Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-08-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/8/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [04] Αύξηση φαρμάκων
  • [05] Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [06] Παιδεία
  • [07] Μπους-Πληροφορίες για τρομοκρατικές επιθέσεις
  • [08] Δίκη ΕΛΑ
  • [09] Άνεργοι-Συντάξιμος χρόνος
  • [10] Κυπριακό
  • [11] Τουρισμός
  • [12] Υγεία Γ. Παπανδρέου
  • [13] Σχολικά δίδακτρα
  • [14] Εκλογή δημάρχων
  • [15] Δημοσιονομικό έλλειμμα
  • [16] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [17] Δημοσιονομικό Ελλειμμα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/8/2004

    Η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων και η χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στις εγκαταστάσεις, το δημοσιονομικό έλλειμμα και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Βάσεις: Ποιες σχολές είναι πρώτες σε ζήτηση. Που πέφτουν, που ανεβαίνουν.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αισχροκερδεί μία στις δύο επιχειρήσεις. Διαπιστώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μετράνε για τη σύνταξη ανεργία-κατάρτιση. Ερμηνευτική εγκύκλιος για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 9.500 διορισμοί εκπαιδευτικών. Όλη η εγκύκλιος για τα δικαιολογητικά και τις ειδικότητες.

    Η ΑΥΓΗ: Με ψέματα ο Μπους κήρυξε τον συναγερμό. Όπως αποκάλυψαν "Νιου Γιορκ Τάιμς" και "Ουάσιγκτον Ποστ".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 40% αύξηση σε φάρμακο! Δωράκι δεκάδων δισ. από τον ΕΟΦ σε γνωστή φαρμακοβιομηχανία.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Παίρνουν πίσω παροχές λόγω ελλειμμάτων. 8.746 εκατ. ευρώ μείον ο προϋπολογισμός το πρώτο εξάμηνο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 9.500 διορισμοί εκπαιδευτικών. Προσλήψεις για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων στα σχολεία.

    ΕΘΝΟΣ: Ολυμπιακό ναυάγιο με τουρισμό-ακρίβεια. 15% λιγότερο συνάλλαγμα από πέρσι, παρά τους αγώνες, και 630 επιχειρήσεις στον εισαγγελέα για αισχροκέρδεια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στρατός-φτερά και ναυτικό βαστούν γερά τη λόγχη... της Γιάννας. Επί ποδός πολέμου οι ένοπλες δυνάμεις για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σε επιφυλακή το στράτευμα. Τι προβλέπουν οι επιχειρήσεις "ΙΦΙΤΟΣ" και "ΒΑΛΚΑΝΙΟ" για την ασφάλεια των Αγώνων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ασφάλεια έχουμε. Ολόκληρο το σχέδιο για την ολυμπιακή ομπρέλα προστασίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στα όπλα και στα... πράσα. Ολυμπιακή επιστράτευση και ολυμπιακή αισχροκέρδεια.

    ΕΣΤΙΑ: Ολυμπιακοί 1896: Οι Αγώνες επέτυχαν! Δηλώσεις του Δ. Βικέλα και άρθρο του Ανδρ. Καρκαβίτσα.

    ESPRESSO: Στόχος Κεντέρης και Θάνου. Ποιοι και γιατί ρίχνουν νέα λάσπη. Σκληρή απάντηση του ομοσπονδιακού προπονητή.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Καραμανλής: Όλοι μαζί θα πετύχουμε. Θα στείλουμε σε όλο τον κόσμο μήνυμα για τις δυνατότητες της χώρας μας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 200 σχέδια ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οτιδήποτε πετάει χωρίς άδεια καταρρίπτεται.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στο βρόντο 318 εκατ. ευρώ λόγω τρομοϋστερίας. Χρησιμοποιούμε μόνο το μισό σύστημα ασφάλειας!

    Η ΝΙΚΗ: "Χρυσό" οι κερδοσκόποι. Πλήθος αγορανομικών παραβάσεων ενόψει των Αγώνων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ξενοδοχοϋπάλληλοι Αττικής: Διεκδικούν κατώτερο μισθό 1100 ευρώ.

    TRAFFIC NEWS: Ελένη ή Τατιάνα "δίδυμο" με Μουρατίδη. Ντουέτο παρουσιαστών στο νέο Fame Story.

    Η ΧΩΡΑ: Καμίνι η ακρίβεια "καίει" την Ελλάδα. Το πρώτο χρυσό μετάλλιο το παίρνουν η αισχροκέρδεια και οι τσουχτερές τιμές.

