Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-03-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/03/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κόσοβο
  • [04] Νέοι φόροι στα ακίνητα
  • [05] ΄Εναρξη Βουλής
  • [06] ΚΟ ΠΑΣΟΚ
  • [07] Κυπριακό
  • [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [09] Ακίνητα- Φορολογία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/03/2004

    Η έκρυθμη κατάσταση στο Κόσοβο, η έναρξη των εργασιών της Βουλής, το Κυπριακό και οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Απτά δείγματα ευαισθησίας από την κυβέρνηση Καραμανλή.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τέρμα στους μισθούς-πρόκληση. Και άλλο βήμα εξυγίανσης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΦΠΑ στα ακίνητα με βάση τις εμπορικές τιμές. Νέο φορολογικό καθεστώς προωθεί η κυβέρνηση από 1-1-2005.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Καραμανλής με σπαθί κατά εργολάβων-διαπλοκής. ''Καθαρά Χέρια'' αλά ελληνικά - Αρχίζει επίθεση στη διαφθορά.

    Η ΑΥΓΗ: Με κλειστά χαρτιά στην Ελβετία για το Κυπριακό. Τετραμερής με Καραμανλή και Ερντογάν.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Να τσακιστούν να φύγουν όλα τα λαμόγια από το ΠΑΣΟΚ. Αθωώθηκε πανηγυρικά η ''Αυριανή'' για τον Μαλέσιο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: ''Οχι στο κυνήγι μαγισσών''. Αυστηρή προειδοποίηση του Γ. Παπανδρέου στην κυβέρνηση. ''Δομική αντιπολίτευση'' από το ΠΑΣΟΚ. Νέοι ρόλοι για τα στελέχη σε κόμμα και Βουλή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ψαλίδι στους μισθούς-πρόκληση για διοικητές ΔΕΚΟ, τραπεζών. Φραγμός στη σπατάλη του δημόσιου χρήματος.

    ΕΘΝΟΣ: Δύο νέοι φόροι φωτιά στα ακίνητα. ΦΠΑ στις νέες οικοδομές-Υπερτίμημα στις παλιές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Για... χρυσό ''τρέχει'' ο Καραμανλής στην Ολυμπιάδα! Κοινωνικός, από κάθε άποψη, ο χαρακτήρας των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης - Προτεραιότητα, όμως, στην επιτυχία των Ο.Α.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ψαλίδι στους μισθούς των διοικητών των ΔΕΚΟ. Τέρμα οι υπέρογκοι μισθοί στους αξιωματούχους των δημοσίων οργανισμών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ακίνητα: Νέες αντικειμενικές και ΦΠΑ από το 2005. Υπ. Οικονομικών: Πόσο θα μεταβληθούν οι επιβαρύνσεις για παλαιές και νέες οικοδομές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εστίες φωτιάς σιγοκαίνε στο Κόσοβο. Ανησυχούν οι ηγέτες της περιοχής, που φοβούνται ανάφλεξη.

    ΕΣΤΙΑ: Το ΠΑΣΟΚ αποθρασύνεται. Αντί να απολογούνται, τολμούν να εγκαλούν!

    Espresso: Συγγραφέας κατήγγειλε για εκβιασμό τον εραστή του! Που αμέσως μετά προφυλακίστηκε. Πήγε στην αστυνομία και ζήτησε προστασία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αλβανοποιούν το Κοσσυφοπέδιο. Σε εξέλιξη επιχείρηση εκδίωξης των Σέρβων από τις εστίες τους.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Νέο επεισόδιο στο Κόσοβο ...σε σημείο όπου βρισκόταν ελληνική δύναμη. Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φόροι-φωτιά έρχονται στα ακίνητα. Άλμα-σοκ στις Αντικειμενικές.

    ΝΙΚΗ: Επιστροφή στις ρίζες. Κεντροαριστερή αντιπολίτευση από το ΠΑΣΟΚ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Διαίρει και βασίλευε από ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ. Επικίνδυνες εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο.

    The Daily Times: Στο σκαμνί πρώην στελέχη και υπουργοί. Για χρηματιστήριο, εξοπλισμούς, υγεία, εφοριακούς, ελληνική προεδρία. Αναμένεται σοβαρή κρίση στις σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ.

    Traffic News: Βγάζουν σε site σκηνές σεξ από κρυφές κάμερες. Ροζ διασυρμός στο Internet.

    Η ΧΩΡΑ: Τι αλλάζει στη φορολογία. Κανένας νέος φόρος - Νέου τύπου φορολογικοί έλεγχοι.

    City Press: Νέο κύμα ακρίβειας στην αγορά. Το χορό των ανατιμήσεων σέρνουν τα καύσιμα, τα τρόφιμα, τα είδη σούπερ μάρκετ, τα οπωροκηπευτικά και τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων.

