Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-06-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/6/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Μέτρα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων
  • [04] Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ-Ελληνοτουρκικά
  • [05] Νέα Κέντρα Θεραπείας των ασθενών χρηστών ναρκωτικών
  • [06] Αυξήσεις σε μισθούς
  • [07] Αυθαίρετα- Πρόστιμα
  • [08] Βαθμολογία - Εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
  • [09] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
  • [10] EURO 2004
  • [11] Τιμές αγοράς
  • [12] Χρέη των ΠΑΕ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/6/2004

    Η σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι αυξήσεις των μισθών από το φθινόπωρο σε ΔΕΚΟ , Τράπεζες κλπ, η θέση της κυβέρνησης για προστασία των ασθενών -τοξικομανών, τα μέτρα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και οι αυξήσεις σε τιμές προϊόντων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αυθαίρετα: Χαρίζεται μέχρι και το 80% των προστίμων....και πολλές άτοκες δόσεις για την πλήρη αποπληρωμή. Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αυξήσεις μισθών από το φθινόπωρο. ΔΕΚΟ, Τράπεζες, ΙΚΑ, κα. Με νομοσχέδιο μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μισό εισιτήριο για όλους τους νέους. Ο Μ. Λιάπης αποκαλύπτει στην "Α" το σχέδιό του για τις συγκοινωνίες".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Οι νέοι μισθοί σε τράπεζες, ΔΕΚΟ και ιδιωτικό τομέα. Αναλυτικοί πίνακες με όλες τις αυξήσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Συνέδριο χωρίς ΠΑΣΟΚ στήνει ο Γιώργος. Καταργούνται Γραμματέας, Εκτελεστικό Γραφείο Κεντρική Επιτροπή, Νομαρχιακές και Τοπικές Οργανώσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δεκατρείς ΠΑΕ στα όρια της πτώχευσης. Το ραγισμένο είδωλο του ποδοσφαίρου πίσω από τον καθρέφτη της Εθνικής.

    ΕΘΝΟΣ: Μείωση εισφορών στα ταμεία ΔΕΚΟ - Τραπεζών. Τι προβλέπει το σχέδιο για ένταξη στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τον ....έκλαιγαν χθες ενώ τον "έθαψαν ζωντανό". Πολλοί και ποικίλοι στο μνημόσυνο του Ανδρέα. Πολλών πολλά "κροκοδείλια δάκρυα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μήνυμα στον Γιώργο από τους Σημιτικούς. Απουσίες με νόημα από το χθεσινό μνημόσυνο για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Α. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τι αλλάζει στη ζωή μας από 1ης Ιουλίου. Ασφάλεια - Μετακινήσεις: Προσαρμογή στην ολυμπιακή πραγματικότητα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μονά - ζυγά για τη μισή Αττική. Από 20 Ιουλίου λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα απαγορευθεί και η στροφή αριστερά!

    ΕΣΤΙΑ: Τι σημαίνει εύ αγωνίζεσθαι. Η μεγάλη συμβολή του Γερμανού προπονητού.

    ESPRESSO: Επιχειρηματίας χωρίζει τη γυναίκα του για γνωστή ηθοποιό. Πήγε μαζί της στη Μύκονο και της χάρισε διαμαντένιο κολιέ 100.000 ευρώ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Καπέλο έως 200% πληρώνουμε για ίδια προϊόντα. Σύγκριση τιμών σε Ελλάδα - Ευρώπη.

    TRAFFIC NEWS: Ο Ανδρέας τα λεει όλα και φεύγει από τον ΑΝΤ1. Σήμερα το βράδυ το οριστικό αντίο. Έκλεισε στον ALPHA για 2 χρόνια με 3 εκατομ. ευρώ.

    Η ΧΩΡΑ: Μεγάλο βήμα στη στήριξη χιλιάδων τοξικομανών. Βαθιά ανθρώπινη απόφαση του Καραμανλή.

    City Press: EURO 2004: Ελλάδα - Τσεχία: Η μεγάλη δοκιμασία.

    Μetro: Οι βάσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ. Αναρτώνται σε όλα τα λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των πανελλήνιων εξετάσεων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ακριβή μου διασκέδαση. Τιμές-φωτιά στα στέκια της Θεσσαλονίκης.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τούρκικο παζάρι για Χάλκη-υφαλοκρηπίδα. Πιθανή η έναρξη λειτουργίας της Σχολής από το 2004.

