Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-12-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/12/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Στεγαστικά δάνεια - ΟΕΚ
  • [06] Εφάπαξ Συνταξιούχων
  • [07] Κυβέρνηση - Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
  • [08] Ιός γρίπης
  • [09] ΕΛΑ
  • [10] Διαδοχική ασφάλιση
  • [11] Προϋπολογισμός
  • [12] Νέα Δημοκρατία
  • [13] Πιστωτικές κάρτες-Δάνεια
  • [14] Ένοπλες Δυνάμεις-Δικαιοσύνη
  • [15] Κυπριακό
  • [16] Εκλογές-Κόμματα
  • [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/12/2003
  • [18] Ταμείο Εγγυοδοσίας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/12/2003

    Η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό , η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων , τα σενάρια διαδοχολογίας στο ΠΑΣΟΚ και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φθηνά σπίτια για τους δικαιούχους του ΟΕΚ. Με δυνατότητα δευτέρου δανείου. Παγώνουν τα δάνεια για τους άνεργους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ήρθε η ώρα του ΕΛΑ. Συγκαλείται σήμερα η Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών για τη συγκρότηση του Δικαστηρίου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δικαστική ασυλία ζητεί η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Έγγραφο του ΓΕΕΘΑ προκαλεί ερωτήματα.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Έκρηξη για τα επιτόκια της ντροπής σε κάρτες-δάνεια. Ομαδικές αγωγές από οργισμένους καταναλωτές.

    Η ΑΥΓΗ: Την Τρίτη τα ''σπουδαία''. Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Άρωμα Ανδρέα εκπέμπει ο Γ. Παπανδρέου. Με τις τελευταίες δηλώσεις και εμφανίσεις του.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Διαδοχική ασφάλιση. Όλες οι νέες διατάξεις. ''Το Βήμα'' δημοσιεύει το νομοσχέδιο που θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εφάπαξ χωρίς όριο για τράπεζες και ΔΕΚΟ. Εισήγηση-βόμβα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    ΕΘΝΟΣ: Πολεμικό σχέδιο για τρομοκρατικό χτύπημα. Ασφάλεια 2004: Ποιά υποστήριξη και από ποιούς φορείς ζητάει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα ...παρατράγουδα του προϋπολογισμού ξαγρυπνούν τον Κ. Σημίτη. Στην Βουλή, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση θα λύσουν, πλέον, τις διαφορές τους για την Οικονομία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αυξάνεται το εφάπαξ σε ΔΕΚΟ-Τράπεζες. Έως και διπλασιασμός από την κατάργηση του πλαφόν που κρίνεται αντισυνταγματικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συντάξεις: Διορθώσεις μόνο με... εισαγγελέα. Άρειος Πάγος: Πρόταση για κατάργηση του πλαφόν στο εφάπαξ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ''Βόμβα'' στο πλαφόν του εφάπαξ. Κατάργηση εισηγείται ο εισαγγελέας του Αρ. Πάγου.

    ΕΣΤΙΑ: Η οικονομία απαιτεί αλλαγή. Που απέτυχε η πολιτική Σημίτη.

    Espresso: Εξαφάνιση μυστήριο 27χρονης καλλονής.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νέες απειλές για την υγεία. Κρυφές επιδημίες, SARS, ανισότητες συστημάτων, αναδεικνύει η έκθεση ΠΟΥ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Συναγερμός για τη γρίπη. Σε ετοιμότητα οι υγειονομικές αρχές.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πιο εύκολα δάνεια για μικρομεσαίους. 850.000 οι δικαιούχοι-18.000 οι ''τυχεροί.

    ΝΙΚΗ: Προϋπολογισμός ανάπτυξης για το 2004. Άρχισε η μάχη στη Βουλή για την οικονομία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συζήτηση στη Βουλή: Αντιλαϊκός,, βαθιά ταξικός ο προϋπολογισμός.

    Traffic News: Τραγουδιστής θύμα εκβιασμού με βίντεο. Πληρώνει ακριβά τα ερωτικά του βίτσια. Μέχρι τώρα του έχει δώσει 15.000 ευρώ.

    Η ΧΩΡΑ: Πως θα πάρουν δάνεια οι μικρομεσαίοι. Ταμείο Εγγυοδοσίας για παλιές και νέες επιχειρήσεις.

    City Press: Ράλλης: Έχει δίκιο ο Μητσοτάκης. Ο πρώην πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ της ''γαλάζιας'' λιτότητας που έχει εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης.

    MetroRAMA: Μέτρα για ενίσχυση των επιχειρήσεων. Ανάσα για τους μικρομεσαίους το νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κομπίνα 4 επί 4. Με προβληματικά τζιπ η φύλαξη των συνόρων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: SOS για σχολεία στη Θεσσαλονίκη. Μελέτη του Δήμου αναδεικνύει τα προβλήματα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Απειλητική γρίπη και στην Ελλάδα. Όλοι σε επιφυλακή.

