Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-06-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] Ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων
  • [03] Ποδοσφαιρικός αγώνας Ελλάδας- Γαλλίας
  • [04] Υποδοχή ΝΑΤΟ με εκρήξεις στην Τουρκία
  • [05] Χρεοκοπημένα νοικοκυριά
  • [06] Τραπεζικό χαράτσι
  • [07] Τουρισμός
  • [08] Μέτρα κατά των ναρκωτικών

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Η ψήφιση του τρομονόμου,η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ο ποδοσφαιρικός αγώνας των εθνικών Ελλάδας - Γαλλίας στο πλαίσιο του EURO 2004, οι χθεσινές εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    Τίτλοι εφημερίδων:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Γροθιά στην αισχροκέρδεια. Σιούφας: "Θα είμαστε αμείλικτοι".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δουλεύουμε για να πληρώνουμε τα δάνεια! 14,8 τρισεκατομμύρια τα χρέη των Ελλήνων στις Τράπεζες!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σπάει το απόρρητο των κινητών. Έκτακτα μέτρα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών. Γραμμή καταγγελίας για τρομοκράτες.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αυξήσεις 50 έως 200 ευρώ στους απόστρατους. Αναγνωρίζονται τώρα οι προαγωγές και για τους συνταξιούχους Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

    Η ΑΥΓΗ: Οι κάμερες θα μείνουν! Στο πνεύμα του τρομονόμου και του "Μεγάλου Αδελφού".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Νέα μεγάλη απάτη στο Χρηματιστήριο. Ποιος ενημέρωσε τους Θεσμικούς και ξεφόρτωναν για ένα μήνα όλες τις μετοχές της Περιφέρειας;

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μαύρο καλοκαίρι για τον ελληνικό τουρισμό. Μειωμένη από 5% ως 40% η κίνηση. Οι αφίξεις και οι κρατήσεις ξενοδοχείων λιγότερες παρά ποτέ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αποζημιώσεις έως 600 ευρώ για βλάβες από κακοτεχνίες. Με νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση θωρακίζει πεζούς και οδηγούς ΙΧ.

    ΕΘΝΟΣ: 30 ημέρες ανατροπών σε λιμάνια, δημόσιο, επιχειρήσεις. Ολυμπιακό νομοσχέδιο: Τι αλλάζει στη ζωή μας τον Αύγουστο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ας μη δούμε σήμερα όνειρο θερινής νυκτός! Οι ευχές όλων των Ελλήνων συντροφεύουν τα 11 "λιοντάρια" της εθνικής στην Πορτογαλία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αφόρητες πιέσεις για εμπλοκή της Ελλάδος. Από τους Αμερικανούς και τους ΝΑΤΟϊκούς αξιωματούχους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τρόμος κορυφής. ΝΑΤΟ: Διπλή επίθεση 2 ημέρες πριν από την άφιξη Μπους στην Άγκυρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νόμος - σκούπα για την Ολυμπιακή Αθήνα. Πακέτο έκτακτων μέτρων - απαγορεύσεων Ιούλιο και Αύγουστο.

    ΕΣΤΙΑ: Ποιοι κλάδοι θα φέρουν ανάπτυξη. Κύριος μοχλός η ιδιωτική πρωτοβουλία.

    ESPRESSO: Όσα έγιναν στο γάμο του Χατζηνικολάου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Υποδοχή ΝΑΤΟ με βόμβες. Σε Κωνσταντινούπολη όπου γίνεται η Σύνοδος Κορυφής και σε Άγκυρα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μπαράζ εκρήξεων. Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Παίρνουν πίσω τους τόκους των καταθέσεων! Οι τράπεζες με τα χαράτσια στο γκισέ.

    Η ΝΙΚΗ: Κλίμα τρομοϋστερίας. Σε λειτουργία τετραψήφιος αριθμός για καταδότες. Δικαιολογία η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στα ύψη τα χρέη νοικοκυριών στις τράπεζες. Θηλιά 43,6 δισ. ευρώ.

    TRAFFIC NEWS: Το FAME STORY χωρίζει ΑΝΤ1- Ανδρέα. Ράγισε το γυαλί μετά το live της Δευτέρας. Γιατί κατηγορούν τον Μικρούτσικο και τι άλλαξε στις σχέσεις τους.

    Η ΧΩΡΑ: Θα κάνω τα πάντα για να τους σώσω. Ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλά στη "Χ" για τα παιδιά που έπεσαν στα ναρκωτικά.

    City Press: Euro 2004:Ελλάς-Γαλλία. Κυνηγώντας ένα όνειρο.

    Μetro: Ραντεβού με το όνειρο. "Αν πέσουμε, θα πέσουμε σαν ήρωες" στέλνει μήνυμα ο Οτο Ρεχάγκελ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χάνουμε 400.000 τουρίστες. Από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Λόγω γραφειοκρατίας στη χορήγηση βίζας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κοινωνικός Τουρισμός: Διακοπές φέτος για πιο πολλούς με κουπόνια κοινωνικού τουρισμού.

