Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-02-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/02/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Νέα Δημοκρατία
  • [05] Πόρισμα-Αβραμόπουλος
  • [06] Εκλογές
  • [07] ΕΛΑ
  • [08] Κυπριακό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/02/2004

    Η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων, η τηλεοπτική αναμέτρηση των κυρίων Παπανδρέου-Καραμανλή και το Κυπριακό, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 8 προτεραιότητες της κυβέρνησης Καραμανλή. Νέοι κανόνες και αρχές στη λειτουργία του κράτους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Να ποιά οικογένεια θέλει να μας κυβερνήσει. Νίκος Παπανδρέου: ''Είμαστε μεταμφιεσμένοι Έλληνες με αμερικανική καρδιά''.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Η τελική επίθεση από Καραμανλή. Τα κρυφά όπλα της ΝΔ για καθαρή νίκη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Υπουργοί μιλούν για ήττα. Πέντε πρεσβείες προβλέπουν άνετη επικράτηση της ΝΔ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τους πήραμε τις σημαίες με τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο. Αφήστε την γκρίνια και ψηφίστε ΔΑΓΚΩΤΟ Γιώργο, για να μην... χάσετε αυτά που έχετε.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η Ευρώπη βλέπει Νέα Δημοκρατία. Μετά τους έξι ηγέτες του ΕΛΚ και ο Γάλλος πρωθυπουργός στο πλευρό Καραμανλή.

    ΕΘΝΟΣ: Τα 4 μέτωπα στον πόλεμο των 10 ημερών. Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά αύριο η μεγάλη πορεία του Γιώργου προς τη νίκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ετοιμάζει την ''απολογία'' του για τις αμαρτίες Σημίτη. Ομοβροντία αμείλικτων ερωτημάτων αναμένει τον Γ. Παπανδρέου, στο ''ντιμπέιτ'' με τον Κ. Καραμανλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ψηφίζουν ΝΔ οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο. Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του έγκυρου πρακτορείου Ρόιτερ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στρατηγική μικρής... ήττας από το ΠΑΣΟΚ. Γ. Παπανδρέου: Επιστροφή στην αντιδεξιά υστερία μετά το νεοφιλελεύθερο άνοιγμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πόρισμα φωτιά για Αβραμόπουλο. Κακοδιαχείριση στη δημοτική επιχείρηση ''Τεχνόπολις''.

    ΕΣΤΙΑ: Γ. Παπανδρέου: Να αφοπλισθή ο Σαντάμ! Αυτά έγραφε πέρυσι σε άρθρο του στην Wall Street Journal.

    Espresso: 13χρονος μαθητής μαχαίρωσε την καθηγήτριά του. Συνελήφθη από την αστυνομία.

    ΤΑ ΝΕΑ: 90 λεπτά φλερτ στους αναποφάσιστους. Το παρασκήνιο και οι παγίδες του ντιμπέιτ.

    The Daily Times: Η μυστική σύσκεψη Καραμανλή στην Πλουτάρχου. Ποιά στελέχη της ΝΔ μετείχαν και τι συζήτησαν. Τα τέσσερα ''αγκάθια'' της επόμενης ημέρας.

    Traffic News: Η Δήμητρα ζηλεύει τον Σπυρόπουλο. Του απαγορεύει να παίζει τολμηρές σκηνές σε σίριαλ.

    Η ΧΩΡΑ: Ο Κώστας θα σφραγίσει τη νίκη στο ντιμπέιτ. Όπως εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές και ειδικοί στην επικοινωνία.

    City Press: Προεκλογικά κέρδη και ζημίες. Μεγάλες οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

    MetroRAMA: Επενδύουν στο debate τα κομματικά επιτελεία. Οριστικοποιούνται οι λεπτομέρειες - Έντονα αντιδρούν τα ''μικρά'' κόμματα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Θεσσαλονίκη: Κατασκευάζονται 28 νέα ξενοδοχεία. 1.000 θέσεις εργασίας αλλά η ανεργία μαστίζει την ύπαιθρο του νομού.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι ''από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά η πορεία του Γ. Παπανδρέου για τη νίκη. Στόχοι η ανάδειξη του πραγματικού προσώπου της ΝΔ, όπου κρύβονται ακροδεξιά στοιχεία, η εξειδίκευση του προγράμματος για οικονομία, αγρότες, υγεία, κοινωνικό κράτος, οι μεγάλες ανοιχτές συγκεντρώσεις, που θα δώσουν αέρα νίκης και η επικράτηση στο ντιμπέιτ της Πέμπτης''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι ''αυτοί, οι λίγοι από τους Πασόκους που φωνάζουν, επειδή τάχατες θα τους ... 'νοθεύσει' τον Σοσιαλισμό(!) η προσχώρηση του Μάνου και του Ανδριανόπουλου, την οποίαν η 'ΑΥΡΙΑΝΗ', ΥΠΕΔΕΙΞΕ στον Γιώργο, ΠΡΙΝ ακόμα ο Σημίτης υποχρεωθεί να του παραχωρήσει την θέση του, για να γλυτώσει τον ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ μιας μεγάλης και βαριάς ήττας, θα πρέπει να σταματήσουν, επιτέλους, να σκέφτονται με την ... ΚΑΡΔΙΑ τους και να αρχίσουν, να σκέφτονται με το ΜΥΑΛΟ τους!''.

