Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-01-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/01/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Επίμαχη τροπολογία
  • [04] Δημοσκοπήσεις
  • [05] Νέα Δημοκρατία
  • [06] Κυπριακό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/01/2004

    Ο αντίκτυπος από την επίμαχη τροπολογία για το Πόρτο Καρράς, οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, το Κυπριακό και τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Καταιγίδα αμαρτιών και σκανδάλων σαρώνει το ΠΑΣΟΚ. Εισαγγελέας για την αμαρτωλή τροπολογία Πάχτα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Φίλος του Στεργίου ο Γ. Παπανδρέου. Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων. Ανοιχτός πόλεμος Σημιτικών-Παπανδρεϊκών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κίνημα βαρόνων κατά Γιώργου. Άκης, Πάγκαλος, Σκανδαλίδης αμφισβητούν το διάδοχο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Τα ήξεραν όλα Σημίτης-Γιώργος. Το σκάνδαλο ''καίει'' το προφίλ του διαδόχου. Γκρεμίσθηκε εν μια νυκτί η ...συμμετοχική δημοκρατία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Γιώργο πέρασε από κόσκινο όλα τα ψηφοδέλτια της Παράταξης. Να φύγει η σαβούρα από το κόμμα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η σαπίλα αποσυνθέτει το ΠΑΣΟΚ. Κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς το Πόρτο Πάχτας.

    ΕΘΝΟΣ: Το σχέδιο του Γιώργου για βαθύ νυστέρι σε 6 τομείς. Τι σηματοδοτεί η κεραυνοβόλα αντίδραση στην υπόθεση Πάχτα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αν ζούσε ο μακαρίτης ηθοποιός Β. Αυλωνίτης θα επαναλάμβανε τη φράση που άφησε εποχή στο θέατρο: ''Φάτε, Φάτε φάγατε το σώβρακό μου, φάτε και το απαυτό μου''!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ''Χτύπησαν'' Άκης-Πάγκαλος. Η πρώτη αμφισβήτηση του Γ. Παπανδρέου. Θεωρούν απαράδεκτη τη διαδικασία ''εκπαραθύρωσης'' των δέκα βουλευτών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας. Γ. Παπανδρέου: Η αποπομπή των ''10'' δεν διασώζει το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τα μυστήρια του Πόρτο Καρράς. Τι οδήγησε Σημίτη - Γιώργο στην καρατόμηση των 10.

    ΕΣΤΙΑ: Καταρρακώνουν τους θεσμούς. Επιστέγασμα ανωμαλιών η υπόθεσις Πάχτα.

    Espresso: Τραγουδίστρια διαλύει το γάμο επώνυμου ζευγαριού! Η σύζυγος την έπιασε επ΄ αυτοφώρω με τον άνδρα της.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ξεκινά τις ρήξεις απ΄το ΠΑΣΟΚ! Παρέμβαση Γιώργου μετά τη θύελλα.

    Traffic News: Τρώγεται η Ρούλα από τη σκιά της Ελένης. Η αγωνία πνίγει το χαμόγελο της Κορομηλά. Ο ρόλος του Γιάννη Λάτσιου.

    Η ΧΩΡΑ: Οι λίστες της νίκης σε 25 νομούς. Όλα τα ονόματα με τους υποψηφίους της ΝΔ. Πολλά νέα πρόσωπα και καταξιωμένοι επιστήμονες.

    City Press: Παπανδρέου: Εγγυώμαι τη νέα πορεία. Η υπόθεση Πάχτα αφορμή για ξεκαθάρισμα των σχέσεων του νέου ηγέτη με το ''παλιό'' ΠΑΣΟΚ.

    MetroRAMA: Θύελλα εξελίξεων για την τροπολογία Πάχτα. Διαφωνίες εντός του ΠΑΣΟΚ για την ''καρατόμηση'' των 10 βουλευτών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Φως στο έγκλημα. Όλα τα στοιχεία για την υπόθεση που συγκλονίζει.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :Υπόσχεται ένα καινούργιο ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει ότι θα τα αλλάξει όλα.

    [03] Επίμαχη τροπολογία

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''ο κεραυνοβόλος τρόπος με τον οποίο αντέδρασε ο Γ. Παπανδρέου στην υπόθεση της τροπολογίας Πάχτα σηματοδοτεί τις μεγάλες ανατροπές, που σχεδιάζει στη λειτουργία του κόμματος, της κυβέρνησης, της Βουλής και στις σχέσεις κράτους -πολίτη''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''η υπόθεσις της τροπολογίας Πάχτα από προχθές κλυδωνίζει το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί το επιστέγασμα μιας σειράς θεσμικών ανωμαλιών για τις οποίες ευθύνεται αποκλειστικώς ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι '' τα τελευταία 24ωρα γράφεται μια από τις μελανότερες σελίδες της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου. Άναυδη παρακολουθεί η κοινή γνώμη το ντόμινο των αποκαλύψεων σχετικά με τις πολιτικές και ποινικές διαστάσεις της (ν)τροπολογίας Πάχτα που συγκλονίζει Κυβέρνηση και Κοινοβούλιο''.

    Το metroRAMA γράφει ότι ''προοπτική αλυσιδωτών εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό δημιουργεί το θέμα που ανέκυψε με τη λεγόμενη τροπολογία Πάχτα, η οποία οδήγησε σε παραίτηση τον υφυπουργό Οικονομίας και σε αποκλεισμό 9 βουλευτών από τα νέα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ''.