    MetroRAMA: Απόφαση-βόμβα για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Αντισυνταγματικό το σύστημα αναβαθμολόγησης των γραπτών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΦΠΑ στα ακίνητα. Νέο τοπίο στην αγορά από 1.1.2005.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Που οδηγούν οι προγραμματικές. Για υγεία-παιδεία-αγρότες- δημ. έργα-μεταφορές-συμβασιούχους.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εκλέγεται σήμερα για πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρος της ελληνικής Βουλής. Ιστορική πρόταση Καραμανλή.

    [03] Κόσοβο

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ''ανησυχία ότι οι συγκρούσεις με τους 31 νεκρούς στο Κοσσυφοπέδιο θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε γενική ανάφλεξη στα Βαλκάνια εκφράζουν ηγέτες της περιοχής''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι ''προβοκάτσια ''μυρίζουν'' οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Αλβανοφώνων κατά των Σέρβων στο Κόσοβο. Καίνε εκκλησίες και πολιορκούν ειρηνευτικές δυνάμεις. Οι Αλβανόφωνοι ζητούν ανεξαρτησία που μπορεί να οδηγήσει σε γενικότερη ανάφλεξη''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι ''διεθνή κινητοποίηση προκάλεσε η έκρηξη βίας στο Κόσοβο με τις αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών και Σέρβων καθώς, εάν δεν τιθασευτεί εγκαίρως η έκρυθμη κατάσταση, κινδυνεύει να εξαπλωθεί και να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή''.

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι ''έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο όπου συγκρούονται Αλβανόφωνοι και Σέρβοι. Σε κατάσταση πολιορκίας- και με το δάκτυλο στη σκανδάλη- βρίσκονται και οι Έλληνες στρατιωτικοί στο Ουρόσεβατς και στη Μιτροβίτσα''.

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι '' ανησυχία προκαλούν οι χειρότερες, από το τέλος του πολέμου του 1999, εθνοτικές ταραχές στο Κόσοβο από τις οποίες τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι των 500 τραυματίστηκαν''.

    Το metroRAMA τονίζει ότι ''επί ποδός βρίσκεται η διεθνής κοινότητα για την αποφυγή αποσταθεροποίησης στο Κοσσυφοπέδιο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων από τα συνεχιζόμενα επεισόδια που συνταράσσουν την περιοχή τα τελευταία 24ωρα''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''η υποτροπή της κρίσεως στο Κοσσυφοπέδιο- που ήλθε στην δημοσιότητα με την παρ΄ ολίγον μοιραία περιπέτεια των Ελλήνων στρατιωτών που κινδύνευσαν σοβαρώτατα περικυκλωμένοι από 1.000 οπλισμένους Αλβανούς - αποκαλύπτει στη διεθνή κοινωνία την πραγματική κατάσταση''.

    Η ESPRESSO εκτιμά ότι ''σύννεφα πολέμου σκέπασαν και πάλι το Κοσσυφοπέδιο! Σύννεφα που απειλούν όχι μόνο τη σερβική επαρχία, αλλά ολόκληρη την περιοχή μας. Έντονη ανησυχία έχει καταλάβει τη διεθνή κοινότητα αφού πέντε χρόνια μετά τον τερματισμό του πολέμου, η κατάσταση δείχνει πάλι ότι ''το καζάνι βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί''.

    [04] Νέοι φόροι στα ακίνητα

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι ''η κυβέρνηση φλερτάρει με την ιδέα επιβολής νέων μεγάλων αυξήσεων στη φορολογία ακινήτων με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, την καθιέρωση ΦΠΑ για τις νέες κατασκευές και την επιβολή φόρου υπερτιμήματος για τις πωλήσεις ακινήτων''.

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι ''σημαντικές αλλαγές οι οποίες έχουν σχέση με τη δραστική περικοπή φόρων και φορολογικών συντελεστών ετοιμάζει η κυβέρνηση. Κανένας νέος φόρος άμεσος ή έμμεσος δεν πρόκειται να επιβληθεί, ενώ μεθοδεύονται η επιβολή ΦΠΑ στις νέες κατοικίες και ο περιορισμός φορολογίας για τις παλαιές''.

    [05] ΄Εναρξη Βουλής

    Η City Press γράφει ότι ''ορκίστηκαν χθες τα 300 μέλη της νέας Βουλής. Το κλίμα ήταν καλό και για πολλούς συγκινητικό. Σε επίπεδο κοινοβουλευτικής παράδοσης το χαρακτηριστικότερο στοιχείο ήταν το πέρασμα από τον Κωνσταντίνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''σε πανηγυρική ατμόσφαιρα διεξήχθη χθες στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής η ορκωμοσία των 300 βουλευτών που αναδείχθηκαν από τις εκλογές της 7ης Μαρτίου. Της ορκωμοσίας χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος''.

