Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-08-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/8/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Τζέκος- Επιχορηγήσεις
  • [04] Τουρισμός
  • [05] Επίσκεψη Πάουελ - Αντιδράσεις
  • [06] ΟΤΕ
  • [07] Δημόσιο - Προσλήψεις
  • [08] Ένοπλες Δυνάμεις - Ολυμπιακό Επίδομα
  • [09] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ελληνικές διακρίσεις
  • [10] Τελικός 200μ ανδρών-Αποδοκιμασίες
  • [11] Απόφαση IAAF για Κεντέρη-Θάνου
  • [12] Μεταολυμπιακή χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων
  • [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [14] Ολυμπιακές εγκαταστάσεις-Χρήση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/8/2004

    Οι χθεσινές αποδοκιμασίες στο Ολυμπιακό Στάδιο για τον αποκλεισμό του Κώστα Κεντέρη, οι νέες διακρίσεις Ελλήνων αθλητών, η μεταολυμπιακή χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, οι επιχορηγήσεις προς αθλητικά σωματεία, αθλητές και προπονητές και η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 8 ερωτήματα για την "πράσινη ομερτά". Καίει τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ο φάκελος του ντόπινγκ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δημόσιο:Προσλήψεις 25.000 με διαδικασίες εξπρές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 11 εμβάσματα από 4 υπουργούς για Τζέκο και Σία. Πώς κινήθηκε ο τροφοδότης λογαριασμός της "παράγκας" από Φούρα μέχρι Λιάνη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Φεύγουν 5.000 από τον ΟΤΕ. Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και νοικοκύρεμα ζητεί ο νέος διοικητής.

    Η ΑΥΓΗ: Καμιά εκεχειρία με τον υπουργό του πολέμου. Στην Αθήνα ο Κόλιν Πάουελ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Άγρια κόντρα για τη ντόπα. Μετωπική κυβέρνησης - αντιπολίτευσης και εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η μεγάλη μοιρασιά για την ολυμπιακή περιουσία. Τι αποφασίστηκε σε χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Δεν πωλείται μεν αλλά παραχωρείται.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ολυμπιακό Επίδομα σε 33.300 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Από επτακόσια έως 2.300 ευρώ.

    ΕΘΝΟΣ: Δοξάστε τις! Αθήνα 2004: Συγκλονιστικός τελικός από τις γοργόνες μας που ράγισαν καρδιές, λυγίζοντας στην παράταση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Τζε(νγ)κος Χαν του ντόπινγκ "λιανίζει " το ΠΑΣΟΚ. Ενώ η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου επιτρέπει ν΄αγωνισθούν οι Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Συναγερμός για τον Πάουελ. Πραγματικός πονοκέφαλος για την κυβέρνηση η επίσκεψή του στην Αθήνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επίδομα σε 33.300 στρατιωτικούς. Υπ. Άμυνας: Η τελική ρύθμιση για το ολυμπιακό πριμ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μπράβο γοργόνες! Κρίμα ρε μάγκες. Ασημένιες μετά από φοβερή μάχη με τις Ιταλίδες.

    ΕΣΤΙΑ: Το "φιάσκο" με τον τουρισμό. Περιορισμένος αριθμός των ξένων θεατών στους Αγώνες.

    ESPRESSO: Φανή Χαλκιά:Τα μυστικά της ζωής της. Γιατί εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία. Ο ρόλος του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τελικός στη σκιά Κεντέρη. Οι έντονες αποδοκιμασίες του κοινού χρωμάτισαν την κούρσα των 200 μέτρων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο ....σε ομαδικό άθλημα. Έχασαν στην παράταση οι "γοργόνες" της εθνικής πόλο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φωνή λαού....τραυμάτισε τον τελικό. Αποδοκιμασίες από 70.000 για ΔΟΕ- ΗΠΑ. "Ελλάς, Ελλάς" και "Κεντέρης, Κεντέρης" κυριάρχησαν στον τελικό των 200 μέτρων.

