Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-08-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/8/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ολυμπία - Αγώνες
  • [04] Οργανωτική Επιτροπή ΑΘΗΝΑ 2004
  • [05] Έσοδα από ληξιπρόθεσμα χρέη
  • [06] ΠΑΣΟΚ
  • [07] Αναδρομικά - Απόστρατοι
  • [08] Καβάλα- Πετρέλαιο- Γεώτρηση
  • [09] Υπόθεση Κεντέρη-Θάνου
  • [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [11] Ιδιωτικοποιήσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/8/2004

    Η χθεσινή διεξαγωγή αγώνων μετά από 1.611 χρόνια στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας και οι εξελίξεις στο θέμα Κεντέρη - Θάνου κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Κρυφτούλι ευθυνών από τη ΔΟΕ. Παραπέμπει Κεντέρη - Θάνου στην IAAF, "σφίγγα" για Αμερικανούς αθλητές.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πώς θα αποζημιώνονται οι πολίτες. Για ολιγωρία, καθυστερήσεις ή παραλείψεις στο Δημόσιο. Τι πρέπει να δηλώνουν όταν αδικούνται.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σε κλοιό οι συνεργοί του Τζέκου. Η ΔΟΕ ψάχνει τώρα αυτούς που κάλυψαν την υπόθεση. Ευθύνες σε αθλητικούς παράγοντες και κρατικούς λειτουργούς.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αναδρομικά μέχρι και 1.150 ευρώ στους απόστρατους. Και συντάξεις που θα ακολουθούν στους μισθούς των εν ενεργεία.

    Η ΑΥΓΗ: Όχι κουκούλωμα μετά τις αποχωρήσεις. Ικανοποιημένη η ΔΟΕ μεταθέτει την έρευνα σε άλλους. Κεντέρης και Θάνου αποχώρησαν από τους Ολυμπιακούς για να γλιτώσουν τον αποκλεισμό.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Γιάννα έρχεται η σειρά σου....Βόμβες μεγατόνων τα σκάνδαλα στο 2004. Τα λεφτά που φαγώθηκαν για τους ολυμπιακούς, είναι δέκα φορές περισσότερα από όσα έκλεψαν οι πασόκοι του Σημίτη!!!!

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μετά 1.611 έτη...."Το χθεσινό σκηνικό στην Ολυμπία: οι κριτές με καπέλο παναμά, τα αποτελέσματα σε παλαιές καρτέλες, 10.000 καθισμένοι στις δύο πλαγιές έτοιμοι να χειροκροτήσουν ακόμη και τη συμμετοχή- μια αύρα μπελ επόκ με επιδόσεις 2004".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέα ρύθμιση χρεών για χιλιάδες ασφαλισμένους. Τι αλλάζει σε ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και ελεύθερους επαγγελματίες.

    ΕΘΝΟΣ: Το μεγαλείο και η σκιά. Με κομμένη την ανάσα, εκατομμύρια θεατές έζησαν την επιστροφή των Αγώνων στο στάδιο των Θεών. Δέος και συγκίνηση στην Αρχαία Ολυμπία. Θλίψη και ντροπή για την παρωδία στην Αθήνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δεν σέρνουν πελάτες τα καράβια της Γιάννας. Άδεια τα κρουαζιερόπλοια που πλήρωσε το "Αθήνα 2004" ως Ξενοδοχεία των VIP'S. Σύμφωνα με στοιχεία του Τηλεοπτικού Σταθμού STAR.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ πρώην υπουργών. Φανερές και κρυφές κόντρες των κορυφαίων στελεχών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Παγκόσμιο....δέος. Όλος ο πλανήτης έστρεψε χθες το βλέμμα στην Αρχαία Ολυμπία για να ζήσει το όνειρο της επιστροφής των Ολυμπιακών Αγώνων στη γενέθλια γη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η ώρα του Κεντέρη. Να μιλήσει εδώ και τώρα, να τα πει όλα για να γίνει πάλι ήρωας -της κάθαρσης.

    ΕΣΤΙΑ: Οι υπαίτιοι του διασυρμού. Ανάξιοι εκπρόσωποι του Ολυμπισμού.