    [03] Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι ''σημαντικά θέματα της εξωτερικής πολιτικής βρίσκονται στην ατζέντα του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου. Έπειτα από αρκετό καιρό επανέρχεται στο προσκήνιο η διαφορά του ονόματος με την ΠΓΔΜ για την οποία θα ανταλλάξουν απόψεις τα μέλη της ΕΣΕΠ. Το ΕΣΕΠ θα εξετάσεις τις εξελίξεις στο Κυπριακό και θα ανταλλάξει εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των ''εκλογών'' στα κατεχόμενα και την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών, με δεδομένη την πρόθεση της Άγκυρας να θελήσει να παρασύρει τη διαδικασία εκτός του πλαισίου του ΟΗΕ''.

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι ''σε συσπείρωση γύρω από τον Κώστα Σημίτη για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες εθνικές εκλογές, κάλεσε αργά προχθές το βράδυ τους οπαδούς του κόμματος από το Βόλο ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, θέλοντας έτσι και με τον τρόπο αυτό να θέσει τέλος στα περί διαδοχολογίας σενάρια''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι ''σε φάση ''ύφεσης'' εισέρχεται στο επίπεδο του δημοσίου διαλόγου η διαδοχολογία στο ΠΑΣΟΚ λόγω της έναρξης της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή, αν και στο παρασκήνιο οι ζυμώσεις και οι αναζητήσεις για τις προθέσεις του πρωθυπουργού κ Κ. Σημίτη παραμένουν ιδιαίτερα έντονες''.

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι ''επισπεύδονται οι εξελίξεις για το θέμα της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ καθώς οι διαβεβαιώσεις όλων των πλευρών ότι ''όλοι μαζί με τον Κ. Σημίτη'' θα δώσουν τη μάχη των εκλογών δεν ανακόπτει τη σεναριολογία. Η σιωπή του πρωθυπουργού κάνει επιφυλακτικούς ακόμη και πρωτοκλασάτους υπουργούς''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, ''και εκεί που οι πάντες είχαν σκύψει το κεφάλι και όλοι οι Πασόκοι, παλαιοί αγωνιστές, πρασινοφρουροί ακόμα και τα γνωστά...κλεφτρόνια που με τις αρπαχτές τους έχουν εκθέσει τη μεγάλη λαϊκή παράταξη περίμεναν μοιρολατρικά την ήττα στις προσεχείς εκλογές και μάλιστα με καμμιά...δεκαριά μονάδες διαφορά, ξαφνικά έρχεται στο προσκήνιο ο Γιώργος Παπανδρέου και με 2 κουβέντες, που λέει στους δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο ''ότι όταν τον χρειαστεί το ΠΑΣΟΚ θα είναι παρών και θα αναλάβει τις ευθύνες του'' και με την προχθεσινή επίσκεψή του στη Μαγνησία μαγνητίζει, ηλεκτρίζει και ξυπνά τον κόσμο!''.

    [05] Στεγαστικά δάνεια - ΟΕΚ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι ''έκπτωση έως και 40% στις οφειλές προς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, αναστολή των οφειλών των ανέργων αλλά και τη δυνατότητα λήψης δεύτερου δανείου από τους δικαιούχους δίνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής''.

    [06] Εφάπαξ Συνταξιούχων

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι ''το ''πράσινο φως'' για την αύξηση, ακόμη και τον διπλασιασμό του εφάπαξ χιλιάδων εργαζομένων στις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ αλλά και ήδη συνταξιούχων άναψε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με εισήγησή του!''. Όπως εκτιμάται, στην περίπτωση που η εισήγηση γίνει δεκτή από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου τότε το εφάπαξ περίπου 100.000 εργαζομένων εκ των οποίων οι 30.000 τραπεζοϋπάλληλοι, θα αυξηθεί έως και 100%''.

    [07] Κυβέρνηση - Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι '' με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου θα μπορούν στο εξής οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να δανειοδοτηθούν από τις τράπεζες. Σε ισχύ από χθες το νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας, το οποίο αναλαμβάνει ρόλο εγγυητή για λογαριασμό των μικρομεσαίων απέναντι στους χρηματοπιστωτικούς ομίλους. Το μετοχικό του κεφάλαιο ορίστηκε στα 100 εκατ. ευρώ και απευθύνεται σε επιχειρήσεις παλαιές και νέες με προσωπικό μέχρι 30 άτομα. Στόχος η στήριξη τουλάχιστον 11.000 επιχειρήσεων έως το 2008''.

    Το metroRAMA αναφέρει ότι ''οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της τελευταίας για τη φετινή χρονιά. Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την καθιέρωση φορολογικών και αναπτυξιακών μέτρων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών''.

