Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-08-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/8/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ολυμπιακοί Αγώνες - Ελληνικές διακρίσεις
  • [04] Ντόπινγκ-Έρευνες- Αντιπαράθεση
  • [05] Ολυμπιακοί Αγώνες- Οικονομία
  • [06] Βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [07] Οικονομία
  • [08] Φορτίο κοκαΐνης-Συλλήψεις
  • [09] ΠΑΣΟΚ
  • [10] Κυβέρνηση - ΑΔΕΔΥ
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] Φορολογία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/8/2004

    Οι βαθμολογικές βάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το θέμα του ντόπινγκ και οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Γοργόνες...και μάγκες. Στο μεγάλο τελικό τα κορίτσια του πόλο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μαζική πτώση των βάσεων. Οι νέοι προτιμούν τις Πολυτεχνικές, Ιατρικές, Παιδαγωγικές και Στρατιωτικές Σχολές!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Με 2,82 στα ΑΕΙ και 2,34 στα ΤΕΙ. Σχολές για ...διορισμό και σίγουρη δουλειά προτίμησαν οι υποψήφιοι.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Το φοβερό μυστικό του Χρήστου Ιακώβου. Ο Dr Τζέκος, ο Σαμπάνης και η "επιχείρηση Κοροιβος". Το σχέδιο "Φαντασία " και το ....αντίο.

    Η ΑΥΓΗ: Σχολές δύο ταχυτήτων. Χαμηλότερες οι βάσεις εισαγωγής στο 80% των τμημάτων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 1,5 εκ. ευρώ έδωσε ο Λιάνης στον Τζέκο. Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ορφανός παρέδωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Παπαγγελόπουλο τις αποδείξεις για τα ντοκουμέντα που αποκάλυψε προχθές η "Αυριανή".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αυξήσεις μισθών 3% το 2005 στο Δημόσιο. Επικαλούμενη δυσκολίες η κυβέρνηση αποφασίζει λιτότητα. Απεργίες προετοιμάζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φοιτητές και με βαθμό 2,34! Οκτασέλιδος οδηγός με τις βάσεις ανά σχολή και κατηγορία.

    ΕΘΝΟΣ: Αθήνα 2004: Γοργόνες. Για πρώτη φορά στην ιστορία, εθνική ομάδα σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γραφείο κηδειών "Ο Θ. Πάγκαλος" για το ΠΑΣΟΚ. Το Κίνημα "πολιτικά νεκρό" και χωρίς μέλλον.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέα έκρηξη Πάγκαλου. Πολιτικά νεκρό το ΠΑΣΟΚ. Πρωτοφανής επίθεση από τον Θ. Πάγκαλο που προέβλεψε δυσοίωνο το μέλλον του Κινήματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μετάλλιο στις σχολές της ....δουλειάς. Πανελλαδικές: Πώς διαμορφώνονται οι βάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Βάσεις για μια δουλειά. Πίνακες με όλες τις βαθμολογίες για ΑΕΙ- ΤΕΙ.

    ΕΣΤΙΑ: Τα κατορθώματα των Ολυμπιονικών. Στην Αρχαία Ελλάδα εθεωρούντο "υπέρτερα όντα".

    ESPRESSO: Κινηματογραφική Σύλληψη του εφοπλιστή Κυριακούλη για την κόκα. 1.068 κιλά αξίας 140 εκ. ευρώ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κάμψη βαθμών και Παιδείας. Σε πολλές σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ εισάγονται υποψήφιοι με χαμηλότερη του δέκα επίδοση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Πτώση των βάσεων ....στις περισσότερες σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ. Άνοδος στα τμήματα με εύκολη επαγγελματική αποκατάσταση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βασικά....πτώση με άνοδο στις περιζήτητες. Προτιμούν Σχολές που εξασφαλίζουν εργασία.

    Η ΝΙΚΗ: "Σφάζονται" στη ΝΔ. Αντιδράσεις για την επιχείρηση "εξυγίανσης" του αθλητισμού. Διαφωνούν με την επανεξέταση των προνομίων των Ολυμπιονικών Έβερτ και Γιαννάκου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέκρα " στην αγορά της Ολυμπιακής Ελλάδας. Ψεύτικες οι υποσχέσεις για χρυσές δουλειές.

    TRAFFIC NEWS: Μυστικές συσκέψεις της Ελένης για τον "πρωινό καφέ". Έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά παρά την εγκυμοσύνη της. Τα κρυφά σχέδια για τη νέα σεζόν και τι ζήτησε από τους συνεργάτες της.

    Η ΧΩΡΑ: Κλινικές στο κύκλωμα του Τζέκου. Σεισμός από τα στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια του ΣΔΟΕ.