    City Press: Προπαγάνδα με ντόπινγκ. Απαράδεκτη επίθεση της βρετανικής εφημερίδας "Independent" κατά Κεντέρη, Θάνου και Τζέκου.

    METRO: "Ολυμπιακές" πιέσεις. Πονοκέφαλος οι κινητοποιήσεις σε ΕΚΑΒ-ξενοδοχεία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κερδοσκοπία και ασυδοσία. Αγορά: Στενάζουν οι καταναλωτές.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Είμαστε έτοιμοι. Κ. Καραμανλής: Κάναμε το ανθρωπίνως δυνατόν.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με μεγάλα έργα αρχίζει η μεγάλη 4ετία της Θεσσαλονίκης.

    [03] Ολυμπιακοί Αγώνες

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "στην ομαλή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στρέφει το ενδιαφέρον της η κυβέρνηση, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί και το οποίο θα εκθέσει, διεθνώς, τη χώρα μας σ΄αυτή την ιστορική στιγμή. Ο κ. Καραμανλής χθες το απόγευμα επισκέφθηκε τον ολυμπιακό χώρο του ΟΑΚΑ, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις μετά την ολοκλήρωση των έργων".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν επεξεργαστεί διακόσια διαφορετικά επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε κινδύνου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε καιρό ειρήνης σε τέτοια εγρήγορση για πρώτη φορά. Η κινητοποίηση από αέρος, θαλάσσης και ξηράς είναι πρωτοφανής. Πενήντα τρεις και πλέον χιλιάδες αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και στρατεύσιμοι των τριών όλων και των δύο φύλων έχουν αναλάβει μαζί με τις άλλες δυνάμεις ασφαλείας - αστυνομία- λιμενικό και πυροσβεστικό Σώμα την Ασφάλεια των Αγώνων".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ, "δραματική η κατάσταση στο μέτωπο της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και ενώ ήδη οι πρώτοι επισκέπτες έχουν αρχίσει να καταφθάνουν. Ένα στα δύο εστιατόρια , σύμφωνα με τους ελέγχους , εντοπίστηκε να παρανομεί εκτοξεύοντας στα ύψη τις τιμές του, ενώ ανησυχία εκφράζεται και για την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, η κίνηση τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς και τα νησιά είναι εξαιρετικά μειωμένη".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "την ώρα που η εικόνα για την Ολυμπιακή Αθήνα μεταστρέφεται πλήρως στο εξωτερικό και πληθαίνουν τα θετικά σχόλια, καθώς ολοένα και περισσότεροι αθλητές αλλά και απεσταλμένοι διεθνών ΜΜΕ εκφράζουν τον θαυμασμό τους για τις εγκαταστάσεις που συναντούν στη χώρα μας, μια σημαντική μερίδα Ελλήνων επιχειρηματιών εξακολουθεί να μην στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και να επιδεικνύει κερδοσκοπικές διαθέσεις, αναδεικνυόμενη σε μείζονα απειλή για την επιτυχή έκβαση των Αγώνων".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "εφιάλτης έχουν γίνει για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η τουριστική κρίση και ο καλπασμός της ακρίβειας, λίγες μόλις μέρες πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Διαπιστώνεται μείωση του εισαγόμενου συναλλάγματος. Εκατοντάδες επιχειρήσεις παραπέμπονται στον εισαγγελέα για αισχροκέρδεια".

    H TRAFFIC NEWS τονίζει ότι " στροφή....180 μοιρών παρουσιάζουν τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για την προετοιμασία των Αγώνων ενώ διθυραμβικά είναι τα σχόλια τόσο των ευρωπαϊκών όσο και των αμερικανικών εφημερίδων για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις".

    Κατά την ESPRESSO, "εκστρατεία λάσπης εις βάρος του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου ξεκινά στο παραπέντε των Ολυμπιακών Αγώνων το διεθνές κατεστημένο του στίβου. Με διαρροές προς μεγάλες ξένες εφημερίδες, αλλά και ανακίνηση παλιότερων δηλώσεων αθλητών, επιχειρούν να πλήξουν τους δύο κορυφαίους Έλληνες σπρίντερ την ώρα που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους".

    Η CITY PRESS προσθέτει ότι "τα επιθετικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα της βρετανικής εφημερίδας "Independent" σε βάρος Ελλήνων πρωταθλητών φέρνουν ξανά στο προσκήνιο τη μάχη που θα δοθεί γύρω από το ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η πρόοδος στις τεχνικές ντόπινγκ και αντιντόπινγκ δημιουργεί μια αβεβαιότητα σε σχέση με τις αθλητικές εξελίξεις".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "μόνον το ...μισό από το -πανάκριβο και πολύπλοκο - σύστημα C4I, που αγοράστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ύστερα από άγριες διεθνείς πιέσεις, χρησιμοποιείται τελικά από την ΕΛ. ΑΣ. Το υπόλοιπο αποδεικνύεται άχρηστο, αφού δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα στην ασφάλεια!".