    ESPRESSO: Ο μεγάλος έρωτας του εξολοθρευτή. Το κορίτσι που δίνει φτερά στον Ηλιάδη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κεντέρης, Θάνου, τέλος. Εκτός Αγώνων- Υπέβαλε παραίτηση και ο προπονητής Εθνικής Στίβου. Ντόμινο εξελίξεων στον Αθλητισμό μετά τη λήξη της Ολυμπιάδας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αυλαία για Κεντέρη και Θάνου. Αποσύρθηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το μπαλάκι στην IAAF πέταξε η ΔΟΕ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κουκουλώνουν το σκάνδαλο ύστερα από παζάρι. Και παρασκήνιο με οικονομικά συμφέροντα. "Έδειξε" Τζέκο ο Κεντέρης.

    Η ΝΙΚΗ: Έθεσαν εαυτούς εκτός...Ολυμπιακού Κινήματος. Πικρό φίνις για Κεντέρη - Θάνου στην "κούρσα της ντροπής".Η ΔΟΕ "έριξε το μπαλάκι" στην IAAF.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ούτε γάτα ούτε ζημιά για τους "Αθάνατους" της ΔΟΕ...Αποφάσισαν να κλείσουν το θέμα "ντόπινγκ". Αποσύρθηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κεντέρης - Θάνου. Τη διακοπή της συνεργασίας του με τον Τζέκο, ανακοίνωσε ο Κεντέρης.

    TRAFFIC NEWS: Τι κρύβει ο Κεντέρης για τις σχέσεις του με τον Τζέκο. Γιατί τα 'σπασαν ολυμπιονίκης και προπονητής. Αποσύρθηκε από τους Αγώνες και κράτησε αποστάσεις από τη Θάνου.

    Η ΧΩΡΑ: Γιατί τα ΄σπασε ο Κεντέρης με τον Τζέκο. Φινάλε για τον χρυσό 200άρη και τη Θάνου. Τι του είπε ο προπονητής και γιατί τον άφησε ακάλυπτο.

    City Press: Καθυστερημένη κάθαρση με κόστος. Κεντέρης, Θάνου αποσύρθηκαν αναγκαστικά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Μetro: Κοιτάζουμε μπροστά. Αποσύρθηκαν από τους Αγώνες, πριν τους διώξει η ΔΟΕ, Κεντέρης και Θάνου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σπάει το απόστημα. Μετά το "διαζύγιο" Κεντέρη - Τζέκου. Δέκα αναπάντητα ερωτήματα. Παρελθόν και ο Οδ. Παπατώλης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συντελέστηκε η μεγάλη αδικία! Θυσιάστηκαν οι δύο ολυμπιονίκες στο βωμό πολλών σκοπιμοτήτων. Κεντέρης- Θάνου με σκοτεινή διαδικασία βγήκαν εκτός αγώνων.

    [03] Ολυμπία - Αγώνες

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "όλος ο πλανήτης έστρεψε χθες το βλέμμα στην Αρχαία Ολυμπία για να ζήσει το όνειρο της επιστροφής των Ολυμπιακών Αγώνων στη γενέθλια γη 1.611 χρόνια μετά. Ιστορικές στιγμές για τους αθλητές και -για πρώτη φορά - τις αθλήτριες της σφαιροβολίες που αγωνίστηκαν στον ιερό στίβο. 25.000 θεατές παρακολούθησαν από κοντά την αναβίωση του θρύλου".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν χθες, μετά από 1.611 χρόνια στην Αρχαία Ολυμπία όπου διεξήχθησαν με πλήρη επιτυχία οι προκριματικοί και οι τελικοί του αγωνίσματος της σφαιροβολίας ανδρών και γυναικών, με τις τελευταίες μάλιστα να αγωνίζονται για πρώτη φορά σε αρχαίο στάδιο. Η κορυφαία στιγμή των Αγώνων εξελίχθηκε παρουσία του προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ και σύσσωμης σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, "η επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας με τη διεξαγωγή του αθλήματος της σφαιροβολίας, αποτελεί χωρίς αμφιβολία το πιο σημαντικό γεγονός στη σύγχρονη ιστορία των Αγώνων και στέλνει το καλύτερο μήνυμα για την αναβίωση του ολυμπιακού πνεύματος".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "όπως είναι φυσικό, το επιβλητικό περιβάλλον δεν άφησε ασυγκίνητο κανέναν αθλητή και καμία αθλήτρια, αλλά ούτε και τις δέκα χιλιάδες των θεατών, μεταξύ των οποίων πολιτικοί και αθλητικοί άρχοντες: παραδομένοι στη διαχρονική μαγεία και αψηφώντας τον καυτό ήλιο οι πάντες χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι. Στο τέλος της ημέρας ο πρόεδρος της ΔΟΕ δεν έκρυβε την ικανοποίησή του από τη χθεσινή, ολότελα διαφορετική "νότα" της εφετινής διοργάνωσης".