    Η ΝΙΚΗ: Οργή λαού στο ΟΑΚΑ. Ζητωκραυγές για Κεντέρη από χιλιάδες θεατές. Αίτημα για ισότιμη μεταχείριση όλων των αθλητών από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Όλοι αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί συγκέντρωση και πορεία. Από τα Προπύλαια στην Αμερικανική Πρεσβεία.

    TRAFFIC NEWS: Ψάχνουν "Καλομοίρες" σε όλο τον κόσμο. Σαφάρι για το Fame Story. Μεταξόπουλος και Γούναρης σε ειδικές αποστολές.

    Η ΧΩΡΑ: Συνέταιροι του Τζέκου Ιακώβου, Κεντέρης και Θάνου. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών , είχαν κοινή εταιρία.

    City Press: Και έκρηξη υπέρ Κεντέρη στο στάδιο. Τα συνθήματα υπέρ του Ολυμπιονίκη και τα σφυρίγματα κατά των "υπεύθυνων" για τον αποκλεισμό του καθυστέρησαν την εκκίνηση των 200 μέτρων 10 περίπου λεπτά.

    Μetro: Ελεύθεροι να αγωνίζονται. Παράταση μέχρι τον Δεκέμβριο για Κεντέρη - Θάνου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι νέοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Πως διαμορφώνονται από την 1η Σεπτεμβρίου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μετα-Ολυμπιακή Μάχη στη Βουλή.

    [03] Τζέκος- Επιχορηγήσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "με έντεκα εμβάσματα που εκδόθηκαν υπό μορφή έκτακτης επιχορήγησης και έφεραν την υπογραφή τεσσάρων μελών της κυβέρνησης Σημίτη, πριμοδοτήθηκε μέσω του σωματείου "Αίας" ο προπονητής Χρήστος Τζέκος, οι αθλητές Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου κι ένας ακόμη προπονητής. Τα εμβάσματα αξίας 1,5 εκατ. ευρώ περιέχει ο φάκελος τον οποίο θα παρουσιάσει σήμερα στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ο οποίος ξεκαθάρισε χθες ότι οι διαδικασίες που ακολούθησαν οι προκάτοχοί του για να ενισχύσουν τον Χρήστο Τζέκο "είναι έξω από το πλαίσιο του νόμου".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "οι αποκαλύψεις της "Αυριανής" για τα εκατομμύρια που δίνονται στον κ Τζέκο, μέσω σωματείων -σφραγίδων και προπονητικών κέντρων, χωρίς όργανα γυμναστικής καθώς και η πανηγυρική επιβεβαίωσή τους από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και την εισαγγελική έρευνα, αποτέλεσε τη θρυαλλίδα, που άναψε το φυτίλι του πολιτικού καυγά προϊδεάζοντας για γενίκευση της σύγκρουσης από την προσεχή Δευτέρα, όταν πια δεν θα υπάρχει και το άλλοθι της ολυμπιακής εκεχειρίας".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ, "σε θρίλερ με πολλές προεκτάσεις εξελίσσεται η υπόθεση του Χρ. Τζέκου, ο οποίος φέρεται να συνεργαζόταν επιχειρηματικά με τους δυο αθλητές του Κ. Θάνου και Κ. Κεντέρη, καθώς και με τον Χρ. Ιακώβου. Μεταξύ των πελατών του ήταν και εταιρίες του Ιπποδρόμου, γεγονός που επιβεβαιώνει τη φημολογία για εκτεταμένο ντόπινγκ στους ιπποδρομιακούς αγώνες. Μιλώντας στο Κανάλι 10 και στην εκπομπή του Γ. Τράγκα "Χωρίς Αναισθητικό" ο γ. Κουράκης αποκάλυψε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ γνώριζαν για τα προπονητήρια-σφραγίδες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "το 1,5 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνεται στο φάκελο Ορφανού προς τον εισαγγελέα, είχε ως αποδέκτες εταιρίες και φυσικά πρόσωπα και όχι αθλητικά σωματεία όπως δήλωσε χθες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. Η υπόθεση έχει προκαλέσει εντονότατους τριγμούς και στο εσωτερικού του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχει ανεξαρτητοποιήθηκε, σε άρθρο του κατηγορεί τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Λιάνη ότι "διέπραξε το μεγαλύτερο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "ανάστατο είναι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις αποκαλύψεις πέρα από το σχέδιο "Κόροιβος" και τις επιδοτήσεις από τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Λιάνη, με εκατομμύρια ευρώ στον Χρήστο Τζέκο. Αναμένεται, μετά τη λήξη των Αγώνων, όπου θα σταματήσει η πολιτική εκεχειρία, να σπάσουν κι άλλα αποστήματα".