    City Press: Βάσεις: Μπαίνουν 8 στους 10 σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

    Μetro: Ψάχνουν για σιγουριά. Γύρισαν στις πλάτες τους στις δημοφιλείς σχολές των ΑΕΙ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Με βαθμό 2,3 στο Πανεπιστήμιο! Πτώση των βάσεων σε όλες τις σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ρωσία- Τουρκία πολλαπλής σημασίας "ΣΥΜΜΑΧΙΑ". Ενώ η Ελλάδα πλέει στη δόξα της Ολυμπιάδας.

    [03] Ολυμπιακοί Αγώνες - Ελληνικές διακρίσεις

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "η θάλασσα ταιριάζει στην Ελλάδα. Οι γοργόνες του πόλο, μετά τις επιτυχίες σε ιστιοπλοΐα, καταδύσεις και κωπηλασία, έγραψαν χθες ιστορία. Πρώτη φορά εθνική ομάδα φθάνει σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων και θα διεκδικήσει αύριο το χρυσό".

    Η CITY PRESS προσθέτει ότι "η ομάδα πόλο γυναικών νίκησε την Αυστραλία και πέρασε στον τελικό. Κακλαμανάκης, Χαλκιά, Κιουρεγκιάν , πόλο ανδρών, μπάσκετ γυναικών, συγχρονισμένη κολύμβηση υπόσχονται σήμερα νέες συγκινήσεις για τους Έλληνες φιλάθλους".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "ανεπανάληπτη επιτυχία για το ελληνικό πόλο και τον αθλητισμό της χώρας μας γενικότερα. Η εθνική μας ομάδα των γυναικών νίκησε το αντίστοιχο συγκρότημα της Αυστραλίας με 6-2 και προκρίθηκε στον τελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά. Τα κορίτσια του Κούλη Ιωσηφίδη θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στον αυριανό τελικό".

    Σύμφωνα με το metro, "μάγεψαν χθες οι "νεράιδες της πισίνας". Τα κορίτσια της εθνικής ομάδας πόλο χαϊδεύουν το χρυσό. Γράφοντας Ιστορία, η εθνική μας προκρίθηκε στον τελικό. Στο κατάμεστο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο στις Αυστραλέζες να αμφισβητήσουν την ανωτερότητά της".

    [04] Ντόπινγκ-Έρευνες- Αντιπαράθεση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "ανοίγει το φάκελο "ντόπινγκ" η κυβέρνηση και πλέον καταδεικνύει άμεσα υπουργούς και στελέχη και παράγοντες της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στήριζαν έμμεσα ή άμεσα με συγκεκριμένα κονδύλια ολόκληρο το σύστημα παραγωγής , διακίνησης και διάθεσης απαγορευμένων ουσιών. Για ευθύνες του Β. Βενιζέλου που θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν μετά τους Ολυμπιακούς μιλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "διάσταση απόψεων προέκυψε στους κόλπους της κυβέρνησης και στο κομματικό οικοδόμημα της ΝΔ μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης για επανεξέταση του θέματος της χορήγησης τιμητικών διακρίσεων στους Ολυμπιονίκες".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "σεισμό θα προκαλέσουν τα στοιχεία που βρίσκονται στα ηλεκτρονικά αρχεία που κατάσχεσαν οι άνδρες του ΣΔΟΕ κατά την έφοδο που πραγματοποίησαν στα γραφεία της επιχείρησης του προπονητή Χρήστου Τζέκου. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Χ", στις εν λόγω λίστες έχουν βρεθεί τα ονόματα δεκάδων αθλητών, εταιριών, ιδιωτικών κλινικών και γυμναστηρίων που όπως φαίνεται είχαν στενή συνεργασία με τον Τζέκο".

    Η TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι "στοιχεία φωτιά βρίσκονται στα ηλεκτρονικά αρχεία που κατέσχεσαν οι άνδρες του ΣΔΟΕ κατά την έφοδο που πραγματοποίησαν στα γραφεία της επιχείρησης του προπονητή Χρήστου Τζέκου. Σύμφωνα με πληροφορίες στις εν λόγω λίστες έχουν βρεθεί τα ονόματα δεκάδων αθλητών, εταιριών, ιδιωτικών κλινικών και γυμναστηρίων, που όπως φαίνεται είχαν στενή συνεργασία με τον Τζέκο".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "φάκελο πλήρους στοιχειοθέτησης της προχθεσινής αποκάλυψης της "Α" για τις αμαρτωλές επιχορηγήσεις (σε επιταγές του 1,5 εκατ. ευρώ αθροιστικά) του υπουργείου Αθλητισμού στο σωματείο - βιτρίνα του αντιπρόσωπου της πολυεθνικής μαφίας της ντόπας, Χρήστου Τζέκου, παρέδωσε χθες στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ διερωτάται "ποια η σχέση του ομοσπονδιακού προπονητή της άρσης βαρών με τη φαρμακαποθήκη Τζέκου; Τι γνωρίζει -και δεν αποκαλύπτει- για την τεστοστερόνη που χορηγήθηκε (και...πως) στον Λεωνίδα Σαμπάνη; Ποιος έβαλε τη δεύτερη υπογραφή στην επιχείρηση "Κόροιβος" και τι ξέρει γι αυτό; Γιατί παραιτήθηκε...χαμογελώντας αμήχανα προχθές, λίγο μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες του μεγάλου Κάχι Καχιασβίλι; Υπήρξε στα αλήθεια σχέδιο για τη μετατροπή του νυχτερινού κέντρου "Φαντασία" σε υπεργυμναστήριο ειδικά...εξοπλισμένο για ...υποψήφιους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες;"

