Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-12-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] EΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/12/2003
  • [02] Κυπριακό
  • [03] Συνέντευξη Γ.Φλωρίδη
  • [04] Προσλήψεις - ΑΣΕΠ
  • [05] ΠΑΣΟΚ
  • [06] Ελληνική Εκκλησία-Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • [07] Δίκη 17Ν
  • [08] Στεγαστικά δάνεια
  • [09] Νέα Δημοκρατία
  • [10] Ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων
  • [11] Συνέντευξη Κουλούρη
  • [12] Κακοκαιρία

  • [01] EΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/12/2003

    Η αναμενόμενη σήμερα έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου για τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ''17Ν'', το Κυπριακό, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η κακοκαιρία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Στεγαστικά. Τα χαμηλότερα της αγοράς. Επιτόκια, όρια, έξοδα, πρόωρη εξόφληση.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ανασχηματισμός, διαδοχή, εκλογές! Στο κόμμα στην κυβέρνηση συζητούν τα νέα ενδεχόμενα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διαγωνισμός ΑΣΕΠ. Ολοι οι όροι και οι προϋποθέσεις. Εκδόθηκε η απόφαση για το πώς θα γίνουν 3.500 προσλήψεις στο Δημόσιο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Κάλπες πριν από την ...παρέλαση. Ομηρος των δημοσκοπήσεων, ο Σημίτης θα αποφασίσει το αργότερο τον Ιανουάριο έξοδο απελπισίας με εκλογές ίσως και με νέα ηγεσία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Νέες συλλήψεις για 17Ν. Ασφυκτικές πιέσεις Αμερικανών και Βρετανών. Μετά την καταδίκων των έγκλειστων στον Κορυδαλλό μελών της Οργάνωσης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Διαδοχική ασφάλιση. Τα 15 κλειδιά που πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι των ασφαλιστικών φορέων.

    ΕΘΝΟΣ: Το ''αόρατο'' ντόπινγκ απειλή για το 2004. Αποκάλυψη: Και η γενετική στο κυνήγι των μεταλλίων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αποφασίζουν για τους19, αλλά μένουν άλλοι...109! Σήμερα η απόφαση των δικαστών για το συλληφθέν τμήμα της 17Ν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αλλαγή ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές. Ενώ ο Κ. Σημίτης θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις μέχρι 18 Ιανουαρίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χειρουργεία...αποθήκες. Λαϊκό: Τριτοκοσμικές συνθήκες στο ολυμπιακό νοσοκομείο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΑΣΕΠ: Τέστ και πολλές αλλαγές. Προσλήψεις: Οι νέες ρυθμίσεις για γραπτά - προφορικά.

    ΕΣΤΙΑ: Η επίσπευσις των εκλογών. Ο πρωθυπουργός δεσμεύεται από το Σύνταγμα.

    Espresso: Υπουργός παίρνει διαζύγιο για τη σχέση του με σταρ της TV. Του το ζήτησε και η γυναίκα του μόλις έμαθε ότι την απατά.

    ΤΑ ΝΕΑ: Νέες συλλήψεις προαναγγέλλει ο Φλωρίδης.

    Traffic News: Παπάς ζιγκολό . Τα 'φτιαχνε με παντρεμένες και έπαιρνε τις περιουσίες τους. Ερωτικό σκάνδαλο σε ενορία μεγαλούπολης.

    Η ΧΩΡΑ:Βουλιάζει ο Σημίτης σε όλη την Ελλάδα. Βατερλώ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του το ΠΑΣΟΚ.

    City Press: Οχι εκλογικά παιχνίδια με τις τιμές. Κίμων Κουλούρης αποκλειστικά στη ''C.P.''.

    MetroRAMA: Η ώρα της ετυμηγορίας στην δίκη για τη ''17Ν''. Αψογη η διαδικασία δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης λίγο πριν την απόφαση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 26 αλλαγές σε ασφάλιση- συντάξεις. Τετρασέλιδος αναλυτικός ασφαλιστικός οδηγός.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Επτά καρφιά Κουλούρη κατά ΝΔ. Αποκαλυπτική συνέντευξη του υφυπουργού Ανάπτυξης.