    H TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι "οι αποκαλύψεις έχουν λάβει, μορφή χιονοστιβάδας. Μετά τις πληροφορίες για την εμφάνιση στις λίστες πελατών του Χρήστου Τζέκου ιδιωτικών κλινικών, αθλητών και γυμναστηρίων, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις καυτές - όπως αποδεικνύεται- λίστες έχουν βρεθεί και άνθρωποι του ιπποδρόμου! Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες, εμφανίζεται ως πελάτης - αγοραστής σκευασμάτων του Τζέκου μεγάλος εκτροφέας αλόγων με κτήμα στην Ανδραβίδα".

    [04] Τουρισμός

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "κανένας δεν θα μπορούσε να φαντασθή ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας θα γίνονταν με τόσο περιορισμένο αριθμό ξένων θεατών. Και όμως αυτό ακριβώς συμβαίνει . Πλην των περίπου 200 χιλιάδων μελών της Ολυμπιακής οικογενείας (αθλητές, συνοδοί, δημοσιογράφοι , επίσημοι) που βρίσκονται στην Αθήνα , οι υπόλοιποι ξένοι που ήλθαν για τους Αγώνες είναι πολύ λίγοι".

    [05] Επίσκεψη Πάουελ - Αντιδράσεις

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "προκαλεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ με την απόφασή του να έρθει στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων την Κυριακή το βράδυ. Προκαλεί, γιατί έρχεται ενώ μαίνονται μάχες στο Ιράκ με εκατόμβη θυμάτων καθημερινά".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ στο σχόλιό του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "οι Έλληνες κομμουνιστές, οι εργαζόμενοι, η νεολαία δεν πρόκειται να αφήσουν αναπάντητη την πρόκληση που συνιστά αυτή η επίσκεψη. Ο Κόλιν Πάουελ πρέπει να νιώσει ότι η πολιτικής της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητη στην Ελλάδα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "σε πραγματικό πονοκέφαλο για την κυβέρνηση αλλά και την "ΑΘΗΝΑ 2004" εξελίσσεται η επικείμενη επίσκεψη του Κόλιν Πάουελ στην ελληνική πρωτεύουσα. "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να ολοκληρωθούν σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και ηρεμίας, όπως ακριβώς κύλησαν μέχρι τώρα" επισημαίνουν κυβερνητικοί και διπλωματικοί παράγοντες, επισημαίνοντας ότι πιθανά παρατράγουδα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνουν αμέσως τον γύρο του κόσμου και τελικά θα αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας".

    [06] ΟΤΕ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "σχέδιο για την αποχώρηση με πρόωρη συνταξιοδότηση 3.000-5.000 υπαλλήλων του ΟΤΕ ετησίως, μέχρι να μειωθεί κατά 50% το προσωπικό του Οργανισμού, επεξεργάζεται η διοίκηση Βουρλούμη, καθώς η κερδοφορία της μητρικής εταιρίας το πρώτο εξάμηνο έκανε "βουτιά" 65% . Οι προσδοκίες για εξυγίανση προκάλεσαν σημαντική άνοδο της μετοχής του ΟΤΕ".

    [07] Δημόσιο - Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "με διαδικασίες-εξπρές θα υλοποιηθεί το μέτρο της μερικής απασχόλησης. Η εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν του θεσμού του "παρτ-τάιμ" θα δώσει πραγματικά βαθιές οικονομικές ανάσες σε περίπου 25.000 ανέργους, μητέρες ανήλικων παιδιών, πολύτεκνους κα".