    [03] Μέτρα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "σε ολυμπιακό κλοιό η μισή Αττική από τις 20 Ιουλίου. "Θα έχουμε το αδιαχώρητο" , υποστηρίζουν οι συγκοινωνιολόγοι, που πρότειναν μονά-ζυγά. Το μέτρο θα ανακοινωθεί ίσως αυτή την εβδομάδα. Υπάρχει σκέψη να παραμείνει και μετά τους Αγώνες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "μήνας προσαρμογής όλων στην ολυμπιακή πραγματικότητα είναι ο Ιούλιος. Από την 1η του μήνα αρχίζει σταδιακά η παραλαβή των ολυμπιακών εγκαταστάσεων από την Αστυνομία και παίρνουν τις θέσεις τους 21.300 αστυνομικοί, 1.400 πυροσβέστες και 2.000 λιμενικοί".

    H TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι "ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης δήλωσε ότι υπάρχει ετοιμότητα "της τάξεως του 90% και πλέον" , ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των αστυνομικών στις θέσεις τους και ότι υπάρχει ικανοποίηση για το επίπεδο συντονισμού μεταξύ των υπουργείων και των συναρμόδιων φορέων. Πρόσθεσε δε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε η ταλαιπωρία των πολιτών να είναι η μικρότερη δυνατή".

    [04] Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ-Ελληνοτουρκικά

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "με τη διακηρυγμένη πρόθεση να αφήσουν πίσω τους τις πικρές διαφωνίες των τελευταίων δύο ετών ως προς το Ιράκ, που οδήγησαν την Ατλαντική Συμμαχία στη χειρότερη κρίση των 55 ετών της ύπαρξής της, προσήλθαν χθες στην Κωνσταντινούπολη για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ οι ηγέτες των 26 κρατών -μελών του. Ωστόσο, το ερώτημα που εκκρεμεί ήδη από το τέλος του Ψυχρού ΠΟλέμου και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, σχετικά με τον ακριβή ρόλο της Συμμαχίας στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον, πολύ απέχει ακόμη από το να έχει απαντηθεί ικανοποιητικά".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "η σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ που αρχίζει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την Ελλάδα και την Τουρκία, όσο και για την ίδια την Συμμαχία. Δεν είναι υπερβολή να λεχθή ότι η σύνοδος αυτή είναι η πρώτη που γίνεται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις όχι μόνο να μην είναι προβληματικές, αλλά να έχουν τεθή σε μία τροχιά σταθερής βελτιώσεως".

    Η ESPRESSO σημειώνει ότι "ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και για τη συνάντηση που είχε λίγη ώρα πριν με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους στο ξενοδοχείο "Χίλτον". Ο πλανητάρχης είχε διαβεβαιώσει τον κ. Βαρθολομαίο ότι στην Άγκυρα συζήτησε και πάλι το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. "Είμεθα αισιόδοξοι ότι με το προσεχές σχολικό έτος θα ξαναλειτουργήσει μετά από 33 χρόνια η Σχολή" δήλωσε ο Βαρθολομαίος".

    [05] Νέα Κέντρα Θεραπείας των ασθενών χρηστών ναρκωτικών

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "άμεσα μέτρα για τους ασθενείς -χρήστες ναρκωτικών εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από την "Παρέμβαση". Η κυβέρνηση δρομολογεί διαδικασίες για την εξάλειψη, από τις αρχές του νέου έτους, της λίστας των ασθενών που αναμένουν ένταξη στις μονάδες υποκατάστασης μεθαδόνης. Παράλληλα, δημιουργούνται νέα κέντρα θεραπείας σε όλη την Ελλάδα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "μέχρι τις αρχές του 2005 το υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΑΝΑ θα ολοκληρώσουν τις προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού, ώστε στις μονάδες αυτές να λειτουργήσει διευρυμένο ωράριο και να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των ασθενών, δήλωσε χθες ο Κώστας Καραμανλής".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός "επανέλαβε τη θέση του ότι οι χρήστες ναρκωτικών πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς που έχουν δικαίωμα στη ζωή, στην αξιοπρέπεια, στο αύριο και στην ελπίδα. "Στόχος μας αμετακίνητος είναι η θεραπεία και η επανένταξή τους" κατέληξε ο κ. Καραμανλής".

    [06] Αυξήσεις σε μισθούς

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "πρόσθετες αυξήσεις μισθών για τους εργαζόμενους φέρνει το κυβερνητικό σχέδιο μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, που ήδη επεξεργάζεται το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή σταδιακά από το φθινόπωρο".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "κίνητρα για να ενταχθούν στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών του ΙΚΑ όλοι οι ασφαλιστικοί φορείς ΔΕΚΟ και Τραπεζών δίνει το υπουργείο Απασχόλησης. Προωθεί μείωση των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών. Με τη συμπλήρωση τριών ετών από το κλείσιμο της συμφωνίας οι εργαζόμενοι θα κερδίζουν από 15 μέχρι 50 ευρώ τον μήνα. Το Δημόσιο προτίθεται να καταθέσει πρόσθετη επιχορήγηση".

