Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-01-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/01/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Κυπριακό
  • [05] Ελλάδα-ΗΠΑ-17Ν
  • [06] Εκλογικές περιφέρειες
  • [07] Εκκλησιαστικό
  • [08] ΕΕ - Πτυχία
  • [09] Εκλογές με λίστες
  • [10] Νέα Δημοκρατία
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] Γενική Τράπεζα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/01/2004

    Η ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου χθες στους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η δημοσιοποίηση σήμερα του προγράμματος στον τομέα της Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και οι πολιτικές διεργασίες σε όλα τα κόμματα ενόψει των εκλογών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Βγάζει την Υγεία από την Εντατική ο Καραμανλής. Με προγράμματα απαντά η ΝΔ απέναντι στα επικοινωνιακά τρικ του ΠΑΣΟΚ. Επανίδρυση του κοινωνικού κράτους για όλους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ζήτημα χρόνου η σύγκρουση Σημίτη-Γιωργάκη! Παρά την ανταλλαγή ''εγκωμίων''. Βράζει το κομματικό παρασκήνιο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Χαμαιλέοντας το ΠΑΣΟΚ. Μπροστά στην απειλή να χάσει την εξουσία, αλλάζει τα πάντα: αρχές, ιδέες, αξίες, σύμβολα, προγράμματα, ισχυρά χαρτιά, αρχηγούς, οπλαρχηγούς, βαστάζους, λέοντες....

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Εκβιάζουν τον Σημίτη να παραιτηθεί και από πρωθυπουργός. Δεν ''περπατάει'' η δυαρχία. Τα μεγάλα συμφέροντα ρίχνουν και το τελευταίο τους χαρτί στο τραπέζι.

    Η ΑΥΓΗ: Η κυβέρνηση σχεδιάζει. Λιστο- εκλογές το 2005!

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Χτύπημα Γιώργου στην αλαζονεία των υπουργών και των καρεκλοκένταυρων της εξουσίας. Δεσμεύτηκε να διορθώσει τα λάθη που διέπραξε η κυβέρνηση Σημίτη σε βάρος του λαού.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πρώτες εξαγγελίες του κ. Γ. Παπανδρέου για τη νέα κυβέρνηση. Ατελείωτα παζάρια του κ. Κ. Καραμανλή με τους ''παράκλητους''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ομολογία ήττας. Ο Γιώργος σχεδιάζει εκλογές το 2005. Ψηφίστηκε τροπολογία για εκλογές με λίστα του χρόνου τον Απρίλιο.

    ΕΘΝΟΣ: Κοινωνικό μανιφέστο με τολμηρή αυτοκριτική. Ο Γιώργος παρουσίασε τα βασικά χαρτιά του προγράμματός του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ράβε, ξήλωνε, μπάλωνε ,δουλειά να μη σου λείπει! Σε ευρεία αυτοκριτική για τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν, προχώρησαν, χθες οι Κ. Σημίτης και Γ. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αμνηστεύουν τα εγκλήματα στο Χρηματιστήριο. Εν κρυπτώ επιχείρησαν να διαγράψουν τις ποινικές ευθύνες τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Θέατρο αυτοκριτικής! Καθεστωτική νοοτροπία του διαδόχου. ...Είναι θέλημα της Ιστορίας να κυβερνήσει πάλι το ΠΑΣΟΚ!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 10 στόχοι για κόμμα-κοινωνία. Γιώργος σε αποθέωση στην κοινή εμφάνιση με Σημίτη.

    ΕΣΤΙΑ: Ριζική ανανέωσις. Η μόνη απάντησις της Νέας Δημοκρατίας.

    Espresso: Τρεις φόνοι σε 6 μήνες στη Μύκονο από τον ίδιο μανιακό. Serial Killer!

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Φρένο στα κανάλια. Επιχειρεί να βάλει το ΕΣΡ μετά τα 90 (!) έκτακτα δελτία για τον Γιώργο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Το στίγμα των προθέσεων του Γ. Παπανδρέου. Αποκαλυπτική ομιλία με αυτοκριτική.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πάνε ...Γιώργο οι 600.000 νέοι ψηφοφόροι. Κάναμε λάθη, φερθήκαμε αλαζονικά.