    [02] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι '' σε νέα τροχιά εισέρχεται το Κυπριακό μετά από την παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους η οποία γεννά ελπίδες για επίλυση του πολιτικού προβλήματος πριν από την 1η Μαϊου του 2004. Τα πρώτα σημάδια της πολυαναμενόμενης αμερικανικής πρωτοβουλίας διαφάνηκαν κατά την πρόσφατη τελετή υποβολής των διαπιστευτηρίων του νέου πρεσβευτή της Κύπρου στις ΗΠΑ Ευριπίδη Ευρυβιάδη στον αμερικανό πρόεδρο''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''πολύ ικανοποιητικά για τα ελληνικά και κυπριακά συμφέροντα και επιδιώξεις μπορεί να χαρακτηρισθεί το περιεχόμενο του κειμένου του σχεδίου των τελικών συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής, που θα αρχίσει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, στους δύο τομείς που ενδιαφέρουν άμεσα αυτές τις δύο χώρες, δηλαδή την εξέλιξη της κυπριακής ένταξης, σε συνδυασμό με την επίλυση του εσωτερικού πολιτικού προβλήματος της νήσου και των προοπτικών ένταξης της Τουρκίας στην Κοινότητα''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι '' η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν στην Ουάσιγκτον μετά τις παράνομες ''εκλογές'' που θα πραγματοποιηθούν στα ΚΑτεχόμενα την επόμενη Κυριακή, θεωρείται από όλες τις πλευρές καθοριστική για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Ομως η αντιφατική στάση της τουρκικής κυβέρνησης δεν αποσαφηνίζει τι προτίθεται να πράξει σχετικά με το σχέδιο Αννάν''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, ''ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι αν η αντιπολίτευση κερδίσει τις εκλογές της ερχόμενης εβδομάδας στα κατεχόμενα και θελήσει να υπογράψει το σχέδιο του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αννάν για το Κυπριακό ο ίδιος πρόκειται να προβάλει σθεναρή αντίσταση''.

    [03] Συνέντευξη Γ.Φλωρίδη

    ''Νέες συλλήψεις μελών τρομοκρατικών οργανώσεων προαναγγέλλει με συνέντευξή του ΣΤΑ ΝΕΑ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Σε μια στιγμή που κλείνει ο πρώτος μεγάλος κύκλος για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας με τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου ο κ. Φλωρίδης όταν ερωτάται αν έχουν συλληφθεί όλα τα μέλη της 17 Νοέμβρη απαντά ''Εχουν γνώση οι φύλακες''.Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Φλωρίδης τονίζει ότι οι έρευνες για τη σύλληψη και άλλων μελών - με δευτερεύοντα ωστόσο ρόλο- τρομοκρατικών οργανώσεων- συνεχίζονται. Ετσι, όπως λέει είναι πιθανή μια νέα εξέλιξη και μάλιστα σύντομα καθώς υπάρχουν ευρήματα που μένει να προσωποποιηθούν. Επιμένει ωστόσο οτι οι ''πρωταγωνιστές '' βρίσκονται στον Κορυδαλλό και σήμερα περιμένουν την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης. Ως προς την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είναι καθησυχαστικός. Και δηλώνει με έμφαση ότι υπάρχει συνεργασία με υπηρεσίες άλλων χωρών αλλά η επιτελική ευθύνη είναι αποκλειστικά των ελληνικών Αρχών''.

    [04] Προσλήψεις - ΑΣΕΠ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι ''οι νέες ρυθμίσεις του ΑΣΕΠ για τους γραπτούς διαγωνισμούς και το ειδικό τέστ που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά από το 2004 στους διαγωνισμούς με τα μόρια αποτελούν τον νέο κατασταστικό χάρτη των προσλήψεων στο Δημόσιο. Προβλέπουν επιπλέον και προφορικές εξετάσεις, προκριματικό ημιτελικό και τελικό στάδιο, καθώς και μαθήματα υποχρεωτικά και κατ΄επιλογήν με διαφορετικούς συντελεστές βαρύτητας''.

    [05] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι '' κορώνα - γράμματα'' για τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη το προσεχές διάστημα ως τις εκλογές, δεδομένου ότι προτίθεται- όπως λέγεται από το στενό του περιβάλλον- να λάβει κρίσιμες αποφάσεις. Συγκεκριμένα, ο κ .Σημίτης από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 18 Ιανουαρίου του 2004 θα έχει αποφασίσει τι θα κάνει''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει ότι '' η ρευστότητα στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος σε συνδυασμό με τις νέες δημοσκοπήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα γίνουν γνωστές πριν από τα Χριστούγεννα, αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά παρά τις διαψεύσεις του πρωθυπουργού περί του αντιθέτου''.

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ, ''αποκαρδιωτική η εικόνα που εμφανίζει το κυβερνών κόμμα σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα μυστικά γκάλοπ που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός, το ΠΑΣΟΚ στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας υπολείπεται σε διψήφια ποσοστά από τη ΝΔ''.