    [08] Ένοπλες Δυνάμεις - Ολυμπιακό Επίδομα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "σε δέκα ημέρες θα καταβληθεί το ολυμπιακό επίδομα σε 33.300 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που χωρίστηκαν με δύο κατηγορίες: Οι 11.700 που εκτελούν αστυνομικά καθήκοντα θα λάβουν το ποσό των 2.300 ευρώ, ενώ στις 21.600 που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στην ασφάλεια των Αγώνων θα δοθεί ποσό 700 ευρώ".

    [09] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ελληνικές διακρίσεις

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "ράγισαν καρδιές χθες οι γοργόνες του πόλο. Κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο μετά από συγκλονιστικό αγώνα στον τελικό, λυγίζοντας στην παράταση. Στον στίβο, χολή και λάσπη εκτοξεύτηκαν από τους "καθαρούς" των ξένων ΜΜΕ για τη Φανή Χαλκιά, ενώ οι Αμερικανοί κέρδισαν τα 200μ με απόντα, αλλά "νικητή" τον Κώστα Κεντέρη".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "πάλεψε έως το τελευταίο δευτερόλεπτο η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, αλλά δεν κατάφερε να πατήσει στην κορυφή του βάθρου των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Παρά την πίκρα της ήττας, οι Ελληνίδες αθλήτριες έγραψαν ιστορία, κερδίζοντας το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο για την Ελλάδα σε ομαδικό άθλημα. Μόνο για αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια, καθώς έφεραν την ελληνική υδατοσφαίριση πολύ ψηλά".

    Η Espresso γράφει ότι "η εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών έφτασε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε. Κι όμως, στις Ελληνίδες αθλήτριες μόνο μπράβο και συγχαρητήρια αξίζουν. Η προσπάθεια που έκαναν σε όλο το ολυμπιακό τουρνουά ήταν συγκλονιστική".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "η Εθνική πόλο πρόσθεσε χθες ακόμη ένα ασημένιο μετάλλιο στη συγκομιδή της χώρας μας. Σήμερα η Μανιάνι και η Λίκα ρίχνονται στη μάχη της διάκρισης καθώς αγωνίζονται στον τελικό του ακοντισμού. Η Μιρέλλα μπορεί στον προκριματικό να έδειξε ότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση ωστόσο μπορεί να ανέβει στο βάθρο. Στον τελικό της υπερπήδησης εμποδίων μετέχει ο Αντώνης Πετρής. Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της θα βρεθεί η εθνική πόλο των ανδρών".

    [10] Τελικός 200μ ανδρών-Αποδοκιμασίες

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "η "φωνή λαού" που υψώθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο υπέρ του Κώστα Κεντέρη, του οποίου το όνομα φώναζαν 70.000 φίλαθλοι, συνιστά την απάντηση των Ελλήνων φιλάθλων στα δύο μέτρα και σταθμά που έχουν υιοθετήσει οι ταγοί του Ολυμπιακού κινήματος, μεροληπτώντας υπέρ των μεγάλων αθλητικών δυνάμεων και κυρίως των Αμερικάνων".

    Η City Press εκτιμά ότι "τα συνθήματα υπέρ του Ολυμπιονίκη και τα σφυρίγματα κατά των "υπευθύνων" για τον αποκλεισμό του καθυστέρησαν την εκκίνηση των 200 μέτρων 10 περίπου λεπτά. Το πρωτοφανές γεγονός σχολιάστηκε αρνητικά από διεθνή ΜΜΕ και δείχνει τη σύγχυση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινή γνώμη".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "ήταν μια ιδιαίτερη, καθαρά ελληνική, αντίδραση, με φόρτιση εθνική και συναισθηματική, η οποία μετέτρεψε τη βραδιά σε εφιάλτη για τους συμμετέχοντες και σε πικρό κατηγορητήριο για τη βιομηχανία των υπεραθλητών και την υποκρισία ομοσπονδιών και "αθανάτων".