    ΝΙΚΗ: Συμμετοχική δημοκρατία. Με τάσεις και ρεύματα το νέο ΠΑΣΟΚ. Το μήνυμα του Γ. Παπανδρέου στη συγκέντρωση των υποψηφίων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τα λαϊκά στρώματα στηρίζουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

    Traffic News: Γιατί είπε γεια στον Φραγκολιά η Βίσση. Το μεγάλο μυστικό που έκανε την Άννα έξαλλη.

    Η ΧΩΡΑ: Μην τολμήσετε να δώσετε άδειες στα κανάλια κατά την προεκλογική περίοδο. Ο Καραμανλής στο ΕΣΡ ζήτησε να τηρηθούν αυστηρά οι κανόνες του Συντάγματος από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

    City Press: Γ. Παπανδρέου: Κάναμε λάθη. Τώρα θα πάμε στο λαό! Σημίτης στους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Η ζωή αλλάζει. Από τη γνώση και την πείρα περάσαμε στα νιάτα. Παπανδρέου: Η ΝΔ δεν καταλαβαίνει το μεγαλείο του ηγέτη που είπε ''όχι'' στη φιλοδοξία της εξουσίας.

    MetroRAMA: Στο Ευρωκοινοβούλιο η κόντρα για τα πτυχία. Ο Γ. Παπανδρέου άναψε ''φωτιές'' με τη δήλωση για μη κρατικά ιδρύματα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ομολογία λαθών-παραλείψεων. Γενναία αυτοκριτική από τον Γιώργο Παπανδρέου΄.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αυτοκριτική για το θεαθήναι. Τώρα είδα τα ''λάθη'' και τα ''φαινόμενα αλαζονείας''.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει σε νίκη, την οποία αμφισβητεί το ΠΑΣΟΚ. Ενώ χθες ο Γ. Παπανδρέου αποκαθήλωσε τις παλιές πολιτικές.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι ''ηχηρό ράπισμα δέχτηκαν ορισμένα κυβερνητικά στελέχη και άλλοι καρεκλοκένταυροι του δημόσιου τομέα από τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος εμφανίστηκε αποφασισμένος να τσακίσει τα συμπτώματα αλαζονείας, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε να επανορθώσει τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθυστερήσεις που έγιναν σε βάρος του λαού. Ο νέος ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης προσδιόρισε τους όρους της νέας διακυβέρνησης της χώρας που αρχίζει μετά τις εκλογές''.

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι ''με μια ιδιαίτερα περιεκτική και αρκούντως ενδιαφέρουσα πολιτική τοποθέτηση σε υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου κατέστησε σαφή την πρόθεσή του να μετατοπίσει το βάρος της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, στο πεδίο των μελλοντικών λαϊκών προσδοκιών και να εξουδετερώσει εν τη γενέσει της την προσπάθεια της ΝΔ να επενδύσει στην ''αρνητική'' ψήφος και στην αποτίμηση του έργου της απερχόμενης κυβερνητικής τετραετίας''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι ''η ''συμμετοχική δημοκρατία'' είναι το όραμα του Γιώργου Παπανδρέου για τη νέα εποχής της χώρας. Με βάση αυτό στη χθεσινή του ομιλία στους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έθεσε δέκα προτεραιότητες-στόχους του για την κοινωνία για τη χώρα, αλλά και για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπανδρέου και ο Κ. Σημίτης αποθεώθηκαν στη χθεσινή πρώτη κοινή τους εμφάνιση με τον πρωθυπουργό να λέει ''τόπο στα νιάτα'' και τον Γ. Παπανδρέου να κάνει κριτική για λάθη και παραλείψεις''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει ότι ''ο Γ. Παπανδρέου επιφυλάσσει καθημερινώς εκπλήξεις - δυσάρεστες για τους αντιπάλους, ιδιαιτέρως ευχάριστες για το κόμμα του. Χθες μίλησε στους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και περιέγραψε το νέο μοντέλο διακυβέρνησης που θα εφαρμόσει και το οποίο στηρίζεται στη συναίνεση και στην προσφυγή στην κοινωνία αυτή και για τρέχουσες αποφάσεις ανάμεσα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις ενώ πρότεινε στα λοιπά κόμματα εσωτερική πολιτική εκεχειρία στις 25 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας''.