    "Το νέο χάρτη με τις αυξήσεις στους μισθούς στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες και τον ιδιωτικό τομέα, που θα ισχύσουν τη διετία 2004-2005, παρουσιάζει σήμερα Η ΑΠΟΦΑΣΗ με αναλυτικούς πίνακες. Οι νέες συμβάσεις για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ και στον ιδιωτικό τομέα εξασφαλίζουν αυξήσεις αρκετά υψηλότερες από τον πληθωρισμό και αποτελούν το αντίδοτο στην ακρίβεια".

    [07] Αυθαίρετα- Πρόστιμα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "με γενναίες εκπτώσεις αλλά και δόσεις μπορούν να πληρώσουν τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κτισμάτων κάνοντας χρήση σχετικής υπουργικής απόφασης των υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομίας -Οικονομικών. Τα αυθαίρετα κτίσματα σε όλη τη χώρα αποτελούν μια δυσχερή πραγματικότητα την οποία η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει".

    [08] Βαθμολογία - Εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

    ΤΟ METRORAMA γράφει ότι "από τις 8 έως τις 20 Ιουλίου θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο οι υποψήφιοι για εισαγωγή στις σχολές της ανώτατης εκπαίδευσης. Η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων γίνεται στις επιτροπές που λειτουργούν στις Διευθύνσεις ή στα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου ανήκουν τα λύκεια αποφοίτησης των υποψηφίων ή τα λύκεια στα οποία εξετάστηκαν οι απόφοιτοι παλαιότερων ετών. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου".

    [09] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "συνέδριο ερήμην των ανθρώπων, αλλά και της ψυχής του ίδιου του ΠΑΣΟΚ, στήνει ο Γιώργος Παπανδρέου, επιδιώκοντας στην ουσία να βάλει ταφόπλακα στο Κίνημα που ιστορικά εξέφρασε, επί δεκαετίες, τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, προκειμένου να δημιουργήσει στη θέση του ένα κόμμα θολό, ασαφές και σε κάθε περίπτωση ανίκανο να εμπνεύσει όχι μόνο τις μεγάλες κοινωνικές μάζες που κάποτε συνεγείρονταν από τον λόγο και τα οράματά του, αλλά και τα ίδια τα στελέχη του".

    [10] EURO 2004

    H CITY PRESS αναφέρει ότι "Οι Τσέχοι 'ισοπέδωσαν' 3-0 τους Δανούς. Έκαναν επίδειξη τεχνικής, δύναμης και ταχύτητας, επιτυγχάνοντας την τέταρτη συνεχή νίκη στην Πορτογαλία. Την Πέμπτη η μεγάλη αναμέτρηση της εθνικής μας ομάδας με τον τσεχικό 'οδοστρωτήρα'. Νέο ρεκόρ τηλεθέασης στον αγώνα Ελλάδας-Γαλλίας. Χιλιάδες φίλαθλοι παίρνουν το δρόμο για την Πορτογαλία, για να ενισχύσουν τους παίκτες μας. Απάντηση Ρεχάγκελ στις γερμανικές προτάσεις: εγώ δεν σπάω τα συμβόλαια, ούτε αδειάζω τους Έλληνες φίλους μου".

    [11] Τιμές αγοράς

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν ότι "ριγμένοι σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους καταναλωτές είναι οι Έλληνες πελάτες πολυεθνικών αλυσίδων. Από σύγκριση τιμών που έκαναν "ΤΑ ΝΕΑ" προκύπτει ότι πληρώνουν καπέλο από 8% έως 200% για τα ίδια προϊόντα, με πρόσχημα το αυξημένο κόστος των μεταφορικών".

    [12] Χρέη των ΠΑΕ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "βάσει των τελευταίων στοιχείων που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών στο υπουργείο Ανάπτυξης, όλες ανεξαιρέτως οι ΠΑΕ έχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα και οι φάκελοι που έχουν υποβάλει είναι ελλιπέστατοι. Σε όλες τις εθνικές κατηγορίες τα χρέη είναι μεγάλα και είναι λογικό ότι, όσο πιο κάτω πηγαίνουμε, τόσο μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα που συναντάμε".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 29 June 2004 - 8:00:55 UTC