    Η ESPRESSO τονίζει ότι '' η ''βόμβα Πάχτα'' όπως όλα δείχνουν θα έχει και άλλες παράπλευρες απώλειες. Εκτός από τον υφυπουργό Οικονομίας που παραιτήθηκε και τους εννέα βουλευτές που στήριξαν την τροπολογία του και καρατομήθηκαν , τώρα απειλεί να τινάξει στον αέρα και το γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σωκράτη Κοσμίδη''.

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι ''πολιτική θύελλα με απρόβλεπτες εξελίξεις για το κυβερνών κόμμα. Οι αποπεμφθέντες βουλευτές αποτελούν με αποκαλύψεις και προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ενώ κορυφώνονται οι αντιδράσεις πρωτοκλασάτων του ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο καρατόμησης των ''9''.

    Η City Press προσθέτει ότι ''η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να επιβάλει την παραίτηση του υφυπουργού Οικονομίας κ. Πάχτα και τον αποκλεισμό από τις λίστες του ΠΑΣΟΚ των εννέα βουλευτών που προσυπέγραψαν την ''αμαρτωλή'' τροπολογία άλλαξε δραματικά το σκηνικό στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης και στην πολιτική ζωή''.

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι ''αποφασιστική ήταν η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου στην υπόθεση της τροπολογίας...Αλλά και απολύτως αναγκαία, προκειμένου να μην υπάρξουν σκιές στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα για ένα θέμα ηθικής τάξεως''.

    [04] Δημοσκοπήσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι ''σταθεροποιείται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δύο νέες πανελλαδικές δημοσκοπήσεις. Το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται για ακόμη μια φορά να ''χάνει έδαφος'', ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η διαφορά τείνει να σταθεροποιηθεί στις 4 μονάδες''.

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ''νίκη της Νέας Δημοκρατίας με 46% προβλέπει και η δημοσκόπηση της εταιρίας V-RPC, που δημοσιεύτηκε στη χθεσινή ''Καθημερινή της Κυριακής'', γεγονός που αποδεικνύει τις σταθεροποιητικές υπέρ της ΝΔ τάσεις που έχουν πλέον εμφανιστεί στο εκλογικό σώμα, καθιστώντας έτσι σαφές το προβάδισμά της για τις εκλογές της 7ης Μαρτίου''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι ''προβάδισμα της τάξης του 3,2% έναντι του ΠΑΣΟΚ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου εν όψει των εκλογών της 7ης Μαρτίου σύμφωνα με νέα τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία V-PRC και δημοσιεύθηκε στην ''Καθημερινή της Κυριακής''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ τονίζει ότι ''δύο νέες δημοσκοπήσεις (το Σαββατοκύριακο) καταρρίπτουν τους μύθους. Η ΝΔ προηγείται με πάνω από 3% και οι νέοι δείχνουν μεν ότι συμπαθούν τον Γ. Παπανδρέου αλλά επιλέγουν τον Καραμανλή''.

    [05] Νέα Δημοκρατία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι 'ημέρες του Απριλίου του 1990 θύμισε η διήμερη περιοδεία του Κώστα Καραμανλή στην Κρήτη, ο οποίος συνοδευόταν σε όλη τη διάρκεια των επισκέψεων από τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος Κωνσταντίνο Μητσοτάκη'.

    Η Traffic news αναφέρει ότι 'απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα που απασχολούν το θολό πολιτικό τοπίο της επικαιρότητας ζήτησε από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, εξαπολύοντας παράλληλα νέα σφοδρότατη επίθεση στην κυβερνητική πολιτική'.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι 'για πρώτη φορά οι κ. Καραμανλής και Μητσοτάκης πραγματοποίησαν κοινή εμφάνιση σε προεκλογική περίοδο και ανέβηκαν μαζί στην εξέδρα, στη διάρκεια της περιοδείας του προέδρου της ΝΔ στην Κρήτη'.

    [06] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι 'η τουρκική κυβέρνηση επιχειρεί, με την έμμεση υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης, να απομακρυνθεί από το σχέδιο Αννάν ως βάση λύσης του πολιτικού προβλήματος και να τοποθετηθεί τρίτος, εκτός ΟΗΕ, μεσολαβητής, για τη διευκόλυνση λύσης, συναντώντας την αρνητική θέση της Αθήνας και της Λευκωσίας'.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι 'συνεπής στην ασυνέπειά του αποδεικνύεται ο Ταγίπ Ερντογάν, οι θέσεις του οποίου διαφοροποιούνται κάθε 24ωρο. Ενώ εξέπληξε τους πάντες αποδεχόμενος στο Νταβός την επιδιαιτησία του Κόφι Αννάν, πριν περάσουν 24 ώρες πήρε πίσω τις δηλώσεις του, υποστηρίζοντας οτι ο γγ του ΟΗΕ δεν είναι μέρος του Κυπριακού και συνεπώς δεν του αναγνωρίζεται τέτοιος ρόλος πλην των καλών του υπηρεσιών'.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι 'σε μια κίνηση εντυπωσιασμού, η οποία δημιουργεί νέα δεδομένα στις έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το Κυπριακό, προχώρησε το Σάββατο η τουρκική κυβέρνηση'.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 27 January 2004 - 21:00:37 UTC