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι ''πάνε'' Γιώργο οι περίπου 600.000 νέοι ψηφοφόροι που καλούνται στις 7 Μαρτίου να προσέλθουν για πρώτη φορά στην κάλπη- και το δεδομένο αυτό εκτιμάται από τους επικοινωνιολόγους ότι μπορεί να εξελιχθεί στο καθοριστικό στοιχείο της εκλογικής αναμέτρησης. Όλες οι δημοσκοπήσεις έγιναν μετά την αλλαγή σκυτάλης στο ΠΑΣΟΚ δείχνουν ότι το ισχυρότερο ''ατού'' του Γ. Παπανδρέου έναντι του Κ. Καραμανλή είναι η νεολαία και ιδιαίτερα οι νέοι ηλικίας 18-24. Πρόκειται για την ηλικιακή ομάδα που ενίσχυε μέχρι σήμερα τα ποσοστά της αποχής''.

    Η City Press σημειώνει ότι ''με τη χθεσινή του ομιλία στους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου αναγνώρισε το ρόλο και το ''μεγαλείο'' του Κώστα Σημίτη, χάραξε όμως πορεία αλλαγή σε σχέση με το κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, υποσχόμενος άμεση επαφή με το λαό και συμμετοχή του στη λήψη των αποφάσεων μέσα από δημοψηφίσματα. Όπως χαρακτηριστικά είπε ''φερθήκαμε αλαζονικά, δεν εξηγήσαμε την πολιτική μας δεν σκύψαμε στα προβλήματα του πολίτη''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, ''σε αυτοκριτική για τα λάθη που έγιναν το προηγούμενο διάστημα προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος προέβη σε κοινή εμφάνιση με τον Κ. Σημίτη στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, έδωσε το στίγμα του νέου τύπου διακυβέρνησης και έκανε λόγο για πανικό της ΝΔ''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ''το ΠΑΣΟΚ χάνει την εξουσία. Εν όψει αυτής της απώλειας άρχισε την αυτοκριτική, ενώ προχωρεί σε εικονική αλλαγή συμβόλων και συνθημάτων. Στόχος να πείσει τον ελληνικό λαό να το ξαναψηφίσει παρά το αμαρτωλό εικοσάχρονο παρελθόν του''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι ''η ψευτοαυτοκριτική του Γ. Παπανδρέου για τα λάθη του ΠΑΣΟΚ θα πέσει στο κενό. Δεν ήταν λάθη αυτά που έκανε, αλλά επιλεγμένη ταξική πολιτική υπέρ της πλουτοκρατίας''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται ότι ''ζήτημα χρόνου είναι, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η ανοιχτή σύγκρουση Γιώργου Παπανδρέου -Κώστα Σημίτη η οποία έχει αρχίσει να γίνεται εμφανής και προκαλεί προβληματισμούς ακόμα και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή υποβόσκουσα ένταση επικρατεί και στις σχέσεις στελεχών με τον νέο αρχηγό, εναντίον του οποίου έχουν ήδη αρχίσει να εκτοξεύονται οι πρώτες βολές''.

    [04] Κυπριακό

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους καλεί τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν ''να γράψει Ιστορία'' αποδεχόμενος το σχέδιο του Κόφι Αννάν για λύση του Κυπριακού, όπως έγινε γνωστό από ανώτερο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου. Στην επιστολή του ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά διευθέτηση του προβλήματος της Κύπρου μέχρι την 1η Μαΐου, ώστε να ενταχθεί η ενωμένη Κύπρος στην ΕΕ. Τονίζει συγκεκριμένα ότι επιθυμεί να γιορτάσει τη λύση του Κυπριακού μαζί με τους άλλους ηγέτες των χωρών -μελών του ΝΑΤΟ στη σύνοδος της Ατλαντικής Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Κωνσταντινούπολη''.