    Τα ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι "οι εντυπωσιακές χθεσινοβραδινές εκδηλώσεις υπέρ του Κεντέρη δεν αποτελούν δικαίωση για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη, ούτε φυσικά παραγράφουν τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την υπόθεση τόσο ο ίδιος όσο και οι αρμόδιοι. Αποτελούν όμως ένα σαφέστατο μήνυμα δυσπιστίας προς τη ΔΟΕ. Γιατί βέβαια η συντριπτική πλειονότητα των φιλάθλων είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι το φαινόμενο των αναβολικών αποτελεί πλέον τον κανόνα και μόνον κατ' εξαίρεση ορισμένοι αθλητές πληρώνουν τη νύφη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "γέμισε χθες βράδυ και πάλι το Ολυμπιακό στάδιο, αλλά αρκετοί απ' όσους είχαν εξασφαλίσει εδώ και καιρό εισιτήρια (για να δουν Κεντέρη), μπέρδεψαν λιγάκι τα πράγματα. Μήπως πήγαν στο Στάδιο για να δουν ντέρμπι γαύρων και βάζελων κι όχι τελικό Ολυμπιάδας στα 200 μέτρα; Όπως και να 'χει, αρκετός κόσμος (ευτυχώς όχι όλος) κατάφερε μέσα σε 10 λεπτά να ποδοσφαιροποιήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να ρεζιλέψει διεθνών τη χώρα. Λες κι έφταιγαν ο Κρόφορντ, ο Γουίλιαμς και ο Γκάτλιν, τα τρία Αμερικανάκια, που έλειπε από την εκκίνηση ο Κώστας Κεντέρης".

    [11] Απόφαση IAAF για Κεντέρη-Θάνου

    Σύμφωνα με τη METRO "παράθυρο ελπίδας άνοιξε για τον Κώστα Κεντέρη και την Κατερίνα Θάνου, μετά τη χθεσινή απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους δύο Ολυμπιονίκες να αγωνίζονται στους στίβους μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε και η IAAF θα αποφανθεί τελεσίδικα για την υπόθεση".

    [12] Μεταολυμπιακή χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων

    Το ΒΗΜΑ τονίζει ότι "τα ολυμπιακά ακίνητα δεν θα πωληθούν, πλην όμως θα αξιοποιηθούν με συμβάσεις μακροχρόνιας παραχώρησης σε ιδιώτες. Το θέμα συζητήθηκε χθες σε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό. Μήλον της Έριδος" είναι το συγκρότημα του ΟΑΚΑ, ενώ ενδιαφέρον εκδηλώνεται για το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης, τις εγκαταστάσεις στο Ελληνικό, το Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου, το Παγκρήτιο Στάδιο κ.ά. Αποφάσεις ελήφθησαν και για την κινητή ολυμπιακή περιουσία".

    [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Στον "αέρα" οι εγκαταστάσεις. Μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ποιοι και πώς θα πάρουν μπόνους για επενδύσεις. Το σχέδιο Γ. Αλογοσκούφη για τον νέο αναπτυξιακό νόμο".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Σε συναγερμό η κυβέρνηση για τα δημόσια έσοδα. Σημαντική υστέρηση κατά 100 εκατ. ευρώ στο επτάμηνο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης επενδύσεων. Με μοριοδότηση θα κρίνονται οι προτάσεις των επιχειρήσεων".

    [14] Ολυμπιακές εγκαταστάσεις-Χρήση

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Αδιευκρίνιστο παραμένει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και ιδιοκτησίας των περισσότερων Ολυμπιακών εγκαταστάσεων που επιχειρεί να αξιοποιήσει η κυβέρνηση, ενώ από τις 30 Νοεμβρίου και εφόσον δεν υπάρξει ειδική ρύθμιση λήγει και η άδεια λειτουργίας τους".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 27 August 2004 - 21:29:15 UTC