    [04] Οργανωτική Επιτροπή ΑΘΗΝΑ 2004

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "άδεια σχεδόν παραμένουν τα πλωτά παλάτια που νοίκιασε η Οργανωτική Επιτροπή του "ΑΘΗΝΑ-2004" για να φιλοξενήσει υψηλούς προσκεκλημένους της, αλλά και άλλους επισκέπτες με χοντρά πορτοφόλια, που υποτίθεται θα επισκεπτότανε την χώρα μας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, άνθρακας ο θησαυρός! Τα όνειρα πήγαν χαμένα. Πλούσιοι επισκέπτες δεν ήρθαν στη χώρα και ούτε νοίκιασαν καμία σουίτα στα Ρωμαϊκά πλωτά ανάκτορα που η τιμή τους φτάνει τα 900 ευρώ. Αυτά τα καράβια της χλιδής και του πλούτου νοικιάσθηκαν έναντι εκατομμυρίων Ευρώ, που θα κληθούμε εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να πληρώσουμε".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "τα λεφτά που φαγώθηκαν στους Ολυμπιακούς είναι δέκα φορές περισσότερα από αυτά που άρπαξαν και έφαγαν οι ΠΑΣΟΚοι και είμαστε σίγουροι ότι αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ από η Γιάννα".

    [05] Έσοδα από ληξιπρόθεσμα χρέη

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "με κεφάλαια 400 εκατ. ευρώ ευελπιστούν οι δημοσιονομικές αρχές να ενισχυθούν φέτος τα ταμεία του κράτους από τη "διπλή" ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο και για περαίωση των ανέλεγκτων υποθέσεων για της χρήσεις έως και του 2002".

    [06] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "τη στιγμή που ο τέως υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται αποφασισμένος να σηκώσει μόνος του το αντιπολιτευτικό βάρος του κόμματός του, στο ΠΑΣΟΚ διεξάγεται ένας υπόγειος "πόλεμος" μεταξύ πρώην υπουργών, όπου παρασκηνιακά κατηγορεί ο ένας τον άλλον".

    [07] Αναδρομικά - Απόστρατοι

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "τέλος στις ανισότητες στο συνταξιοδοτικό καθεστώς περίπου 92.000 απόστρατων αξιωματικών βάζει η κυβέρνηση. Οι συντάξεις εξομοιώνονται με τους εν ενεργεία μισθούς και έτσι επέρχονται ουσιαστικές αυξήσεις στις αποδοχές των αποστράτων. Ήδη, το Γενικό Λογιστήριο κοστολόγησε και τα αναδρομικά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί από το 2000 μέχρι σήμερα".

    [08] Καβάλα- Πετρέλαιο- Γεώτρηση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "με στόχο τα 25 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ξεκινά αύριο νέα γεώτρηση δυτικά του κόλπου της Καβάλας και ειδικότερα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νέας Περάμου - Αγίου Όρους".

    [09] Υπόθεση Κεντέρη-Θάνου

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ "με μυστική συμφωνία, ύστερα από παζάρι, κουκουλώνουν το σκάνδαλο της υπόθεσης Θάνου-Κεντέρη. Η ΔΟΕ αποφάσισε να μην επιληφθεί της υπόθεσης, μετά την αποχώρηση των δύο αθλητών από τη διοργάνωση, διασώζοντας τα συμφέροντα των δύο μερών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων αφήνει η παρελκυστική τακτική της ΔΟΕ, η οποία απέφυγε χθες να μπει στην ουσία της υπόθεσης Κεντέρη-Θάνου και "ένιψε τας χείρας της", παραπέμποντας το θέμα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου. "Αυτό που εμείς θέλαμε, επετεύχθη. Ο Κεντέρης και η Θάνου δεν θα αγωνιστούν", δήλωσε ο γραμματέας της ΔΟΕ Φρανσουά Καράρ, ο οποίος μίλησε για "στοιχεία" που ενοχοποιούν τους δύο αθλητές, χωρίς ωστόσο να τα παρουσιάσει. Διευκρίνισε, πάντως, ότι αυτοί δεν κατηγορούνται για ντόπινγκ, αλλά για άρνηση σε έλεγχο. Την ίδια ώρα, η ΔΟΕ αρνείται συστηματικά να τοποθετηθεί σε ερωτήματα που αφορούν Αμερικανούς αθλητές".