    [02] Ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "άρση του απορρήτου των κινητών τηλεφώνων, λειτουργία ειδικού αριθμού (1014) για καταγγελίες στην αστυνομία, λειτουργία των ποινικών δικαστηρίων και σωρεία άλλων ρυθμίσεων προβλέπει το έβδομο νομοσχέδιο - σκούπα για την Ολυμπιακή Αθήνα, που κατατέθηκε στη Βουλή. Προβλέπονται ακόμη: απαγορεύσεις ή μετακινήσεις ατμοπλοϊκών δρομολογίων, αναστολή αδειών καταστημάτων, βιομηχανιών κλπ με εύφλεκτα υλικά!"

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "ο υπουργός Δικαιοσύνης και κατά τη χθεσινή τελευταία συζήτηση του νομοσχεδίου, υπήρξε δριμύς κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζοντας ότι τον Ιούνιο του 2002 είχε συνυπογράψει "χωρίς συνειδησιακά προβλήματα" την απόφαση πλαίσιο με την οποία όφειλε να εναρμονιστεί η Ελλάδα".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "κλίμα τρομοϋστερίας καλλιεργεί στη χώρα η κυβέρνηση μέσα από την ψήφιση, του αντισυνταγματικού σε πολλά άρθρα του νέου αντιτρομοκρατικού νόμου, αλλά και μέσα από την έναρξη της λειτουργίας ενός τετραψήφιου αριθμού, μέσω του οποίου θα μπορούν οι πολίτες να δίνουν πληροφορίες στις Αρχές σχετικά με ζητήματα που άπτονται θεωρητικά της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά έχουν πρακτικά σχέση με οτιδήποτε...περίεργο πέφτει στην αντίληψή τους".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, " κάτω από την ασφυκτική πίεση βουλευτών της αντιπολίτευσης και ειδικά του εκπροσώπου του Συνασπισμού Φ. Κουβέλη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ότι οι εκατοντάδες κάμερες που τοποθετήθηκαν στην Αθήνα λόγω...Ολυμπιακών τελικά θα μείνουν! "Δεν υπογράφω απόφαση απομάκρυνσής τους" δήλωσε με επιδεικτικό τρόπο ανακοινώνοντας ουσιαστικά ότι μεγάλο τμήμα του δημόσιου χώρου της Αθήνας θα παρακολουθείται με κάμερες μεγάλης ευκρινείς που δεν θα κοιτούν προς τα ...αυτοκίνητα και δεν έχουν στόχο τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, αλλά τη φωτογράφηση "ύποπτων".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "ενεκρίθη χθες από τους είκοσι έξι μόνιμους αντιπροσώπους των χωρών του ΝΑΤΟ η συνδρομή της συμμαχίας για την προστασία των Ολυμπιακών Αγώνων, που περιλαμβάνει "πακέτο" στρατιωτικών και τεχνολογικών μέτρων".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "καυτός θα είναι ο Αύγουστος για τους Αθηναίους. Αυστηρές ρυθμίσεις περιλαμβάνει το ολυμπιακό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χτες στη Βουλή. Προβλέπονται ειδικοί φόροι , επιβολή προστίμων αναστολή λειτουργίας καταστημάτων αποσπάσεις υπαλλήλων".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ τονίζει ότι "με νομοσχέδιο σκούπα ρυθμίζεται η καθημερινότητα των πολιτών στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και μέχρι το Σεπτέμβριο. Μεγάλα πρόστιμα θα ...πέφτουν για όσους χαλάνε τη βιτρίνα της πόλης και για τα "κακά" ξενοδοχεία".

    [03] Ποδοσφαιρικός αγώνας Ελλάδας- Γαλλίας

    Η CITY PRESS υποστηρίζει ότι "αισιοδοξία στις τάξεις της Εθνικής για το βραδινό αγώνα κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης του 2000. Μεγάλο πριμ από την ΕΠΟ και τους χορηγούς στους διεθνείς. Μάλλον απών ο Γιαννακόπουλος. Αναμένεται ρεκόρ τηλεθέασης. Επεισοδιακή επιστροφή σε Ρώμη, Βερολίνο και Μαδρίτη για τους χαμένους της πρώτης φάσης. Η Πορτογαλία στους "4".

    Σύμφωνα με το metro, "αν πέσουμε , θα πέσουμε σαν ήρωες" στέλνει το μήνυμα ο Οτο Ρεχάγκελ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι " με τις ευχές όλης της Ελλάδας πάνε για το θαύμα οι παίκτες του Ρεχάγκελ κόντρα στη Γαλλία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "οι ευχές όλων των Ελλήνων συντροφεύουν τα 11 "λιοντάρια" της εθνικής στην Πορτογαλία".