    [05] Ολυμπιακοί Αγώνες- Οικονομία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "σκέτη κοροϊδία αποδείχτηκαν, τελικά, οι υποσχέσεις, που έδιναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προς διάφορες ομάδες επαγγελματιών ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων θα συνοδευόταν με σημαντική αύξηση του τζίρου και της κίνησης στην αγορά".

    [06] Βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "γενική ήταν η πτώση των βάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα με λιγοστές εξαιρέσεις, ενώ το ποσοστό επιτυχίας για τους υποψηφίους είναι 8 στους 10".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "σε παλαιότερες εποχές θα έμεναν στην ίδια τάξη ακόμη και αν ήταν μαθητές του Δημοτικού. Τώρα που οι εποχές άλλαξαν γίνονται ακόμη και φοιτητές. Εισήχθησαν στις σχολές και τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης νέοι ακόμη και με βαθμολογίες 2,34 (Τουριστικών Επαγγελμάτων Αγ. Νικολάου Κρήτης-ΑΣΤΕΑΝ) και 2,87 (Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού-Γενική σειρά). Το φαινόμενο χαρακτηρίζει κυρίως την εισαγωγή στα ΤΕΙ, όπου 86 τμήματα απαίτησαν βαθμολογίες κάτω από τη βάση γεγονός που προβληματίζει έντονα το υπουργείο Παιδείας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "φοιτητές με βαθμό εισαγωγής 2,97 στα ΑΕΙ και 2,34 στα ΤΕΙ ανέδειξε και φέτος η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, θέτοντας τις "βάσεις" έντονου προβληματισμού, εν όψει του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία που ξεκινά τον Σεπτέμβριο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "η παρηγοριά στην άρρωστη Ανώτατη Παιδεία είναι το πλαφόν στις βάσεις που σκέπτεται να επιβάλει το υπουργείο Παιδείας -μέτρο που είχε ανακοινώσει προ μηνών η υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου απ' αυτήν εδώ την εφημερίδα. Δυστυχώς, τα προβλήματα της Ανώτατης Παιδείας δεν λύνονται ούτε με πλαφόν ούτε με ασπιρίνες. Αποκέντρωση χρειάζεται. Οι υπουργοί δεν μπορούν να ξέρουν καλύτερα από τις πρυτανικές αρχές τις ανάγκες και τα κριτήρια εισαγωγής στο δικό τους εκπαιδευτικό ίδρυμα".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "πανεπιστήμιο δύο ταχυτήτων και ΤΕΙ για τα παιδιά ενός κατώτερου θεού αποκαλύπτουν οι βάσεις εισαγωγής που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Οι βάσεις πέφτουν από 50-2.000 μόρια στο 80% των τμημάτων. Όμως η πτώση αυτή δεν αγγίζει το Πανεπιστήμιο της πρώτης ταχύτητας, που απαρτίζεται από τις Ιατρικές, τις Αρχιτεκτονικές, τους Πολιτικούς Μηχανικούς, τις Σχολές Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Πολυτεχνείου. Το Πανεπιστήμιο αυτό εξακολουθεί να στρατολογεί την ελίτ των επιτυχόντων που όπως αποδεικνύει πληθώρα ερευνών ταυτίζεται με τα ισχυρότερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "πτώση των βάσεων σε δεκάδες πανεπιστημιακές σχολές και ΤΕΙ σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργείο Παιδείας. Ειδικότερα, 225 σχολές στα Πανεπιστήμια σημείωσαν πτώση και μόλις 94 άνοδο, στις δε σχολές που απαιτούν εξέταση σε ειδικό μάθημα, η πτώση είναι ακόμα μεγαλύτερη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "την ίδια στιγμή πάνω από 1.000 θέσεις στα ΤΕΙ που προορίζονται για τους αποφοίτους των ΤΕΕ παρέμειναν κενές, αφού για τους υποψήφιους αυτής της κατηγορίας υπάρχει βαθμολογικό πλαφόν. Δεν εισάγονται δηλαδή στα ΤΕΙ εάν δεν πιάσουν τη βάση που είναι το 10. Ειρωνεία. Οι θέσεις αυτές δίνονται στους υποψήφιους των Ενιαίων Λυκείων, οι οποίοι εισάγονται με βαθμούς πολύ κάτω από το 10".