    Η City Press αναφέρει ότι "η ελληνική και η διεθνής κοινή γνώμη δέχθηκε με ανακούφιση την αποχώρηση των Κεντέρη και Θάνου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η γενική εκτίμηση είναι πως με τον τρόπο αυτό θα μπει τέλος σε ένα σίριαλ που ξεκίνησε με την παράβαση εκ μέρους των δύο Ολυμπιονικών μας της διαδικασίας ελέγχου αντιντόπινγκ που έχει προσδιορίσει η ΔΟΕ".

    Το Metro γράφει ότι "κλείνει προς το παρόν με την απόφαση της ΔΟΕ, αλλά και των δύο πρωταθλητών μας να μείνουν εκτός Αγώνων, η υπόθεση που σκίασε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών. Ο στόχος όλων είναι το ενδιαφέρον του κόσμου να στραφεί αποκλειστικά στα στάδια".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "οριστικό φινάλε για Κεντέρη και Θάνου. Πρόλαβαν και... παραιτήθηκαν πριν τους τιμωρήσουν, αλλά η ΔΟΕ δηλώνει ότι κάθε φορά που θα επιχειρούν να αγωνίζονται θα ανοίγει ο φάκελός τους. Στο παρασκήνιο λέγονται πολλά για την απόφαση του Κεντέρη να απολύσει δημοσίως τον προπονητή του, και μία από τις φήμες θέλει τους δύο αθλητές να μην γνώριζαν ότι ήταν ντοπαρισμένοι κατά την είσοδό τους στο Ολυμπιακό Χωριό. Εν τω μεταξύ νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση της BALCO".

    Η Espresso προσθέτει ότι "έκπληξη; Για πολλούς ίσως. Για εκείνους όμως που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα όχι. Από χθες ο Κώστας Κεντέρης πήρε διαζύγιο από τον Χρήστο Τζέκο, ρίχνοντάς του ουσιαστικά όλη την ευθύνη για τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, στιγματίζοντας ανεπανόρθωτα τον αθλητή μας από τη Μυτιλήνη, αλλά και την Κατερίνα Θάνου".

    Η Traffic news εκτιμά ότι "και για τις υπόνοιες περί ντόπινγκ; Αυτές δεν πρόκειται τελικά να απαντηθούν, καθώς οι αθλητές λένε πως δεν έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών, ενώ η ΔΟΕ απαντά ότι δεν πρόκειται τώρα να κάνει αντιντόπινγκ κοντρόλ, γιατί και να είχαν πάρει απαγορευμένες ουσίες, δεν μπορούν πλέον να ανιχνευτούν".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη, αλλά και η συνεχιζόμενη έρευνα της ΔΟΕ, δεν θα αφήσουν να κοιμούνται ήσυχα όλους όσοι με τον τρόπο τους συνηγόρησαν, απέκρυψαν, υπέθαλψαν ή εκβιάστηκαν στην πολύκροτη υπόθεση Κεντέρη-Θάνου, Χθες οι δύο αθλητές "αυτοτιμωρήθηκαν" παραδίδοντας τις διαπιστεύσεις τους και θέτοντας εαυτούς εκτός αγώνων".