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι ''σαν σήμερα, πριν από ένα χρόνο (24 Φεβρουαρίου 2003) η αμερικανική εφημερίς Wall Street Journal εδημοσίευε άρθρο του κ. Γ. Παπανδρέου. Λίγες εβδομάδες πριν από την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ και ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αμφισβητούσαν έντονα την σκοπιμότητα της εισβολής, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος ταυτίσθηκε πλήρως με τις επιλογές της Ουάσιγκτον''.

    [04] Νέα Δημοκρατία

    Η Espresso υπογραμμίζει ότι ''με το βλέμμα στραμμένο στο κρίσιμο debate της Πέμπτης ο Κώστας Καραμανλής εγκαινιάζει από σήμερα ένα εξοντωτικό πρόγραμμα διαρκών μετακινήσεων, ανοιχτών συγκεντρώσεων, συνεντεύξεων σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες και συσκέψεων με τα στελέχη του''.

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''έτοιμος να σφραγίσει τη νίκη της φιλελεύθερης παράταξης ο πρόεδρος της ΝΔ στον δημόσιο διάλογο με τον Γ. Παπανδρέου. Οι αναλυτές του δίνουν σαφές προβάδισμα, ενώ στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζοντας τις λεκτικές αδυναμίες του νέου αρχηγού τους και την έλλειψη επιχειρηματολογίας προσπαθούν να περιορίσουν τα λάθη. Εντατικές προετοιμασίες στη Ρηγίλλης για την επόμενη μέρα της Νέας Διακυβέρνησης, αντίθετα στο ΠΑΣΟΚ αναζητούν τρόπους διαχείρισης της ήττας''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται ότι ''τη δημιουργία πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας έθεσε ως πρώτο στόχο ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής 'για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος' -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος- στην εντυπωσιακή από κάθε άποψη συγκέντρωση στη Ρόδο, το Σάββατο το βράδυ''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι ''την κυβερνητική πορεία της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαίωσε η περιοδεία του Κώστα Καραμανλή το Σαββατοκύριακο στα Δωδεκάνησα. Οι κάτοικοι των νησιών που επισκέφθηκε ο Κώστας Καραμανλής τον υποδέχθηκαν ως πρωθυπουργό, ενώ οι μεγάλες συγκεντρώσεις στις οποίες μίλησε σε κάθε σταθμό της περιοδείας του πιστοποιούσαν τη μεγάλη υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας, σε μια περιοχή μάλιστα όπως τα Δωδεκάνησα που μέχρι πρότινος αποτελούσαν ένα από τα απόρθητα φρούρια του κυβερνώντος κόμματος''.

    Σύμφωνα με την Daily Times ''οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα αιτήματα των 'γαλάζιων' συνδικαλιστών, οι ισορροπίες στο σχηματισμό της κυβέρνησης και η επανένταξη του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ και στον κυβερνητικό μηχανισμό, αποτελούν θέματα που ο Κώστας Καραμανλής πρέπει να επιλύσει από την επομένη των εκλογών''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι ''είναι αξιοσημείωτη η στήριξη και η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει ο Κώστας Καραμανλής από την αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, κάτι που, όπως λένε παλιά στελέχη του κόμματος, συμβαίνει πρώτη φορά μετά το 1989. Ουδέποτε μέχρι σήμερα από το 1989 οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν εκδηλωθεί υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό επειδή έβλεπαν πως το ΠΑΣΟΚ θα κέρδιζε τις εκλογές''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι "νικήτρια στις εκλογές της 7ης Μαρτίου με διαφορά που θα ξεπερνά το 3% εμφανίζουν τη Νέα Δημοκρατία οι περισσότερες πρεσβείες των ξένων χωρών στην Αθήνα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σχολιάζει ότι "η νέα οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, η εξυγίανση του κράτους και των δημοσίων οικονομικών που θα επιβάλει ο Κώστας Καραμανλής, αλλά και οι αλλαγές στα πρόσωπα ύστερα από οκτώ χρόνια εκσυγχρονισμού είναι μερικοί από τους λόγους που αυξάνουν τις χρηματιστηριακές προσδοκίες".