    Σύμφωνα με την DAILY TIMES, ''έντεκα χρόνια πέρασαν για να εκπροσωπηθεί η Νέας Δημοκρατία στα υπουργικά έδρανα του Κοινοβουλίου. Η αλλαγή στην εξουσία, τα νέα και σε πολλές περιπτώσεις λαμπερά πρόσωπα που πέρασαν για πρώτη φορά το κατώφλι της Βουλής, προσέλκυσαν χτες τα φώτα της δημοσιότητας''.

    Η TRAFFIC NEWS σημειώνει ότι ''λαμπερές ήταν οι παρουσίες των γυναικών βουλευτών που έδωσαν ''χρώμα'' στη Βουλή κατά τη χθεσινή ορκωμοσία των βουλευτών ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή''.

    [06] ΚΟ ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "με έκδηλη την πρόθεσή του για κριτική στα "έργα και τις ημέρες" της κυβέρνησης Σημίτη και προφανή τη διάθεση της αυτοκριτικής, ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε χθες στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ να επιχειρεί να προσδιορίσει το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής του κόμματός του".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "στα "έργα και τις ημέρες" της κυβέρνησης Σημίτη απέδωσε την πρόσφατη εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά την πρώτη του πολιτική επαφή με τα μέλη της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "με δόσεις κριτικής προς την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη αλλά και αυτοκριτική για δικούς του χειρισμούς στην προεκλογική περίοδο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, επιχείρησε μια πρώτη προσέγγιση χθες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟ για τα αίτια της εκλογικής ήττας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι "απέναντι στο αμήχανο ακροατήριο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να δικαιολογήσει τη βαριά εκλογική ήττα του κόμματός του χρησιμοποιώντας επιχειρήματα του τύπου "οι πολίτες δεν πρόλαβαν να αφομοιώσουν τη διεύρυνση" και παράλληλα να παρατάξει σε διάταξη μάχης τα στελέχη του".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου στην χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία υποσχέθηκε ουσιαστική αντιπολίτευση. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε τους στόχους του, ανακοίνωσε τις αποφάσεις του για πρόσωπα-κλειδιά και αναφέρθηκε στα αίτια της εκλογικής ήττας".

    [07] Κυπριακό

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "σε διάσκεψη Κορυφής για το Κυπριακό εξελίσσεται η τετραμερής, που θα γίνει την Κυριακή 28 Μαρτίου στη Λουκέρνη της Ελβετίας, με την παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας, του προέδρου Παπαδόπουλου και του Ταλάτ από τα Κατεχόμενα, ενώ η Άγκυρα προσπαθεί να μεταπείσει τον Ντενκτάς, για να πάει κι αυτός".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "στην πλέον κρίσιμη καμπή του εισέρχεται το Κυπριακό. Ο γγ του ΟΗΕ έβαλε χθες ένα τέλος στο "θρίλερ" με τις διευρυμένες συνομιλίες ορίζοντας την 23η Μαρτίου ως την ημέρα έναρξής τους".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζ. Μπους, ο Κ. Καραμανλής θα συμμετάσχει στην τετραμερή διάσκεψη για το Κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία στις 28 Μαρτίου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "την απόφαση να παραστεί αυτοπροσώπως στην τελική φάση της διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ελβετικό θέρετρο Μπίγκεντροφ, στη λίμνη της Λουκέρνης, στις 28 Μαρτίου έλαβε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής".

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι "στη Λουκέρνη, στις 28 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θα συζητήσει με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Κυπριακό -αν το "λύσουν", θα εισπράξει το "εύγε" του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους αυτοπροσώπως, αφού στις 20 Μαϊου (το πιθανότερο) ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι "σε εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση εξελίσσεται η δεσμευμένη σε μεγάλο βαθμό, από τις διαπραγματεύσεις της Νέας Υόρκης, επίλυση του Κυπριακού, η οποία παραπέμπεται πια στην τετραμερή διάσκεψη της Λουκέρνης".

    [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Μήνυμα οικονομιών. Το υπουργείο Οικονομίας περικόπτει αμοιβές κυβερνητικών στελεχών''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Αιφνιδίως, αναταραχή στην αγορά ακινήτων. Σχεδιάζεται η επιβολή ΦΠΑ στα νέα κτίρια από 1ης Ιανουαρίου 2005''.

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Προ των πυλών ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές. Αποφασισμένη η κυβέρνηση να ανοίξει το φάκελο φορολογίας ακινήτων''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Αλλάζουν τα σχέδια για τη φορολογία ακινήτων. Με αντικειμενικά κριτήρια οι φοροέλεγχοι''.

    [09] Ακίνητα- Φορολογία

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι "σύγχυση στην αγορά των ακινήτων προκαλεί η ανακίνηση του θέματος επιβολής του ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές από την κυβέρνηση. Κτηματομεσίτες φοβούνται ότι το μέτρο θα παραλύσει την αγορά".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 19 March 2004 - 17:10:38 UTC