    H ESPRESSO αναφέρει ότι " Τα λόγια του Ουίνστον Τσόρτσιλ, "οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες" ,για τον ηρωισμό των Ελλήνων στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο θυμήθηκε χθες ο Οτο Ρεχάγκελ στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν από το παιχνίδι με τη Γαλλία".

    H TRAFFIC NEWS τονίζει ότι "σε ρυθμούς πρόκρισης ζει σήμερα όλη η Ελλάδα για την απόλυτη πρόκληση με την εθνική Γαλλίας, για ένα εισιτήριο στους "4" του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος".

    [04] Υποδοχή ΝΑΤΟ με εκρήξεις στην Τουρκία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "λίγες ώρες πριν από την επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους στην Τουρκία και τέσσερα 24ωρα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στην Κωνσταντινούπολη, Τούρκοι εξτρεμιστές δημιούργησαν κλίμα έντονης ανησυχίας με δύο βομβιστικές επιθέσεις, που άφησαν πίσω τους τέσσερις νεκρούς, έναν αστυνομικό ακρωτηριασμένο και άλλους 16 τραυματίες".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη έγινε σε αστικό λεωφορείο, περίπου στις 15.15 στην περιοχή Τσάπα, κοντά σε κέντρο αιμοδοσίας της Ερυθράς Ημισελήνου, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει μεταξύ άλλων στο σχόλιό του ότι "η αιματηρή υποδοχή που επιφύλαξαν στους ηγέτες των χωρών -μελών του ΝΑΤΟ οι τρομοκράτες που έδρασαν χθες στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό σε ολόκληρο τον κόσμο".

    [05] Χρεοκοπημένα νοικοκυριά

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "χειροτερεύουν μήνα με το μήνα ακόμα περισσότερο οι συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων. Παρά τα παχιά λόγια, τόσο των νυν κυβερνώντων της ΝΔ, όσο και των πρώην του ΠΑΣΟΚ, τα λαϊκά νοικοκυριά για να τα βγάλουν πέρα αναγκάζονται να δανείζονται ολοένα και μεγαλύτερη ποσά από τους τραπεζίτες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι "όπως προκύπτει σχετικά, οι ρυθμοί αύξησης των δανείων για τα ελληνικά νοικοκυριά εντείνονται για τα ελληνικά νοικοκυριά εντείνονται διαρκώς από τις αρχές του 2004, γεγονός που σημειώνεται από την κατά 29,2% αύξηση των συνολικών υπολοίπων των δανείων σε σχέση με πέρυσι".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "με υψηλούς ρυθμούς συνεχίσθηκε ο δανεισμός των ελληνικών νοικοκυριών στο πρώτο τετράμηνο του έτους με το χρέος τους να αντιπροσωπεύει πλέον το 26,7% του ΑΕΠ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στα καταναλωτικά δάνεια και σε εκείνα (τα προσωπικά) που εκδίδονται χωρίς πολλά δικαιολογητικά".

    [06] Τραπεζικό χαράτσι

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "τα χαράτσια που επιβάλλουν οι τράπεζες στις συναλλαγές στο γκισέ τρώνε τους τόκους των καταθέσεων εκατοντάδων χιλιάδων αποταμιευτών. Πρόκειται για προμήθειες σε καταθέσεις και μεταφορές χρημάτων, ακόμα και σε απλή ενημέρωση λογαριασμών που για μικρού και μεσαίου ύψους καταθέσεις ξεπερνούν τις ήδη πενιχρές αποδόσεις που δίνουν τα χαμηλά επιτόκια".

    [07] Τουρισμός

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "μαύρο δείχνει να είναι το εφετινό καλοκαίρι για τον ελληνικό τουρισμό. Για τρίτη συνεχή χρονιά, τόσο ο αριθμός των αφίξεων ξένων επισκεπτών όσο και το σύνολο των ημερών παραμονής τους θα σημειώσουν κάμψη. Και, σύμφωνα με ορισμένες προβλέψεις, η τουριστική κίνηση εφέτος θα είναι η χειρότερη από ποτέ".

    [08] Μέτρα κατά των ναρκωτικών

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "μέτωπο κατά της μάστιγας των ναρκωτικών ανοίγει η κυβέρνηση. Μιλώντας στη "Χ" ο υπουργός Υγείας Νικήτας δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να σώσει αυτούς τους συνανθρώπους μας, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι δεν θα υπολογίσει καμία αντίδραση. Τα πρώτα μέτρα αφορούν στη στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ. 'Μεγαλύτερη έμφαση θα δώσουμε στην κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων', σημειώνει ο Ν. Κακλαμάνης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 28 June 2004 - 7:50:29 UTC