    [05] Ελλάδα-ΗΠΑ-17Ν

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι ''καίριας σημασίας για την ομαλή και κυρίως ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 θεωρείται το ταξίδι στις ΗΠΑ που πραγματοποιούν σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Φλωρίδης, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Φ. Νασιάκος και ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Αποστολίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αμερικανοί θα αδράξουν την ευκαιρία και θα κάνουν αναφορές -πιέσεις- για σύλληψη κι άλλων μελών της 17Ν αλλά και εξάρθρωση των υπολοίπων τρομοκρατικών οργανώσεων''.

    [06] Εκλογικές περιφέρειες

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι ''υπό την πίεση βουλευτών και των δύο μεγάλων κομμάτων αποσύρθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδη η διάταξη που προέβλεπε την κατάτμηση της Β Αθηνών σε τρεις νέες εκλογικές περιφέρειες και την κατάτμηση του ''υπολοίπου Αττικής'' σε δύο νέες εκλογικές περιφέρειες''.

    [07] Εκκλησιαστικό

    H TRAFFIC γράφει ότι ''ιδιαίτερα κρίσιμη για τις σχέσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο κρίνεται ότι θα είναι η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου την επόμενη Παρασκευή, οπότε και η ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις της και θα ανακοινώσει την απάντησή της στο Φανάρι αναφορικά με το αίτημα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να ελεγχθούν οι κατάλογοι με τις υποψηφιότητες για την εκλογή μητροπολιτών στις λεγόμενες Νέες Χώρες''.

    [08] ΕΕ - Πτυχία

    Το MetroRAMA αναφέρει ότι ''στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, θα συζητηθεί σήμερα το θέμα της αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων και των τίτλων σπουδών, με την έκθεση του Ιταλού ευρωβουλευτή S. Zappala. Τροπολογία για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών των εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών έχει προτείνει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Κώστας Χατζηδάκης, ενώ το θέμα απασχολεί ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους, καθώς έχουν ήδη κατατεθεί 215 τροπολογίες. Η τελική ψηφοφορία θα γίνει στις 29 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες''.

    [09] Εκλογές με λίστες

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι ''η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα εκλογική αναμέτρηση του χρόνου την άνοιξη με αφορμή μεθόδευση που θα καθιστά αδύνατη την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή, που θα εκλεγεί τον Μάρτιο. Χθες ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης έκανε δεκτή πρόταση κυβερνητικού βουλευτή να γίνονται με λίστα οι εκλογές (τηρουμένης της σειράς εκλογής των βουλευτών) αν η νέα αναμέτρηση γίνει μέσα σε 18 μήνες από την προηγούμενη, αντί του έτους που ισχύει σήμερα με βάση το νόμο Κούβελα''.

    [10] Νέα Δημοκρατία

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι ''μία και μόνη πρέπει να είναι η απάντησις στην προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ περί δήθεν ανανεώσεως. Η Νέα Δημοκρατία να δείξη εμπράκτως τί σημαίνει ριζική ανανέωσις. Να δηλώσουν ότι αποσύρονται από την ενεργό πολιτική οι λεγόμενοι 'βαρώνοι'. Δηλαδή τα πρόσωπα με μακρά συνεισφορά στην πολιτική ζωή του τόπου είτε από κυβερνητικά είτε από ανώτατα κομματικά αξιώματα''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι ''με τον κ. Δημ. Αβραμόπουλο, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί τα επόμενα 24ωρα με τον κ. Κ. Καραμανλή, θα αρχίσει το 'κύμα' επιστροφής των 'εκτός των τειχών' στελεχών της ΝΔ. Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι το ενδεχόμενο επανάκαμψης του κ. Αν. Ανδριανόπουλου τελεί υπό εκκρεμότητα. Αργά χθες το βράδυ, εξάλλου, ο κ. Κ. Μητσοτάκης έκανε γνωστό ότι θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις του σχετικά με το αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, στο τέλος του μήνα''.