    [08] Ιός γρίπης

    Η ESPRESSO γράφει ότι ''πραγματικός συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες όλης της χώρας, μετά τη διαπίστωση ότι βρίσκεται προ των πυλών όχι μόνο επιδημία γρίπης αλλά δυστυχώς κάτι χειρότερο''.

    [09] ΕΛΑ

    H TRAFFIC NEW σημειώνει ότι ''μετά την ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη ''17 Νοέμβρη'' κλείνοντας τον πρώτο κύκλο της τρομοκρατίας σήμερα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη στην υπόθεση του ΕΛΑ. Η ακροαματική διαδικασία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεκινήσεις στις 9 Φεβρουαρίου του 2004''.

    [10] Διαδοχική ασφάλιση

    ΤΟ ΒΗΜΑ που παρουσιάζει το νομοσχέδιο για τη διαδοχική ασφάλιση, που θα κατατεθεί στη Βουλή μετά τις γιορτές, αναφέρει ότι ορίζει πως ''οι αποδοχές των ασφαλισμένων σε οποιοδήποτε Ταμείο μισθωτών θα επικαιροποιούνται με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή. Μετά τον υπολογισμό των αποδοχών σε κάθε Ταμείο, η σύνταξη θα διαμορφώνεται με τον πολλαπλασιασμό επί έναν συντελεστή για κάθε έτος ασφάλισης που διανύει ο εργαζόμενος στο κάθε Ταμείο. Τη σύνταξη που τελικώς θα προκύπτει θα απονέμει ο τελευταίος φορέας. Με άλλη διάταξη δίδεται η δυνατότητα για ταυτόχρονη συνταξιοδότηση και από δύο Ταμεία, ακόμη και αν ο ασφαλισμένος έχει συμπληρώσει το όριο ηλικίας του ενός φορέα''.

    [11] Προϋπολογισμός

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "με σκληρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία, ξεκίνησε χθες στη Βουλή η "μάχη" του προϋπολογισμού, που θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με ονομαστική ψηφοφορία. Αναπτυξιακό, ρεαλιστικό και σταθεροποιητικό τον χαρακτήρισε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Μπεντενιώτης. Επίσης, στοχεύει, όπως είπε, στην δικαιότερη κατανομή του εισοδήματος και τον χαρακτήρισε και ως προϋπολογισμό των Ολυμπιακών Αγώνων γιατί προβλέπει με αξιόπιστο τρόπο τη χρηματοδότηση των έργων της Ολυμπιάδας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2004, που θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την ονομαστική ψηφοφορία, η οποία ενέχει ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ευθύς εξ αρχής έδειξε το... πρόσωπό της. Άρωμα εκλογών και σκληρές κόντρες".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "πρόκειται για έναν προϋπολογισμό βαθύτατα ταξικό, απροκάλυπτα αντιλαϊκό και ιδιαίτερα αποπροσανατολιστικό, μια και η κυβέρνηση, υπηρετώντας ευτελείς προεκλογικές σκοπιμότητες, κάνει το παν, προκειμένου να δημιουργήσει την εντύπωση της άσκησης "κοινωνικής πολιτικής".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "κατά γενική ομολογία ο φετινός προϋπολογισμός αποτελεί το κύκνειο άσμα της εκσυγχρονιστικής κυβέρνησης, και το οριστικό τέλος σε μια μακρά σειρά προϋπολογισμών που στηρίζονταν στην απόκρυψη ή την διαστρέβλωση των στοιχείων και στον εμπαιγμό του απλού πολίτη".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "η αλήθεια είναι ότι η οικονομική πολιτική της τελευταίας τριετίας: Απέτυχε να τιθασεύση τον πληθωρισμό, απέτυχε να περιορίση δραστικά την ανεργία, απέτυχε να εξυγιάνη τα δημόσια οικονομικά και απέτυχε να δώση πραγματική ώθηση στην ιδιωτική πρωτοβουλία".

    [12] Νέα Δημοκρατία

    Η City Press εκτιμά ότι "με χθεσινή πολιτική του παρέμβαση ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης τάσσεται υπέρ των απόψεων Μητσοτάκη για αναγκαστική μετεκλογική λιτότητα σε περίπτωση επικράτησης της ΝΔ. Ο δημόσιος προβληματισμός των κκ Μητσοτάκη και Ράλλη, εξασθενίζει την επιχειρηματολογία του κ. Καραμανλή ο οποίος έχει χαρακτηρίσει "ψίχουλα" τις κοινωνικές παροχές Σημίτη, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί οτι ,εάν ο ελληνικός λαός δώσει την εντολή στη ΝΔ, θα πάρει πολύ πιο ουσιαστικά μέτρα υπέρ των μη προνομιούχων".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "βέβαιος για την εκλογική επικράτηση της ΝΔ δήλωσε χθες ο Κώστας Καραμανλής, έπειτα από τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του κόμματος, που αποφάσισε την έναρξη οικονομικής εξόρμησης για την ενίσχυση της ΝΔ εν όψει των εκλογών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "με "σημαία" τη διαφάνεια, ξεκίνησε χθες η οικονομική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των εκλογών. Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κ. Καραμανλής επανέλαβε χθες ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του θα είναι η διαφάνεια στο δημόσιο βίο".