    Κατά την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ότι "με κρυφά ατού μπαίνει στην τελική φάση της προεκλογικής εκστρατείας ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Η εβδομάδα αυτή θεωρείται η πλέον κρίσιμη για την έκβαση της μάχης και ο πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζει αιφνιδιασμούς".

    [05] Πόρισμα-Αβραμόπουλος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ''ανυπαρξία οικονομικών απολογισμών και πλήθος παραλείψεων επισημαίνει έκθεση της διεθνούς εταιρείας ορκωτών λογιστών ''Deloitte & Touche για τον έλεγχο της δημοτικής επιχείρησης ''Τεχνόπολις'' επί δημαρχίας Δημ. Αβραμόπουλου. Αναθέσεις χωρίς διαγωνισμό. Έκοβαν αποδείξεις χωρίς να αναφέρεται αποδέκτης. Η εταιρεία δηλώνει ότι αδυνατεί να εκφέρει γνώμη ''για τα κονδύλια των οικονομικών καταστάσεων''. Άγνωστο πάντως παραμένει, αν γνωρίζει την έκθεση ο αρχηγός της ΝΔ''.

    [06] Εκλογές

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι ''σε ενενηντάλεπτο... φλερτ με τους αναποφάσιστους -που υπολογίζονται σε πάνω από 10% του εκλογικού σώματος- εξελίσσεται η τηλεοπτική αναμέτρηση της Πέμπτης μεταξύ των κκ Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί προετοιμάζονται εντατικά για το ντιμπέιτ, επιστρατεύοντας όλους τους άσσους τους''.

    Το Metrorama σημειώνει ότι ''εντατικά εργάζονται τα επιτελεία του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Καραμανλή, ενόψει της τηλεοπτικής αναμέτρησης των δύο πολιτικών αρχηγών. Χθες, συνεργάτες των δύο ανδρών δήλωναν αισιοδοξία και οι εκτιμήσεις τους συνέκλιναν στο ότι αυτό που θα ''μετρήσει'' δεν είναι μόνο το πόσο καλά διαβασμένος θα είναι ο κάθε ένας, αλλά και πόσο πειστικός για την ικανότητά του να εφαρμόσει μια διαφορετική πολιτική''.

    Η City Press εκτιμά ότι ''μεγάλες οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος. Έχουμε την πιο ήπια προεκλογική αντιπαράθεση. Ουσιαστικές συγκλίσεις των κομμάτων εξουσίας, από την Παιδεία και τα ελληνοτουρκικά μέχρι την Άμυνα και τη στήριξη αυτών που έχουν ανάγκη. Ο πληθωρισμός υποσχέσεων θα μεγαλώσει το πρόβλημα αξιοπιστίας. Λείπουν οι σοβαροί οικονομικοί υπολογισμοί, η ιεράρχηση των στόχων''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι ''τελικά, ο Γ. Παπανδρέου δεν μπόρεσε να αποφύγει το πικρό ποτήρι της απολογίας -διότι περί απολογίας πρόκειται, ουσιαστικά- προς τον Κ. Καραμανλή και κατ' επέκτασιν στον Ελληνικό Λαό, για τα πεπραγμένα, τις αμαρτίες θα λέγαμε, των κυβερνήσεων Σημίτη. Έτσι, μεθαύριο, ημέρα Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η περίφημη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των δύο ανδρών. Αναμέτρηση που θα διαρκέσει μιάμιση ώρα, σε πέντε, όπως συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων, θεματικές ενότητες''.

    [07] ΕΛΑ

    Η Traffic news αναφέρει ότι ''αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να συνεχιστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση του ΕΛΑ. Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του την περασμένη εβδομάδα, όταν μετά την εκφώνηση της απορριπτικής απόφασης επί των ενστάσεων που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι, ο συνήγορος υπεράσπισης του Αγγελέτου Κανά, Αλέξης Κούγιας, γνωστοποίησε στους δικαστές ότι οι συνήγοροι ζητούν να τους παραδοθούν αντίγραφα του σκεπτικού του δικαστηρίου όσον αφορά τις αιτιάσεις των κατηγορουμένων''.

    [08] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι ''στα βαθιά και στα δύσκολα μπαίνουν από σήμερα οι συνομιλίες Τάσσου Παπαδόπουλου και Ραούφ Ντενκτάς. Ήδη η τουρκική πλευρά έχει αρχίσει να δημιουργεί αμφιβολίες για την ειλικρίνειά της, καθώς θεωρεί ότι θα μπορούσε να εγκρίνει την τελική συμφωνία στο Κοινοβούλιό της τρεις μήνες μετά τα δημοψηφίσματα στην Κύπρο''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 24 February 2004 - 23:40:39 UTC