    H ESPRESSO εκτιμά ότι ''όσοι πίστευαν ότι ένα απλό τηλεφώνημα της Ρηγίλλης αρκούσε για να τρέξει στη 'γαλάζια' αγκαλιά ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, προφανώς γελάστηκαν. Ο πρώην υπουργός, παρ΄ ότι οι πληροφορίες τον έφερναν να έχει έλθει σε μια κατ΄ αρχήν συμφωνία με τους επιτελείς του κόμματος, τώρα αποφάσισε να διαφοροποιήσει τη στάση του''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υπογραμμίζει ότι ''μεγάλες τομές στην Υγεία εξαγγέλλει σήμερα ο Κ. Καραμανλής παρουσιάζοντας πανηγυρικά το επίσημο πρόγραμμα της ΝΔ όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται ελεύθερη επιλογή γιατρού, κατάργηση των δωματίων με πολλά κρεβάτια, αύξηση των μονάδων εντατικής θεραπείας, αστικά κέντρα περίθαλψης και πλήρης διαφάνεια στις προμήθειες''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΎΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει "δέσμευση Καραμανλή για υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων και όχι γενικόλογες αναφορές. Τα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δημιουργία αστικών κέντρων υγείας 24ωρης λειτουργίας και κατάργηση των πολύκλινων δωματίων".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία θα περιλαμβάνει τη ριζική ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κατάργηση των ΠΕΣΥ, δημιουργία Κέντρων Υγείας που θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, την οργάνωση της δευτεροβάθμιας περίθαλψης, την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, τη δημιουργία Διεύθυνσης Υγείας και Περιφέρειας και τη δυνατότητα του κάθε ασφαλισμένου να επιλέξει το γιατρό της αρεσκείας του".

    Η ΧΩΡΑ σχολιάζει ότι "μείζον θέμα για τον Κ. Καραμανλή οι τηλεοπτικές αδειοδοτήσεις, για τις οποίες επεσήμανε στον κ. Λασκαρίδη ότι σε καμία περίπτωση η ΝΔ ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει άδειες που πιθανόν να δοθούν κατά την προεκλογική περίοδο. Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε προ των ευθυνών του το ΕΣΡ θεωρώντας ότι πρέπει να αποκατασταθεί το χάος και να παταχθούν τα φαινόμενα διαπλοκής που συντονίζουν την 'επικοινωνιακή καταιγίδα' των ημερών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "παρέμβαση στο κατασκευασμένο σκηνικό της τηλε-δημοκρατίας από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Καραμανλή. Επισκέφθηκε χθες τα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και ζήτησε τη διασφάλιση της ισότιμης και πολυφωνικής πολιτικής αντιπαράθεσης. Με οδηγία του το ΕΣΡ προειδοποιεί τα κανάλια ότι οφείλουν να τηρούν τους κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων".

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Στα δικαστήρια η ΕΕ! Η Κομισιόν κατέθεσε προσφυγή κατά της απόφασης του ECOFIN".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Ρήγμα ΗΠΑ-ΕΕ προκαλεί το "ασθενές" δολάριο. Ανησυχούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την κούρσα ανόδου του ευρώ".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Ρελάνς της Societe στις αντιδράσεις για Γενική. Ξενικούν νέες διαπραγματεύσεις με τους Γάλλους για τη βελτίωση των όρων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' 6 δις. για μεγάλα οδικά έργα από ιδιώτες. Το δημόσιο συμμετέχει με ένα -κοινοτικό -δις".

    [12] Γενική Τράπεζα

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "με την επιλογή της Societe Generale ως την καλύτερη επενδυτική προσφορά για την Γενική Τράπεζα, οι "στρατηγοί" του Μετοχικού Ταμείου Στρατού έδωσαν χθες το "πράσινο φως " στη Rothschild να ξεκινήσει νέες διαπραγματεύσεις με τους Γάλλους για τη βελτίωση κάποιων όρων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 14 January 2004 - 16:48:23 UTC