    [13] Πιστωτικές κάρτες-Δάνεια

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ισχυρίζεται ότι "με ομαδικές αγωγές και καταγγελίες για όργιο αισχροκέρδειας, απαντούν χιλιάδες δανειολήπτες στις αποκαλύψεις για τα επιτόκια της ντροπής στις πιστωτικές κάρτες και τα καταναλωτικά δάνεια. Ήδη Πρωτοδικείο της Αθήνας δικαίωσε δανειολήπτη, ο οποίος προσέφυγε στο δικαστήριο γιατί τον χρέωναν με επιτόκιο 20,8% που με τις προσαυξήσεις ξεπερνούσε το 22% και επέβαλε πρόστιμο στην τράπεζα".

    [14] Ένοπλες Δυνάμεις-Δικαιοσύνη

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "θωράκιση" από ποινικές διώξεις ζητούν με έγγραφο-πρόκληση οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ολομέλεια του αναθεωρητικού δικαστηρίου, η οποία είναι παραλήπτρια του εγγράφου, καλείται ουσιαστικά να γνωμοδοτήσει για την παροχή δικαστικής ασυλίας προς τη στρατιωτική ιεραρχία της χώρας ("για πράξεις οι οποίες έλαβαν χώρα μετά την εκτέλεση των καθηκόντων"), εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για τις σκοπιμότητες που μπορεί να υποκρύπτονται πίσω από αυτήν την απαίτηση".

    [15] Κυπριακό

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) "με στόχο να "αγοράσει" τον χρόνο που απομένει μέχρι την πλήρη ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την 1η Μαΐου, ο Ντενκτάς "κόβει και ράβει" κατάλληλα τα χρονικά περιθώρια που απομένουν προσαρμόζοντας στα "μέτρα" του τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών στα κατεχόμενα. Σε μια πρώτη εκδήλωση των προθέσεών του προχώρησε χθες στην συνάντησή του -την πρώτη μετά από πολύ καιρό- με τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο για το Κυπριακό, Τόμας Γουέστον".

    [16] Εκλογές-Κόμματα

    Τα ΝΕΑ στο άρθρο τους αναφέρουν ότι "τη βαρύτατη υποκρισία που χαρακτηρίζει την πολιτική ζωή του τόπου επαλήθευσαν χθες τα κόμματα με την απόρριψη της πρότασης της κυβέρνησης να ισχύσουν από τώρα οι περιορισμοί στην προβολή κομμάτων και υποψηφίων βουλευτών που προβλέπει ο νόμος κατά την προεκλογική περίοδο. Παρά το ότι όλοι υπερθεματίζουν για την ανάγκη ελέγχου και μείωσης των προεκλογικών δαπανών, ώστε να υπάρξει διαφάνεια στην προεκλογική διαδικασία και καταπολέμηση του μαύρου πολιτικού χρήματος, οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη Διακομματική Επιτροπή προτίμησαν να οχυρωθούν πίσω από το γράμμα του νόμου, ακυρώνοντας την ουσία του".

    [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/12/2003

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Με διπλάσιο ρυθμό τρέχει ο δανεισμός! Εκτινάχθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: '' Άνοιγμα στις μικρομεσαίες. Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε χθες το Ταμείο Εγγυοδοσίας για τις μικρές επιχειρήσεις".

    ΚΕΡΔΟΣ: '' Δάνεια σε μικρομεσαίους με κρατική εγγύηση. Εγκαινιάσθηκε από τον πρωθυπουργό το Ταμείο Εγγυοδοσίας".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: '' Προϋπολογισμός: 150% αυξημένο το έλλειμμα. Τεράστιες υπερβάσεις σε σχέση με πέρυσι".

    [18] Ταμείο Εγγυοδοσίας

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι "άρχισε, να λειτουργεί το Ταμείο Εγγυοδοσίας για τη χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων. Εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο. Το Ταμείο ξεκινά με αρχικό κεφάλαιο 100 εκατ. Ευρώ, ενώ αποφασίστηκε η μεταφορά κονδυλίων από το Γ' ΚΠΣ υπέρ της χρηματοδότησης τεσσάρων δράσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 19 December 2003 - 15:58:57 UTC