    [04] Αύξηση φαρμάκων

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "σκάνδαλο δισεκατομμυρίων, στην πλάτη εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων, συνιστά η προκλητική ανατίμηση -40%!- φαρμακευτικού σκευάσματος της εταιρίας UNIFARMA (αύξηση που περιλαμβάνεται προσχηματικά στην λίστα νέων τιμών που εξέδωσε πριν από δύο εβδομάδες το υπουργείο Υγείας ) , παράλληλα με την απόσυρση ανταγωνιστικού προς τα συμφέροντα της συγκεκριμένες εταιρίας σκευάσματος που κυκλοφορούσε στην αγορά".

    [05] Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "το πρόβλημα της ανεργίας φαίνεται ότι επηρέασε και φέτος τις επιλογές των υποψηφίων, καθώς το ενδιαφέρον τους στράφηκε κυρίως σε σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που προσφέρουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, όπως τα παιδαγωγικά τμήματα δημοτικής εκπαίδευσης και οι στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, όπου πέρσι παρατηρήθηκε άλμα ανόδου στη βάση εισαγωγής τους".

    [06] Παιδεία

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "στο μόνιμο διορισμό περίπου 9.500 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρά το υπουργείο Παιδείας για το νέο σχολικό έτος. Οι προσλήψεις αφορούν σε διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού για το σχολικό έτος 2004-2005 για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων σε περιοχές διορισμού αλλά και σε δυσπρόσιτα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης".

    [07] Μπους-Πληροφορίες για τρομοκρατικές επιθέσεις

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "με μπαγιάτικες "πληροφορίες" σχετικά με σχέδια της Αλ Κάιντα, που χρονολογούνται πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος κήρυξε αντιτρομοκρατική εκστρατεία! Με αυτόν τον τρόπο επιχείρησε να κατασκευάσει κλίμα τρομοϋστερίας, ευνοϊκό για την προεκλογική του εκστρατεία και να αποπροσανατολίσει την αμερικανική κοινή γνώμη".

    [08] Δίκη ΕΛΑ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "διακόπηκε για την 1η Σεπτέμβρη η Δίκη για τον ΕΛΑ ύστερα από την κατηγορηματική δήλωση των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής και Υπεράσπισης ότι λόγω κόπωσης από την πολύμηνη διάρκεια της δίκης δε θα παρίστατο σε επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, εφόσον αυτές συνεχίζονταν μέσα στον Αύγουστο. Στην πραγματικότητα η διακοπή αυτή ήρθε τρεις ημέρες νωρίτερα απ' ό,τι είχε προγραμματιστεί, δεδομένου ότι το δικαστήριο θα διέκοπτε τις εργασίες του την προσεχή Παρασκευή".

    [09] Άνεργοι-Συντάξιμος χρόνος

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "η 12μηνη επιδότηση των ανέργων είναι συντάξιμος χρόνος, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ. Με την ίδια απόφαση συντάξιμος θεωρείται και ο χρόνος κατά τον οποίο άνεργοι, έστω και χωρίς κάρτα ανεργίας, παρακολούθησαν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης. Οι ρυθμίσεις αφορούν κυρίως εκείνους που βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης και είχαν μείνει άνεργοι στο παρελθόν. Δηλαδή, αφορά γυναίκες 55 και άνδρες 60 ετών".

    [10] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) επισημαίνει ότι "επί τάπητος τίθενται σήμερα στη Λευκωσία οι εισηγήσεις των υπουργείων Εξωτερικών της Κύπρου και της Ελλάδας για τον συντονισμό των χειρισμών τους αναφορικά με τα θέματα που εκκρεμούν τόσο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όσο και στα Όργανα της ΕΕ, καθώς και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Όπως έχει γίνει γνωστό, με το πέρας της επικοινωνιακής σύσκεψης οι αρμόδιοι φορείς θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, προκειμένου να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητά τους".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "πολλά ερωτήματα προκαλεί η άφιξη στα κατεχόμενα νέων Τούρκων εποίκων, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η φυγή Τουρκοκυπρίων. Οι νέες αφίξεις εποίκων δεν προκαλούν ανησυχία μόνο στην ελληνοκυπριακή αλλά και στην τουρκοκυπριακή πλευρά. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι με τον "μανδύα" των εποχικών εργατών διαμορφώνονται προϋποθέσεις για νέο εποικισμό στα κατεχόμενα, καθώς αυτό το σενάριο έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν".

