία παρεκτροπών.

    [09] Τουρισμός

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι:Σε κάθε 10 ευρώ του ετησίου εισοδήματος των Ελλήνων, σχεδόν τα 2 ευρώ προέρχονται από τον τουρισμό και τις συναφείς δραστηριότητες. Το ποσοστό αυτό (18% του ΑΕΠ), κατά μία εκτίμηση είναι υψηλό. Στην πραγματικότητα όμως, είναι πολύ χαμηλό. Διότι οι πραγματικές τουριστικές δυνατότητες της χώρας μας είναι πολύ μεγαλύτερες. Η πλήρης αξιοποίησίς τους θα μπορούσε ακόμη και να το διπλασιάση.

    [10] Ενίσχυση παλιννοστούντων

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι :Μέτρα για τη στεγαστική αποκατάσταση των παλιννοστούντων από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης παίρνει η κυβέρνηση, "προικοδοτώντας" 35.000 οικογένειες ομογενών με το ποσό των 60.000 ευρώ την καθεμία.

    [100] Αυθαίρετα

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι :Δεκαπέντε χιλιάδες στρέμματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας μπαίνουν στο σχέδιο πόλεως μέχρι τέλους τους έτους και νομιμοποιούνται όσα αυθαίρετα βρίσκονται μέσα σε αυτές. Στις περιοχές που θα ενταχθούν στο σχέδιο πόλεως (οι περισσότερες στην Αττική) θα μπορούν πλέον από το νέο έτος να κτίζουν νόμιμα οι ιδιοκτήτες οικοπέδων.

    [101] Επεισόδια Ελλήνων - Αλβανών

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι :Αναδιπλώνεται η αλβανική κυβέρνηση μετά τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε η εμπρηστική δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, όπου προκλητικά ανέφερε ότι στα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών οπαδών είχε εμπλοκή η Ελληνική Αστυνομία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Καστριότ Ισλάμι με δική του πρωτοβουλία επικοινώνησε χθες το μεσημέρι τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Πέτρο Μολυβιάτη, μεταφέροντας τη βούληση της κυβέρνησής του να μην διαρραγούν οι σχέσεις των δύο χωρών με ένα μεμονωμένο περιστατικό.

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι :Τέσσερις ημέρες μετά τα βίαια ρατσιστικά επεισόδια του Σαββάτου, δεν έχει εκδοθεί ούτε μια ανακοίνωση της αστυνομίας για τα επεισόδια και τον αριθμό των θυμάτων. Δεν έχει συλληφθεί ούτε ένας Έλληνας δράστης τραυματισμών. Ο μόνος που συνελήφθη ήταν ένας 18χρονος Αλβανός στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχει ενδιαφερθεί για τα γεγονότα ούτε η δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση δεν διερευνά καταγγελίες για σύμπραξη ανδρών των ΜΑΤ στην εγκληματική δράση ακροδεξιών εναντίον Αλβανών μεταναστών. Αντιθέτως, τώρα δείχνει να...κατανοεί και να ανέχεται την εμπρηστική παρέμβαση του νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη.

    [102] Αστυνόμευση

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι :Ο λαός, οι δημοκρατικές του ελευθερίες και δικαιώματα, αποτελούν τον πραγματικό στόχο των ηλεκτρονικών χαφιέδων, των μηχανισμών και συστημάτων παρακολούθησης και καταστολής γενικότερα.

    [103] Γιάννα Αγγελοπούλου

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι :Το άνοιγμα όλων των λογαριασμών της Γιάννας Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη, τραπεζικών, επενδυτικών, χρηματιστηριακών, προσωπικών και θυρίδων, εντός και εκτός συνόρων, αιτείται με αγωγή-καταπέλτη κατά της ίδιας και του αδελφού του, Θόδωρου, ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, κατηγορώντας την πρόεδρο του "2004" για ΑΡΠΑΓΗ δισεκατομμυρίων.

    [104] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Καρότο άνευ μαστιγίου! Η οικονομική πολιτική το 2005".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Γυρίζουν την ελληνική οικονομία οκτώ χρόνια πίσω, στο 1996. Πρώτο αποτέλεσμα μιας αδιαφανούς απογραφής: Έλλειμμα 5,3% , χρέος 110% του ΑΕΠ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Στα πρόθυρα χρεοκοπίας ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Εξαιρετικά δύσκολη διαγράφεται και η επόμενη χρονιά".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Eurostat: Χειρότερα απ΄ό,τι...νομίζατε. 110% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος και 4,6% το έλλειμμα το 2003".

    [105] Οικονομία

    Η ΝΑΤΕΥΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "την 'επιστροφή" της ελληνικής οικονομίας στην εποχή που δεν είχε ξεκινήσει η προσπάθεια για ένταξη στην ...ΟΝΕ επισημοποίησε χθες η Eurostat, οριστικοποιώντας το έλλειμμα του 2003 στο 4,6% του ΑΕΠ. Επίσης, αναθεώρησε το δημόσιο χρέος για το 2003, στο 110% από 103,2% του ΑΕΠ".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 8 September 2004 - 18:57:22 UTC