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι '' κυβερνητικοί κύκλοι διοχετεύουν ότι ο πρωθυπουργός ενδέχεται να ανακοινώσει από τώρα - κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού- την οριστική ημερομηνία των εκλογών ώστε να παύση η σχετική σεναριολογία''.

    [06] Ελληνική Εκκλησία-Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει οτι "η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεδριάζει αύριο και θα εξετάσει την απαντητική επιστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά οι αποφάσεις αναμένεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να ληφθούν μετά τις εορτές".

    [07] Δίκη 17Ν

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι "ασφυκτικό "πρέσινγκ" από τους Αμερικανούς, με τον πολιορκητικό κριό των "μεσαζόντων" της Ουάσιγκτον να οδηγεί προς την κατεύθυνση νέου γύρου συλλήψεων στελεχών της 17 Νοέμβρη, μετά και την έκδοση της σημερινής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, δέχεται η κυβέρνηση, που αντιμετωπίζει πλέον το δίλημμα της προεκλογικής επικοινωνιακής αξιοποίησης πιθανών νέων επιχειρήσεων της Αντιτρομοκρατικής".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει οτι " ραντεβού" με την Ιστορία έχει σήμερα το δικαστήριο στο οποίο δικάστηκε η "17 Νοέμβρη". Αυτή τη στιγμή -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα ανακοινώνει, αν δεν έχει ήδη ανακοινώσει, ποιοί από τους δεκαεννιά συνολικά κατηγορουμένους και για ποιές κατηγορίες πρέπει να καταδικαστούν, ποιοί πρέπει να αθωωθούν, αλλά και ποιοί από τους ενόχους πρέπει να τύχουν ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης, με την αναγνώριση κάποιων ελαφρυντικών".

    [08] Στεγαστικά δάνεια

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει οτι "το επίπεδο στο οποίο εξακολουθούν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα να παραμένουν τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων "λύνει" στην κυριολεξία τα χέρια όσων θέλουν να αποκτήσουν τη δική τους στέγη αλλά δεν διαθέτουν το συνολικό ποσό σε μετρητά".

    [09] Νέα Δημοκρατία

    Η Traffic news εκτιμά οτι "την άμεση συνεργασία του ελληνικού λαού, αλλά και των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη δημιουργία του λεγόμενου "χάρτη του Λεκανοπεδίου" ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Καραμανλής μιλώντας στο Δήμο Μενιδίου, στα πλαίσια επισκέψεών του σε δήμους του Λεκανοπεδίου".

    [10] Ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων

    Η Espresso επισημαίνει οτι "ειδικό μνημόνιο για όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που θα εμπλακεί στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων έχει καταρτίσει ο αρμόδιος κλάδος (ΚΛΟΑ) του ΓΕΕΘΑ προκειμένου "να μη μείνει τίποτα στην τύχη". Οπως χαρακτηριστικά τονίζουν ανώτατοι στρατιωτικοί κύκλοι θα αποτελέσει τον "μπούσουλα" για τους περίπου 10.000 άντρες της διακλαδικής δύναμης, οι οποίοι θα εμπλακούν στην ασφάλεια του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο".

    [11] Συνέντευξη Κουλούρη

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κίμωνας Κουλούρης σε συνέντευξή του στη City Press προειδοποιεί τα συμφέροντα και όσους θέλουν να παίξουν προεκλογικά με τις τιμές και την ακρίβεια πως θα τον βρουν μπροστά τους. Δεσμεύεται για αυξήσεις τιμών που δεν θα ξεπεράσουν τον πληθωρισμό και εκφράζει την άποψη οτι οι ελληνικές τιμές συγκρίνονται ευνοϊκά με τις ευρωπαϊκές, το πρόβλημα όμως βρίσκεται στους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις. Κατά τον κ. Κουλούρη δεν τίθεται θέμα άμεσης διαδοχής, η Δήμητρα Παπανδρέου πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μοιάζει με ερασιτεχνική χορωδία της Ρηγίλλης".

    [12] Κακοκαιρία

    Το Metrorama υποστηρίζει οτι "σε επιφυλακή έχουν τεθεί μέχρι αύριο περιφέρειες, νομαρχίες και δήμοι της χώρας, μετά από εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα που ενδέχεται να προκαλέσει η κακοκαιρία η οποία πλήττει από χθες τη ΒΔ Ελλάδα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 8 December 2003 - 21:52:26 UTC