    [11] Τουρισμός

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "η κρίση του ελληνικού τουρισμού, σε μια περίοδο που όλοι οι Έλληνες εύλογα περίμεναν την απογείωσή του, είναι φυσικό να δημιουργεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό. Το ολυμπιακό καλοκαίρι, αντί να καταγράφουμε αύξηση των αφίξεων, καταγράφουμε μείωσή τους. Στα περισσότερα νησιά η πληρότητα στα ξενοδοχεία βρίσκεται πολύ πιο κάτω απ' ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, ενώ και στην Αθήνα οι τουρίστες είναι εντυπωσιακά λιγότεροι του αναμενομένου".

    [12] Υγεία Γ. Παπανδρέου

    Η METRO υπογραμμίζει ότι "μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα πάρει εξιτήριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος νοσηλεύεται από το βράδυ της Δευτέρας στο Αττικό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο στο Χαϊδάρι, όπου εισήχθη με συμπτώματα πνευμονίας".

    [13] Σχολικά δίδακτρα

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "το θέμα των διδάκτρων, θα έπρεπε να είναι αντικείμενο σοβαρού και υπεύθυνου διαλόγου. Δυστυχώς αντί να γίνη εις βάθος πολιτικός διάλογος μεταξύ Κυβερνήσεως και Αντιπολιτεύσεως για την ουσία και τις διαφορές των δύο συστημάτων προσδιορισμού των σχολικών διδάκτρων, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, έχουμε μια αντιπολιτευτική ομοβροντία καταγγελιών για δήθεν επίδειξη νεοφιλελεύθερης αναλγησίας από πλευράς Κυβερνήσεως!

    [14] Εκλογή δημάρχων

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "εκλογή δημάρχων και νομαρχών από την πρώτη Κυριακή αλλά και κατάργηση του περιορισμού της οκταετούς θητείας των νομαρχών θα προβλέπουν μεταξύ άλλων οι νέοι Κώδικες Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αντίστοιχα οι οποίοι θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο του 2005".

    [15] Δημοσιονομικό έλλειμμα

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η επιδείνωση των δημοσίων οικονομικών στο A εξάμηνο του 2004, αυξάνοντας τις απαιτήσεις της προσαρμογής με τον προϋπολογισμό του 2005. Τα δημοσιοποιηθέντα χθες στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταδεικνύουν μεγάλη αύξηση των δαπανών κατά 12,7% και των πρωτογενών κατά 16,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Παραλλήλως, σε ταμιακή βάση, το έλλειμμα εκτινάχθηκε σε 8,7 δισ ευρώ κατά 26% αυξημένο σε σχέση με πέρυσι".

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους που ανακοινώθηκαν χθες. Η προκλητική αυτή υπέρβαση επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι ο τρέχων προϋπολογισμός έχει εκτροχιαστεί, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να χρηματοδοτήσει στο ακέραιο από το 2005 τις υπεσχημένες παροχές όσο αφορά τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις".

    [16] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ανεξέλεγκτη διόγκωση του ελλείμματος! Προϋπολογισμός 2004".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κίνδυνος εκτροχιασμού του προϋπολογισμού. Δραματική υστέρηση στα έσοδα και εκτίναξη δαπανών στο εξάμηνο".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Δημοσιονομικός συναγερμός από έλλειμμα και υπερβάσεις. Το κρίσιμο στοιχείο είναι τι θα "αφήσουν " πίσω οι αγώνες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Σε ιδιωτικές εταιρείες υπηρεσίες του Δημοσίου. Με στόχο την εξοικονόμηση πόρων 30 εκ. ευρώ ετησίως".

    [17] Δημοσιονομικό Ελλειμμα

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "διογκώνεται ανεξέλεγκτα το έλλειμμα του τακτικού Προϋπολογισμού. Στο πρώτο εξάμηνο του έτους διευρύνθηκε κατά 40,2% κυρίως λόγω των πρωτογενών δαπανών, ο ρυθμός αύξησης των οποίων ήταν τριπλάσιος του προβλεπομένου κάτι που οφειλόταν σε Ολυμπιάδα και επιδόματα. Παράλληλα, βραδύτερα του προϋπολογισθέντος στόχου αυξάνονταν τα κρατικά έσοδα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 4 August 2004 - 15:10:43 UTC