    Τα ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι "αποτελεί χρέος της Πολιτείας και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας να προσαρμόσουν τα προγράμματα σπουδών και να δημιουργήσουν τα νέα εκείνα τμήματα που είναι απαραίτητα για να καλύψουν τις ανάγκες της οικονομίας και της απασχόλησης. Η ελληνική αλλά και η ευρωπαϊκή εμπειρία δείχνουν ότι προς τα εκεί βρίσκεται το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης".

    [07] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "το ενδιαφέρον της Κυβερνήσεως επικεντρώνεται πλέον στην Οικονομία μετά την επιτυχή διοργάνωση και τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι μάλιστα οροθετούν την νέα εποχή στην αντιμετώπισή της στον διεθνή χώρο. Καθώς οι Αγώνες βαίνουν προς το τέλος τους η προσοχή στρέφεται προς την Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης στα εγκαίνια της οποίας ο Πρωθυπουργός θα δώση σαφές στίγμα της περαιτέρω πορείας, προσδιορίζοντας την Νέα Οικονομική Πολιτική που θα ακολουθήση η Κυβέρνησις".

    [08] Φορτίο κοκαΐνης-Συλλήψεις

    Η Espresso τονίζει ότι "ένας από τους γνωστότερους επιχειρηματίες της χώρας, κορυφαίο όνομα στο χώρο των σκαφών αναψυχής και στον εφοπλιστικό χώρο και με εξέχουσα θέση στην κοινωνία της Καλαμάτας, φέρεται από τις διωκτικές αρχές ως ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα στη γιγαντιαία επιχείρηση μεταφοράς στη χώρα μας ενός και πλέον τόνου καθαρής κοκαΐνης. Ο Νικήτας Κυριακούλης, 51 χρόνων, αδελφός του ιδιοκτήτη μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίας σκαφών αναψυχής".

    [09] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "δεν πρόλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου να αναγγείλει την κατά μέτωπο επίθεση του κόμματός του κατά της Κυβέρνησης μετά την λήξη της Ολυμπιάδας, και γύρισε ο κόσμος τα πάνω-κάτω. Η λαϊκή παροιμία λέει ότι άλλα λογαριάζει ο Μάρτης κι άλλα η Σαρακοστή. Αυτό ισχύει παραλλαγμένο και για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Αλλα λογαριάζει ο Γιώργος κι άλλα σκέφτεται ο Θόδωρος Πάγκαλος".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "με πρωτοφανή επίθεση κατά της νέας και της παλαιάς ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αλλά και με δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον του Κινήματος έκανε το come back του, ύστερα από λίγες εβδομάδες σιωπής ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος".

    [10] Κυβέρνηση - ΑΔΕΔΥ

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "ύστερα από μια χρονιά γενναίων μισθολογικών αυξήσεων στον δημόσιο τομέα που κυμάνθηκαν από 6% ως 8%, η κυβέρνηση "κουμπώνεται" και επικαλούμενη τα ελλείμματα, προετοιμάζει το έδαφος για πολύ χαμηλές αυξήσεις το 2005. "Οι αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων το 2005 θα καλύπτουν τον πληθωρισμό" δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, κάτι που σημαίνει ότι θα κινούνται γύρω στο 3%. Η προαναγγελία λιτότητας προκαλεί την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ".

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αύξηση έμμεσων φόρων. Μελετάται από το υπουργείο Οικονομικών".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η Στατιστική μικραίνει 1 δις. την "άσπρη τρύπα". Ολοκληρώθηκε κατά 97,5% η απογραφή στα Ασφαλιστικά Ταμεία".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τολμηρά βήματα περιμένει η αγορά από την κυβέρνηση. Οι διαρθρωτικές αλλαγές αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πέντε θεσμικές αλλαγές για ενίσχυση επενδύσεων. Σήμερα το ν/σ για τους διαγωνισμούς, έπεται άλλο για τις μελέτες έργων".

    [12] Φορολογία

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Το ενδεχόμενο αύξησης των έμμεσων φόρων, όπως άλλωστε εισηγείται -σύμφωνα με πληροφορίες- και η επιτροπή φορολογικής αναμόρφωσης, αφήνει ανοικτό ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, τονίζοντας ωστόσο ότι η γενική κατεύθυνση τείνει προς τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 26 August 2004 - 20:34:45 UTC