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι "στην ουσία τελείωσε η αθλητική καριέρα των δύο Ελλήνων ολυμπιονικών. Ο Κεντέρης διαχώρισε τη θέση του, διέκοψε τη συνεργασία του με τον Τζέκο, δημιουργώντας έτσι μια ρωγμή για να σπάσει το κύκλωμα. Ο ΣΕΓΑΣ έσπασε τη σιωπή του και έσπευσε να δηλώσει ότι είναι έτοιμος να συνεργασθεί, προφανώς για να γλιτώσει τις συνέπειες της έρευνας. Η κυβέρνηση περιμένει το εισαγγελικό πόρισμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος φέρνει το θέμα στη Βουλή, ζητώντας να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "άδοξο τέλος είχε η υπόθεση Κεντέρη-Θάνου και πιθανώς η αθλητική σταδιοδρομία τους, η οποία πριν από τέσσερα χρόνια γνώριζε δόξες μεγάλες μετά τις επιτυχίες στο Σίδνεϊ. Ήταν η τελευταία πράξη του δράματος που παρ' ολίγον να κλονίσει την ελληνική συμμετοχή και έφθασε να επισκιάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, οι οποίοι αντιμετώπισαν τόσα άλλα, για να τεθούν υπό αμφισβήτηση από την επιπόλαιη και ανάρμοστη συμπεριφορά των Ελλήνων πρωταθλητών, καθώς και την υποκρισία των συνυπεύθυνων αθλητικών παραγόντων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "έχει η όλη υπόθεση πολύ παρασκήνιο, με προσπάθειες συσκότισης και απόκρυψης της αλήθειας, που προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στη χώρα. Υπάρχουν πληροφορίες για μεθοδεύσεις, οι οποίες γίνονται στο παρασκήνιο για να πέσει στα μαλακά η όλη υπόθεση. Ο δρόμος του εξαγνισμού, όμως, είναι μόνο ένας: Η αποκάλυψη όλης της αλήθειας και η ειλικρινής μετάνοια. Αυτό υπαγορεύει το αθλητικό ήθος. Και μόνον έτσι θα κερδίσει πάλι ο χρυσός ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ (όπως και η ασημένια πρωταθλήτρια) τον τίτλο του ήρωα - της κάθαρσης).

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου κατέστρεψαν τη μεγάλη καριέρα τους παραδίδοντας χθες τις διαπιστεύσεις τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μαζί με αυτές την τελευταία ευκαιρία με τη βοήθεια της οποίας θα μπορούσαν να ανακτήσουν ένα μέρος της αξιοπιστίας τους απέναντι σε εκείνους τους Έλληνες που φωτογραφήθηκαν κάποτε μαζί τους. Η τελευταία πράξη του δράματος περιελάμβανε νέες υπεκφυγές, γενικόλογες δικαιολογίες και μετάθεση ευθυνών".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "όπως ήταν αναμενόμενο, η όλη υπόθεση οδηγείται σε κουκούλωμα, βασική προϋπόθεση, για να βγουν "άσπιλοι και αμόλυντοι" οι πραγματικοί ένοχοι, που δεν είναι άλλοι από τις μεγάλες εταιρίες-χορηγούς, την ίδια τη ΔΟΕ, τις εκάστοτε κυβερνήσεις και το όλο κύκλωμα με τους παράγοντες και τους εμπόρους κάθε είδους ουσιών και δήθεν αθλητικών ιδεών".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "η άθλια αυτή υπόθεσις που κατασυκοφάντησε την Ελλάδα, απέδειξε ότι οι παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού είναι ανάξιοι του ρόλου τους. Είναι πρόσωπα που δεν εκπροσωπούν τον Ολυμπισμό. Και πρέπει να απομακρυνθούν το ταχύτερον".

    [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Καλούνται οι τράπεζες! Για τη χρηματοδότηση καινοτόμων ιδεών".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η μάχη στον ΟΤΕ κρίνει τις αποκρατικοποιήσεις. Δύο γραμμές στην κυβέρνηση για το management του Οργανισμού".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Πράσινο φως" από Καραμανλή για τις αλλαγές στον ΟΤΕ. Δεν παρεμβαίνει στο έργο μιας ΑΕ εισηγμένης στο Χρηματιστήριο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποίηση ακινήτων. Κυβερνητικά σχέδια για νέα δημόσια έσοδα".

    [11] Ιδιωτικοποιήσεις

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Η ΔΕΠΑ, ο ΟΤΕ και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, είναι τα επόμενα βήματα του οικονομικού επιτελείου, στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, μετά την πώληση επιπλέον ποσοστού 8,2% των ΕΛΠΕ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 20 August 2004 - 6:22:13 UTC